- 5 Nisan 2014
- 832
- 606
- 133
- Konu Sahibi Dontleaveme
Arkadaşlar merhaba 3 yıldır bebek için uğraşıyorum fakat olmadı. Eşimde varikosel çıktı. Ameliyat oldu ocak ayında fakat gebelik oluşmadı. Eşime sperm testi yapılırken bana da rahim filmi ve çeşitli tetkitler yapılmıştı. Rahim ile ilgili sorun çıkmadı bende. Fakat ben de kalp çarpıntısı cok fazlaydı. Bu durumdan rahatsız oldum ve dahiliye dr gittim. O da tiroid den şüphelendi ve testler yaptı . Tsh t4 ve 3 normal cıkmasına rağmen antikorlar yüksekti. Çocuk istediğimden bahsettim dahiliye dr una ama dr bana endokrin bulmam gerektiğini söyledi. İyi bir prof buldum tiroid için , ultrason ile de bakıldı ve test sonuclarıma göre haşimato olduğumu söyledi. (Mart ayında) tekrar dr sordum engel mi diye , hayır dedi hatta gülerek bu gecen bile hamile kalabilirsiniz dedi. Eşinizden dolayı tüp bebek yapın dedi. Şimdi ilaç içiyorum 25 mg, çocuk dusundugum ıcın verdi. Hamile kalınca ilk ay yine gelirsin bu önemli bir hastalık değil dedi ama gel de bana anlat. Geçenlerde bir kadın doğum dr dedi ki bu engel olabilir. Şimdi kafam çok karışıyor. Eşimden mi yoksa benden mi bilemiyorum. Bu hastalığın ilacı da yok diye duydum yani antikorlar düşmüyormuş sanırım. Son iki üç gündür korkmaya başladım. İnternetten de araştırınca bu hastalığın engel olabileceğine dair yorumlar okudum. Kime inanmalı? Kafam çok karıştı ve çok üzüldüm. Ve lütfen haşimato olupta normal ya da tüp bebek yöntemiye hamile kalanlar cevap yazsın. Eski yorumları okudum ama çok eski tarihli, sonuçta tıp ilerliyor, yeni yöntemler oluyor artık diye düşünüyorum.