• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar aynı psikologa gidebilir mi

minnoossssssssss

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2022
59
19
8
30
Arkadaşım ile terapisttimi paylaştım. Paylaşmaz olaydım. Tutturdu ben de ona gidicem diye ben de etik olmadığını söyleyince triplere girdi ama etik değil. Beni de çok rahatsız eder. Sen bahsetmezsen ben bahsetmezsem sorun olmaz diyor hatta görürse vs arkadaş değiliz dersin diyor yani yalan söylememi istiyor fakat dediğim gibi beni çok rahatsız eder. Ve terapimi de etkileyebilir. Sizce bu etik mi? Iki arkadaşın aynı terapistte gitmesi etik değil diye biliyorum. Ki benim 1,5 sene oldu gideli. Hala devam eden de bir sürecim var, etkilenmesini de istemiyorum açıkçası. Sizce haksız mıyım. Etik olmayan bir durum değil mi iki arkadaşın aynı psikologa gitmesi?

Terapistinizle arkadaş olmanız etik değil sadece yoksa 2 arkadaşın aynı terapiste gitmesinden bir problem olmaz. Ne alaka etik olmaması baya baya saçmalamışsınız :) siz ayrı danışansınız arkadaşınız ayrı. Sonradan buldumcuk gibi davranmışsınız.

Terapistinizle arkadaş olmanız etik değil sadece yoksa 2 arkadaşın aynı terapiste gitmesinden bir problem olmaz. Ne alaka etik olmaması baya baya saçmalamışsınız :) siz ayrı danışansınız arkadaşınız ayrı. Sonradan buldumcuk gibi davranmışsınız.
Saçmalamayın bu bizlik bir durum değil. Bu etik değil. Ayrı ayrı danışan da olsak, etik değil. Problem olup olmadığına biz karar veremiyoruz. Bu etik kurallara aykırı. Terapost objektif bakamaz çünkü. Ayrıca terapistten de saklamamız ve yalan söylememizde etik olmaz. Bu sizin fikriniz sadece fakat etik olmayan bir durum

Rahatsız oluyorum. gitmesin istiyorum tanıdık biri, bu gâyet de anlaşılır bir durum ve danışana göre de terapist hareket etmek zorunda. Terapist danışan rahatsız olduğu hâlde buna rağmen danışanının arkadaşını terapiye alıyorsa etik dışıdır bu

Saçmalamayın bu bizlik bir durum değil. Bu etik değil. Ayrı ayrı danışan da olsak, etik değil. Problem olup olmadığına biz karar veremiyoruz. Bu etik kurallara aykırı. Terapost objektif bakamaz çünkü. Ayrıca terapistten de saklamamız ve yalan söylememizde etik olmaz. Bu sizin fikriniz sadece fakat etik olmayan bir durum
Ya hu niye etik olmasın. Sen istemeyebilirsin,rahatsız olabilirsin ama bu etiklikle alakalı bir konu değil. O zaman hasta sadece kendine bakmasını istiyorsa da psikolog sadece tek hastaya mı bakacak 2. Danışan alırsa etik olmayacak mı ?
Bir şeyi siz istemediniz diye etkliği değişmez

Ya hu niye etik olmasın. Sen istemeyebilirsin,rahatsız olabilirsin ama bu etiklikle alakalı bir konu değil. O zaman hasta sadece kendine bakmasını istiyorsa da psikolog sadece tek hastaya mı bakacak 2. Danışan alırsa etik olmayacak mı ?
Bir şeyi siz istemediniz diye etkliği dedeğişmez
Ya hu değil işte etik. Psikologlar danışanların tanıdıklarına terapi yapamazlar. Ben demiyorum ki yönetmelik diyor. Geliştirin kendinizi, araştırın,sorgulayın,bakın ve öğrenin. Aynı psikologa tanıdıklar gidemez. Ben demiyorum bunu uzmanlar diyor etik değil diye

Psikologlar aynı aileden kişileri almıyorlar,veya eşleri almıyorlar ama arkadaş için hiç duymamıştım. Ama sizi rahatsız ediyorsa bunu psikoloğunıza söyleyin derim, terapide bu konuyu konuşun bence

Ya hu değil işte etik. Psikologlar danışanların tanıdıklarına terapi yapamazlar. Ben demiyorum ki yönetmelik diyor. Geliştirin kendinizi, araştırın,sorgulayın,bakın ve öğrenin. Aynı psikologa tanıdıklar gidemez. Ben demiyorum bunu uzmanlar diyor etik değil diye
😃😃😃 olur olur araştırayım sorgulayın gelişeyim 😃😃😃
1- tanıdık birine terapi yapmak etik değildir
2-“aile içinde” birden fazla kişiye terapi uygulamak etik değildir
3-terapist ile yakın ilişkiler kurmak etik değildir.
Ama siz terapistinize söylersiniz rahatsız olduğunuz durumu o da kendi insiyatifinde danışan olarak almayabilir. Ama işimize gelmeyen her şeyin etikliğini sorgulayamayız.
Haaaaaaa bu kadar da takıyorsunuz ağzınızı tutacaksınız kimseye terapistinizden bahsetmeyin o zaman

😃😃😃 olur olur araştırayım sorgulayın gelişeyim 😃😃😃
1- tanıdık birine terapi yapmak etik değildir
2-“aile içinde” birden fazla kişiye terapi uygulamak etik değildir
3-terapist ile yakın ilişkiler kurmak etik değildir.
Ama siz terapistinize söylersiniz rahatsız olduğunuz durumu o da kendi insiyatifinde danışan olarak almayabilir. Ama işimize gelmeyen her şeyin etikliğini sorgulayamayız.
Haaaaaaa bu kadar da takıyorsunuz ağzınızı tutacaksınız kimseye terapistinizden bahsetmeyin o zaman
Terapisttim kendisi söyledi etik olmadığını. Danışanın tanıdıklarına, arkadaşlarına terapi vermiyorum dedi. Etik değil diye de kendisi ekledi

Nerden çıkardiniz? Psikoloğa söylemesen bilmez bile kimin kiminle tanıştığını.

Hangi uzman bunu diyor? Bu "uzmanlar" nedense hep sizin gibi insanlara denk geliyor.

Terapisttim kendisi söyledi etik olmadığını. Danışanın tanıdıklarına, arkadaşlarına terapi vermiyorum dedi. Etik değil diye de kendisi ekledi
arkadaşım benim kardeşim de psikolog ve biz de diyoruz ki “arkadaş” etik sınıfına girmez. Eş,kardeş,anne,baba 1. Derece akraba evet girer bir arkadaş girmez.
Sorunların arkadaşından kaynaklıysa bı yüzden terapi alıyorsan istisnai bir durum olur o zaman kabul edilmez.
Psikoloğun bireysel olarak uygun görmemiş de olabilir, laf anlatmakla uğraşmak istemiyor da olabilir bilemem. Ayrıca madem kabul etmedi derdin ne de gelip konu açıyorsun ?

Nerden çıkardiniz? Psikoloğa söylemesen bilmez bile kimin kiminle tanıştığını.

Hangi uzman bunu diyor? Bu "uzmanlar" nedense hep sizin gibi insanlara denk geliyor.
Hangi yönetmelik bu bize de bir gösterseler keşke. Evet ailede birden fazla kişiye bireysel terapi uygulanması etik değildir ama bu da herhangi bir yönetmelikte geçmez 😃
Her işin uzmanı var maşallah zaten. Psikolog her gelen kişinin tanışıklık seviyesini nerden bilecekse

Hangi yönetmelik bu bize de bir gösterseler keşke. Evet ailede birden fazla kişiye bireysel terapi uygulanması etik değildir ama bu da herhangi bir yönetmelikte geçmez 😃
Her işin uzmanı var maşallah zaten. Psikolog her gelen kişinin tanışıklık seviyesini nerden bilecekse

Etik değil diyip geçiyorlar.
Biliyorlardir kesin :) ben genelde tüm arkadaş listemi çıkartıp fotolarla destekleyip portföyü terapistime veriyorum ;)

arkadaşım benim kardeşim de psikolog ve biz de diyoruz ki “arkadaş” etik sınıfına girmez. Eş,kardeş,anne,baba 1. Derece akraba evet girer bir arkadaş girmez.
Sorunların arkadaşından kaynaklıysa bı yüzden terapi alıyorsan istisnai bir durum olur o zaman kabul edilmez.
Psikoloğun bireysel olarak uygun görmemiş de olabilir, laf anlatmakla uğraşmak istemiyor da olabilir bilemem. Ayrıca madem kabul etmedi derdin ne de gelip konu açıyorsun ?
İlk mesajda yalan söyleyelim bilmesin diyordu aniden o da etik değil dediye döndü

Son düzenleme:
Back