arkadaşlar 1800 doğan bebeğim beş aylık oldu ayda 400 500 g alıyor doktor 1 2 kez mama ver dedi doğumdan itibaren olan aptamilin bebek sütünü aldım ama isal oldu ondanmı yoksa üşüttümmü anlayamadım şimdi geçti ama ben aptamilin sütünü vermelimiyim sizce sizler nasıl kilo aldırdınız ilk devam devam sütünü verince isal oldumu bebeğiniz anne sütüm var ama neden az kilo alıyo emme kabiliyetti güçsüz olduğundan yada çabuk yorulduğundan olabilirmi mama vermelimiyim yada hangi mamayı vermeliyim beş aylık düzeltilmiş dört aylık ama kilosu 4200 sizinde öyle oldumu cevaplarınızı bekliyorum birde su vermelimiyim teşekkürler
Canım anne sütü varsa ne mutlu sana. Az kilo aldırsa da anne sütü kadar hiçbir mama besleyici olamaz. Emme refleksi zayıfsa sütünü sağıp biberonla ver öyle daha çok yiyecektir. Mama konusunda benim sütüm olmadığı için mecburen aptamil kullandım. Eğer sütün fazla ve yetiyorsa ilk zamanlar anne sütünden başka birşey kullanmanı tavsiye etmem. Sütün azsa doktor tavsiyesiyle bir iki öğün mama takviyesi yapabilirsin.
canım bencede sütünü sağarak ver ...
aralarda da emzirirsin..
emmeyi ihmal etmesin yoksa sütün azalır..
ben 5.5 ay sağarak verdim emmediği için..
hemde görüyorsun ne kadar içtiğini..
çoğunluk anne sütü alıyor su vermene gerek yok bence..
ee mamanın içinde de su var zaten..
kabız olduğu zaman bir kaç çaykaşığı verebilirsin..
arkadaşlara katılıyorum ben ilk 5 buçuk ay anne sütü verdim sonra ek gıdayla beraber mamaya başladım emerse bile arkasından süt sağıp veriyodum emmedi zaten benim kızım sağdım sürekli canı isteyince aldı
bende sağıp veriyorum göğsümü almıyor az biraz emiyor sonra sağıyorum benim kızımda bir haftadır ishal önceleri eoprotein kullanıyordum onu bırakıp sadece anne sütüne geçince ishal oldu geçmiyor bir türlü napıcam bilmiyorum sütümde artık yetmiyor ishal olunca su kaybı olmasın diye çok veriyorum sütü artık bendemi mama versem diye düşünüyorum önceleri çok güzel kilo aldı ishalden beri kilo almıyor çok üzülüyorum
bende sağıp veriyorum göğsümü almıyor az biraz emiyor sonra sağıyorum benim kızımda bir haftadır ishal önceleri eoprotein kullanıyordum onu bırakıp sadece anne sütüne geçince ishal oldu geçmiyor bir türlü napıcam bilmiyorum sütümde artık yetmiyor ishal olunca su kaybı olmasın diye çok veriyorum sütü artık bendemi mama versem diye düşünüyorum önceleri çok güzel kilo aldı ishalden beri kilo almıyor çok üzülüyorum
Canım anne sütü ishal yapmaz bebeği. Rota aşısı yaptırmıştınız onun yan etkileri arasında ishal de vardır. Bir doktoruna danış istersen ishalken sadece süt onun su ihtiyacını karşılayamayabilir. İshal bizim bebeklerimiz için çok tehlikeli.
evet cnm ishal çok tehlikeli çok korkuyorum bir türlü geçmedi doktora gittik testler falan hep temiz çıktı ama ishal geçmiyor yarın tekrar gidicez bakalım aşıyıda sorayım bir dediğin gibi
canım sütün varsa sağarak vermen en doğrusu arkadaşlar zaten söylemişler en güzeli anne sütü bende sağarak vermiştim emme refleksleri güçsüz olur prematüre bebeklerin doğal olarak ama benım sütüm yetmedi mama veriyorum geceleride emziriyorum olsun buda yeter diyoruz ne yapalım.sağlıkları yerınde olsunda canım.
evet cnm ishal çok tehlikeli çok korkuyorum bir türlü geçmedi doktora gittik testler falan hep temiz çıktı ama ishal geçmiyor yarın tekrar gidicez bakalım aşıyıda sorayım bir dediğin gibi
Testleri temiz çıktıysa korkma ama su kaybı fazla olmasın. Günde kaç defa ishal kaka yaptığını not edip doktora söylersen belki ilave su karışımı var su kaybı çok olan bebeklere veriliyor ondan verebilir.
teşekürler arkadaşlar cevaplarınız için peki hangi mamaları kullanıyosunuz başlangıçta hangisini kullanmalıyım aptamil bebe sütü aldım onu beğenmedi doktor iki öğün mama vermemi söyledi belki arada veririm