How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Arkadaşlar çok önemli! belkide senin yada tanıdıkların içinde önemlidir.lütfen okuyun

fulya6118

İcra memuru
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2008
199
1
116
34
merhaba,
Ben yaklaşık 11 aydır (sürekli olmasada) gittigidiyorda yurtdışından arkadaşımın yolladığı ürünleri satarak okul harçlığı çıkan bir üniversite öğrenciyim..Ayda 200-300 tl civarı bir karım oluyor bu satışlardan.hala da devam etmekteyim. Yalnız dün internette gördüğüm bir yazı ve altında bunu onaylayan yorumlar beni oldukça huzursuz etti.

Mesajlar şu doğrultuda;

Gittigidiyor, 2009 yılında tüm kullanıcılara ait satışların listesini maliyeye vermiş.. Maliyede süreklilik arzeden(ayda 3-5 ten fazlası) bütün faturasız satışların sıfır yada 2.el ayırt etmeden usulsüz satış olarak nitelendirip ceza veriyor. Şuanda İzmir de yapılıyor bu çalışmalar ve okuduğuma göre sadece izmirde 4300 kişinin ceza aldığı söyleniyor. cezalar ise 3000 tl ile 120.000 tl arasında değişiyor..İzmirden sonra şimdide bursa ankara ve istanbulda yapılacağı söyleniyor ve sonrasında tüm Türkiye...
Buda neredeyse 50.000 masum insanın canını yakacak gibi...eyvahedigeldismile

Peki tüm bunların suçlusu eve destek olmak için birşeyler satan ev hanımının mı, okul harçlığını çıkarmak için satış yapan öğrencinin mi? Emekli aylığıyla geçinemeyip satış yapan emeklinin mi?bilmiyorumkismile

Peki gittigidiyorun hiç mi suçu yok?kötükedihüso

Aldığı yüksek komisyonlarla vergiyi kendisi ödüyor gibi gösteren,
Her hareketlerinde satışa teşvik eden..(dükkan ücretlerinde indirim yaparak, normalde 55 kuruş listeleme ücretlerini haftada bir 10 kuruşa indirerek ve şimdide bir resim oluşturmuşlar,öğrenci, emekli ev hanımı bile satış yapıp ek gelir elde ediyorlar sizde kazanabilirsiniz gibi teşvik eden yazılar.. masum insanlar neden bende yapamayayım deyip başlayıp aslında büyük bir tehliye atıldığından bi haber...
resim ve yanındaki yazılar şu şekilde,
öğrenci :kullanmadığım eşyalarımı satıp harçlığımı çıkarıyorum
emekli :emekli maaşım yetmiyordu ek gelir kaynağı oldu
ev hanımı:bende gittigiyordan satış yapıyorum el emeğimden kazanıyorum..:hulya:

Peki bunlar evinde yazar kasamı var her yolladıkları ürünlere fatura mı kesiyorlar..Bariz ortada ki gittigidiyor faturasız satışlara göz yumuyor. Ve hiçbir şekilde satıcıları bu konuda uyarmıyor. Kendi çıkarlarını düşünerek binlerce masum insanı tehlike atıyor..:oklava:

Maliyeninde geçmişe dönük ocak yıkarcasına vergi borcu altına sokması da insafsızlık. Ayrı bir düzenleme getirip, "bundan sonra şöyle şöyle vergi alacağız" demeleri en doğrusu değil mi? Ki zaten burda satış yapanların çoğu maddi problemlerden dolayı buna başlamış, ya öğrenci ya ev hanımı ya da emekli insanlar. Verilen cezalar hiçbirinin ödeyebileceği meblalar değil..:gitme:

Bunun önüne geçilmeli , ayda 3-4 trilyonu sayemizde kazanan gittigidiyor siteye yeni bir kural ekleyerek (bunu bile duyurmadan) olaydan sıyrılmış gözüküyor..kötükedihüso

Bu sonuç çok büyük olaylar doğuracağa benziyor. daha denetim 1 şehirde yapılmışken(henüz bitmedi bile) daha şimdiden forum sayfaları bu olayla çalkalanıyor.. Eğer önüne geçilmezse de çok kişinin canı yanacak, artık gazete başlıklarında gittigidiyorda sattığı ürünlere maliyenin kestiği yüksek cezayı ödeyemediği için intihar eden emekli-öğrenci-ev hanımı başlığı görürsek hiç şaşırmamak lazım..:olmaz:

ben öğrenciyim kesinlikle bu ağır cezaları ödeyecek durumda değilim.:gitme: facede bu konuyla ilgili grup kurduk. orda gg ye dava açmak konusunda tartışıyoruz ancak henüz sayımız çok az daha satıcıların %90 ı bu durumu bilmiyor...
neler yapılmalı? konuyla ilgili fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.:enbuyukkk:.

vallahi canım şimdi senden duydum, ama bunu yapmaları nasıl mümkün olur ki binlerce bişeyler satan insan var, bi kere bunun ticaretini yapanla tek tük yapanı nasıl ayırt etcekler, dersinki benim evde olan, eşimin dostumun malları, yani bi kriteri olmalı,
satıcı şu kadar mal satmış olmalı gibibilmiyorumkismile
sen gerçekten cezayı ödemiş biriyleriyle görüştünmü peki,

zaten gittigidiyorun misyonu 2. el, reklamları bile o tarz, yani biz 2. el satış aracısıyız, bizi ilgilendirmiyo ticaret yapanlar diyebilir gg
büyük ihtimalle, o okumadan kabul ettiğimiz sözleşmelerde işi kulbuna uydurmuştur gg
umarım ceza almazsın

evet canım ceza alan çok kişiyle görüştüm..en az ceza alan 3000 tl. ciroya göre ceza kesiyorlar. maliyenin elinde tüm bilgiler var mış. hangi ay ne kadar ciro çevirdiğin, herşey..

uygulama sürekliliği olan satışlar için.. ayda 5-6 adetin üzeri sürekli satılıyor.(0- yada 2. el farketmiyor)
usulsüzlük cezası kesiliyor. 4300 kişi ceza almış durumda izmirde..

ben de sürekli alış veriş yaparım ordan
gitti gidiyo değil de bi çok ürünün fişi ya da faturası gelmiştir bana hep
garanti belgesiyle beraber
eğer dediğin gibiyse çok kişinin canı sıkılır
ama bunda gittigidiyor muhatap alınmalı bence

peki sen kriterlere uyuyomusun canım ceza için, ciroya göre dedin ya
birleşip karşı dava açabilir misiniz acaba, sadece 4300 kişi izmirde diyosun tr ye vursan kaç kişi eder
gg de yıllardır olan ne yapıldığı bilinen bi firma, yeni mi akılları başlarına gelmiş ilginç valla, bide geriye dönük ne kadar takip edebilirler 10 yıl öncesinin satıcılarınıda mı bulup çıkarcaklar merak ettim.
umarım sıra sana gelene kadar bu olay çözülmüş olur.

gittigidiyora durumla ilgili haberim yok gibi msj atım gelen cvba bakın!

merhaba,
geçen gün internette gezinirken böyle bir haber okudum doğruluğunu sizden öğrenmek istiyorum..

gittigidiyor, satıcılara ait ciroları maliyeye verdiğini, maliyede bu doğrultuda faturasız satış yapan satıcılara ulaşıp ciroya göre 3 bin tl ile 80 bin tl arası ceza kestiğini, henüz denetim sadece izmirde yapılmışken 4300 kişinin ceza aldığı yazıyordu..

biz satıcılar olarak verginin sizlerin ödediğini biliyoduk.yanlış mıyım?

ayrıca şöylede bir durum var ben en az 50 parça ürün aldım bu siteden ancak bir tanesi bile faturalı değildi! yani ceza alacak kişi sayısını düşünmek bile istemiyorum . satıcıların %90 ı faturasız çalışıyor.

ancak şuana kadar hiçbir şekilde uyarı almadık faturalı ürün gönderme konusunda.. ve sizde çok iyi biliyorsunuz ki burda satış yapanların çoğu öğrenci, ev hanımı, emekli vs . hiçbirinin evinde yazar kasa yok fatura kesip yollasın..
demem o ki sitedekilerin %90 ı faturasız çalışırken , bu % 90 ı oluşturan kesim, sitenin ihmali sonucu ağır cezalar alırken içiniz rahat olacak mı, hadi bizi düşün müyorsunuz peki %90 ı ceza alması demek gelirinizin % 90 azalacağı demek değil mi.? buda gittigidiyorun bitmesi anlamına gelmez mi? neden bu konuya çözüm bulmak yerine hala hiçbir uyarı yapılmasını bırakın sürekli satışa teşvik edici uygulamalar yapılmakta?

(bu msjım eğer ceza konusu doğru değilse dikkate alınmasın)

Sayın Öksüz,

Vergi incelemeleri her zaman, her ilde yapılmakta ve bundan sonra da yapılacaktır. Bunu sadece internet siteleri için gizlice bir inceleme değil, rutin bir denetleme olarak da düşünebilirsiniz. Ayrıca şirketimize her zaman değişik illerin Defterdarlıklarından, Gelirler Kontrolörlerinden, Denetim Grup Müdürlüklerinden, Vergi Dairelerinden, Gümrük Müdürlüklerinden bilgi telepleri gelmektedir. Böyle şeylerin söylenti olarak değerlendirilmesi yalnış ve yazılanlar oldukça abartılıdır. Bizler her kurum ve kuruluş gibi resmi merciilerden gelen her tebligat sonucunda bize verilen süre içerisinde istenen tüm bilgileri vermekle yükümlüyüz.

Ayrıca Gitti Gidiyor Bilgi Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş. (“GittiGidiyor A.Ş.”) ww.gittigidiyor.com isimli alan adından ve bu alan adına bağlı alt alan adlarından oluşan web sitesi ile, kullanıcılarına, 5651 sayılı ınternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla ışlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’da tanımlandığı şekilde “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. GittiGidiyor A.Ş. 5651 sayılı kanun kapsamında T.C. Telekomünikasyon Kurumu tarafından verilen “Yer Sağlayıcı Faaliyet Belgesi” ile faaliyet göstermektedir.

GittiGidiyor A.Ş. sadece kullanıcıların kendi aralarında alış veriş yapmaları için gerekli teknik altyapıyı ve iletişim platformunu oluşturmakta ve bu suretle site altyapısı kullanılarak alıcı ile satıcı arasında gerçekleştirilen satışların hiç bir aşamasında yer almamaktadır. GittiGidiyor A.Ş. Kullanıcı Sözleşmesinin 7.1.b bendinde belirtilen “Kullanıcı'lar, Güvenli Ticaret ve Ödeme Sistemi'nden ve Hizmet'lerinden faydalanılarak alınıp satılan ürünlerin satışından veya satışa bağlı işlemlerinden kaynaklanacak her türlü vergi, resim, harç ve benzeri yükümlülüklerin hepsinden, doğrudan ve/veya dolaylı olarak sorumludurlar. Satış ve işlemlerden doğabilecek her türlü vergi, resim, harç ve benzeri yükümlülüklerden doğacak sorumlulukların hiçbirisi Gittigidiyor'a ait değildir.” hükmü doğrultusunda GittiGidiyor A.Ş.’ye ait web sitesi kullanıcıları, site üzerinden yaptıkları satışlar ile ilgili alıcıyla anlaştıkları satış bedeli üzerinden düzenlemeleri gereken fatura ve benzeri belgeleri kendileri düzenlemekle mükelleftirler.

Yukarıda bir paragrafını yazdığımız hükümden de anlaşılacağı üzere alıcı ve satıcıların işlemlerini yaparken nasıl ve ne şekilde yapacakları detayları ile Kullanıcı Sözleşmesinde yer almaktadır.

---------------------------------

Saygılarımızla,

GittiGidiyor

aynen tahmin ettiğim gibi bi cevap, biz sadece yer sağlıyoruz bize ne

ama yazılanlar oldukça abartılır demiş ya, ne bileyim, sıra sana gelse bile küçük bi ceza alırsın belki

yok tanıdığım avon satan arkadaş 3000tl ceza aldı.:( bende hemen hemen onla aynı cirom..3000 tl kazanamamışımdır bile siteden onuda oraya verecek olmam (olsa da versem) zoruma gidiyor. 1 yıllık emek çöpe gitcek resmen.. :(

eger düzenli satis yapiyorduysan keske maliyeye danissaydin bi
aylik cok az gelirin var belkide hic vergi ödemiyecektin , belki bi miktara kadar vergi olmaycakti atiyorum ayda 500 tl ye kadar. tabiki simdi cezasi cok.
almanyada ebay de bu yaziyor , eger sürekli ve cok satiyorsaniz vergiyi ödemeniz gerekiyor diye.
yani sonucta adil bir durum degil, magaza sahibleride vergi veriyor kira ödüyor.

ülkede herkes vergi hırsızı maalesef
günlerdir bu konu -vergi konusu- konuşuluyor aslında
duymuşsunuzdur özel çalışan doktormar, mimarlar, mühendisler bile
aylık gelirlerini sadece bin lira gösteriyorlarmış
herkes bir şekilde işi kılıfına uydurmuş durumda
bahsettiğiniz site de öyle demek ki
okuma ihtiyacı hissetmediğimiz sözleşmeler ancak başımıza iş açıldığında aklımıa geliyor.
sözleşmeyi kabul etmiş olduğunuza göre dava açmanız muhtemelen işe yaramaz
ama bu tür incelemeler rastgele iller üzerinde yapılıyor sanırım
sırayla bütün illeri incelerler mi bilmem

bende tahmin etmiştim böyle bir cevap gelecegini kılıfını hazırlamıstır onlar zaten yazık inşallah çok miktarda ceza almazsın ama bu olaylardan sonra gittigidiyor pek satıcı barındıramaz sanırım

en azı 3000 oda benim ödeyebileceğim bir tutar değil..
2008 e kadar vergiyle ilgili kısımda gg vergileri biz ödüyoruz.güvenle satış yapabilirsiniz yazıyordu. 2008 de hiç kimseciklere duyurmadan sözleşmeye yeni madde eklemiştler. haliyle herkeste vergiyi gg nin ödediğini zannediyor. böyle bir değişiklik yapıyorsa duyurması gerekmez mi? bu konuda gg suçlu değil mi.?bilmiyorumkismile

Olması gereken bu, herkes olaya tek yönlü bakmış arkadaşımızın açısından ama şuan normal bir satıcı bir ürün sattığında hem kdv hemde gelir vergisi yükü altına girerken, neredeyse %40 a yakın bir vergi yükü oluşurken kayıt dışı ürün satan biri haksız rekabet ortamı yaratmış olmakla kalmıyor bir çok kişininde ekmeğini yiyor! Sırf bu yüzden doğru dürüst vergisini ödeyen bir çok kişi ya borç içinde yüzüyor yada kepenk kapatma yoluna gidiyor.

Kaldıki kayıt dışı ekonomi ülkemizin en büyük sorunu ondan masumum öğrenciyim, emekliyim paraya ihtiyacım vardı gibi bahaneler öne sürmek oldukça manasız vergi kaçırmak için. Ve ayrıca GG de satılan bir çok üründe faturada gönderiliyor, fatura göndermeyenler genelde sahte, imitasyon ürün satanlar oluyor. Ve sanmıyorum ki üniversite okuyan biri kayıtdışı olarak ürün satmanın sonuçları hakkında bilgi sahibi olmasın ve yapmakta olduğu işin olası sonuçlarını tahmin edemesin. Elbette üzücü bir durum, işallah en az zararla atlatır konu sahibi bu durumu.

Ayrıca GG ye dava açma gibi birşey yaparsanız bir yere varamazsınız, çünkü sattıklarınızdan sizler sorumlusunuz, satış yeri değil ve kayıt esnasında uzunca çoğu kişinni okumaya üşendiği kullanım koşulları mevcut.

tabiki vergi kaçırmanın suç olduğunu biliyorum. %90 ı vergisiz çalışıyor. vergiyi gg nin ödemediğini bilse %90 ı bu riske girer mi? şuan satıcılara msj atıyorum kimse inanmak istemiyor. haklılar! yok gg vergiyi ödüyor, yüksek komisyon nedenide bu diye (diğer alışveriş siteleri %6 alırken.gg %10 almakla kalmayıp dükkan ücretleri, listeleme ücretleri vs(bunu hiçbir site almıyor)
ve gg hiçbir şekilde fatura konusuna satıcıları uyarmış değil. sürekli teşvik edici uygulamalar..
gg de kimler satış yapabilire tıkladığınızda;
bi resim açılıyor.
öğrenci: kullanmadığı ürünleri satarak kazanç elde ediyor.
yok ev hanımı kendi el emeğinden kazanç elde ediyor yok emekli vs vs.
peki bu kişilerin evinde yazar kasamı var fatura kesipmi yolluyor ürünleri..
neden gg de kimler satış yapabilire tıklayınca bunlar yerine,
fatura kesme yetkisi olan kişiler diyede bir yazı yok..tabi olmaz ! öyle olsadı ayda 3-4 trilyonu nasıl kazanacaktı.çıkarları uğruna yapmadıkları adilik kalmadı!
ortada sitenin büyük bir ihmali var.bu bariz!

gg nin ödediği vergi ayrı sizin üzerinizdeki vergi ayrıdır aslında gg sadece sizden kestiği komisyondan kaynaklı vergiyi öder onların yükümlülüğü bu ayrıca ben o sitede verginizi ödüyoruz gibi bir ibare görmedim eğer varsa bu ibareyi kullanabilirsin kişisel rücu davası olabilir

ancak herkesin elde ettiği gelirden vergi ödemesi şarttır gelir vergisi kanununda nelerin gelir olduğu yazar sen bir lira bile kazansan satışın ticari olduğu için vergi yükümlülüğü altındasın malesef

sana ceza keserken zaten vermediğin beyannameden kaynaklı usulsüzlük cezası kesecekler büyük ihtimalle ayrıca fatura düzenlememenden kaynaklı da onun dışında da yaptığın satıştan giderlerini düştükten sonra kalan miktar üzerinden vergi artı o verginin gecikme cezası artı vergi ziya-ı cezası kesilir

sana bu cezalar eğer gelirse (umarım olmaz) gelen ihbarnameye karşı eline geldiği tarihten itibaren 30 gün içinde vergi mahkemesine dava açma hakkın var ben naiçizane başına bişi gelirse öncelikle vergi dairesini dava etmeni öneririm vergi dairesi gereken incelemeleri yapmadan vergi ve ceza keserse (ki genelde yaparlar) davayı kazanman gg yi dava edip kazanmandan daha kolay

gg nin ödediği vergi ayrı sizin üzerinizdeki vergi ayrıdır aslında gg sadece sizden kestiği komisyondan kaynaklı vergiyi öder onların yükümlülüğü bu ayrıca ben o sitede verginizi ödüyoruz gibi bir ibare görmedim eğer varsa bu ibareyi kullanabilirsin kişisel rücu davası olabilir

ancak herkesin elde ettiği gelirden vergi ödemesi şarttır gelir vergisi kanununda nelerin gelir olduğu yazar sen bir lira bile kazansan satışın ticari olduğu için vergi yükümlülüğü altındasın malesef

sana ceza keserken zaten vermediğin beyannameden kaynaklı usulsüzlük cezası kesecekler büyük ihtimalle ayrıca fatura düzenlememenden kaynaklı da onun dışında da yaptığın satıştan giderlerini düştükten sonra kalan miktar üzerinden vergi artı o verginin gecikme cezası artı vergi ziya-ı cezası kesilir

sana bu cezalar eğer gelirse (umarım olmaz) gelen ihbarnameye karşı eline geldiği tarihten itibaren 30 gün içinde vergi mahkemesine dava açma hakkın var ben naiçizane başına bişi gelirse öncelikle vergi dairesini dava etmeni öneririm vergi dairesi gereken incelemeleri yapmadan vergi ve ceza keserse (ki genelde yaparlar) davayı kazanman gg yi dava edip kazanmandan daha kolay

evet bende öyle düsünmüstüm, gg sizden aldigi komisiyonun vergisini öder yani kendi vergisini. bir baskasinin vergisini nasil ödesin, okadar insan ne satmis kaca satmis kactane satmis nasil bilsin yada takip etsin
almanyada belirli bir miktara kadar satis vergisi vermiyorsun, belki tr de de böyledir diye düsündüm , arastirmada sormada fayda var
fulya cim ayda bikac bisey satiyorum diyorsun az bir miktar oldugu icin vergi ödemene gerek kalmazdi belkide, ama bunu bildirmedigin icin ceza keserlerse bilemicem tabi:gitme:
birde söyle düsünüyorum ticari amacli cok satan kisi oldugu icin belkide aylik sende kat kat fazla geliri olanlardan sana sira gelmez ins:teselli:
ama ilerisi icin bu konuyu arastir canim
yani ayda 100 -200 ytl nin vergisi cok olmaz saniyorum, mesela 20 filan olsa bilmiyorumkismilekaydirigubbakcemile5 bol bol da gider göster internet faturasi, kargo mazemeleri, pul, kagit,kalem, elektrik (suyla calismiyo pc demikaydirigubbakcemile3 ) taxi dolmus gideri ....vs zemuszemus bide üstüne alacakli cikarsin:roflol:
sende gönlün rahat devam satarsinbayanssulusmile

Son düzenleme:
burdada yani almanyadada ebay var, ve ordada eger is gibi yapiyorsan bu satislari yani sürekli, o zaman vergi ödemen gerekiyor, mecbursun. ve bu bilgileri vergi dairesi yada artik kimler bakiyorsa devletmi neyse oarlar istegince hicbir sorun etmeden veriyorlar. demek ki türkiyede yeni uygulamaya baslamislar. buna karsi koyabilecegini sanmiyorum canim malesef

diğer alışveriş sitelerindede bu böylemi?

vay be..gg hakikaten biter o zaman..herkes kendi sitesini kurar böylece gg'a para da yedirmezler yok dükkan parası yok bilmemne..ama o zaman çok karışır..

benim yaptığım alışverişlerin hiçbirinde fatura kesilmemişti..

Ben de şimdi araştırdım. Olay çok ciddi boyutlarda. ızmir ve Antalya'da başlamış incelemeler. 200-300 000 tl lik cezalardan bahsediliyor. ıntihar etmeyi yada ülkeyi terk etmeyyi bile düşünenler var. Sadece kar amaçlı satış yapanlar değil, konu-komşusunun 2. el eşyasını satanlar bile ceza yiyecekmiş. Sanırım 50 nin üzerindeki satışlar inceleniyormuş. gg nin bu yıl sonuna kadar 6 milyon kullanıcısı olacak. Hepsine ceza kesilirse ülke ayağa kalkar bence.
Bir de gerçekten herkes vergi'yi gg ödüyor diye satış yapıyor orda. Bu durumda sitenin de ceza alması gerekiyor.

Ben de şimdi araştırdım. Olay çok ciddi boyutlarda. İzmir ve Antalya'da başlamış incelemeler. 200-300 000 tl lik cezalardan bahsediliyor. İntihar etmeyi yada ülkeyi terk etmeyyi bile düşünenler var. Sadece kar amaçlı satış yapanlar değil, konu-komşusunun 2. el eşyasını satanlar bile ceza yiyecekmiş. Sanırım 50 nin üzerindeki satışlar inceleniyormuş. gg nin bu yıl sonuna kadar 6 milyon kullanıcısı olacak. Hepsine ceza kesilirse ülke ayağa kalkar bence.
Bir de gerçekten herkes vergi'yi gg ödüyor diye satış yapıyor orda. Bu durumda sitenin de ceza alması gerekiyor.

aynen tatlım.. en az 3 milyar..keşke gg ye dava açabilsek. çok büyük bir ihmali var ama gg o kadar güçlüki haksız bile çıkabiliriz bu davada!. bi şu basını arkamıza alabilsek çok iyi olacak..

Back