Arkadaşlar 0-6 ay arası bebek alışverişinde ne almam lazım.

helenbebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2017
1.116
431
38
32
Kızlar çok şükür 20 haftalık olduk. Allah kısmet ederse kızım olacak...ilk gebeligim tecrubesizim..0-6 ay arası almak istiyorum.sizce ne almalıyım? Şunu al yada bunu almana gerek yok dediğiniz herşeyi yazarsanız çok sevinirim.ben bilinçli alışveriş yapmak istiyorum gereksiz şeyler almak istemiyorum...şimdiden çok teşekkür ederim...

Alt-üst penye takımlar, eldiven, çorap, banyo havlusu ve banyo küveti, Ateş ölçer, penye ve yün bahtaniyeler, alttan çıtçıtlı atletler, şampuan, pişik kremi ve bebe yağı, en az iki tane Bebek nevresim takımı, biberon, Bebek arabası, puset, tırnak makası, alt açma bezi..
Benim aklıma gelenler bunlar canım, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Amin canım benim çok sağol yaaa

Canim ben 5 li takimlar var ya ondan aldim 4 5 tane sonra 10 lu hastane takimi aldim bi tane .. Eldiven aldim citcitli body battaniye havlu corap tırnak bakim seti sampuan aspire kuvet takimi aldim aklima gelenler :)

Bunlarin disinda tulum, tirnak torpusu yeni dogdugunda tirnak makasi kullanimi zor olabilir bence torpu daha iyi olur. Alt degistirme bezleri , bikac tane yelek, kanguru alabilirsin bir aydan sonra kullanabiliyorsun ama cokda gerekli degil keyf icin sadece :)

Bebek deterjanı çorap penye pazen battaniye anne Bebek çantası pişik kremi senin için göğüs kremi sana pijama gecelik bebişe beşik Bebek arabası dişlik mama önlüğü burun aspiratörü ateş ölçer havlu takımı bebiş yorganı aldığın beşiğe göre uyku seti de olabilir. Nevresim takımı . Alt değiştirme pedleri Bebek bezi sana lohusa pedi . Emzik biberon (tercihe göre) ıslak mendil ağız mendili bebeğin yüzünü ilk günler dışarı çıkarken falan örtmek için yattığı yere asmak için sarı yazma ( sarılığı aldığı söyleniyor eski bir adet yapan için) sana geniş ağı olan alt çamaşır emzirme sütyeni ve atleti . Bebişe kış için yelek yaz için penye yelek. Kış için örgü yada peluş battaniye( peluş alacaksan Özdilek tafsiye ederim)

Ayy cok sağol canım ya....allah razı olsun...

En önemlisi hastane takımı , komple takım şeklinde olanlardan al baddaniyesinden tut bütün iç ve dış takımkna kadar olandan al.

-yandan yada alttan çıtçıtlı kısa kollu uzun kollu bady 7.8 adet
-penye,bol,ayaklı,beli sıkı olmayan ve uzun kollutulum 4.5adet (çoraplı olması daha iyi hareket ettikce ayakları felan açılmaz doğum yapıcağın zamana göre ince kalın alırsın)
-ayaklı pijama altları penye-kadife 5li 7li
-İç zıbın
-uzun kollu bady 4.5adet
-Her boy tulum
-çorap yün patikler
-yün ve penye yelekler 3.4 adet
-yün hırka 2 adet
-penye şapka ,eldiven 7.8 adet
-Mermerşahi 7.8 adet
-banyo havlu 3 adet
-Penye baddaniye 2.3 adet
Kendin için doğuma yakın yatağına su geçirmez yatak koruyucu kullan.
-dipsoseble kilot tek kullanımlık
-emzirme sütyenleri
-emzirme atleti , göbek boyuna gelecek kilot
-göğüs kremi
-emzirmeye uygun bir pijamalı bir elbiseli gecelik
-ped
-çorap

Ayy cok teşekkür ederim canım..ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…