- 22 Şubat 2008
- 8.718
- 1
- Konu Sahibi beyazmelek
Arkadaşlar bir konuda kafam çok karıştı önerilerinize ihtiyacım var. Özellikle ikinci çocuğuna falan hamiş olanlar. Ben bir dershanede rehber öğretmen olarak çalışıyorum, sağolsun patronlarımla aram çok iyi her konuda ellerinden geldiğince yardımcı oluyorlar müsamaha gösteriyorlar. Dün önümüzdeki yıl için sözleşme yenilemek amacıyla eşimle beni çağırdılar (eşimde aynı dershanede öğretmen) işte konuştuk falan ne kadar zam olacak önce eşimle hallettiler, bana da dediler ki biz seninle çalışmaktan çok memnunuz ve seninle devam edeceğiz özel bir durumun var ama yeni rehber öğretmen almayacağız. işte bu ayın sonunda bir 15 günlük tatilim var, sonra bir hafta falan tercih döneminden sonra vermeye çalışırız bir dinlenirsin dediler, sonra ağustos 15 gibi başlayacak dershane tabi ben de dediler ki eylülün 1'ine kadar çalış sonra bırak, hamileliğinin son dönemlerinde zorlanırsın dediler. Eylülün 1'inde bırakacağım, şubatın 15'ine kadar. Yani bebeğin doğsun biraz vakit geçir sen de iyileş onu da büyüt ikinci dönem gel başla dediler. SSK ile doğum izni olayını da ayarlayacaklar yasal izinlerim falan varmış, hepsi yapılacak tabi tam maaş değil ama asgari ücret olarak SSK'dan alıcam sigortamda devam edicek, ikinci dönem işe başlayınca aynı şekilde kaldığın yerden işte zamlı maaşımla başlayacağım. Neyse lafı çok uzattım görünüş itibariyle iyi, sağolsunlar yine yardımcı olmaya çalışıyorlar, özel sektörde 1 aydan fazla izin almak ölüm gibi bişey. Tabi ücretsi izin ama yine de yok biz rehber öğretmensiz olmaz yapmayız diyebilirlerdi. yalnız kafama takılan nokta şurası, eylülün 1'i çok erken değil mi? Dedim ki ekime kadar çalışayım hem bir ay daha fazladan maaş alırım ben iyiyim dedim, o zamanda iyi olurum dedim ama onlar daha öncede başlarına geldi heraldeki hocam şimdi iyisin maşallah dirençlisin ama o zaman böyle geçmez yorulursun diyorlar. O bölüm havada kaldı yok çalıştırmayız demediler, ama bilmiyorum sizce nasıl olur, tahmin edebiliyor musunuz o dönemlerde çalışabilir miyiz, ya da çalışmam mı iyi çalışmamam mı bir fikir verir misiniz. Dünden beri çok taktım kafama, bir de bu hamişlik dönemlerinde daha duygusal oluyoruz bilyorsunuz yaa en ufak şeyi sorun eder oldum kendimi tanıyamıyorum bazen. Kafanızı çok şişirdim arkadaşlar şimdiden teşekkürler a.s.