arkadaşlar dün akşam bebeğim 2 aylık kayınvalidemle sallarken küçük mesefeden alnının üstüne düştü alnı şişti morardı doktora gittik film çektiler doktor birşey olmaz dedi ama ben yinede ilerde bir sorun olur diye korkuyorum daha çok küçüktü çok kötüyüm sizin başınıza böyle birşey geldimi
korkma canım film çekilmiş bişey çıkmamış
bebişlerin henüz kemikleri süt bombe gibi içe girip çıkarlar yani öyle hemen kırılma falan olmaz belli yaşa kadrda böyledir ne kadar çok düşüyolar bi düşün
onun dışında zekayla ilgili korkuyosun sanırım ilerde demişsin çünkü bence olmaz ona travma yaratıcak kadar yüksekten düşmemiş öyle yazmışsın
içini rahat tut sen iyi düşün iyi olsun
bide kendi fikrim tabi bu ama bence öyle yöntemler kullanma uyutmak için
ne bileyim ayakta yavaşca salla daha ii düşme ihtimali az düşsede bişey olmaz..:))
geçmiş olsun
Canım merak etme. Benim bebeğim de düşmüştü. Çok araştırdım o zaman. Bebeklerin bıngıldakları açık olduğu için kafa kemikleri çok esnek, o yuzden eger düşer düşmez ağladıysa, sonrasında kol bacak hareketlerinde anormallik ya da gözlerinde kayma yoksa hiçbirşey olmazmış. ılk 48 saat takip edin sadece. Dr a da götürmüşsün zaten. Ha bir de başta birşey olmadıysa sonradan düşme sonucu hiçbirşey olmaz dedi doktor.
canım bugün benimde bebeğim koltuktan düştü yanına yastık ta koymuştum ama yeterli olmuyo sanırım artık.4,5 aylık benim kızım..makınaya çamaşır dolmurmaya gittim az sonra ağladı koşarak geldim yastıkla birlikte yerde (( aldım hemen biraz ağladı sustu ardından güldü oynadı..yan düşmüş hiçbiyeri kızarmadı bile ama ben yinede tedirgin oldum..mama yedikten kısa bi süre sonra azıcık kustu.ama hareketlerinde hiçbir anormallik yok gülüyor oynuyor aynı yani..7 saat geçti üstünden uyutmamıştım dayanamadı garibim uyudu .. bişii olurmuki acaba ((
Kadir Tuğcu'nun konuya ilişkin birkaç cevabının linkini aşağıya kopyaladım. Bence harika bir doktordur. Şimdiye kadar dediklerinde yanıldığını hiç görmedim. Sürekli takip ederim. Panik yapmayın. Allahın izniyle bişeycik olmaz bebişlerimize. Melekler koruyor onlari...
mama sandalyesini yarı yatar pozisyona getirip öyle oturtmuştum.öyle ileri geri pek hareket yapmadığından emniyet kemerini takmaya gerek kalmıyordu.
ankaraya gelcektik ve ben valizleri hazırlarken bi patırtı sesi duydum ardına da ağlama sesi...koşarak bi geldim oğlumun odasına oğlum yüz üstü yerde yatıyor ve ağlıyor.ama yüreğim ağzıma gelmişti.hemen aldım kucağıma bir dakkaya yakın ağladı ,sustu ve sonrasında gülücükler dağıtmaya başladı.
şimdi gayette iyi...bişiyciği yok allahtan.
zaten doktorada gitmişsin.korkmana gerek yok.bebekler sandığımızdan daha da kuvvetliler.