Arkadaşlar aklıma çok takılıyo.. yardım edermisiniz..?

yenibirkadin

ssoossyyoolloogg
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2012
190
5
68
İstanbul
merhabalar.. benim yaklasık 3 yıllık bi ilişkim var. o bu yıl mezun oluyo okuldan benimse daha 1 yılım var. bu sıralar evlilik hakkında fala konusmaya basladık.. mevzu ne derseniz para..!
evlenirken herseyin mukemmel olmasını istediğini soyluyo.. daha askerliği var.. askerden dondukten sonrada en az 2-3 yıl para biriktirmem lazım diyo.. dugun konusunda ailesinden yardım almak istemiyo anladıgım kadarıyla.. bugune kadar hep onların parasını yedim artık onlara o kadar yuklenemem diyo.. ailesine cok duskun bi yapısı var. bu sıralarda saga sola borcları oldugu için bide dugun için ailesini sıkıstırmak istemiyo.. kendi annemle gorustum bu konuda kız tarafı ne yapar ne eder die.. az cok anattı neler yapılabilecegini.. bundan bahsettm hemen evleniomus gibi neden annenle konusma geregi duydun dedi cok canımı sıktı..:S
sözün özü arkadaslar bu söz, nişan, düğün masrafları, eşyalar, tabağı, çanağı ,bilmem nesi toplam ne kadara gelio bana biraz yardım edermisiniz... mesela bi 50 bin e butn bunlar hallolmazmı? yeni evlenen arkadaslar siz tahminen ne kadar bi masrafla evlendiniz...?
daha onumde yıllar varken derdine dustum ama en azından biriktirmemiz gereken parayı az cok bilmek istiyorum.. ona gore kendimize hedef belirleyelim en azında..

valla canım ben evlenicek olanlardanım eylülde bi ev kurmak kolay bişi değil aşağı yukarı herşeyin çok lüksünü değilde orta hallisini aldığında en aşağı 50 bin civarına mal oluyo tabi ekstra çıkan şeylerde oluyo :26: bi tabak çanak diyosun herşey 1bin liradan başlıyo çamaşır makinesi (1.000) yemek takımı (1.000 ) tencere takımı (1.000)... böle gidiyo canım sen hesap et :26:

en aşagı 50 bin mi..:S biz en fazla 50 bin die hesap edioduk:)
çeyiz takımları var ya simdi butn urunlerde.. oturma grubu yatak odası yemek odası vs toplam indirimli fiyattan veriolar tenceresidir porselen yemek takımıdır onlarında hep ceyiz takımı oluo onlardan hesap etmiştik biz..
ama tecrube kkonusuyo tabi.. biz sadece dusuncedeyiz simdilik..

ben gecenlerde hesapladım beyaz esya ve mobilya fiyatlarını perdesi halısı toplam 20 bin tl cıkardımki oyle adı sanı belli markalardan tabagı canagı ortusu falan filan onlarada 7-8 milyar hesapladım toplamında 30 bin iste tum ev

Hemen evlenmeyin canım..
Nişan yapın beklersiniz zaten 1-2 sene.
Hem niye annene neden konuyu açtın diyo açamaz mısın yani
Güvenemiyomuymuş kendine de konuyu açtırmıyor...
İyice düşünün taşının tanıyın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…