- 28 Mart 2013
- 12.822
- 17.324
- Konu Sahibi Ceylinimdeceylinim
Arkadaşlar cok teşekkur ederim yorumlariniz icin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
At hayatindan bir çöp gibi firlat at bela büyümedenHepinize iyi günler diliyorum hanımlar, uzum bir aradan sonra beni oldukça rahatsız eden bir durumdan ötürü geri geldim. Düşündüm düşündüm bir türlü oturtamadım durumu kafamda ve sizlerden fikir almanın en mantıklısı olacağına karar verdim. Durumu en ufak abartı katmadan, objektif bir sekilde anlatmaya çalışacağım.
Şöyle ki benim 18 senelik bir arkadaşım var, ozellikle lise zamanları çok yakın olduğumuz bir dönemdi tabiri caizse yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi keza ailelerimiz de öyleydi. Bu arkadaşımın 2 3 yıldır bazı tavırlarından oldukça rahatsızım. Örnek vermek gerekirse kendisi son 2 senedir belki 10 kişiyle duygusal ilişki yaşamıştır, hepsini başlarda mükemmel anlatır bende mutlu oluyor diye bir şey demem çok geçmeden aslında ilişkisinin çok kötü olduğundan dert yanar. Baktım sonu gelmiyor konuştum bunu onunla en çok zararı kendisine verdiğini ve kendini yorduğunu anlattım. Güya yıllar önce yaşadığı platonik aşkı unutamadığı için yapıyormuş bu hataları. Her seferinde birlikte olduğu kişiye aşık oldum diye yeri göğü inletir sonra da sevmedim deyip kenara çekilirdi bende bir şey diyemezdim, bariz ona zarar verecek bir sevgilisi olduğunda uyarmaya çalıştığımda beni terslediği icin daha da cesaret edemedim. Bu süreç içerisinde ben hayatıma kimseyi almadım. Bana devamlı sende birileriyle takıl türü yorumlar yapar ama kendide bin pişman olurdu her ayriliktan sonra. Kendimi kötü hissediyorum y.llu hissediyorum gibi tabirler kullanirdi ama bana da yaptiklarini tavsiye etmekten geri durmazdı.
Ben o süreçte ikinci universiteme başladım ve çok şükür iyi bir işe girdim, zaman zaman yorulsamda şu an iyi bir mevkiide iyi bir maaşla çalışıyorum. Arkadaşımın ise iş hayatı pek yolunda gitmiyor oldukça sıkıntılı dönemler geçiriyordu, elimden geldiğince yardımcı olmaya calıştım. O dönemde bana devamli "sizde var mı maddi problemler? Hiç mi yok? İyi galiba baya durumunuz " türünden şeyler söyleyip duruyordu. Başta masumane lafın gelişi sorulmuş gibi gelse de bu sorular ablasıyla beraberken "Allah sevmediklerine cok mal verirmiş ki benden ahirette bir şey istemesin diye" türünden şeyler söylediğinde biraz irrite oldum açıkcası, zamanında kendi durumları iyi ben borçluyken "Allah sevmediklerine vermez" şeklinde de konuşuyordu.
Velhasıl gel zaman git zaman ben geçen senenin sonlarında birisiyle birlikte olmaya başladım, Allaha çok sükür beni el üstünde tutan çok merhametli cok düzgün birisi. Buna ondan bahsettiğimde fotoğrafını gördu ve "cirkin yaa yakisikli degilmis" diye tepki verdi. Çok umursamadım açıkcasi ama devamli onun bana layık olmadıgını benim ona kiyasla daha güzel olduğumu onun ailesinin görgüsüz insanlar olduğunu söyleyip durdu. Ailesiyle herhangi bir bağı yok ve tanımıyor sadece fotoğraflarını gordu ki kendi ailesi de görünüş olarak erkek arkadaşımın ailesi gibi. Bizim ilişkimiz mutlu bir şekilde ilerlerken kendi de seni el ustunde tutuyor çok değer veriyor bana niye öylesi denk gelmiyor diye yakınırdı ve devamli ee sizin hic mi probleminiz yok hic mi su huyu olmasa dedigin huyu yok her huyu mu guzel hic seni sinirlendirmiyor mu gibi seyler sorardi. Ben yok cok sukur neden soruyorsun deyince bende de yok ondan derdi:) Bana iliskilerindeki problemlerini soylememesinin son ana kadar icinde tutup patlama aninda soylemesinin sebebini de anlayamiyorum.
Velhasıl verilecek aslında çok örnek var ama beni bu konuyu actirmaya iten sebebide anlatip konuyu bitireyim. Aslinda cok basit ama cok sinirimi bozan bir konu.
Şöyle ki tatile çıktım ve şehir sehir geziyorum begendigim yerleri instagram hikayeden atıyorum. Manzarayı denizi bir kere de gittigim mekandaki canlı muzigi cekip paylastim toplam 3 hikaye attim.
Ben paylasim yaptım hikayeyi gordu bu arkadasim ve hikaye atti ardindan "neden her b.ku cekip atiyorsunuz ozeliniz yok mu her gittiginiz yeri paylasiyorsunuz biz size gorgusuz diyoruz" bu hikayeyi otomatikmen ustume alindim ama hicbir sey demedim.
Açikca soylemek gerekirse arkadasima tamamen iyi niyetle yaklassam dahi onun tarafindan bana oyle yaklasilmadigini dusunuyorum. Adina kiskanclik mi denir ne denir bilmiyorum. O hikayeyi bana kac arkadasim ekran goruntusu alip atti ve hepsi de benim icin atildigi dusuncesinde.
Bu olaylar her seyde laf sokmaya calismaları, başarılı olduğumda ki samimiyetsiz tavırları, başarımın aslında gereksiz oldugunu soyleyip aynisi icin caba sarf etmesi. Hicbir basarisizliginin sorumlulugunu almayip hep baskasina ve bana yuklemesi. Cok basit bir sinava dahi uyanamayip gelmediginde bana neden soylemedin deyip bana cikismasi vs. Artik bu olayda son noktaydi ama abartili davranmamak icin sizlerden fikir alip ona gore davranmak istiyorum. Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.
ohhh çok iyi yapmışsın ya emin ol onun negatif enerjisi yok oldukça daha iyi hissedeceksinArkadaşlar ben dayanamayip hikaye attim kendisine acik bir sekilde ertesi gun yazdi onu ustune mi alindin ben sana yazmadim diye. Icimdekileri doktum ben de. Muhabbeti kesmek istedigimi soyledim. Kendince sacma sapan seyler anlatti, hayatindaki benimle en alakasiz olayin sorumlusu olarak dahi beni tutuyormus, gidip tedavi olmasini soyledim veuzatmadim muhabbeti kestirip attim.