Okuyup yardımcı olmak isteyen olur mu bilemiyorum ama fikirlerinize çok ihtiyacım var.Akıl akıldan üstündür,iyi kötü düşüncelerini paylaşan olursa çok sevinirim.Derdim erkek arkadaşım Kadir ile ilgili.Yaklaşık 3 yıldır tanışıyoruz.Maddi manevi zorluklara karşı birbirimizden hiç kopmadık.Bir süredir Kadir'in işi dolayısıyla ayrı şehirlerde yaşıyoruz ama ilişkimiz hep devam etti tüm zorluklara karşın.O benim ailemi tanıyor,ben onun ailesini tanıyorum,birlikte vakit geçirdik.Araya maddi manevi bir takım sıkıntılar girdi,resmi olarak bir isteme olayı,nişan filan olmadı henüz.Ama bu sıkıntıların ilişkimizle alakası yok,hayata dair meseleler yani.Uzun süre yüzyüze gelememiştik,bu bahsettiğim bizim dışımızda olan ailevi,maddi sıkıntılar da üstüste gelmişti.Ben de uzun süreli özlemin verdiği sıkıntıyla biraz hırçınlaşmıştım ilişkide,bunu kabul ediyorum.Kadir o dönem çok bunaldığını,ara vermek istediğini söylemişti.Ama garip bir durumdu.Yani tam olarak ayrılmadık hiçbirzaman.Ona açıkça sorduğumda da tamamen bitti demiyordu hiç,sadece biraz kafamı dinlemek istiyorum filan diyordu.Beni yine arayıp soruyordu eskisi kadar sık olmasada.Ben de bu dönemde hiç üstüne gitmedim,hatta mümkün olduğunca onu ne kadar sevdiğimi belli ettim her fırsatta.Eskisine göre soğuk olan davranışları beni çok üzüyordu ama yine de dik durmaya çalıştım,sevgime sahip çıktım.Sonra barıştık,bana eskisi kadar sıcak davranmaya başladı yeniden.Eskiden olduğu gibi bana hep,benimle ciddi olduğunu,evlenmeyi çok istediğini filan belli ediyordu.Hatta artık imkanlar iyi kötü olsa da, illaki nişanlanmamız lazım yakın zamanda filan da diyordu.Hala diyor,bu yazdıklarım hala geçerli yani.Yalnız ben bu aramızda soğukluk olduğu dönemde netteki sosyal paylaşım sitelerinden birinde bir kızla görüştüğünü öğrendim.Hiçbirşeyden haberim yoktu,belki inanmayacaksınız şimdi bana ama resmen içime doğdu,Allah gösterdi sanki diyebilirim yani.Kadir'e açıkça sordum bu durumu.İnkar etmedi.Kafamı dağıtmak için,eğlence olsun diye bir iki hafta netten görüştüm dedi.Çok rahat bir kızdı,nasıl bir tip olduğunu zaten anlamıştım,onun için öylesine takıldım filan dedi.Engelledim zaten,kesinlikle iletişimim yok hiçbir şekilde dedi.Şu an çok iyi davranıyor bana,herşey yolunda yani onun açısından bir ilişki adına.Fakat ben o kızın,Kadir'in olduğu şehire hem de ona çok yakın bir yere tatile gideceğini öğrendim.Kafam karmakarışık
Kadir sanki biliyor onun geleceğini,nedense öyle hissediyorum
Benim de Kadir'in yanına,o şehre gitme imkanım yok malesef
Ne yapacağımı,ne düşüneceğimi şaşırdım
Böyle bir durumda olsanız ne yapardınız arkadaşlar?
Merhabalar,
Tabii ki okuyup fikir belirtmek isteriz bi yardımı olacaksa. :)
Tamamen kendi tecrübelerimden yola çıkarak yorum yapacağım o nedenle sadece fikirden daha öte olacağını belirteyim.
Biraz düz ve basit bi üslup kullanıcam, normalde konuşurken kırk dereden su getiririm ama konu malum.
Şöyle söyliyim, neredeyse her türlü cinsten ilişki tecrübesi yaşadım. Bi kere zaten uzun ve ciddiye binmiş ilişkide bi taraf şu klişe "ara vermek" olayına girdiyse o ilişkiden sonradan hayır geldiğini görmedim.
Hani kavga esnasında vs sinirle kızgınlıkla insanın ağzından anlık bi bunalımla ara mı versek gibi laflar çıkar. Ama bunun normali blöftür, sinirdir. Eğer o Ara vermeye gerçekten girilebildiyse bu artık ayrı bi boyuta geçildiğini gösterir.
Yani yapamaması lazımdı ne kadar sıkıntı içinde de olsa. Sen sevdiğin için sineye çekip bunu ilişkiye sahip çıkmak olarak adlandırsan da ben dışardan bi göz olarak herşeyden önce bi buraya takılıyorum.
İkinci nokta ise, hadi arkadaş o ara vermelik seviyeye ulaştı diyelim. Bu bişeylerin göze alınıp hafiften koptugunu gösterse de anlayışla karşıladık diyelim.
Türkçesi gayet düzgün bi insansın, ben eminim o dönemde kendisine gayet açık bi dille sorduğuna eminim.
O da ayrılıyoruz dememiş. Kafa dinliyim filan demiş. Gerizekalı değilse kelimelerinin ne anlama geldiğini biliyordur.
E biz dışardan bakan gözlükler olarak halk dilinde çok afedersin resmi olarak ayrı olmayan çiftten biri başka biriyle münasebetsiz bi muhabbete girerse buna "aldatmak" diyoruz.
Farzı mahal, yani varsayalım ki, farzedelim ki o esnada evliydiniz.
E o zaman bütün evli çiftler filan ki o insanlar sizin şu an sahip olduğunuzdan daha büyük dertlere sahipler, her kavgada zırt pırt kafa dinlemek istediklerinde filan gidip takılsınlar gizlice. Flört etsinler güzelce, adı kafa dağıtmak olsun. Sonra da ortaya çıkınca konu kapansın filan. E benim tonlarca sıkıntım var ben direkt e5 e çıkayım madem anca keser. Zaten ordaki herkesin ne mal olduğu belli. Tövbe yarabbim.
Var mı böyle bişey?
Veya başka bi örnek.
Evlisiniz. Büyük bi sıkıntınız var bunalıyosunuz. Bi de tartışma çıkıyo filan eşin kapıyı çekip çıkıyo.
Bikaç gün sonra kerhaneye gittiğini rastgele öğreniyosun. O da gelip sana karıcım hem kavgalıydık hem de kafa dinlemem lazımdı. Zaten biliyosun ordaki kadınları, ciddi bişey düşüncek halim yok iki kafa dağıttım geldim, dedi.
Affetcek misin?
Ha bak yadırgamıyorum, evet affederim diyen de çıkacaktır çokça. Şaşırmam, eleştirmem de. Senin farkında olman için soruyorum ben sadece.
Yani açıklamasına ikna olmaman gerekirdi benim şahsi fikrim tabi.
Bana göre, beyefendi bi yerden sonra zoru görünce kafa dinleme kisvesi altında kaçmış. Hem kendi kaçmış, hem az buçuk kaçak et keseyazmış.
Hem de kendi rezilliğini daha az ayıpmış gibi gösterebilmek için bi de kızın arkasından konuşmuş. Sanki kız fahişe olunca kendisi temize çıkıyor gibi. Ne ala memleket. Çok çirkin bişey.
Öyle bi lafı edebilmesi bile köşeye sıkışınca en iyl arkadaşını satan dönek kanka kadar karaktersizce.
Velhasıl kelam işsiz olunca fazla uzattım ama, yani senin içine sinmemesi gerekirdi bence.
Bi daha yapar mı diye soruyosan hala, artık bişe demiyim. Sen düşün.
Ona bi açıkllama da yapmana gerek yok, ayrılmak için. O ara verirken çok mu insaflıydı, flörtler ederken felan.
Bitti. Arz ederim.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi