• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar haşimato olup hamile kalan var mı aranızda.

Dontleaveme

........
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2014
832
606
133
Arkadaşlar merhaba 3 yıldır bebek için uğraşıyorum fakat olmadı. Eşimde varikosel çıktı. Ameliyat oldu ocak ayında fakat gebelik oluşmadı. Eşime sperm testi yapılırken bana da rahim filmi ve çeşitli tetkitler yapılmıştı. Rahim ile ilgili sorun çıkmadı bende. Fakat ben de kalp çarpıntısı cok fazlaydı. Bu durumdan rahatsız oldum ve dahiliye dr gittim. O da tiroid den şüphelendi ve testler yaptı . Tsh t4 ve 3 normal cıkmasına rağmen antikorlar yüksekti. Çocuk istediğimden bahsettim dahiliye dr una ama dr bana endokrin bulmam gerektiğini söyledi. İyi bir prof buldum tiroid için , ultrason ile de bakıldı ve test sonuclarıma göre haşimato olduğumu söyledi. (Mart ayında) tekrar dr sordum engel mi diye , hayır dedi hatta gülerek bu gecen bile hamile kalabilirsiniz dedi. Eşinizden dolayı tüp bebek yapın dedi. Şimdi ilaç içiyorum 25 mg, çocuk dusundugum ıcın verdi. Hamile kalınca ilk ay yine gelirsin bu önemli bir hastalık değil dedi ama gel de bana anlat. Geçenlerde bir kadın doğum dr dedi ki bu engel olabilir. Şimdi kafam çok karışıyor. Eşimden mi yoksa benden mi bilemiyorum. Bu hastalığın ilacı da yok diye duydum yani antikorlar düşmüyormuş sanırım. Son iki üç gündür korkmaya başladım. İnternetten de araştırınca bu hastalığın engel olabileceğine dair yorumlar okudum. Kime inanmalı? Kafam çok karıştı ve çok üzüldüm. Ve lütfen haşimato olupta normal ya da tüp bebek yöntemiye hamile kalanlar cevap yazsın. Eski yorumları okudum ama çok eski tarihli, sonuçta tıp ilerliyor, yeni yöntemler oluyor artık diye düşünüyorum.

Arkadaşlar hiç mi haşimato hastası yok.. Lütfen yorum bekliyorum..

Benimde troid bezlerim tembel ben duzenli bir sekilde ilaclarimi aliyorum ve bu hastalığa cok iyi gelen dereotunu kullaniyorum sizede oneririm cok iyi geliyor ayrica bende bebek istediğimde n bana basta iki ay korunmami sonra cocuk isteyebilecegim soylendi ama simdi gayet iyiyim hormonlar düzenli ama iste kismet sebepsiz infertilite denildi bize sabirla bekliyoruz

Benimde troid bezlerim tembel ben duzenli bir sekilde ilaclarimi aliyorum ve bu hastalığa cok iyi gelen dereotunu kullaniyorum sizede oneririm cok iyi geliyor ayrica bende bebek istediğimde n bana basta iki ay korunmami sonra cocuk isteyebilecegim soylendi ama simdi gayet iyiyim hormonlar düzenli ama iste kismet sebepsiz infertilite denildi bize sabirla bekliyoruz

Evet dereotunu bende duydum ve kullanıyorum da, bende de hormonlarda çok şükür bir sorun yok... İnşallah sizinde olur çocuğunuz

canım rahmetli annem tiroid hastasıydı.bir yerde genetik olabileceğini düşünüp ablam,yeğenim hepbirlikte tahlil yaptırdık.ablamda birşey yok,bende tsh yüksekti,yeğenimeyse haşimoto teşhisi koyuldu.sadece levotiron kullanıyor bildiğim kadarıyla.yeni evliyken kendiliğinden hamile kaldı şu an 3,5 yaşında bir oğlu var.ben şuan hem tiroid hem pko ile uğraşıyorum.doktorum 2 hastalık içinde moralin çok önemli olduğunu söylüyor.doktorumun dediklerini düşününce belki yeni evli olup henüz bebek yapma stresine girmediği için yeğenim çok kolay hamile kaldı.sürpriz bebekti.bana gelince ne zaman üzüntülü bir olay yaşasam tiroid açısından tsh bir anda fırlıyor ilaç dozum değişiyor,pko açısından adetim gecikiyor adet söktürücü kullanmak zorunda kalıyorum.bu yüzden bende moralin etkisine ve gücüne inanmaya başladım.inşallah sende stresten uzak durup huzurlu günler geçirirsin,bu hamile kalmana faydalı olur.senden de bebek müjdesi okuruz ilerleyen sayfalarda

Arkadaşlar merhaba 3 yıldır bebek için uğraşıyorum fakat olmadı. Eşimde varikosel çıktı. Ameliyat oldu ocak ayında fakat gebelik oluşmadı. Eşime sperm testi yapılırken bana da rahim filmi ve çeşitli tetkitler yapılmıştı. Rahim ile ilgili sorun çıkmadı bende. Fakat ben de kalp çarpıntısı cok fazlaydı. Bu durumdan rahatsız oldum ve dahiliye dr gittim. O da tiroid den şüphelendi ve testler yaptı . Tsh t4 ve 3 normal cıkmasına rağmen antikorlar yüksekti. Çocuk istediğimden bahsettim dahiliye dr una ama dr bana endokrin bulmam gerektiğini söyledi. İyi bir prof buldum tiroid için , ultrason ile de bakıldı ve test sonuclarıma göre haşimato olduğumu söyledi. (Mart ayında) tekrar dr sordum engel mi diye , hayır dedi hatta gülerek bu gecen bile hamile kalabilirsiniz dedi. Eşinizden dolayı tüp bebek yapın dedi. Şimdi ilaç içiyorum 25 mg, çocuk dusundugum ıcın verdi. Hamile kalınca ilk ay yine gelirsin bu önemli bir hastalık değil dedi ama gel de bana anlat. Geçenlerde bir kadın doğum dr dedi ki bu engel olabilir. Şimdi kafam çok karışıyor. Eşimden mi yoksa benden mi bilemiyorum. Bu hastalığın ilacı da yok diye duydum yani antikorlar düşmüyormuş sanırım. Son iki üç gündür korkmaya başladım. İnternetten de araştırınca bu hastalığın engel olabileceğine dair yorumlar okudum. Kime inanmalı? Kafam çok karıştı ve çok üzüldüm. Ve lütfen haşimato olupta normal ya da tüp bebek yöntemiye hamile kalanlar cevap yazsın. Eski yorumları okudum ama çok eski tarihli, sonuçta tıp ilerliyor, yeni yöntemler oluyor artık diye düşünüyorum.[/Q)

merhaba cnm öncelikle şunu söyleyim sen bu kadar fazla kafana takarsan sorun olmasa da olmaz.. stres en büyük hastalık malesef.. bende hem tsh yüksekliği hemde haşimoto var.. normal hamileliğim olmadı ama 3 ay önce tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım hemde ilk denememde (bebeğimi kaynbettim ama bunu troidle alakası yok) . tüp bebek tedavisine başladığımda tsh bir yükseldi bir düştü doktorum 2 ay ara vermek zorunda kaldı bu yüzden.. bununda tek sebebi aşırı stres yapmam oldu.. sana tavsiyem fazla düşünme sonuçta hastalığı veren Allah yapacak bişeyimiz yok malesef ilacımızı içip dua edicez... rabbim inşallah birgün hepimize annelik duygusunu tattırır..

Arkadaşlar hiç mi haşimato hastası yok.. Lütfen yorum bekliyorum..
Canim ben varım hasimoto hastasıyım ve bir oğlum var tedaviyle oldu hasimoto malesef gebeliğe engel bir durum ama ilacını düzenli icersen sorun olmaz demişti doktorum yine de zor hamile kalıyorum klomenle yumurtaliklarini desteklemek gerekiyor dedi doktorum geçen ay da düşük yaptım yani hamile kalınır yeter ki Rabbim ol desin

Canim ben varım hasimoto hastasıyım ve bir oğlum var tedaviyle oldu hasimoto malesef gebeliğe engel bir durum ama ilacını düzenli icersen sorun olmaz demişti doktorum yine de zor hamile kalıyorum klomenle yumurtaliklarini desteklemek gerekiyor dedi doktorum geçen ay da düşük yaptım yani hamile kalınır yeter ki Rabbim ol desin

Allah bağışlasın. Tedavi derken tüp bebek tedavisiyle mi oğlunuz oldu? Ve ne kadar zamanınızı aldı? İlacımı ben de içiyorum.. Ama işte tam tedavisi yok diyorlar

canım rahmetli annem tiroid hastasıydı.bir yerde genetik olabileceğini düşünüp ablam,yeğenim hepbirlikte tahlil yaptırdık.ablamda birşey yok,bende tsh yüksekti,yeğenimeyse haşimoto teşhisi koyuldu.sadece levotiron kullanıyor bildiğim kadarıyla.yeni evliyken kendiliğinden hamile kaldı şu an 3,5 yaşında bir oğlu var.ben şuan hem tiroid hem pko ile uğraşıyorum.doktorum 2 hastalık içinde moralin çok önemli olduğunu söylüyor.doktorumun dediklerini düşününce belki yeni evli olup henüz bebek yapma stresine girmediği için yeğenim çok kolay hamile kaldı.sürpriz bebekti.bana gelince ne zaman üzüntülü bir olay yaşasam tiroid açısından tsh bir anda fırlıyor ilaç dozum değişiyor,pko açısından adetim gecikiyor adet söktürücü kullanmak zorunda kalıyorum.bu yüzden bende moralin etkisine ve gücüne inanmaya başladım.inşallah sende stresten uzak durup huzurlu günler geçirirsin,bu hamile kalmana faydalı olur.senden de bebek müjdesi okuruz ilerleyen sayfalarda
Stresin tetiklediğini ben de düşünüyorum..inşallah size de nasip olur... Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim ayrıca..

Evet aslında ama insan ister istemez arada stres olabiliyor. İnsanın beklediği birşey olmayınca daha da kötü oluyor. Hakkımızda hayırlısı

Allah bağışlasın. Tedavi derken tüp bebek tedavisiyle mi oğlunuz oldu? Ve ne kadar zamanınızı aldı? İlacımı ben de içiyorum.. Ama işte tam tedavisi yok diyorlar
Allah razı olsun 11 ay doğal yolla olsun diye bekledik meğer hasimoto varmış iki ay guatr ilacını düzenli içtim TSH 1 olmuştu ve o ay klomen tedavisine başladım ilk ay hamile kaldım oğlum oldu 2.5 yaşında 20 aylık sütten kestim ve ikinci çocuk çalışmalarına başladık 6 ay yine olmadı 7.ay klomen tedavisiyle ve ovitrelle catlatma iğnesi vesilesiyle yine ilk ay hamile kaldım ama sağlıksız döllenme olmuş düşük yaptım kürtaj oldum şimdi üç ay rahim dinlenmesini bekleyeceğim sonra yine çalışmalara devam inşallah hepimiz en yakın zamanda hayirlisiyla evlatlarimizi kucagimiza alırız.

Allah razı olsun 11 ay doğal yolla olsun diye bekledik meğer hasimoto varmış iki ay guatr ilacını düzenli içtim TSH 1 olmuştu ve o ay klomen tedavisine başladım ilk ay hamile kaldım oğlum oldu 2.5 yaşında 20 aylık sütten kestim ve ikinci çocuk çalışmalarına başladık 6 ay yine olmadı 7.ay klomen tedavisiyle ve ovitrelle catlatma iğnesi vesilesiyle yine ilk ay hamile kaldım ama sağlıksız döllenme olmuş düşük yaptım kürtaj oldum şimdi üç ay rahim dinlenmesini bekleyeceğim sonra yine çalışmalara devam inşallah hepimiz en yakın zamanda hayirlisiyla evlatlarimizi kucagimiza alırız.

Anlıyorum canım zor şeyler yaşamışsın:( umarım son olur. İlaçlarımızı içelim bakalım... Hakkımızda hayırlısı

Arkadalar ben hem hasimatoluyum hem polikistik overim var dokuz aydir hamile kalamiyordum bu ay cok sukur ogrendimki hamileyim.bal tarcin corekotu karisimini kullandim iki ay.iki ayda sogan kuru yaptin ayrica bu sitede paylasanlardan Allah razi olsun annem 41 gun meryem suresine basladi 37. Gun yani dun hamile oldumu ogrendim allah tamamina erdirir insallah.Rabbim isteyen herkese nasip etsin.

bebeğin hayırlı olsun sızın adınıza çok sevındım:)bende de pko ve hasımato var. soğan kürüne başlayalı 3 gun oldu.sen nasıl kullandın kurlerı sırası ıle yazabılır mısın acaba?bende yaparım belkı:)

Cok tesekkur ederim darisi basiniza insallah.tarcin bal corekotunu sogankirinden once uygulamistim bi kavanoza kafama gore karistirdim tarcin bir yemek kasigiydi sabah aksam birer tatli kasigi yuttum corek otu taze ogutulmus olucak.sogan kurunu ilk ay adetim bittikden iki gun sonra basladim sabah ac karna ve aksam yatmadan once ictim 15 gun ikinci kuru yine ayni yaptim adet bittikten iki gun sonra aslinda yanlis yapmisim oysa ikincisi adet baslamadan on gun onceden adet baslayana kadar on gun yapiliyomus ben onu bilmiyodum neyse iki gun sonra basladim ya adetden sonra ikinci kez yedinci gun kasiklarim cok agridi ve korktum cocukmu var acaba dusururmuyum diye biraktim iyiki birakmisim varmis.birde meryem suresinin cok etkili oldugunu dusunuyorum bu forumda okumustum herkesin meryem suresi botmeden yada bittikden hemen sonra olmus.bence herkes okumali.birde hidirellezde yasin okuyup gul agaci dibine emzik gommustum :))

Ha birde ben pko lu oldugumdan hep sivilceliyimdir.sogan kurunu adet olunca birakiyoruz ya iste o adet suresince testere disli aalan pencesi icmistim sabah ac karna ve aksam yatmadan adet biince biraktim bunuda ibrahim saracoglundan duymustum.sivilcelerim de baya gecti bu kurlerden sonra

Bende yaklasik 1,5 sene once hashimoto oldugumu ogrendim 1 yillik evliyim tsh 1,20 civarinda gunde 75mg ilac aliyorum ama hamile kalamadimm prolaktinim.sinirda cikti o yuzden dereotu kurude yapamiyorum sut hormonunu artirdigi icin yani bi 15gun yaptim.meger sut hormonum zaten sinirdaymis biraktim mecbur incir.kurude yumurtlama.icin cok iyi onuda yapamiyorum oda sutu artiriyor.. bana endokrin doktoru gebelik.icin tsh 1-1,5 arasinda demisti

Merhaba arkadaşlar
Size faydasi olur mu bilmiyorum ama inanın buradaki tüm yorumları okuyup morali sıfır olanlardan biriyim ben de bu nedenle belki umut olur birilerine diye paylaşmak istedim.. haşimoto hastasıyım ben de ve gerçekten soylendigi gibi değilmiş. Prolaktin hormonu ne kadar düşük olursa hamile kalma şansı o kadar fazla ve ben tsh mı düzene soktuktan sonra prolaktinimi düşürmek için de ilaç kullandım 5 ay sonunda bugün hamile olduğumu öğrendim.. doktorum un söylediği herşeye uymaya cabaladm mesela gün aşırı ilişki çok önemli bu arada incir üzüm gibi prolaktin hormonunu artıran yiyeceklerden de uzak durdum.. rabbim sağlıkla kucağıma almayı da nasip eder inşallah.. isteyen herkese annelik duygusunu t attirsin inşallah

Merhaba arkadaşlar
Size faydasi olur mu bilmiyorum ama inanın buradaki tüm yorumları okuyup morali sıfır olanlardan biriyim ben de bu nedenle belki umut olur birilerine diye paylaşmak istedim.. haşimoto hastasıyım ben de ve gerçekten soylendigi gibi değilmiş. Prolaktin hormonu ne kadar düşük olursa hamile kalma şansı o kadar fazla ve ben tsh mı düzene soktuktan sonra prolaktinimi düşürmek için de ilaç kullandım 5 ay sonunda bugün hamile olduğumu öğrendim.. doktorum un söylediği herşeye uymaya cabaladm mesela gün aşırı ilişki çok önemli bu arada incir üzüm gibi prolaktin hormonunu artıran yiyeceklerden de uzak durdum.. rabbim sağlıkla kucağıma almayı da nasip eder inşallah.. isteyen herkese annelik duygusunu t attirsin inşallah
slm.sızın prolaktın seviyesi kaç çıkıyordu.benımde 20 lerde çıkıyor.yazalı baya olmuş ama inş gorurdunuz

Back