canım bunlar şimdi benim kirada olduğum evin dolaplarıyla aynı . evet dolapların biraz sıkıcı çünkü eski model. kendiminkilerden biliyorum. duvarının rengi uymuştur diyorum. ama bence kesinlikle tamamlayıcı bir üçüncü renk gerek . ben daha önce de bordo fikrini vermiştim. ama bunlara uyacak gibi daha çok sevdiğin, senin içini açacak bir renk bulup onu içeren bişeyler de düşünebilirsin. ben olsam bordoyu yakıştırır, bordo düşünürdüm. ama orası senin mutfağın belki sana bordo boğucu gelebilir. belki canlı başka bir renk olabilir ama kesinlikle o dolapların etkisini en aza indirecek canlı ve güçlü bir renk olmalı.(belki turkuaz belki koyu ceviz yeşili ve belki hatta fuşya gibi) aslında dolapların avantajı bence tüm canlı renkleri kaldırabilir. ben gözümün önünde canlandırıyorum hepsi yakışabilir. (en azından yakışmak zorunda kalıyor, ben mesela o dolaplara krem ve kahve omasına karşın herşeyimi pembe yaptım güzel de durdu. dolapları biraz yok sayarak masa örtümü perdelerimi falan kendi içinde kombinledim. mutfak halısı falan, resmen dolapları safdışı bıraktım yani :)) tabiri caizse) bi de galiba mutfak balkonun kapalı, pimapen gibi bişey var. ondan ötürü de kasvetli geliyor galiba sana. daha çok içini açacak cıvıl cıvıl örtüler aksesuarlar koyarsan sana mutfağın belki daha bi neşeli daha bi ferah, daha içinde durulası gelecektir. perdeyle halıda renk cümbüşü değil de sade tonlara git ama belki aksesuarlarla renklendirebilirsin. küçük biblolar, güzel bir saat belki hoş bir masa örtüsü falan eminim daha iyi olacaktır. perdeni de bence storlu tül düşünebilirsin üzerinde geometrik yuvarlak şekilli falan olabilir. ama çok büyük desenli değil de küçük daireleri olan. yine yuvarlak desenli güzel bir masa örtüsü ya da halı olabilir.. umarım yardımcı olabilmişimdir. resimlerde direkt benim şuanki dolapları görünce seni çok iyi anladım. arkadaş dolapları değiştir demiş. bence de ilk değişiklik onlardan başlamalı ama eğer onları yaptıracak durumum yok diyosan şimdilik, hatta kiracı isen zaten çok mantıksız olur da, öncelikle içini açacak şekilde perde ve aksesuarlar diyorum ben yine. çok uzun yazdım kusura bakma ama kendi sıkıntım gibi neler yapılabilir diye düşünürken bunlar çıktı. kolaylıklar diliyorum.