Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
merhaba arkadaşlar 4 haziran 2012 doğumlu bir erkek bebeğim var. bebeğime 40 günlükten sonra sütüm azaldığı için aptamil1 bebek sütü nü veriyorum. ilk önce emiyor sonra yemesi gerektiği kadar bebek sütü veriyorum. şuanda 3 gün sonra 5. ayımıza giriyoruz. fakat iki gündür bebeğim bebek sütünü içmiyor. emiyor ama bebek sütünü içmiyor doyuyor olamaz imkansız. bebek sütünü yapıyorum içmiyor içine bir tane armut veya bir tane elma haşlayıp ezip içine karıştırıyorum şapır şupur içiyor acaba bebek sütünden bıkmış olabilirmi.değişik tatlarmı istiyor bu şekilde başına gelen varmı acaba. nolur çok zor durumdayım ne yapmam lazım
evlenince düzelmez...
Kayıtlı Üye
merhaba arkadaşlar 4 haziran 2012 doğumlu bir erkek bebeğim var. bebeğime 40 günlükten sonra sütüm azaldığı için aptamil1 bebek sütü nü veriyorum. ilk önce emiyor sonra yemesi gerektiği kadar bebek sütü veriyorum. şuanda 3 gün sonra 5. ayımıza giriyoruz. fakat iki gündür bebeğim bebek sütünü içmiyor. emiyor ama bebek sütünü içmiyor doyuyor olamaz imkansız. bebek sütünü yapıyorum içmiyor içine bir tane armut veya bir tane elma haşlayıp ezip içine karıştırıyorum şapır şupur içiyor acaba bebek sütünden bıkmış olabilirmi.değişik tatlarmı istiyor bu şekilde başına gelen varmı acaba. nolur çok zor durumdayım ne yapmam lazım
teasadüfen gördüm konunu,oğluşum 2 yaşına geldi benim :)zaman zaman bıkıyolar yiyip içtiklerinden,sütün tadından da sıkılmış olabilir.ama bence meyve suyunu süte karıştırma,şimdiden her meyvenin tadını öğrensin..karıştırdıkça zor oluyor..çorbalara yavaştan başlayabilrsin ,bu süre içinde de süt verme,1 hafta sonra tekrar dene,özlemiş olacaktır..
teşekkür ederim cevabın için tavsiyene uyacağım demeyeceğim hemen
![Smile :-) :-)](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk32.gif)
Kafa Nereye Ben Oraya :)
Kayıtlı Üye
BENİM İKİZLERDE AYNI DURUMU YAŞADI..BENİMDE ÇOK SÜTÜM YETMEMİŞTİ VE MECBUREN APTAMİL SERİSİNE BAŞLADIK 1-2-3 DERKEN ŞİMDİ JUNIOR DAYIZ..
aptamil sütün tadından bıkmış olabilirler..ama bir süre sonra düzelecek hiç merak etme..geçici yani bunlar..
Kafa Nereye Ben Oraya :)
Kayıtlı Üye
ayrıca arkadaşında dediği gibi çorbalara başlayabilirsin..biz ilk tarhana çorbasıyla başlamıştık..4,5 yada 5 aylık filanlardı..
yani ek gıdaya geçmek için illede 6 aylık olmalarını bekleme..yavaş yavaş bazı şeylere başla canım..tabi önce doktoruna danış..
İKİ AŞKIM EŞİM VE KIZIM
Kayıtlı Üye
5 aylık olmuş bebeğiniz Allah uzun ömür nasip etsin. ek gıdaya ufaktan geçmişsiniz de zaten. benim kızım daha küçük ek gıda konusunda tecrübem yok ama ben 4 aylık olunca yavaştan tattırmayı düşünüyorum yoğurt, meyve püresi filan. siz de öyle yapabilirsiniz sıkılır sonuçta bebekler sürekli aynı tat. bir de mamanın tadına baktınız mı bilmem, hiç güzel değil kokusu daha da berbat. bebek de olsa bir damak tadı vardır illa ki doğal tatlardan verin mama yerine. doymazsa üstüne mama verin yani ne bileyim ben olsam öyle yapardım.
sağlıkla büyüsün inşallah bebişlerimiz...
teşekkür ederim yorumlarınız için arkadaşlar peki birşey daha danışmak istiyorum. bugün mesela kavanoz meyve pürelerinden varya elma muz püresi 125 gr. yazıyor maşallah bir kavanozu bitirdi hiç banamısın demedi. doyduğunu anlamıyor desem süt içerken doyunca istemiyor dilinle iktiriyor biberonun memesini. bir kavanoz püresini yedi versem ikinci kavanozada geçeceğiz acaba çok gelirmi bir kavanoz 5 aylık yada azmı geliyordur... bunu içinde tecrübeli annelerden cevap bekliyorum.