eşim abisi için bankadan kredi çekecek ev alması için bizim daha kendi evimiz yok 4 aylık evliyiz abisi ödeyecekmiş krediği ama ben istemiyorum tartışıyoruz bu yüzden zaten 700 tl kira vveriyoruz aldıgı 2000 lira para 10 yıl dan bahsediyo vadesini bide deli olcam yaa ben bişey istediğmde sen çalış alırız yaparız diyoo istediğim hiç birşeyi yapmıyor bende surat yapıyorum ister istemez ne yapmalıyım yaaa hata yapmak istemiyorumm Bİ AKIL VVERİN YAA lütfen
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
arkadaşlar çaresizim ne yapmalıyım bilmiorum bi bakarmısınızz
- Konu Sahibi ABIHAYAT
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Surat asmayın, gayet makulce nedenleri sıralayın yeter.
Mesela 10 yıl çok uzun bir vade, o süre içinde kim öle kim kala.
Allah korusun, eşinizin kardeşine birşey olsa, kredi onun adına
olduğu için ödemeye devam etmek zorunda kalacak.
Ya da mesela bu 10 yıl içinde sizin de ev alma durumunuz
olursa, belki kredi çekmeniz gerekecek ama çekemeyebilirsiniz
var olan kredi yüzünden.
Neden peki kardeşi kendi adına kredi çekmiyor? Nasılsa ödemeyi
yapacak olan kendisiymiş. O halde kendi çekip, kendi ödesin.
Mesela 10 yıl çok uzun bir vade, o süre içinde kim öle kim kala.
Allah korusun, eşinizin kardeşine birşey olsa, kredi onun adına
olduğu için ödemeye devam etmek zorunda kalacak.
Ya da mesela bu 10 yıl içinde sizin de ev alma durumunuz
olursa, belki kredi çekmeniz gerekecek ama çekemeyebilirsiniz
var olan kredi yüzünden.
Neden peki kardeşi kendi adına kredi çekmiyor? Nasılsa ödemeyi
yapacak olan kendisiymiş. O halde kendi çekip, kendi ödesin.
- 3 Ekim 2010
- 11.455
- 3.697
- 448
10 yıl çok uzun bir zaman dilimi, ne olur olmaz bilinmez ki sizinde eviniz yokmuş, kendiniz de bir ev almayı düşünebilirsiniz pek tabii, böyle şeylere hiç güvenmiyorum ya, bizim bir çalışanımız amcasına kefil olmuş, adam ödemiyor borcu şimdi çalışanın peşinde avukat, kredinin her ay belirli bir miktarını kendi maaşından kesilmesini istiyor.
Ya ödemeyebilir, ödeyemebilir her şey olabilir dünya hali, 3-5 bin değil ki?
Ya ödemeyebilir, ödeyemebilir her şey olabilir dünya hali, 3-5 bin değil ki?
- 19 Ekim 2011
- 5.253
- 280
- 363
Neden bu erkekler bu kadar düşüncesizce davranabiliyor anlamıyorum..Evlendiklerini ve artık bir aile olduklarını idrak edemiyorlar.Kesin bi dille karşı çıkmalısınız,gerekirse de nedenlerini açıklarsınız.Siz bir aile olduysanız eğer,eşiniz geleceğe dair(geleceğinizi etkileyecek)kararlar verirken sizinde onayınızı almalı ve bunu öğrenmeli(öğretmelisiniz).
- 21 Temmuz 2009
- 36.900
- 6.947
- 248
eşim abisi için bankadan kredi çekecek ev alması için bizim daha kendi evimiz yok 4 aylık evliyiz abisi ödeyecekmiş krediği ama ben istemiyorum tartışıyoruz bu yüzden zaten 700 tl kira vveriyoruz aldıgı 2000 lira para 10 yıl dan bahsediyo vadesini bide deli olcam yaa ben bişey istediğmde sen çalış alırız yaparız diyoo istediğim hiç birşeyi yapmıyor bende surat yapıyorum ister istemez ne yapmalıyım yaaa hata yapmak istemiyorumm Bİ AKIL VVERİN YAA lütfen
On koca yılınızı nasıl bağlar yaa. Yarın birgün siz de ev almaya karar verseniz ne yapacak?
- 18 Mayıs 2012
- 3.721
- 3.113
- 248
3-5 bin TL değil ki baya bildiğin ev kredisi bu.. 10 yıl vadeli birde.. Dünyanın binbir türlü hali var çoluğunuz çocuğunuz olucak, belki sizde ev ya da araba alıcaksınız. 10 yıl boyunca kirada mı kalacaksınız.. Eşinize anlatın bunları sinirlenmeden tatlı dille. Çünkü çok mantıksız bir şey yapıcak farkında değil.
Son düzenleme:
bizde bi söz vardır
ALLAH kardeşi kardeş yaratmış kesesını ayrı yaratmış
abisi nıye kendısı çekmiyormuş hangı ıyı nıyetli insan
kardeşinden böyle bı beklentıye gırerki
bu para mevzularında hiç bizaman ıyı sonuçlanmaz
abisiyle arası bozulacak olan yıne kendısıne olacak
ama şimdi anlamıyor inşallah vazgeçer
ALLAH kardeşi kardeş yaratmış kesesını ayrı yaratmış
abisi nıye kendısı çekmiyormuş hangı ıyı nıyetli insan
kardeşinden böyle bı beklentıye gırerki
bu para mevzularında hiç bizaman ıyı sonuçlanmaz
abisiyle arası bozulacak olan yıne kendısıne olacak
ama şimdi anlamıyor inşallah vazgeçer
- 24 Eylül 2012
- 5.000
- 5.462
- 448
700 tl kirayı çöpe atacagınıza kredi çekin siz de 1000tl kredi ödeyin ev alın hemen kendinize ..bizden de istemişlerdi eşimin akrabası eşim hayır dedi küstüler o zaman sonr abiz ev aldık kredi çektik onlara kefil olsaydık ev mev alamazdık kredi çekemezdik 10yıl..sakın sakın cekmesin eşinize okutun lütfen yazdığımın önc can sonra canan..kendi yuvasını düşünsün öncelikle ..abi kardeşlik tamam da 10yıl çok ok fazla 2 veya 3 yıl olsa anlarım..ucuz d aolsa siz bir ev alın biz de niyetlendik diyin ya d akredi cıkmadı desin abisine bana vermediler desin.
- 28 Ocak 2009
- 33.804
- 55.284
- 1.123
Konut kredisi cekerken banka sizinde imzanizi isteyecek imza atmadiginiz takdirde esiniz konut kredisi cekemez.
Bence bu durum kisinin karakterine bagli bir durum
Cevap yazmamissiniz ama
abisi nasil biri
borcunu duzenli odeyecek biri mi?
Mesela benim esim de bir abi,
erkek kardesinden kredi cekmesini isterse gozunu kirpmadan ceker,
yine erkek kardesi istese esim de ona ceker
Konut kredisi cekeceklerse 10 yil boyunca banka evi ipotekler sizin de imzaniz gerekecek
ve kredi sizin ustunuze oldugu icin tapu da esinizin ustune olacak
herhangi bir durumda es kaybi vs gibi ev sizin olur
Hayat sigortasi bunun icin yapiliyor...
Tabi bunlar isin ileri kismi
Ama su da var krediyi cekmisken ve 700 tl kira da oduyorken bence siz kendinize ev alin...
Cevap yazmamissiniz ama
abisi nasil biri
borcunu duzenli odeyecek biri mi?
Mesela benim esim de bir abi,
erkek kardesinden kredi cekmesini isterse gozunu kirpmadan ceker,
yine erkek kardesi istese esim de ona ceker
Konut kredisi cekeceklerse 10 yil boyunca banka evi ipotekler sizin de imzaniz gerekecek
ve kredi sizin ustunuze oldugu icin tapu da esinizin ustune olacak
herhangi bir durumda es kaybi vs gibi ev sizin olur
Hayat sigortasi bunun icin yapiliyor...
Tabi bunlar isin ileri kismi
Ama su da var krediyi cekmisken ve 700 tl kira da oduyorken bence siz kendinize ev alin...
Ya böyle salak erkekler oldukça kadınların daha çok çekeceği var. Kanser olsa ameliyat olması gerekse neyse de ev için de kredi verilmez ki yaaa. Kocan nasıl oluyor da bunları düşünemiyor anlamıyorum. Ayrıca siz daha yeni evlisin arkadaşım sizin hiç mi borcunuz harcınız yok ya bir de kredi çekiyorsunuz. Nasıl cesaret?
Son düzenleme:
Allaha şükür yok ama anlam veremiyorum bende deli olcamm yaaYa böyle salak erkekler oldukça kadınların daha çok çekeceği var. Kanser olsa ameliyat olması gerekse neyse de ev için de kredi verilmez ki yaaa. Kocan nasıl oluyor da bunları düşünemiyor anlamıyorum. Ayrıca siz daha yeni evlisin arkadaşım sizin hiç mi borcunuz harcınız yok ya bir de kredi çekiyorsunuz. Nasıl cesaret?
- 9 Haziran 2009
- 8.684
- 3.220
- 448
- 20 Ocak 2010
- 45.887
- 162.884
- 798
- 43
bir arkadaşda yazmış cnm siz imza atmadan, alamaz...
10 yıl ve çekilecek meblağa fazla....abisine bişey olsa önce siz bu borcu ödemek zorundasınız....ev eşinizin üstünede olsa....oradan yengesini yiğenlerini atamayacağı için siz ödemek zorunda kalacaksınız....satması etmesi sorun olur....
bence izin vermeyinn cnmmm
10 yıl ve çekilecek meblağa fazla....abisine bişey olsa önce siz bu borcu ödemek zorundasınız....ev eşinizin üstünede olsa....oradan yengesini yiğenlerini atamayacağı için siz ödemek zorunda kalacaksınız....satması etmesi sorun olur....
bence izin vermeyinn cnmmm
Annemin babası zamanında para istemişti ben size azar azar ödeyim demişti sonra "yok napayım" oldu. Sonra amcam babamın abisi istedi yine aynı cümleler en son canımı alcak değilsin ya abinim zaten çalışıyosun demişti
Yani bence abi ne kadar mükemmel de olsa 10 yıl çok uzun bir zaman dilimi. Yarın öbür gün kira sorun olur ev almak isteseniz alamazsınız, çocuğunuz olacak, bi'hastalık bi'şey olsa Allah göstermesin... paraya ihtiyaç olsa resmen yolu tıkıyor bu durum.
2-3 sene olsa kardeştir denilir de 10 yıl insan istemeye çekinir şahsen:26:
Ayrıca kendi çekemediğine göre durumu yok sanırım malum herkese verilmiyor kredi. Yarın öbür gün ödeyemiyorum napayım derse?:44:
Yani bence abi ne kadar mükemmel de olsa 10 yıl çok uzun bir zaman dilimi. Yarın öbür gün kira sorun olur ev almak isteseniz alamazsınız, çocuğunuz olacak, bi'hastalık bi'şey olsa Allah göstermesin... paraya ihtiyaç olsa resmen yolu tıkıyor bu durum.
2-3 sene olsa kardeştir denilir de 10 yıl insan istemeye çekinir şahsen:26:
Ayrıca kendi çekemediğine göre durumu yok sanırım malum herkese verilmiyor kredi. Yarın öbür gün ödeyemiyorum napayım derse?:44: