• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşlar dış gebelik geçiren var mı?

Ben Dış gebelik yaşadım ama ameliyat olmadım kürtajla keseyi aldılar okadar ve bir sene sonrada Hamile kaldım ..

bende 5yıl önce dış gebelik geçirdim. hamile olduğumu anlayamadan daha aşırı kanamayla zor hastaneye yetiştirildim ve acil ameliyata alındım. karnımda yatay kesi ile bir tüpüm alınarak dış gebelik düşük geçirdiğimi öğrendim. ve yıllarca hamile kalamadım daha sonra rahim flmi çakildi meğersem diğer tüpümde tıkalıymış :(( tüp bebek denemesi başarısız oldu. ancak doğal yolla hamile kalarak 10 ay önce doğum yaptım. dış gebelik idrarda anlşılmıyor. kan testinde çıkıyormuş ben bilmiyordum o yüzden geç kaldım ve tüpün içinde gelişen bebek tüpü patlatıp iç kanamaya yol açtı ve tüpüm alınmış oldu. eğer erken teşhis olsaydı çok basit bir operasyonla bu duruma gelinmezdi. sağlıklı günler.

arkadaşlar dış gebelik ameliyatı olup hamile kalan var mı??????

Benim ablam dış gebelik geçirmişti ama ameliyat olmadı ve yanlış hatırlamıyorsm 10-11 ay sonra hamile kaldı ve şimdi 1.5 yaşında dünyalar tatlısı bir kızı var inşallah sizin için de bi sorun olmaz...

Ben geçen yıl aralıkta dış gebelik geçirdir, idrarda ve kanda hemen çıktı, fakat ameliyat olmadım, iğne yolu ile düşürüldü. 10 ay sonra tekrar doğal yolla hamile kalabildim...

merhaba ben de dış gebelik geçirdim daha hamile değilim, yeni geçirdim çünkü. bu ayın 16 sında dış gebelikten kapalı ameliyat oldum tüpüm alınmadı. bir arkadaş idrardan anlaşılmıyor demiş yani dış gebelik anlaşılmaz idrardan hamilelik anlaşılır ama belirli bir seviyeden sonra kese görünmezse doktorlar hemen beta-hcg yani kanda hamilelik değerlerini takibe almaya başlıyorlar. Dış gebelikte değerler iki günde bir 2 katından az artmalı deniliyor ama herkeste farklı oluyor. çünkü bende kese görünmedi ve doktor beta-hcg takibine başladı ilk ikisinde 2 katından az artış oldu ama 3. tahlilde tam 6 kat arttı ve acil oalrak ameliyata girdim bu arada kese yine görünmüyordu ve kanama ile birlikte sancım vardı.

merhaba ben de dış gebelik geçirdim daha hamile değilim, yeni geçirdim çünkü. bu ayın 16 sında dış gebelikten kapalı ameliyat oldum tüpüm alınmadı. bir arkadaş idrardan anlaşılmıyor demiş yani dış gebelik anlaşılmaz idrardan hamilelik anlaşılır ama belirli bir seviyeden sonra kese görünmezse doktorlar hemen beta-hcg yani kanda hamilelik değerlerini takibe almaya başlıyorlar. Dış gebelikte değerler iki günde bir 2 katından az artmalı deniliyor ama herkeste farklı oluyor. çünkü bende kese görünmedi ve doktor beta-hcg takibine başladı ilk ikisinde 2 katından az artış oldu ama 3. tahlilde tam 6 kat arttı ve acil oalrak ameliyata girdim bu arada kese yine görünmüyordu ve kanama ile birlikte sancım vardı.

evet yanlış birşey söylememişim ki evet idrardan anlaşılmıyor dedim bende zaten. Çünkü herkes benim gibi yanılgıya düşüp DIŞ GEBELİK 'DÜŞÜK' yaşamasın istedim. Ben adet göremedim. test aldım negatif çıktı. Polikistik over hastası olduğum için ( adet düzensizliği) yine 50 günde bir olacağım düşüncesiyle ki bu hep böyle olur bazen iki ay görmediğim olmuştu . 55.gün doktora gittim çünkü ben adet oldum sandım ama kanama adet kanaması gibi değil hem çok, hem doğum sancısı gibi hemde damardan akan kan gibiydi (afedersiniz) o zaman kanda çıktı dış gebelik. ultrasondada zaten kese gözükmez canım. Çünkü adı üstünde dış gebelik tüpte 5 gün yaşaması gerekn embriyo rahime inip tutunması gerekir ki o zaman kese olarak ultrasonda çıksın. ancak tüplerde tıkanıklık var ise geçemez ve orada büyür. Ve bir müddet sonra (geç anlaşılırsa benim gibi) büyüyen embriyo tüpü patlatır. Arkadaş zaten dış gebelik ameliyatı geçirip hamile kalan var mı diye sormuş . Ve bu duruma ben uygun olduğum için çünkü Ameliyat geçirdim ben ve hamile kaldım.

ben sizin dediğinizde yanlışlık var diye söylemedim sanırım beni yanlış anladınız sadece ifade daha açık olsun diye yazmıştım niye bu kadar tepki verdiniz anlamadım.

Back