- 24 Ağustos 2022
- 12
- 1
- 24
-
- Konu Sahibi Morpapatya18
Kist bende de vardı geçti gitti parlaklık filan geçici şeyler hepsi bana aldir bile dedi bir iki hafta sonra gittim kist nerde görmüş rapora baktı var ama geçmiş gitmiş geçici kistler hepsi denildiAyrıntılı ultrason a girdim iki farklı perinatoloji doktoruna ikisinde bebeğin kalbinde parlaklık ve beynin 3m ve 2.5 mm beyninde kist çıktı down sendromundan suphelenfdiker böyle bı durum başına gelen var mı yardım edebilir misiniz
Dizinde iki sorun mu vardı acaba ikiside geçti miKist bende de vardı geçti gitti parlaklık filan geçici şeyler hepsi bana aldir bile dedi bir iki hafta sonra gittim kist nerde görmüş rapora baktı var ama geçmiş gitmiş geçici kistler hepsi denildi
Evet cnm iki side vardı parlaklık artı kist amaDizinde iki sorun mu vardı acaba ikiside geçti mi
Ne kadar zaman sonra geçti doğum yaptınız mı benim kist tek sağ tarafında dün geldim Ankara'dan ne zaman sonra gitmeliyim başka bı doktoara acaba şuan dogurdunuz mu bebiş nasıl şişede down sendromundan suphelenfdiker miydiEvet cnm iki side vardı parlaklık artı kist ama
kist hem sağ da hem solda idi
17 ve 20 haftada denildi 22 de be 24 de baska hastanelere gittim gecmis denildiNe kadar zaman sonra geçti doğum yaptınız mı benim kist tek sağ tarafında dün geldim Ankara'dan ne zaman sonra gitmeliyim başka bı doktoara acaba şuan dogurdunuz mu bebiş nasıl şişede down sendromundan suphelenfdiker miydi
Anladim yani bunlar down sendromlu olmuyor benim doktorumda dedi beyninde kalpinde sorun olacak bişey değil dedi zeka geriligi veya kalp hastası olacak anlamına gelmez dedi sadece iki belirteç down sendorumu şüphesi uyandırdı dedi ama elinayagi bütün organları gayet normal denildi üç gündür ağlamaktan bı hal oldum görmediğim özel hastane özel klinihi olan bı doktor kalmadı bana da en iyisi amniyosentez önerdi bende yaptırmak istemiyorum17 ve 20 haftada denildi 22 de be 24 de baska hastanelere gittim gecmis denildi
2 hafta veya 3 hafta sonra tekrar git istersen doktor gelcen zamana soylemistir sana belkide
You cnm daha 32 haftalik dogmadi nasip olursa doguma var daha
Tarama tesleri normaldi 2 li 3 lu 4 lu heosi normal cikti gayette down olabilir aldir dediler yok dedim amino sentez yaotir dediler yaptirmadim fetal dna yaotir dediler yaptirmadim beynindeki kalici hasar birakir seni bile oldurebilir dogumda dediler Kabul ettim simdi ise perinatoloniye gidiyirum o ne parlaklik ne kist gec birseyi kalmamis diyo gecmese bile dogumdan sonra kalici hasar bile birakmaz dediler korkulacak endiselenecek birsey degilmis 17 haftadan sonra emin ol her hafta Bazen 3 günde bir doktora giderdim hepsi yersizmis gitmek mantisizmis aslında
Yaptir veya yaptırma diyemem onu esinle konuşmam lazım riskleri çok var ölüm düşük lerle sonuçlanabiliyor içinde bulunduğu sıvıyı kesip de ordan alıyorlarAnladim yani bunlar down sendromlu olmuyor benim doktorumda dedi beyninde kalpinde sorun olacak bişey değil dedi zeka geriligi veya kalp hastası olacak anlamına gelmez dedi sadece iki belirteç down sendorumu şüphesi uyandırdı dedi ama elinayagi bütün organları gayet normal denildi üç gündür ağlamaktan bı hal oldum görmediğim özel hastane özel klinihi olan bı doktor kalmadı bana da en iyisi amniyosentez önerdi bende yaptırmak istemiyorum
kalpte parlaklık yada beyinde kist tek biri olsaydı aminosentez istemezdi. bizim de kalpte parlaklık çıkmıştı pek önemsemedi doktor önemli değil bu dedi. kaybolacak dedi. bu belirteçler down sendorumu şüphesini artırıyor down sendorumu olduğu anlamına gelmiyor. kalpteki muhtemelen geçicek kormayın beyindeki kist hocanız takipte kalsın oda yok olur korkmayın allah sağlık versin stres yapmayın.Ayrıntılı ultrason a girdim iki farklı perinatoloji doktoruna ikisinde bebeğin kalbinde parlaklık ve beynin 3m ve 2.5 mm beyninde kist çıktı down sendromundan suphelenfdiker böyle bı durum başına gelen var mı yardım edebilir misiniz
Beynindeki kist üç gün sonra geçti kalbindeki nokta duruyor dediler kendi doktorum hiç gerek yok amniyosentez e dedikalpte parlaklık yada beyinde kist tek biri olsaydı aminosentez istemezdi. bizim de kalpte parlaklık çıkmıştı pek önemsemedi doktor önemli değil bu dedi. kaybolacak dedi. bu belirteçler down sendorumu şüphesini artırıyor down sendorumu olduğu anlamına gelmiyor. kalpteki muhtemelen geçicek kormayın beyindeki kist hocanız takipte kalsın oda yok olur korkmayın allah sağlık versin stres yapmayın.
Tamam sıkmayın canınızı sağlıcakla kucağınıza alacaksınız Allah’ın izniBeynindeki kist üç gün sonra geçti kalbindeki nokta duruyor dediler kendi doktorum hiç gerek yok amniyosentez e dedi
merhaba canım benimde 16. haftada beyinde koroid pleksus kisti gözlendi. bugün 20. haftada gittiğimde de kalpte parlaklık gördü kist hala var. nipty önerdi doktorum ama çok kararsız kaldım. senin yazdıklarını görünce az da olsa rahatladım. doktorumda 2 side geçecek şeyler ense kalınlığı alnı ve burun kemiği normal dedi. bu 2 semptom down sendromunun da belirtisi o yüzden ben önermek zorundayım dedi. senin kaçıncı haftalarda kayboldu kalpteki parlaklık ve beyindeki kistler canım. zamanın az kalmış sağlıklı doğumlar diliyorum.Evet cnm iki side vardı parlaklık artı kist ama
kist hem sağ da hem solda idi
Erken doğum yaptım cnm yinede teşekkürler 30 haftada hepsi kayboldu cnm doğumdan sonra usg ye girdi hiç birseyi cikmadi beyninde de kalpte demerhaba canım benimde 16. haftada beyinde koroid pleksus kisti gözlendi. bugün 20. haftada gittiğimde de kalpte parlaklık gördü kist hala var. nipty önerdi doktorum ama çok kararsız kaldım. senin yazdıklarını görünce az da olsa rahatladım. doktorumda 2 side geçecek şeyler ense kalınlığı alnı ve burun kemiği normal dedi. bu 2 semptom down sendromunun da belirtisi o yüzden ben önermek zorundayım dedi. senin kaçıncı haftalarda kayboldu kalpteki parlaklık ve beyindeki kistler canım. zamanın az kalmış sağlıklı doğumlar diliyorum.
çok teşekkür ederim canım cevabın için çok sevindim sizin adınıza sağlıkla büyüsün miniğin inşallah bende sonunda güzel haberler alırımErken doğum yaptım cnm yinede teşekkürler 30 haftada hepsi kayboldu cnm doğumdan sonra usg ye girdi hiç birseyi cikmadi beyninde de kalpte de