Arkadaşlar acil bakarmisiniz

Daha öncede diyetislenle diyet yaptım ama uzun süre olunca motive olamadim
Kısa sürede zayıflamak yerine programlı gitmek daha makul.

Bir ara bir senelik perhiz yaptım. Birkaç ay sonra kilo vermeye başladım ki amaç kilo vermek değildi. Hızlı bir şekilde yağ kaybettiğimi düşündüm. Mutlu da olmuştum, bir taşla iki kuş ama istemediğim bölgelerde de yağ kaybı oldu. Bilseydim bu kadar ani kesinti yapmazdım.

Şimdi o zamanki kilomdan bir kilo fazlayım ama ne yapsam da 3 5 kilo verirken ani yağ kaybı olmasın, onu düşünüyorum 😕

Kısa sürede zayıflamak yerine programlı gitmek daha makul.

Bir ara bir senelik perhiz yaptım. Birkaç ay sonra kilo vermeye başladım ki amaç kilo vermek değildi. Hızlı bir şekilde yağ kaybettiğimi düşündüm. Mutlu da olmuştum, bir taşla iki kuş ama istemediğim bölgelerde de yağ kaybı oldu. Bilseydim bu kadar ani kesinti yapmazdım.

Şimdi o zamanki kilomdan bir kilo fazlayım ama ne yapsam da 3 5 kilo verirken ani yağ kaybı olmasın, onu düşünüyorum 😕
Bir yilda kaç kilo verdiniz

Bir yilda kaç kilo verdiniz
Beş kilo ama bunu birkaç ayda verdim. Bir yıl sürme sebebi LDL'yi ideal sınıra düşürmekti. LDL perhize rağmen sabit kalınca bundan sonra sporla düşer dedi doktor, salıverdim gitti perhizi. Yaptığım tek spor (!) mecburiyetten yürümekti 🙈

Yaptığım perhiz: iki günde bir yumurta, birkaç dilim ekmek ve yok denecek kadar az tereyağı.

Aldığım kilo da Covide yakalanınca yemeğe abanmamdandı. Hareketsizlik de vardı evlere kapanmadan dolayı.

Birkaç ayda kilo verdim ama sporla ve düzgün beslenme düzeniyle daha sağlıklı kilo verebilirdim. Basenlere gelene kadar nerelerimin yağı gitti. Bir yerdeki kayıp, son aylarda aldığım kiloya rağmen düzelmedi. Kiloyu bilinçli de almadım ama düzelmediğini görmüş oldum. O yüzden buna dikkat edin.

Bu seferki kilo sebebim hem yazın evde durmak hem de geceleyin gofret ve çikolata soslu hazır kekler yemekti. Bir yiyince de dozajı artıyor. Şu anda frenledim. #direnordinary

Ayrıca belirtmeliyim ki normalde çok yerim ama sanırım usulümden dolayı yediğime göre çok kilo almıyorum.

• Kahvaltıyı geç yapıp 6-7 arası akşam yemeğini yerim.
  • Öğle yemeği yok.
  • Yavaş yerim.
  • Şekerli içecek tüketmem.
  • Fast food yemem.
  • Yağlı et ve yemek yiyemem.
  • Abur cubur yok denecek kadar az yerim.
  • Kabız değilim.

X