Bebek Beslenmesi arkadaşlar çok üzülüyorum, bi akıl verin..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

benim kızımda çok iştahsız zorla oynata oynata yediriyorum.şimdi 16 aylık oldu ben yesinde blendırdan geçirmeye razıydım halada razıyım zaten bir aydır falan kedi blendirdan geçenleri yemiyor ille çiğneyecek.bende artık çatalla eziyorum.inşallah sizinkide böyle bir değişim geçirir her çocuk 8. ayda pütürlü yemeye alışacak diye kural yok bence hepsi farklı canım.yesinlede pütürlü yesin bence. insanlara sinir oluyorum zaten ne zaman normal yemek yiyecek halamı mamamı yiyor.ne istiyorsa onu yesin valla yesinde.eline çubuk kraker susamlı çubuk ver o çok iyi geliyor benimki halley gördümü mama mama diye bağırıp yiyor valla.abur cubur çok seviyor normal yemekleri yemiyoroturt eline çubuk kraker ver benim tavsiyem sana

teşekkür ederim mutlaka deniycem çubuk krakeri :) bebeklerin beslenme alışkanlıkları ne kadar zor kazanılıyor ama çevreninde çok etkisi var bence insanlar aa yemiyor mu dedikçe ben zorladım bebişimi belkide o yüzden soğudu yemek yemekten şimdide oyunlarla reklamlarla kandırıyorum. yedimi dünyalar benim oluyor yemedimi strese giriyorum. Belkide hiç acıkmasına bile fırsat vermiyorumdur.şuan 14 ayına giricez 2-3 saatte bir yedirmeye çalışıyorum. siz ne kadar aralıklarla yediriyorsunuz?

onunda etkisi vardır canım.bu insanlar çok acımasız bırak bebiş ne yiyorsa ne kadar yiyorsa yesin size ne. mama yesin yemek yesin az yesin size ne.aynen benimde yedimi dünyalar benim oluyor .her yemek saaati stres inşallah en kısa zamanda sizde bizde atlatırız bu durumları. canım çok sık yediyiyorsun ben 4 bazen 5 saatte yediriyorum.biraz açıkmasına izin vermek gerekiyor.benimki acıkıyor 2-3 kaşığa açıyor ağzını sonra başını çevirmeye başlıyor sonrası oyun ve yemek işte.ne kadar yerse.

Benim kızımda da aynı sorun var.Bogazına azıcık pütürlü bisey kacsa baslıyor kusmaya.Bir ögün önce yedigine kadar kusuyor.Dr götürdüm kilosu felan cok iyi görseniz bu cocuk mu yemeyen dersiniz Dr zayıflarsa zayıflasın kusarsa kussun hemen alıstırmaya basla dedi.11 aylık oldu.Sinirlerimi altüst ediyor.Yrn kızarmıs patates ve gofretle baslıyacagım.Bir baslasa katı yemek yemeye ev yemeklerinede gececegiz insallah.İstah yok ama kırk takla ve sınırsız oyunla agzına tepiyorum.komsunun 5 aylık bebegi köfte yiyor eliyle benim ki zerresinde kusuyor.Ayyy deli olucagım.

bebekler desteksiz oturmaya başlayınca (yaklaşık 8-9 aylık) yere bir çarşaf, masa örtüsü vb. serilmeli, bebek ortasına oturtulmalı, önüne haşlanmış makarna, patates vb. yiyecekler konmalıymış; bebek döke saça kendi kendini beslemeliymiş. bir çocuk doktorundan duydum.

Merhaba kizlar formda yememek diye okuyunca hemen geldim.benim 9aylik kizim var,4.ayimizda sutum azaldi ve ek besine gectik gecmez olaydik.o gun bu gundur sinirlerim alt ust biberon icen cocuk biberin birakti ne aldiysam olmadi.mama yemez oldu.tabi benim sutte bitti.ne yapacagimi sasirdim artik.sut ve sut urunlerin svmiyor gunluk ictigi sut toplam 240ml anca.dr en az 500ml diyorzaten kilomuzda az 7400gr.bi akil verin klipleerle oyunlarla yemek yiyoruz.mamayi saatlerce Agzinda tutuyor .yutmayi cignemeyi hepsini biliyor ama inatla yemiyor.onlugu gordumu cigligi basiyor.ya valla sinirlerim cok yiprandi hergun bi mucize olsun diye dua ediyorum.onun yemek yemesi beni strese sokuyor.oyle sıkmıyorum 4 5 sa vermeye calisiyorum ama yok yok((yardimci olursaniz sevinirim:2:

belkide sut urunlerine karsi bi alerjisi olabilir yani (laktoz intoleransı ) sut urunleri ona belki rahatsizlik veriyor cunku hem sut hemde sutlu urunleri yememesi normal degil muhakkak birinden birini yemeli sen sakin ol bebegin senin stresini huzursuzlugunu hisseder sen ne kadar sakin ve rahat olursan oda senin kadar huzurlu sakin olur benim sutumde oglum 3aylikken bitti biberonu aldi gunluk 1 sise sut icer bazende yemeyi reddeder sut ister bende vermem ve ona derim ki hayir yemek yemelisin sadece sutle gelisemezsin artik buyudun kivranir sut vermem icin bakti vermiyorum yemegini yer bir cocugun uzerine bir anne cok duserse yemek yedirmek icin onu zorlarsa yemedigindede streslenirse o cocuk hic yemez dusunsene sana birisi zorla yemek yedirse naparsin ??? rahatsiz olmazmisin bak onlugu gordugunde ciglik atmasi sence normal mi ? sen ona yemek konusunda israrci davranmissin ki o cocukta yemek yemekten hoslanmiyor baktin yemiyor birak o kendisi gelir zorlama ben ogluma oyle yaparim ve 15 aylik olacak 13kg

bayanlar cocuga oynatarak tv acip izleterek yemek yedirilmez bence onune koyun makarnayi pirinci eti ... kendi yesin doksun sacsin batirsin ne olacak ki anne degilmiyiz temizleriz yeterki yesin bi bebek oturmayi yurumeyi ogrendimi kendisi yemeli arada bir, sizin elinizden belki yemez cunku kendi basina yemesi onun icin yeni bir deneyim bi guven birakin size tek basina yiyebildigini ispatlasin bi bebek mesela catal koysanda kassik koysanda bazen elleriyle yer o yeni tadlar tadiyor yerken yemekleri tanimaya calisiyor mesela eline bi kofte aldimi once bakar inceler sonra yer. bebeginiz kendi basina bi kassik yemek bile yese onu alkislayin sevincinizi ona gosterin ona iltifat edin afferim bebegime buyumuste kendi yer olmus felan deyin goreceksiniz o sizin mutlu oldugunuzu gordukce yer

Son düzenleme:

Ya oyle mi diyosun sut uruunlerine alerjisi olmasu aklima geliyoduda hani ben bi yerinde kizariklik....vs diye bekledigim icinvalla bilemedin diger yemekleride yemiyoki ??israrci olmamaya calisiyorum ama iste kac saattir ac dusuncesi aklima gelince Cok zormus bu annelik,kucukken bende hic yemezmism esimde oyleymis herhalde cinslik huyumuzu almis:26:Tsk ederim,o alerji meselesini dr bi sorayim bakiyim..cok saol

rica ederim melodim1 kizin 9 aylikmis yuruyor mu ? kendi oturabiliyormu ? israrci olma bi bebek ac olursa aglar huysuzlasir kendi haline birak uzerine cok dusme yemek yemesi icin cunku bunaltirsin onune sofrayi ser otuttur kizini kendi yesin sen yedirme doke saca ogrenecek yemek yemeyi bazen bebekler kendileri yemeyi tercih eder annenin elinden yemezler

Evet canim kizim 9aylik,oturabiliyor emekliyor ayaga kalkmaya calisiyor ama sanirim bu ay sonu yurur cok hareketli bi bebek.yemek yemedigi zaman cok huysuz oluyor uyumuyor surekli viZ viZO yuzden yedirmeyw calisiyirum

off aynı benim oğlumu anlatmıssın 17 aylık oğlum bizim yediklerimizi yemiyo köfte veriyorum öğürüyo kusuyo zaten pütürlü yemiyo iyice ezerek veriyorum hep mama yiyo geçenlerde ıspanak yemeği yedirmek istedim blendrdan iyice geçirdim püre gibi oldu onu bile yemedi napıcam ben ya offf

off aynı benim oğlumu anlatmıssın 17 aylık oğlum bizim yediklerimizi yemiyo köfte veriyorum öğürüyo kusuyo zaten pütürlü yemiyo iyice ezerek veriyorum hep mama yiyo geçenlerde ıspanak yemeği yedirmek istedim blendrdan iyice geçirdim püre gibi oldu onu bile yemedi napıcam ben ya offf

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…