• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar Bebeğinizin kalp atişlarini ne zaman duydunuz ?

Gmzmtnkck

Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2016
14
17
8
34
Merhabalar 6+2 gunluk hamileyim detayli ultrasonda bebeği goremedik dr boş gebelik dedi kurtaj olman lazim bebek kesede görünmuyor dedi , transvajinal muayenede gorundu ama kalp atişi duyulmadi. Bu muayene sonucuna gore Saglikli bir kese gunune gore gelismis bir bebek var ama kalp atisi yok.. Bu durumu yaşayan var mi ? Siz kacinci haftada kalp atislarini duydunuz ? İki kontrolden sonra atiş duyulmazsa kurtaj dedi dr.. Yikildim resmen.. Transvajinalde duyulmamasi normal degil dedi dr :/

Merhabalar 6+2 gunluk hamileyim detayli ultrasonda bebeği goremedik dr boş gebelik dedi kurtaj olman lazim bebek kesede görünmuyor dedi , transvajinal muayenede gorundu ama kalp atişi duyulmadi. Bu muayene sonucuna gore Saglikli bir kese gunune gore gelismis bir bebek var ama kalp atisi yok.. Bu durumu yaşayan var mi ? Siz kacinci haftada kalp atislarini duydunuz ? İki kontrolden sonra atiş duyulmazsa kurtaj dedi dr.. Yikildim resmen.. Transvajinalde duyulmamasi normal degil dedi dr :/
Cnm ben 8 haftalıklen duydum ...suan bebgim 2 yasında .. erken geldi bana istersen baska bir doktora görün Rabbim yardımcın olsunn

6+5 te gördün ve dr daha yeni başlamış bu bebeğin kalbi atmaya dedi haftaya duyalım dedi ultrason zararlı olmasın diye ..yani seninki de belki 3 gün içinde atacak canım rahat ol elini bebişe koy ve ya Musavvir de benim de bir sürü kanamam oldu ama moralimi yüksek tutup duaya sarıldım şimdi çok iyiyiz çok şükür. Allah sana bağışlasın meleğini:dua:

6+5 te gördün ve dr daha yeni başlamış bu bebeğin kalbi atmaya dedi haftaya duyalım dedi ultrason zararlı olmasın diye ..yani seninki de belki 3 gün içinde atacak canım rahat ol elini bebişe koy ve ya Musavvir de benim de bir sürü kanamam oldu ama moralimi yüksek tutup duaya sarıldım şimdi çok iyiyiz çok şükür. Allah sana bağışlasın meleğini:dua:
Amin canim, kanama yok bnde hersey normal bebegi bir goremediler ,bir kese boş dediler .. Alt muayenede bebek gorundu rahim ice donukmus, insallah dua edin olur mu Rabbim neyi nasib eylerse o olsun ..tesekkur ederim ❤

6+4 de duydum canım ama 9 haftalıkken duyan sağlıklı bebekler bile var acele etme bence inşallah sağlıklıdır bebeğin

6+3 te kalp atışı alamadık, doktor herşey normal dedi. vajinal baktırmadım. ozaman haftaya yine gel dedi. 7+4 te yeniden gideceğim. tevekkeltü Allah.

Ayni durum bende de var bugun gittim 5 haftaligiz bizde.. Kese görünüyor bebekte var ama kalp atışını met duyamadık cuma günü tekrar bakicaz.. Insallah duyarız

Ayni durum bende de var bugun gittim 5 haftaligiz bizde.. Kese görünüyor bebekte var ama kalp atışını met duyamadık cuma günü tekrar bakicaz.. Insallah duyarız
Daha cok erken canim 6 7 haftalik olana kadar bekleyin İNŞALLAH duyariz

6haftalikken kalp atisini gorduk ama duyamamistik.1 hafta sonra baska doktorda duyduk. Ben karar veremediğim icin 3 farkli doktora gittim ilk haftalarda cok ultrasona girdim. Onun etkisi midir bilmem 11.haftada bebegimin kalbi durdu. Diyecegim o ki merakiniza yenilip gereginden fazla da girmeyin ultrasona.

Bizde 5 haftalikken duymustuk ama cok derinden geliyordu. 7.haftada daha netti. Başka bir doktora mutlaka gitmelisin. Allah yardimcin olsun

6haftalikken kalp atisini gorduk ama duyamamistik.1 hafta sonra baska doktorda duyduk. Ben karar veremediğim icin 3 farkli doktora gittim ilk haftalarda cok ultrasona girdim. Onun etkisi midir bilmem 11.haftada bebegimin kalbi durdu. Diyecegim o ki merakiniza yenilip gereginden fazla da girmeyin ultrasona.

Canım Allah sabır versin, inşallah tez zamanda hayırlı sağlıklı evlatların olur. ultrasonun zararlı olduğunu duymuştum ama böyle bir sonuca neden olur mu acaba..:( doktorunuz sebebi ile ilgili açıklama yapmadı mı...

Bu arada 6+4 te duyamadığımız kalp atışını 7+6 da duyduk. ben vajinal baktırmadım. üst karından duyduk. aslında bizleri doktorlarda uyarmıyor. yurt dışında 7 haftalık olmadan bakmıyorlarmış, çünkü kalp atışı 7. haftada oluşuyor. birde sağlıklı olan başında ortasında ve sonunda ultrasondan bakılması imiş. bize maşallah her ay gelin diyorlar. birde içimiz rahat etmediği için iki doktora gidiyoruz... bilmeden :(...:( Ayrıca bir sürü testler.... bu konularda bilgisi olan arkadaşlar bizi aydınlatırsa sevinirim....

Canım Allah sabır versin, inşallah tez zamanda hayırlı sağlıklı evlatların olur. ultrasonun zararlı olduğunu duymuştum ama böyle bir sonuca neden olur mu acaba..:KK43: doktorunuz sebebi ile ilgili açıklama yapmadı mı...
Ilk 12 haftadaki kayiplar genelde kromozom bozuklugundan kaynaklaniyor. Bunu uzun.uzun acikladi doktor. Esimle biz testler de yaptirdik ancak bir sey cikmadi. Anne baba nin dna sinda bir problem olmasa dahi dollenme esnasinda bebegin dna sinda olusan bir kirilma, eksiklik bile sebep olabiliyor...veya cok erken donemde dışsal bir etken oldu bilemiyorum. Ilk trimester daki kayiplarin sebebini anlamak guc.

Bu arada 6+4 te duyamadığımız kalp atışını 7+6 da duyduk. ben vajinal baktırmadım. üst karından duyduk. aslında bizleri doktorlarda uyarmıyor. yurt dışında 7 haftalık olmadan bakmıyorlarmış, çünkü kalp atışı 7. haftada oluşuyor. birde sağlıklı olan başında ortasında ve sonunda ultrasondan bakılması imiş. bize maşallah her ay gelin diyorlar. birde içimiz rahat etmediği için iki doktora gidiyoruz... bilmeden :KK43:...:KK43: Ayrıca bir sürü testler.... bu konularda bilgisi olan arkadaşlar bizi aydınlatırsa sevinirim....
Bu konuda cok arastirma yaptim. Zararli oldugunu soyleyenler var ama kesin kanıtlanmis bir sonuc yok ortada. Ses dalgalariyla çalıştığı için ve genelde cok kisa bakildigi icin bebegi rahatsiz etmedigini soyleyenler cok. Ben cok sik ultrasona grdim vajinal de baktirdim. Ve saglikli gorunen bebegimi kaybettim 11.hafta biterken. Bilimsel bir aciklamasi olmadığını bilsem de bir dahakine asla bu kdr sık girmem cunku icim huzursuz olur. Zorunlu bir durum olmadikca girilmemesi taraftariyim cunku ordaki yavru kapali kutuda gibi adeta. Ona zararli olabileck her seyi bilmemiz mumkun degil. Riske girmemek en iyisi.

Bu konuda cok arastirma yaptim. Zararli oldugunu soyleyenler var ama kesin kanıtlanmis bir sonuc yok ortada. Ses dalgalariyla çalıştığı için ve genelde cok kisa bakildigi icin bebegi rahatsiz etmedigini soyleyenler cok. Ben cok sik ultrasona grdim vajinal de baktirdim. Ve saglikli gorunen bebegimi kaybettim 11.hafta biterken. Bilimsel bir aciklamasi olmadığını bilsem de bir dahakine asla bu kdr sık girmem cunku icim huzursuz olur. Zorunlu bir durum olmadikca girilmemesi taraftariyim cunku ordaki yavru kapali kutuda gibi adeta. Ona zararli olabileck her seyi bilmemiz mumkun degil. Riske girmemek en iyisi.

Aynen canım katılıyorum sana . Rabbim sabır versin en kısa zamanda sağlıklı hayırlı bebişlerin olur inşallah canım.

Back