arkadaşlar çok heyecanlıyım ve korkuyorum

lamelifAmine

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
10.077
Puanlar
298
selam arkadaşlar nasılsınız

bugün ücretli öğretmenlik için aradılar

anaokulu için

öğleden sonra

ben 3 sene önce yaptım

ancak

ne yapacağımı bilmiyorum nasıl davranacağımıda
bugün aradılar
yarın başlayacaksınız dediler
bu hafta alıştırma haftası
ben yarın gideceğim

nasıl davranacağım velilere öğrencilere

küçük hediyeler vermelimiyim
neler yapmalıyım

sonuçta can emanet ediliyor
ömür emanet ediliyor ve ilk gün çok önemli

lütfen öğretmen arkadaşlar hadiiii lütfen
afalladım kaldım
kendimi hazırlama zamanım yok

munecim ablacım

oky petecim lütfen konumu taşımayın lütfeeeen

Sınıf mevcudu kaçsa ona göre hediyeler götürmek ısınmaları açısından güzel olur.
Programı var mı bilmiyorum anasınıflarının ama önce bir okul gezisi yaparsınız:) Ney nerede beraber öğrenirsiniz...
Ufak hikayeler, masallar düşünün kısacık ama eğlenceli... Yahut şarkılar bulundurun aklınızda, ne yapacağınızı bilemediğinizde bunları kullanırsınız.
Kurallara değinin, hatta eğlenceli bir biçimde uygulamasını yapın. Misal herkes kafasına göre dışarı çıkıp girse ne oluru uygulamalı olarak gösterin. Sonra da izin almaları gerektiğini söyleyin.
Bol bol oyun oynayın, sadece size değil birbirlerine de yabancılar çünkü. Kaynaşmaları için basit grup oyunları olabilir.
Becerebilirseniz çoraptan kukla yapabilirsiniz hemencecik. Hatta kuralları bununla anlatabilirsiniz. Kuralcı kukla olur adı vs...Şimdilik bunlar geldi aklıma, hayırlı olsun:)

Çocukları alıştırmak, heyecanlarını yatıştırmak adına minik lolipoplar falan alabilirsin belki. Ama galiba sen daha heyecanlısın onlardan :) Şimdiden başarılar... İşe başlarken böyle heyecan yaptığına göre iyi bir öğretmen olacaksın galiba:)

Hayirli olsun cok sevindim :) ogrenciler icin kucuk ari yada kelebekten isimlikler yapabilirsin hem cocuklarin ilgisini ceker hemde sen cocuklarin isimlerini karistirmazsin

Ne mezunusunuz ? Ona göre yardımcı olacağım. :)
okul öncesi canım anakulundan başlayacağım öğleden sonra

ayyy teşekkrür

ederim evet canım çok önemsiyorum ve hata yapmak istemiyorum

su gibi onlar

tertemizler
masumlar
Hayirli olsun cok sevindim :) ogrenciler icin kucuk ari yada kelebekten isimlikler yapabilirsin hem cocuklarin ilgisini ceker hemde sen cocuklarin isimlerini karistirmazsin

canım buda çok iyi bi fikir
yarın hem tanışırım hem bu dediklerini yaparım inşALLAH

YARIN BALON alayım diyorum
sonraki günde bu olur

Maşallah,heyecanın buradan belli.Valla zaten kendi branşınmış,sana tavsiyede bulunmak hadsizlik gibi gelir bana. :) Ben de Türkçe mezunuyum.Ama o yaştaki bıcırıkları bilirsin işte.Anlatmaktan ziyade oyun,uygulama önemlidir onlar için.

Kartonlardan arı,kelebek,çiçek vs.yaparsın mevcut kadar.İsimlerini girince sorarsın,yazarsın.Sürekli çantanızda olsun falan dersin,hani sorumlulukları falan gelişir.Oyunla temizlik eğitimi verebilirsin.Yine kuklalarla,oyuncaklarla okul kurallarını sezdirebilirsin.Yani sen zaten işin ustasısın,sınıfa bir gir,gerisi gelir.Allah gönlüne göre versin.

Sen rahat ol, zaten eğitimini de almışsın... Kaynaşırsın çocuklarla 5 dakikada...

Eline bir bardak da su verip, bir sandalyeye oturtasım geldi, bu ne heyecan maşaallah Hayırlı olsun
Sen bi "bismillah" de, gerisi gelir inşaallah

Bizim öğretmenimiz velilere ve öğrencilere tadelle ikram etmişti biz 1. sınıftayken. 20 yıl geçti üstünden hala hatırlıyorum. Çok hoş bir davranış. Başarılar dilerim.

Sen rahat ol, zaten eğitimini de almışsın... Kaynaşırsın çocuklarla 5 dakikada...

kızlar ALLAH razı olsunn

en iyisi birazdan çıkıp fon kartonu vb.malzemeler alıp yaka kartları yapayım
balon çikolata alayım

ve kendimi hazırlayayım

evet eğitimini aldım
yaptığım görevdede herkez memnundu
ama burası büyük bi anaokulu
6 derslik var
sabahlı öğleli 12 sınıf olacak

Çıkartma da dağıtabilirsin. Hatta öğrencinin ismini renkli fon kartonuna yazıp, beraber bir isim kartı hazırlayabilirsiniz. Çıkartmaları isim kartlarına kendileri seçer ve yapıştırırlar. Böylece isimleri öğrenmen de kolaylaşır.

Bazen diyorum ilkokulda çalışmalı, bazen de gözüm kesmiyor. Allah kolaylık versin.

Daha güzel büyük okulda olmak aslında, sanırım seni korkutan konu bu. Ama çok şey öğreneceksin, çok faydalı olacak. Ne güzel, hayırlı olsun işin canım.

Ah o çıkartmalara lise çocuğu bile seviniyor, öğretmen arkadaşlar ödül olarak gülen surat verdikçe "benim 10 tane oldu, senin kaç tane oldu" diye aralarında yarışıyorlar

Ah o çıkartmalara lise çocuğu bile seviniyor, öğretmen arkadaşlar ödül olarak gülen surat verdikçe "benim 10 tane oldu, senin kaç tane oldu" diye aralarında yarışıyorlar

Bizim lisedekilere hediye olarak en makbulü sigara olur sanırım. Öyle çıkartma falan sevmez, "garı işi hocam bu ne?" derler. Umarım bundan sonra gideceğim lisede böyle güzel öğrencilerim olur.

Çikolata seker yerine daha faydali zararsız bir şey olabilir çünkü bazi aileler seker durumuna çok hassaslar ..

O gün dişçi çok uslu durdular diye kadinin çocuğuna seker verdi , kadin birde doktorsunuz hic sormadan seker uzatiyorsunuz diye söylendi bayagi ben bile utandım:)

okulun ilk günü sınıf kuraallarını öğretin ve bunu çocuklrla beraber yapın. bu 1 gün sürer zaten.

Bizim lisedekilere hediye olarak en makbulü sigara olur sanırım. Öyle çıkartma falan sevmez, "garı işi hocam bu ne?" derler. Umarım bundan sonra gideceğim lisede böyle güzel öğrencilerim olur.

Evet haklısınız, zaten bu dediğim de 9'da başlıyor ve bitiyor Ah sigara...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…