arkadaşlar biz 6 aydır falan bebek istiyoruz ama olmuyo bende doktora gitmeye karar verdim ama doktora gittiğimde ne gibi testler yapılacak nasıl bir yol izlenecek merak ediyorum bu gibi durumda olup doktor tecrübesi olan bayanlar anlatabilirmi sırasıyla neler yapılıyo ne gibi değerlere bakılıyo
canim bizimde 7 ay denedikten sonra olmamisti doktora gittik, doktorum sakince konustu cok saglikli oldugumuzu sadece vucudumun daha hazir olmadigini soyledi,testler icin israr ettiysemde test falan yaptirip bu dusunceyi kroniklestirmeyecegini soyledi. gencsiniz (27 yasindayim) hayatin tadini cikarin, bunu gorev gibi degil, yaparken eglendiginiz birsey haline getirin dedi ozetle. ofisten ciktiktan sonra hakli dedim kendi kendime bu kadin. ben ne diye zorluyorum ki, zaten ilk iki sene korunmustuk, ne zaman olursa olsun dedim artik. ve ertesi ay hamile kaldim opuyorumnanaktan
Benimde esim korunmustu, yumurtlama zamanlarina dikkat et, eger anlayamazsan akintindan adet tarihinin 14 gun gerisine git, o gun yumurtlama gunundur mesela 30unda adet olduysan 14 gun cikar 15-17. gunde yumurtlamissin demektir.
birde ben hamile kaldigim ay, gece yatmadan once esime turk kahvesi yapip icirmistim, cunku kafeinin spermleri hizlandirma etkisi oldugunu okumustum. belki etkisi olmustur bilemiyorum.
insallah hayirli zamanda seninde hamilelik haberini duyacagiz, sende icini ferah tut, adetlerin duzenliyse saglikliysan hic korkma vucudunun kendini hazirladigini, zamana ihtiyacin oldugunu dusun. cunku inan hamilelik kolay birsey degilmis,ben 14 haftalik hamileyim su an 6.haftadan beri hergun midem bulaniyor ve kusuyorum. bu arada 1.si cok hafif ama ikincisi acilde sonuclanan agir kanamalarim oldu, yatak istirahati aldim. cok kisitli harekete izin verdi doktorum. yani hamileyim ama bu bebegim dogacak demek degil, Allah hakkimizda hayirlisini versin. Esim bile hamilelere bakisim degisti, meger ne zor donemlerden geciyorlarmis diyor. elde etmek zordu tutmakda zormus kisaca kaydirigubbakcemile3