Arkadaşlar 3 lü testte down riski çıkan var mı aranızda acil yardım yütfen :((((

uyum25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2010
91
11
36
39
Sinop
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var :( 3 lü test yaptırdım. 4,5 aylık hamileyim. Test sonucumda 1/141 çıktı. Doktorum bi araştırma hastanesine gitmemin uygun olacağını söyledi. Bu oran çok yüksek bi oran mı???İstanbul a gidicem en kısa zamanda. Ben amniosentez yaptırmak istemiyorum. Riskli olduğunu söyleyenler var. Başka hangi yöntemle anlaşılabiliyor gerçekten hastalık var mı yok mu diye? Tekrar aynı testi mi yaptırmak gerekiyo? Lütfen yardımcı olun Bebeğime bişey olmasın..Aşılamayla oldu çok bekledim ben bu bebeği :43:

Üçlü testin güvenilirliği %60 civarında.Bunun için doktorlar genelde ikili test yaparlar ve iyi çıktıysa üçlüye gerek duymazlar.İkili testin güvenilirliği de %90 civarında.İkili testin iyi çıktıysa hiç üze kendini.Amniyosenteze gelene kadar ayrıntılı ultrason var daha.Ayrıca iyi ve tecrübeli bi doktor tarafından yapıldığı takdirde amniyosentez de risk çok az.Maalesef amniyosentez veya kordosentez gibi işlemler dışında kromozom anomalisi teşhisi koyabilecek bi yol yok.Testi tekrar ettirsen ve iyi çıksa nolcak?Aklın yine kötü olanda kalacak.İkili testin iyiyse hiiiç kafana takma.İlla ki amniyosentez derlerse de korkma.Ben bugüne kadar amniyosentez yüzünden bebeğini kaybedeni duymadım.

Üçlü testin güvenilirliği %60 civarında.Bunun için doktorlar genelde ikili test yaparlar ve iyi çıktıysa üçlüye gerek duymazlar.İkili testin güvenilirliği de %90 civarında.İkili testin iyi çıktıysa hiç üze kendini.Amniyosenteze gelene kadar ayrıntılı ultrason var daha.Ayrıca iyi ve tecrübeli bi doktor tarafından yapıldığı takdirde amniyosentez de risk çok az.Maalesef amniyosentez veya kordosentez gibi işlemler dışında kromozom anomalisi teşhisi koyabilecek bi yol yok.Testi tekrar ettirsen ve iyi çıksa nolcak?Aklın yine kötü olanda kalacak.İkili testin iyiyse hiiiç kafana takma.İlla ki amniyosentez derlerse de korkma.Ben bugüne kadar amniyosentez yüzünden bebeğini kaybedeni duymadım.

ikili testimin sonucu çok güzeldi yani 5900 da 1 risk filandı. üçlü de 141 de 1 e düştü. Doktorum bence bişey çıkmayacak ama kafan rahat olsun istiyosan git bi araştırma hastanesine dedi. İçim rahat aslında ama yinede şüphe düştü ya içime kemiriyo beni ne kadar içim rahat da olsa.. Tşk verdiğin bilgiler için. Rabbim hayırlısını versin hakkımızda..

cnm aynı durum ablamın hamileliğinde olmuştu 3lüsü kötü çıkmıştı 1/54tü amniyosentez yapıldı sonuç turp gibi bi bebek :) önemli olan ikili testmiş öyle duymuştum ama bi yakınımında ikilisi kötü çıktığı halde amnitosentez yaptırmadı ve sonuç yine turp gibi bi bebek :) aklına kötü şeyler getirme bol bol dua et sonuç amniyosentezdede kötü çıkacaksa ve bebeğini aldırma yoluna gideceksen yaptır ha yok zaten bebeğimi aldırmam diyorsan gerekte yok doğuma kadar ne olacak korkusuna kapılmanada gerek yok sakin ol ki bebeğinide strese sokma ;)

Selam ben amnıyosentez oldum.benım ıkılı testımde yuksek rısk cıkmıstı.oyuzden uclu test yapmaya gerek gormedıler ve hemen amnıyo yaptılar.ben hala sonucumu beklıyorum.ama amnıyosentez kesın sonuc verıyormuş.rabbım hepımızın yardımcısı olsun.ama sunu soyleyeyeım özel bır hastanede ve ısınıde en ıyısı bır doktora yaptırın amnıyosentezı.düşük rıskıde çok az.korkulacak gıbı degıl yani.ama ıyı bır doktor elınde olursa ıyıce arastırın doktorunuzu ıyı secın.belkıde gerek yoktur sızın amnıyosentez olmanıza

Teşekkürler kızlar...Rahat olmaya çalışıyorum..Rabbim yardımcımız olsun..Bebeğimi her ne sonuç olursa olsun aldırmam zaten..Hayırlısı olsun bakalım..

arkadaşlar demekki her hamileye aynı şeyleri söylüyolar arkadaşımın hayatı zincan oldu resmen 2 li test iyi çıktı 3 lü teste 50/1 çıktı kız mahfoldu doktoru direk ankaraya göndermiş onlarda bi prof gittiler adam demişki benanlamıyorum bi hamileye bu eziyet yapılırmı demiş hiçbişey yok kızım demiş daha sonradan öğrendikki hastanenin ankaradaki bi hastaneyle anlaşması varmış
ve yıkıldık çok üzüldük yazık günah değilmi yaaa
hiç canınızı sıkmayın allaha sığının bende hamileyim 9 haftalık lütfen pozitif olalım allah hepimizin bebeklerimizi kucağımıza sağ salim almayı nasip etsin allahım

Selam arkadaslar.bende hala amnıyo sonucumu alamadım.cumaya dıyorlar şimdıde.vallahı bu bıze buyuk ezıyet.rabbım hepımıze yardım etsin.aglamaktan ve bol bol dua etmekten baska yapacagım hıcbısey yok.ama korkmayalım hepımız allaha sıgınalım.o herseyın en ıyısını bılır.rabbım ınsallah hepımızın yuzumuzu guldursun.ınsallah hersey ıyı olacak.hepımız bebeklerımızı sag salım kucaklarımıza alacagız.rabbım hepımızın yardımcısı olsun.hepımız bırbırımıze dua edelım arkadaslar.

teşekkürler kızlar...rahat olmaya çalışıyorum..rabbim yardımcımız olsun..bebeğimi her ne sonuç olursa olsun aldırmam zaten..hayırlısı olsun bakalım..

ınsallah hersey ıyı olacak.hepımız bebeklerımıze sag salım kavusacagız allahın ıznıyle.

canım bende aminyosentez yaptırdım fish testinde sorun çıkmadı önmüzdeki hafta tüm sonuclar cıkacak .4 lü test te sonucum 1/172 cıkmıtı düşük rsikine gelince sende de bende de düşük riskinden ok down sendromu riski var. yani iyi düşün derim canım. ben hiç tereddüt etmeden yaptırdım tabii öncesi çok kabus gibiydi. isters bende istnbulda yaptırdım özelden yaptırdıgım dr un adını ve kliniğin eliniveririm kendisi amniyosentez konsuunda doçentliğinialmıs çok iyi bir dr. bin tl ye mal oldu bize uzman bir elde yapılırsa düşük riskide yok düşük riski zaten 200 de bir hatta 250 de bir
birde şöyle düşünmek lazım sorunlu bebek zaten düşüyor. ama canını sıkma detaylı usg de son çıkmadıyda % 90iyidir bebek ama yaptır gene de. benim detaylı usg de sorun çıkmamasına rmen doktorların hepsi yaptırmamı önerdi . üzülme canını sakın sıkma canım :70:

canım bende aminyosentez yaptırdım fish testinde sorun çıkmadı önmüzdeki hafta tüm sonuclar cıkacak .4 lü test te sonucum 1/172 cıkmıtı düşük rsikine gelince sende de bende de düşük riskinden ok down sendromu riski var. yani iyi düşün derim canım. ben hiç tereddüt etmeden yaptırdım tabii öncesi çok kabus gibiydi. isters bende istnbulda yaptırdım özelden yaptırdıgım dr un adını ve kliniğin eliniveririm kendisi amniyosentez konsuunda doçentliğinialmıs çok iyi bir dr. bin tl ye mal oldu bize uzman bir elde yapılırsa düşük riskide yok düşük riski zaten 200 de bir hatta 250 de bir
birde şöyle düşünmek lazım sorunlu bebek zaten düşüyor. ama canını sıkma detaylı usg de son çıkmadıyda % 90iyidir bebek ama yaptır gene de. benim detaylı usg de sorun çıkmamasına rmen doktorların hepsi yaptırmamı önerdi . üzülme canını sakın sıkma canım :70:

canım ense kalınlığı ne çıktı..bir de ayrıntılı da burun kemiğinden de anlaşılır down riski..

Ya kafam çok karışık. Ben gitmeme kararı aldım. Doktorum eğer amniosentez sonucu negatif çıkarsa gebeliği sonlandırıp sonlandırmıycamı sordu bende sonlandırmıycamı söyledim sonuç ne olursa olsun.O zaman yaptırmana gerek yok dedi. Ense kalınlığı ultrasonda gayet normal demişti doktorum. Çok yüksekte bi risk değil benim anladığıma göre. Çünkü istersen yaptır istersen yaptırma dedi. Üf bilmiyorum ya napıcamı. Bana en yakın hastane 5 saatlik yol. Otobüsle gidip gelmem lazım çok zor şartlar benim için. Eşim de sonuç nolursa olsun gebelği sonlardırmama kararı aldıysan gerek yok gitmemize diyor. Kafam rahat aslına bakarsanız bişey çıkmıycandan eminim. Çoğu kişi ikili testin önemli olduğunu söylüyor. İkili testim gayet güzel çıkmıştı. Hayırlısı olsun hakkımızda..Ama o sağlıklı bi bebek ben hissediyorum..Dua edelim kızlar birbirimize...

canım ense kalınlığı ne çıktı..bir de ayrıntılı da burun kemiğinden de anlaşılır down riski..

canım bana soruyorsan 13+5 te ense kalınlıgı 0.97 mm idi
18+4 te 3 mm idi 18 . haftda izin verilen kalınlık sınırı 5 mm imiş sorun olmamsına rağmen yaptırdık burun kemiğide vardı bebeğimin yakın arkadaşım kadın dogumcu o mutlaka yaptır detaylı usg de de göremeğimiz ufak bir detay olabilir demişti

canım önemli olan o kararı verebilmek zaten ben gebeliği sonalndırmak taratarıydım çünkü yaşım çok genç değil birde kuzenim psikolog ihinsel engelli çocuklarla çalışıyor bu çocuklar hep şunu dermiş : biz bu dünyaya gelmek istemdikki . ay bu söz çok etkilemişti beni sonucta eşimle taaa sevgili iken almıstık bu kararı. ben ona gereken özeni ve eğitimi vermezdim çalısıyorum bakıcı bile bulamazdım ki onun eğitimi için çalısmam şart kimseden yorum beklemiyorum lütfen arkadaşlar bu benim kararımdı ama şükür gerek kalmadı
yakın akrabamızın kızı zihinsel engelli kadın her gun ağlıyor ben ölücem yakında kim bakıcak ona diye. zor bir karar allahım kimseyi karşılaştırmasın bu durumla:nazar::nazar::nazar:

Son düzenleme:
Back