arkadaşlar bi bakarmısınız lütfennn

dyg_6

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2008
276
2
arkadaşlar biz 6 aydır falan bebek istiyoruz ama olmuyo bende doktora gitmeye karar verdim ama doktora gittiğimde ne gibi testler yapılacak nasıl bir yol izlenecek merak ediyorum bu gibi durumda olup doktor tecrübesi olan bayanlar anlatabilirmi sırasıyla neler yapılıyo ne gibi değerlere bakılıyo

adetin 3 veya 4.günü hormon testi yapılıyor
yumurtalarına bakar kist var mı diye
iltihap var mı diye de bakabilir ben de çıkmıştı

peki arkadaşlar bu tahliller ücretlimi yoksa ssk karşılıoyrmu bu arada nie kimse bişey yazmıyo kiiii CADIARZU

peki arkadaşlar bu tahliller ücretlimi yoksa ssk karşılıoyrmu bu arada nie kimse bişey yazmıyo kiiii CADIARZU

hemen panige kapilma bir sene sonra hamile kalan bayan cok var.....senin adetlerinde gecikme varmi veya vucundunda asiri tuylenme veya kilon cokmu bunlari cevaplarmisin???

Ne zamandir evlisiniz?Nasil korunuyordunuz?Kac yasindasiniz?bunlari bilmiyorum ama su kadarini soyliyeyim hemen doktora gitme..Turkiyede ki doktorlarin bir cogu sadece para icin bir dunya test yaptiriyor..Tabi ki hepsi degil cok iyi doktorlarda var..Amaa oncelikle yeni evliyseniz size tam iki sene veriliyor bu iki sene sonunda cocugunuz olmaz ise o zaman esinizle birlikte kontrole gidiyorsunuz.Eger dogum kontrol hapi ile korunduysaniz diger yonteme gore nispeten daha kolay hamile kalabilirsiniz..Eger esiniz korunduysa o zaman sizin yumurtalariniz zaman icinde tembellesmistir ve vucudun tekrar spermi kabul etmesi biraz zaman alacaktir..Ben iki sene bekledim yumurtaliklarim cok yavas calisiyordu cok sukur iki sene sonunda hamile kaldim..ikinci cocugumda ise bir ayda hamile kaldim.Kafaya cok takmamak lazim eger her seferinde bu kez hamile kaldim mi diye dusunuyorsaniz hamile kalma isiniz cook uzar.Korunmayi birakin,hic birsey kafaniza takmadan keyfini cikarin..Doktor bana iki sene boyunca kafana takma dedi en sonunda hamile kalmayi istemyi kafamdan attim o ay hamile kalmistim..Allahtan hayirlisini isteyin,saglicakla kalin..

hemen panige kapilma bir sene sonra hamile kalan bayan cok var.....senin adetlerinde gecikme varmi veya vucundunda asiri tuylenme veya kilon cokmu bunlari cevaplarmisin???

adetlerimde bi iki ay önce 2 - 3 gün gecikme olmuştu canım sonra ben soğan suyu yaptım ve eski tarihine döndüm vucudumda tüylenme yok kiloluda değilim canım

haklısın canım ama işte insan kafayada takmadan duramıyo takmıcam takmıcam diyorum reglime 1 hafta kala başlıyorum gün saymaya

yazmayı unutmuşum 1.5 yıllık evliyiz 24 yaşındayım ve eşim korunuyordu

bence kafana takma biz de 1 yil hic korunmadik esimle 1 yilin sonunda oldu.ben de senin gibiydim ne zaman adet olsam sinir oluyodum ne zaman ki aman olucagi varsa olur olmazsa dr gideriz demistim unutmaya calismistim o zaman hamile kaldim.bence bekle biraz daha.

Tamam o zaman seninde yumurtaliklarin normalden daha yavas calisiyordur..vucut yeni duzene alisana kadar kendine zaman ver..sunuda ekliyeyim adetin bittikten kisa bir sure sonra boyle sac kremi kivaminda bir akinti geliyor onu gordugun an anla ki hamile kalmaya hazirsin..benim ikinci bebegimde ben boyle hamile kalmistim.ve hemen yataktan kalkmamak lazimmis yarim saat bekle he bir de mum durusu var : ))..hey Allah'im neler var diyorsundur ama bunlarin hepsi denemis yontemler bende ilk cocugum olmadiginda cok arastirip okumustum..Sen beni dinle hiic kafana takma su siralar en cok ne seviyorsan onu yapmaya calis..ben spor salonuna gidiyordum haftada bes gun..sende dans,yemek,pasta kursu gibi birseye git kafan baska birseyle mesgul olsun o zaman..daha cok gencsin bu kadar takma kafana..esin sigara icmiyordur umarim..Sigara spermin kalitesini dusuruyor aklinizda olsun..bol bol sebze yesin..

Merhaba arkadasım,
Evet panik yapmak için 6 ay erken bir süre.6.aydada hamile kalmadın diye endişelenmen yersiz.Ama zaten önumuzdeki 4-5 aydada hamile kalamazsan tetkiklerinin yapılma zamanı gelmiş demektir.1 yıl normal kabul edilir.İnsan yeni evliykende bebek planlayabilir.2 sene bekleme konulamaz,mutlaka sorun varmı die bakılması sarttır 1 seneyi geçmişse..
şimdi eğer gercekten için rahat etmeyecekse,beklemek yerine tabiki tahlillerini yaptırabilirsin.Devlet karsılıyor.Ama doktorun belki daha erken diye hemen yazmayabilir.Ama devletle anlaşmalı özel hastanelere gidip yaptırabilirsin hemen.
bazı hormon testleri var.adetinin 3.gununde falan bakıldığı için bu dönemde gitmelisin.ayrıca tiroidlerinede bakılır.birde vajinal muayene olursun,kist miyom vs varmı diye.Bunlar basit tahliller.Sadece kan vereceksin,ben gebelik düşünmeye başladığımda yaptırmıstım coğunu daha calısmalara baslamadan.En azından kafam sorun olmadığı yönunde rahattı.ama tercih meselesi tabi.
testlerin normal cıkarda yine hamile kalamazsan,bu sefer rahim filmi cekilir sende yine sorun yoksa esine sperm testleri uygulanır.Ama bunun için daha zaman var bence.
Basit kan testlerini yaptırıp zaman kazanabilirsin.
unutma kafanın rahat olması cok önemli.6 ay olmadı die sakın sorun olduğunu düşünme.
yumurtlama gunlerine dikkat et,bebek die odaklanma illaki ilişkiye.
doktora gitmedende kendine teshis koyma ve koydurma,herkesin bunyesi aynı değil unutma..
umarım kısa zamanda hamile haberlerini alırız...

kusura bakma arkadasım ama yazdıklarına katılmıyorum ve bu forumu okuyan arkadasları yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum.Yanlış bilgiyi alan bir arkadasımız baska bir arastırma yapmadan buna inanıp hata yapabilir o yuzden cevap yazmaya mecbur hissettim kendimi.
Bir kere sırf yeni evli diye 2 sene bekleme suresi asla verilemez.Cunki yeni evli biri bile ilk aydan itibaren bebek planlayabilir.Ama 1 sene boyunca tum sağlıklı bireylerde bebek olmaması normal sure olarak kabul edilir.1 sene içerisinde bir gebelik olmadıysa nedeni arastırılmaya baslanır ve tahliller yapılır.(isteyen istediği tahlili hiç beklemedende yaptırabilir bu arada)bu 1 senelik sure yaşa bakılarak daha kısa süreyede düşebilir.Örneğin anne adayı 35yaşını geçmişse 1 sene beklemesine bile gerek yoktur.Ama dusunki sen 2 sene bekliyorsun bebk olmuyor ve kontrole anca gittiğindede sperm azlığı,morfoloji sorunu cıkıyor,yada kadın tupleri tıkalı oluyor.Tedaviye baslıyorsun ve buda aylarını alıyor.Sonrada normal bekleme surecini yasıyorsun,birsuru zaman kaybıı.

2.olarak hap kullanan birinin eşi korunan birinden daha önce hamile kalacağıda çok saçma geldi cunki asıl hapla korunan birinin diğer kişilere göre hamile kalma süresi uzundur.Cunki hapı bıraktığınız anda aslında etkisini yitirir ama birkaç ay sonra hormonal acıdan tam duzelme olur.Genelde hap kullanan bayanlar daha gec hamile kalırlar.Spermle buluşmadı diye tembelleşen yumurta inan ilk defa duyuyorum.
Sende yumurta tembelliği yaşamışşsın,geçmiş olsun öncelikle.ama 2 sene beklemek yerine bu rahatsızlığın varken tedavi görseydin belkide bu kadar beklemeyecektin.Bir sorunun varlığını bile bile tedavi olmamak bunyeye eziyet değilmi??

son

sana ve düsüncelerine saygı duyuyorum ama net bilgi sahibi olmadanda yorum yapılmamalı diye düşünüyorum.Arkadasa yardımcı olmak istediğine de eminim.Lutfen kişisel alınma ve bana kızma canım.allah sana ve bebişlerine sağlık versin,

**Yeni evli çiftlerin hamile kalmamasına rağmen ne kadar beklemeleri gerekir diye bir soru sorulacak olursa, iki yıl kadar beklemeleri tavsiye edilir.
Eğer anne adayı otuz yaş ve üzerinde ise, annede psikolojik ve bazen de biyolojik baskıya neden olmamak için evliler bir yılı beklemeden de hamilelik için tedavi yollarını arayabilirler.

**27 yaşında hap kullanmaya başlayan bir kadın düşünün. Bu kadının hap kullanmadığında belirli bir gebe kalma potansiyeli vardır. Aynı kadının 32 yaşında hap kullanımını bıraktığını düşünün. Bu yaştaki gebe kalma potansiyeli 27 yaşa göre daha düşüktür. Kadın ilacı bıraktıktan sonra kısa sürede gebe kalamaz ise yukarıdaki örnekteki gibi kendisi ve çevresi direkt olarak doğum kontrol hapını suçlayacaktır. Oysa gebe kalmadaki güçlük ya da gecikmenin nedeni hap değil kadınının ilerleyen yaşıdır.Dr.Alper Mumcu

***.Adet kanaması tam olarak bitince birkaç gün vajinadan akıntı gelmez. Bu günler “KURU” günler sayılır.

.Kuru günlerden sonra yapışkan, koyu kıvamlı ve pürtüklü az miktarda bir akıntı hissedilir. Rengi sarı ya da beyazdır. Bu akıntı bazen fark edilemeyebilir.

.Yumurtlama günleri yaklaşırken akıntı artar, kıvamı incelir ve görünümü berraklaşır. İki parmak arasında uzayabilir. Vajinadan “ISLAKLIK” olarak hissedilen bu ortamda spermler rahatlıkla 3-5 gün yaşayabilir, rahim içine geçer ve yumurtayı dölleyebilirler

Bunu soyleyen ben degilim doktorlar oyle diyor..Ben alinmadim sadece guldum,cunku bildiginizi sanmissiniz ama arastirma geregi bile duymamissiniz..

canim bizimde 7 ay denedikten sonra olmamisti doktora gittik, doktorum sakince konustu cok saglikli oldugumuzu sadece vucudumun daha hazir olmadigini soyledi,testler icin israr ettiysemde test falan yaptirip bu dusunceyi kroniklestirmeyecegini soyledi. gencsiniz (27 yasindayim) hayatin tadini cikarin, bunu gorev gibi degil, yaparken eglendiginiz birsey haline getirin dedi ozetle. ofisten ciktiktan sonra hakli dedim kendi kendime bu kadin. ben ne diye zorluyorum ki, zaten ilk iki sene korunmustuk, ne zaman olursa olsun dedim artik. ve ertesi ay hamile kaldim opuyorumnanaktan
Benimde esim korunmustu, yumurtlama zamanlarina dikkat et, eger anlayamazsan akintindan adet tarihinin 14 gun gerisine git, o gun yumurtlama gunundur mesela 30unda adet olduysan 14 gun cikar 15-17. gunde yumurtlamissin demektir.
birde ben hamile kaldigim ay, gece yatmadan once esime turk kahvesi yapip icirmistim, cunku kafeinin spermleri hizlandirma etkisi oldugunu okumustum. belki etkisi olmustur bilemiyorum.
insallah hayirli zamanda seninde hamilelik haberini duyacagiz, sende icini ferah tut, adetlerin duzenliyse saglikliysan hic korkma vucudunun kendini hazirladigini, zamana ihtiyacin oldugunu dusun. cunku inan hamilelik kolay birsey degilmis,ben 14 haftalik hamileyim su an 6.haftadan beri hergun midem bulaniyor ve kusuyorum. bu arada 1.si cok hafif ama ikincisi acilde sonuclanan agir kanamalarim oldu, yatak istirahati aldim. cok kisitli harekete izin verdi doktorum. yani hamileyim ama bu bebegim dogacak demek degil, Allah hakkimizda hayirlisini versin. Esim bile hamilelere bakisim degisti, meger ne zor donemlerden geciyorlarmis diyor. elde etmek zordu tutmakda zormus kisaca kaydirigubbakcemile3

canım doktorlar bir sene kendiğinden olmasa tedavi ve araştırma safhasına gidiyor yada en az 6,7 ay genelde korunanların çoğu böyle problemler yaşıyor...
bana daha 3 ay olmasına rağmen klomen vermişti ama bende adet düzenzizliği vardı ilaçtanmı kendindenmi oldu bilemiyorum...hamileyim şükür...
ama bana ciddi bir araştırma için en az 6,7 ay beklemek lazım demişti...
rabbim en kısa sürede sanada nasip etsn..

opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan
iyi peki senin dediğin olsunn :)))

bence dr a bir gorun derim.bu sadece bebek icin deil kendi saglik durumunu da ogrenmen icin bence dr lar 2 sene veriyor die beklemenin bir anlami yok.Allah korusun herhangi bir problemde en azindan erken teshis edilmis olur.ayrica her insanin anatomik yapisi farklidir.baskasi 2 sene bekleyebilir senin bir ay bile beklemen olumsuz seylere neden olabilir.

arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim akışına bıraktım artık kısmet ne zamansa o zaman olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…