peki arkadaşlar bu tahliller ücretlimi yoksa ssk karşılıoyrmu bu arada nie kimse bişey yazmıyo kiiii CADIARZU
hemen panige kapilma bir sene sonra hamile kalan bayan cok var.....senin adetlerinde gecikme varmi veya vucundunda asiri tuylenme veya kilon cokmu bunlari cevaplarmisin???
Ne zamandir evlisiniz?Nasil korunuyordunuz?Kac yasindasiniz?bunlari bilmiyorum ama su kadarini soyliyeyim hemen doktora gitme..Turkiyede ki doktorlarin bir cogu sadece para icin bir dunya test yaptiriyor..Tabi ki hepsi degil cok iyi doktorlarda var..Amaa oncelikle yeni evliyseniz size tam iki sene veriliyor bu iki sene sonunda cocugunuz olmaz ise o zaman esinizle birlikte kontrole gidiyorsunuz.Eger dogum kontrol hapi ile korunduysaniz diger yonteme gore nispeten daha kolay hamile kalabilirsiniz..Eger esiniz korunduysa o zaman sizin yumurtalariniz zaman icinde tembellesmistir ve vucudun tekrar spermi kabul etmesi biraz zaman alacaktir..Ben iki sene bekledim yumurtaliklarim cok yavas calisiyordu cok sukur iki sene sonunda hamile kaldim..ikinci cocugumda ise bir ayda hamile kaldim.Kafaya cok takmamak lazim eger her seferinde bu kez hamile kaldim mi diye dusunuyorsaniz hamile kalma isiniz cook uzar.Korunmayi birakin,hic birsey kafaniza takmadan keyfini cikarin..Doktor bana iki sene boyunca kafana takma dedi en sonunda hamile kalmayi istemyi kafamdan attim o ay hamile kalmistim..Allahtan hayirlisini isteyin,saglicakla kalin..
Ne zamandir evlisiniz?Nasil korunuyordunuz?Kac yasindasiniz?bunlari bilmiyorum ama su kadarini soyliyeyim hemen doktora gitme..Turkiyede ki doktorlarin bir cogu sadece para icin bir dunya test yaptiriyor..Tabi ki hepsi degil cok iyi doktorlarda var..Amaa oncelikle yeni evliyseniz size tam iki sene veriliyor bu iki sene sonunda cocugunuz olmaz ise o zaman esinizle birlikte kontrole gidiyorsunuz.Eger dogum kontrol hapi ile korunduysaniz diger yonteme gore nispeten daha kolay hamile kalabilirsiniz..Eger esiniz korunduysa o zaman sizin yumurtalariniz zaman icinde tembellesmistir ve vucudun tekrar spermi kabul etmesi biraz zaman alacaktir..Ben iki sene bekledim yumurtaliklarim cok yavas calisiyordu cok sukur iki sene sonunda hamile kaldim..ikinci cocugumda ise bir ayda hamile kaldim.Kafaya cok takmamak lazim eger her seferinde bu kez hamile kaldim mi diye dusunuyorsaniz hamile kalma isiniz cook uzar.Korunmayi birakin,hic birsey kafaniza takmadan keyfini cikarin..Doktor bana iki sene boyunca kafana takma dedi en sonunda hamile kalmayi istemyi kafamdan attim o ay hamile kalmistim..Allahtan hayirlisini isteyin,saglicakla kalin..
kusura bakma arkadasım ama yazdıklarına katılmıyorum ve bu forumu okuyan arkadasları yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum.Yanlış bilgiyi alan bir arkadasımız baska bir arastırma yapmadan buna inanıp hata yapabilir o yuzden cevap yazmaya mecbur hissettim kendimi.
Bir kere sırf yeni evli diye 2 sene bekleme suresi asla verilemez.Cunki yeni evli biri bile ilk aydan itibaren bebek planlayabilir.Ama 1 sene boyunca tum sağlıklı bireylerde bebek olmaması normal sure olarak kabul edilir.1 sene içerisinde bir gebelik olmadıysa nedeni arastırılmaya baslanır ve tahliller yapılır.(isteyen istediği tahlili hiç beklemedende yaptırabilir bu arada)bu 1 senelik sure yaşa bakılarak daha kısa süreyede düşebilir.Örneğin anne adayı 35yaşını geçmişse 1 sene beklemesine bile gerek yoktur.Ama dusunki sen 2 sene bekliyorsun bebk olmuyor ve kontrole anca gittiğindede sperm azlığı,morfoloji sorunu cıkıyor,yada kadın tupleri tıkalı oluyor.Tedaviye baslıyorsun ve buda aylarını alıyor.Sonrada normal bekleme surecini yasıyorsun,birsuru zaman kaybıı.
2.olarak hap kullanan birinin eşi korunan birinden daha önce hamile kalacağıda çok saçma geldi cunki asıl hapla korunan birinin diğer kişilere göre hamile kalma süresi uzundur.Cunki hapı bıraktığınız anda aslında etkisini yitirir ama birkaç ay sonra hormonal acıdan tam duzelme olur.Genelde hap kullanan bayanlar daha gec hamile kalırlar.Spermle buluşmadı diye tembelleşen yumurta inan ilk defa duyuyorum.
Sende yumurta tembelliği yaşamışşsın,geçmiş olsun öncelikle.ama 2 sene beklemek yerine bu rahatsızlığın varken tedavi görseydin belkide bu kadar beklemeyecektin.Bir sorunun varlığını bile bile tedavi olmamak bunyeye eziyet değilmi??
son
sana ve düsüncelerine saygı duyuyorum ama net bilgi sahibi olmadanda yorum yapılmamalı diye düşünüyorum.Arkadasa yardımcı olmak istediğine de eminim.Lutfen kişisel alınma ve bana kızma canım.allah sana ve bebişlerine sağlık versin,
arkadaşlar biz 6 aydır falan bebek istiyoruz ama olmuyo bende doktora gitmeye karar verdim ama doktora gittiğimde ne gibi testler yapılacak nasıl bir yol izlenecek merak ediyorum bu gibi durumda olup doktor tecrübesi olan bayanlar anlatabilirmi sırasıyla neler yapılıyo ne gibi değerlere bakılıyo
**Yeni evli çiftlerin hamile kalmamasına rağmen ne kadar beklemeleri gerekir diye bir soru sorulacak olursa, iki yıl kadar beklemeleri tavsiye edilir.
Eğer anne adayı otuz yaş ve üzerinde ise, annede psikolojik ve bazen de biyolojik baskıya neden olmamak için evliler bir yılı beklemeden de hamilelik için tedavi yollarını arayabilirler.
**27 yaşında hap kullanmaya başlayan bir kadın düşünün. Bu kadının hap kullanmadığında belirli bir gebe kalma potansiyeli vardır. Aynı kadının 32 yaşında hap kullanımını bıraktığını düşünün. Bu yaştaki gebe kalma potansiyeli 27 yaşa göre daha düşüktür. Kadın ilacı bıraktıktan sonra kısa sürede gebe kalamaz ise yukarıdaki örnekteki gibi kendisi ve çevresi direkt olarak doğum kontrol hapını suçlayacaktır. Oysa gebe kalmadaki güçlük ya da gecikmenin nedeni hap değil kadınının ilerleyen yaşıdır.Dr.Alper Mumcu
***.Adet kanaması tam olarak bitince birkaç gün vajinadan akıntı gelmez. Bu günler “KURU” günler sayılır.
.Kuru günlerden sonra yapışkan, koyu kıvamlı ve pürtüklü az miktarda bir akıntı hissedilir. Rengi sarı ya da beyazdır. Bu akıntı bazen fark edilemeyebilir.
.Yumurtlama günleri yaklaşırken akıntı artar, kıvamı incelir ve görünümü berraklaşır. İki parmak arasında uzayabilir. Vajinadan “ISLAKLIK” olarak hissedilen bu ortamda spermler rahatlıkla 3-5 gün yaşayabilir, rahim içine geçer ve yumurtayı dölleyebilirler
Bunu soyleyen ben degilim doktorlar oyle diyor..Ben alinmadim sadece guldum,cunku bildiginizi sanmissiniz ama arastirma geregi bile duymamissiniz..