Çocuk Hastalıkları Arkadaşlar 20 aylık oğlum diş eti iltabi oldu ?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

bilgebilgic

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2016
38
12
18
Arkadaşlar 20 aylık oğlum diş eti iltabi oldu tahlillerde crp yüksek enfeksiyon yüksek görünüyor dr umuz oral amoklovin antibiyotik başladı sabah akşam veriyordum . Ateşi oldukça carpol ve dolven veriyorum ... Asıl ateş şikayeti ile gittiğimiz hastanede dediğim gibi antibiyotik başladılar ve ateslendikce de carpol dolven önerdiler ... Bir sonraki gün diş etleri de şişme fark ettim ağzına bazen soktuğu şeyler dış etini acıtmis olabilir diye düşündüm daha sonraki gün üst damak takı dış dipleri komple şişmiş ve alt çenesindeki dişler de hafif kabarmış ti Dr â tekrar gittik oral antibiyotiği kesti tahlilde enfeksiyon artmış görünüyordu . Bacağından novasef antibiyotik yapılıyor şimdi dr umuz 3 kutu antibiyotik yazdı 2 adet kaldı bu süreye kadar yani bacaktan antibiyotik iğneye kadar 4 gün sabah akşam antibiyotigi oral kullandık halen diş etleri de bir gerileme yok. aynı zamanda mikostatin adında bir damla kullanıyoruz ağzı için günde 4 defa sabah öğlen akşam yatken önerdi Dr. Daha önce çocuğunda bu şekilde bir durum ile karşılaşan var mı ?

Son düzenleme:
Geçmiş olsun herpetik gingivostomatit oşabilir, yani virütik bir hastalık. O yüzden antibiyotiklere cevap vermemiş olabilir.

Googledan kopyaladım sizin için durum böyleyse şüphenebilirsiniz

Primer herpetik gingivostomatit gingiva(diş eti)ve ağızdaki mukoz membranlardaki ülserativ lezyon ile birlikte sıklıkla ağız etrafındaki vezikül (içi sıvı dolu ciltten kabarık lezyon) ile karekterizedir. Herpetik gingivostomatit daima herpes simpleks tip 1 virusu (HSV1)ile oluşmaktadır.Her yaş grubunu etkilersede en sık altı ay beş yaş arasındaki çocuklarda görülür. Bulaşım ağız salgıları ve yaralarla olmaktadır. HSV enfeksiyonu primer veya yineleyen HSV enfeksiyonu olan şahıslardan da geçebilmektedir. Kuluçka dönemi 2 gün-2 hafta ortalama 4 gün olup enfekte olan çocuklar virusu ortalama en az bir hafta bulaştırırlar. Primer HSV enfeksiyonunun en sık görülen tablosu gingivostomatit’dir. Enfekte çocuk veya erişkinle temastan bir hafta sonra klinik tablo ortaya çıkar.

Ateş,uykusuzluk
İştahsızlık
Halsizlik
Baş ağrısı,irritabilite görülür.

Evet iştahsızlık var hiç birşey yemek istemiyor anne sütü veriyorum sadece :( huzursuz bir de uykusunda çok fazla uyanıyor ya ağlayarak ya söylenerek uyanıyor canı yandigindan olabilir sanırım bol su veriyorum ne zaman geçecek bilemiyorum çok üzülüyorum o şekilde görünce

Daha önce bu konu blogda açılmış lütfen aynı durumu yaşayan anneler yardımcı olur musunuz ? Kaç günde geçiyor nasıl geçiyor çok fazla stres oldum çünkü çocuğum hiç birşey yemiyor :( ve ağzı gerçekten diş etleri çok kötü gozukuyir bakmaya korkuyorum ağzına

Back