• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi arkadaşlar çok üzülüyorum, bi akıl verin..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

pamukannesi

Göründüğün gibi değilsen,hiç görünme daha iyi...'
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
3.807
1.161
173
arkadaşlar nolur bana yardımmcı olun.. oğlum 14 aylık.. normalde ev yemeklerine geçmemiz lazımdı ama nerdeee..hala mamayla gidioruz.. çok iştahsız bir bebek.. pütürlü yemio..çiğnio çiğnio geri çıkarıo.. yutmuo... hala yatarak yemek yiyo.. reklamları açıorum, yatırıorım tam bi saatte bi kase çorbayı yiyo.. nasıl alışacak bu çocuk.. yedikleri kahvaltı bulamacı, ekmekli çorba, yoğurt, süt, mama.. :14: bazı anneler makarna, köfte yiyor falan dior, benim oğlum yemior, yemez... :43: 2. bebeğe hamileyim.. yemn ederim şu an tek düşündüğüm şey, ya o da yemezse... nolacak bu çocuk.. ne zaman kan ter içinde kalmadan bizim yediklerimizi yiyebilecek:50:

bu konuda deneyimli olduğumu söyleyemicem ama bence aynı ek besinlere ilk geçtiğin zamamanki gibi yavaş yavaş alıştırmaya çalış mesela en sevdiği yiyeceği biraz pütürlü yapmakla başlayabilirsin. gittikçe pütürleri arttırabilirsin. ve denemekten vazgeçme, her gün kendinize yaptığın yemeği ona tattır. ayrıca aburcuburdan uzak tut bebeğini. karnı çok açken yeni yemekler dene. inşallah faydası olur. kolay gelsin..

ayrıca çorba değil püre vermekle başla. kaşıktan akmayacak kıvamda. çünkü çorbadan tek farkı su, suyu çıkart daha besleyici bir yiyecekhaline gelir. o zamanda 2-3 çorba kaşığıyla kocaman bi kase çorbadan alacağı besini alır. böylece onu tvnin karşısına yatırmak zorunda bile kalmayabilirsin. sonra yavaş yavaş pütürleri arttır.

önerin için tşk ederim.. denicem inş işe arar:2:

benım oglumda 10 aylık aynen hala corbayla beslenıyor pütürlü yemıyor.. sanırım bızlerdede hata var, ben hep blendırdan gecırdım yemeklerını :( artık blendırı bırakmak lazım ama zaten cok ıstahlı degıl yesınde nasıl yerse yesın dıyorum artık

bence zorlama... püre de verme, pütürlüyü mecbur kalınca yer. kraker falan veriyorum ben, oynayarak alışır diye. iştah için de unadix kullanmaya başladık. yeni oldu aslında; ama sanki işe yaradı gibi. dişten de olabilir bu arada iştahsızlığı.

bence zorlama... püre de verme, pütürlüyü mecbur kalınca yer. kraker falan veriyorum ben, oynayarak alışır diye. iştah için de unadix kullanmaya başladık. yeni oldu aslında; ama sanki işe yaradı gibi. dişten de olabilir bu arada iştahsızlığı.

neden püre vermesin? çorbadan daha iyi değil mi püre? bizim doktorumuz şimdiden püreyle başlamamı söyledi. bebeğim 5 aylık. meraktan soruyorum yanlış anlama..

benım oglumda 14aylık herseyi yiyor masallah ben hıç blendırdan gecırmedım ılk ek besınlere basladıgımızda bıle catalla ezdım verdım. guzel yer ama kılo almıyor canı sagolsun napalım kızım asırı iştahsızdı bebeklıgı halada oyle oglum ondan fazla yer. bende cok korkmuştum kızım iştahsız oglumda öyle olursa dıye rabbıme sukur oglum oyle degıl ona gore bıraz daha ıyı .yemedıgı zaman üstüne düşmüyorum yarım saat sonra baska bısey denıyorum bızde reklamlarla yıyoruz su gunlerde istahımız yok dış cıkartıyor galıba tvden reklam bulamazsam bılgısayardan acıyoruz reklamları :)

önerileriniz için tşk ederim.. kızıma hamileyim..inş o abisine çekmez.. yemeyen bebek çoook zormuş

canım sana bir tavsiye.bebelacdı sanırım.ince uzun bir kavanoz maması var.üzerinde 8.aydan itibaren yazar.meyveli püre.Sebzesini alma sakın,yemiyorlar.yanılmıyorsam büsküvili kayısılıydı ismi.benim kızı bununla alıştırdım.içi pütürlü.çiğneye çiğneye alışmıştı bununla.sonra ben çok minik ekmek parçaları verdim üzerine labne peyniri sürüp.görsen çok kucuktu parçalarım.Ama zamanla alıştı.ama hala daha tam geçemedi benimkide.

bizde bir gelişme var pütürle ilgili paylasmak istedim.. ben hep corbalarını blendırdan gecırıyordum.gecem gun tarhana corbasına ev erıstesı koydum, ıyıce yumusayıncaya kadar pişirdim ve blendırdan gecırmedım.. en sevdıgı sey tarhana corbası oldugu ıcın hapur hupur yedı.. :46: sonra yıne sevıdıgı bır pırınc corbasınıda aynı sekılde blendırdan gecırmeden verdım cok acken onuda sorunsuz yedı.. sımdıde tarhanasına bebek ekmegı kırıyorum onlar agzına gelıyor arada bır sey demıyor yıyor.. bırde sızınkı hıc mı pütürlü yemıyor. mesela bızımkı muzu falan koparır verırım yer. kendı kendıne bıskuvı falan yer.. bugun sutlu yumusak sımıt yedı kendı kendıne.. ıste yavas yavas olacak gıbı.. sıze tavsıyem benım gıbı yapın, cok sevıdıgı bır corbaya erıste, yada yada tel sehrıye karıstırın belkı ıse yarar..

belki de yiyebilir ama iştahsız.. tabağı görünce kaçacak delik arıyo.. inş alışır

ahh kızlar 15 aylık oğlumda aynı pütürlüyle hiç sorunumuz olmadı çünkü ben hiç blendır yapmadım o 6 aylık yedirdiğim sebze çorbası bile pütürlüydü alıştı çok şükür çatalla ezdim herşeyini ama çok iştahsız yemek yedirmek zülüm bazen sinirlerimi zorluyor bizde daha 1 hafta öncesine kadar kahvaltı bulamaç yerdik bizim yediğimiz yemeklerden falanda yemiyor bindebir ıspanağı yoğurtlarsam canı isterse veya patatesvari şeyleri ezersem yoksa köfte falan yediği yok ama pütürlü yediği için bi kaşık kadar pilav belki belki bulgur pilavı bazende makarnayı minik parçalarsam gönlü olursa yer yani iştahsız bebek çok zormuş ben yaşadım allahım kimselere yaşatmasın ben sana kesinlikle çubuk kraker öneririm hem severek yiyolar ben vallhi 8-9 aylıktan beri veririm yanımda asla boğazına kaçmadı ve pütürlüye onun sebebinede biraz alıştı ama mesela kalvaltıyı asla parça yemedi gerçi o iştahsızlığından oluyor ama bırak çorbasını yesin bırak bulamaç kalvaltı etsin ama blendırdan değilde hafifi pütürlüye geçmeni öneririrm yani çatal yanında olsun sürekli ezdir ver yarı pütürlü denirya o biçim allahım kolaylık versin işimiz çok zor nezman seve seve bişey yicekler çok meraktayım

annem hep der sen açlıktan ölmediysen kimsenin çocuğu ölmez......

bende çok iştahsızmışım şimdi mşallah götürüyorum.
küçükken bahçelerimiz varmış herşey varmış annem gel kızım meyve vereyim dermiş olmaaaazz elbisem pislenir diyomuşum:49:

zaten yoğurt süt gibi temel şeyleri yiyo demişsin yeter ona oturup bizim gibi yemesini bekleme.birde abimi söyliyim et konusunu görünce dayanamdım:1:annem 18ine kadar burnunu sıkarak köfte tıkarmış ağzına:60:şimdi etsiz bişey yemiyo adam dana gibi oldu:60:

bızımki yine pütürlü yemez oldu.. :50: daha dogrusu sanırım ben bır hata yaptım, ne guzel cocuk hergun yemesı gereken seylerı yıyordu, corba seklındede olsa. ben ıstahı acılsın dıye gıttım balık yagı aldım (seven sea orange) dıye.. 1 haftayı gectı kullanıyoruz, onu ıcmeye basladıgından berı hıc bır sey yemez oldu dogru duzgun.. meger ılk basta ıstah kapatırmıs.. :( cok pısmanım hemen bıraktım bugun ama cocugum ne guzel tarhana corbasını gorunce mamam derdı heyecanlanırdı, sımdı zorla 3 kasık yerse yıuyor ve blendırdan gecırıyorum ekmegınıde yıne :59: arkadaslar sız sız olun doktor vermeden balık yagı vıtamın falan almayın.. bu arada cok uzuluyorum ne olcak bu cocugun halı.. corba corba nereye kadar, herkesın cocugu artık evde ne pıserse yıyor, ben ne kadar buyuk bır hata yapmısım su blendıra alıstırarak.. offff offfff :2:

benimde oglusum hala puturlu yemiyor.gecen goturdugum gastroloji doktoru cok gec kalmissin havucu hasla ver eline dedi.bende haslayipp minik parcalar halinde veriyorum ama hala boguluyor.ilk oglumda hicbir sorun yasamadim puturlude.ama bu baska ogoruyor cocuk yemek istiyor fakat yiyemiyor.ya boguluyor yada kusuyor.:53:

benimde oglusum hala puturlu yemiyor.gecen goturdugum gastroloji doktoru cok gec kalmissin havucu hasla ver eline dedi.bende haslayipp minik parcalar halinde veriyorum ama hala boguluyor.ilk oglumda hicbir sorun yasamadim puturlude.ama bu baska ogoruyor cocuk yemek istiyor fakat yiyemiyor.ya boguluyor yada kusuyor.:53:

sırf pütürlü yemediği için mi goturdunuz doktora merak ettim yoksa baska bır sıkıntıda var mı?? bırde nasıl hıc mı puturlu yemıyor yoksa mesela corbada ekmek yada sehriye falan yıyor mu? yada kendı kendıne bıskuvı muz falan yıyor mu? ne yönden gec kalmıssın dedı kı doktor? sonucta bence her cocuk aynı olmaz, gercı bız annelerınde hatası var belkı blendır kullanarak ama yemeyen yemıyor ıste..

sırf pütürlü yemediği için mi goturdunuz doktora merak ettim yoksa baska bır sıkıntıda var mı?? bırde nasıl hıc mı puturlu yemıyor yoksa mesela corbada ekmek yada sehriye falan yıyor mu? yada kendı kendıne bıskuvı muz falan yıyor mu? ne yönden gec kalmıssın dedı kı doktor? sonucta bence her cocuk aynı olmaz, gercı bız annelerınde hatası var belkı blendır kullanarak ama yemeyen yemıyor ıste..

kakada kan dolayisiyla gittik.puturlu yemiyor dedigimde 8 aylikken alismis olmasi lazimdi dedi.tum havucu hasla ver dedi.bende zorlamaya basladim ama maalesf kusuyor.bugday alerjisi oldugu icin ekmek vs veremiyorum.puresini koyu yapiyorum pirinc et ve sebze esliginde ama iyice blendirdan geciyorum obur turlu yemiyor.

arkadaşlar nolur bana yardımmcı olun.. oğlum 14 aylık.. normalde ev yemeklerine geçmemiz lazımdı ama nerdeee..hala mamayla gidioruz.. çok iştahsız bir bebek.. pütürlü yemio..çiğnio çiğnio geri çıkarıo.. yutmuo... hala yatarak yemek yiyo.. reklamları açıorum, yatırıorım tam bi saatte bi kase çorbayı yiyo.. nasıl alışacak bu çocuk.. yedikleri kahvaltı bulamacı, ekmekli çorba, yoğurt, süt, mama.. :14: bazı anneler makarna, köfte yiyor falan dior, benim oğlum yemior, yemez... :43: 2. bebeğe hamileyim.. yemn ederim şu an tek düşündüğüm şey, ya o da yemezse... nolacak bu çocuk.. ne zaman kan ter içinde kalmadan bizim yediklerimizi yiyebilecek:50:

Allah yardımcın olsun arkadaşım aynı dert bende de var..yatarak yediği içinde pütürlü bişey veremiyorumda boğazına kaçar die :( tüm yemeklerimiz mama kıvamında :( sen şubatta girmişsin konuyu ama merak ettim şimdi 22 aylık olmuştur bebişin bi değişiklik oldu mu normal yiyor mu? yiyorsa nasıl bi uygulama yaptın bende deniyim.

Back