Mrb. arkadaşlar... Ben AÖF iktisat 3. sınıf öğrencisiyim... Şimdiden mezun olunca gireceğim sınavları araştırıyorum.. ALES sınavı hakkında çok fazla bilgim yok ama duyduğuma göre AÖF mezunları girebiliyormuş.. Yüksek lisans yapmak sadece üniversitelerde öğretim üyesi vs. olmak için mi yoksa başka.........????? Hiç bi bilgim yok dedğim gibi arkadaşlar araştırıyorum..CVP alabilirsem sevinicem???? Diploma notu da önemli diyorlar... En az kaç olması lazım??? Birde ben istedğim bölümü seçeblrmym yüksek lisansda?? Ales sınavı kolaymş duyduğuma göre ama ünv. kabul ettrmek kolay mı peki?? tez falan hazrlanıomuş galiba??? Bi sorum daha var... Kpss de onkolog vs. varbitrdğn bölüm lisans olarak ne olursa olsun onkoloji olarak yüksek lisans yapınca onkolog olabiliyormuuz ve kpss de gördüm bi çok onkolog alımları var... Dediğim gibi bu konu hakkında bilgim çok az.. Beni aydınlatrsanz çok sevinicem... Çünkü diploma notu önemlyse ona göre notlarımı yüksek tutucam.. Bide bu ales de ünv. lere kendmzi kabul ettrmk için torpil vs. de gerekio mu??? Çok soru sordum kusura bakmayın
Kırmızılı yerlere direkt cevap yazıyorum
1)Evet Aöf mezunları girebilir...
2)Ales hem öğretim üyesi olmak için yapılır (tabi ki sonrasında doktora ile birlikte buna başvurursunuz) hem de herhangi bir alanda master yapmak için girilen bir sınavdır.
3) Diploma notu önemlidir, bunun şartları her üniversiteye göre değişir. Akademik kadro için genelde 2,50 ve üzeri gerekir. Genelde çoğu üniversite 3.00 alt barajı koyar.Bunun için üniversitelerin web sayfalarından "enstitü" bölümlerinde ki başvuru koşullarına bakabilirsiniz.
4) İstediğiniz her bölümü seçemezsiniz. Her üniversitenin ve her bölümün birbirinden ayrı koşulları vardır. Dediğim gibi web sayfalarından başvuru koşullarını inceleyebilirsiniz.
5) Ales'in kolaylık ve zorluk derecesi kişiden kişiye göre değişen bir olgu.Fakat genel anlamda hızlı çözenin başardığı bir sınavdır
6) Evet genelde tez hazırlanır.Bu yine bölümden bölüme ve üniversiteye göre farklılık gösterir.Tez zorlu bir süreçtir. Tezsiz bölümlerde vardır.(tezsiz işletme masterı gibi) Ama öğretim üyesi olmak için tezli bir programı bitirmeniz şarttır.
7) Onkologlar tıp doktorlarıdır. Siz bu alana girmiyorsunuz. Burada bir eksiğiniz var sanırım.
8) Torpil evet gerekebilir. Yine bu değişkendir. Üniversiteler genelde kendi öğrencisini almak ister. Kontenjan sayısıda azdır.
Umarım yardımcı olabilmişimdir
Cvp verdiğinz için çok teşekkürederim.. Yani ortalamamı 2.50 ve üzeri tutmam lazım.. ALES sınavına girince 70 barajını geçtikten sonra ünverstelere başvuruyorz değil mi? AÖF mezunu biri olarak küçük ilçelerde ki ünv. tercih etmm daha mantıklı olurBen DPÜ MYO dan mezunum ama şimdi aöf okuyorum ama önceden ordan önlisans diplomam olması DPÜ de yüksek lisans yapmada bana yardımcı olur mu bi de aöf anadolu ünv. bağlı olduğu için anadolu ünv. de yüksk lisans yapmama kolaylık sağlayablr mi??:26: Ünv. başvuruyorz sonra çağırrlarsa mülakata geliyorz orada mülakattan sonra belli oluyor demi yüksek lisansı kazanıp kazanmadığmz?? Tezli ya da tezsz kendi mezun olduğumz lisans bölümünün dallarında yüksek lisans yapablyorz değilmi?? ben dediğinz gibi bi araştrayım. çok teşekkürler
Cvp verdiğinz için çok teşekkürederim.. Yani ortalamamı 2.50 ve üzeri tutmam lazım.. ALES sınavına girince 70 barajını geçtikten sonra ünverstelere başvuruyorz değil mi? AÖF mezunu biri olarak küçük ilçelerde ki ünv. tercih etmm daha mantıklı olurBen DPÜ MYO dan mezunum ama şimdi aöf okuyorum ama önceden ordan önlisans diplomam olması DPÜ de yüksek lisans yapmada bana yardımcı olur mu bi de aöf anadolu ünv. bağlı olduğu için anadolu ünv. de yüksk lisans yapmama kolaylık sağlayablr mi??:26: Ünv. başvuruyorz sonra çağırrlarsa mülakata geliyorz orada mülakattan sonra belli oluyor demi yüksek lisansı kazanıp kazanmadığmz?? Tezli ya da tezsz kendi mezun olduğumz lisans bölümünün dallarında yüksek lisans yapablyorz değilmi?? ben dediğinz gibi bi araştrayım. çok teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?