• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımla konuşmalı mıyım?

Arkadaşlarla hem fikirim bence söylemelisin çünkü ya hiçbirşeyi bilmiyorsa benim tanıdığım bir arkadaşımın kocası kumar oynuyormuş sürekli iş arıyorum die evden çıkıp gece geç saatte dönüyormuş kızın düğünde takılan bütün altınlarını yedi bitirdi sonra akrabalardan istemiş altın para ne varsa kızın haberi olmasın diede milleti uyarmış birgün alacaklılar kapıya dayandı evde nevar ne yok aldılar gittiler oda boşandı şimdi çocuklarıyla yalnız yaşıyor ama mutlu

o arkadaşa ayşenin haberi olsa durumdan zaten senden borcu o ister. onunla daha yakınsınız. belli ki haberi yok kadıncağızın. adamın biri kapılarına dayanırsa o kadın için daha büyük bir yıkım olur bu şekilde öğrenmek. ama yakın bir arkadaşından daha yumuşak bir anlatımla öğrenirse belki adama çeki düzen verebilecek kadar sinirlenmez.
bu arada başıma gelseydi,
"bu kadar sık borç isteyemezsiniz" diye bildirim gönderirdim:KK70:

Bir tarafım anlat derken bir tarafım karışma diyor.Ayşe'nin de sivri dilli olduğunu söylemişsiniz.Ama eşinizde beraber gidip konuşalım demiş. O zaman beraber gidin lütfen.Anlatın. Sonrada fazla da bu olaylara karışmayın derim. Adam pek güvenilir bir tip olarak uaynmadı gözümde. Ben de arkadaşım dediğim bir kişiyi uyarmaya kalkmıştım da ağzımın payını almıştım. Bizim konumuz çok farklıydı. Ama bir daha kimsenin işine karışmama kararı aldım bu olaydan sonra. Hoş ona da ağzının payını vermiştim.

her ne kadar arkadasinin kocasi olsada, esinin akrabasi olan bi adam sürekli senden borc para istemesi dengesiz bi hareket zaten.
ayse icin kardesim demissin, bence uyarmalisin tepkisi ne olursa olsun.
bide düsünsene, sana kadar uyari mesaji gelmis. aysenin veya 4 yasindaki cocugun basina bisey gelirse cok fena vicdan azabi yasarsin.

ama herseyi bi yana birakalim, ayse anlasilan akilli, kendi ayaklari üzerinde duran bi kadin.
kocasinin karistirdigi haltlardan bi haber yasadigini düsünemiyorum
Ali sadece benden para istemiyor elbet. Eşimden de istiyor. Her defasında aman delidda duymasın diyormuş eşime de. Konu çok dağılmasın diye anlatmadım oraları.
Arkadaşım bihaber değil gibi geliyor bana da. Lükse düşkün. En son bize geldiklerinde ki yılbaşından sonraydı. Yılbaşında eğlenmeye gittiklerini en pahalı viskiyi açtırdıklarını 5 bin TL hesap ödeyip kalktıklarını falan anlattılar. Işte sonra Ayşe Ali'ye "şu beğendiğim saati alır mısın aşkım" dedi Ali cevap verdi "hangi saat aşkım şu 3bin tl olan mı"falan dedi.
Biz eşimle şaşkın şaşkın kaldık o günden sonra da ailece görüşmeyi kestik zaten.
O gün bize bu gövde gösterisini yapıp 1 hafta sonrasında para iÇin kapımızı çaldı Ali.
Yani evet Ayşe bu dolambaçlı hayatın içinde mi çözemedim.

o arkadaşa ayşenin haberi olsa durumdan zaten senden borcu o ister. onunla daha yakınsınız. belli ki haberi yok kadıncağızın. adamın biri kapılarına dayanırsa o kadın için daha büyük bir yıkım olur bu şekilde öğrenmek. ama yakın bir arkadaşından daha yumuşak bir anlatımla öğrenirse belki adama çeki düzen verebilecek kadar sinirlenmez.
bu arada başıma gelseydi,
"bu kadar sık borç isteyemezsiniz" diye bildirim gönderirdim:KK70:
Çok yöntemler denedim. Eşimin haberi olmadan vermem dedim, eşinin haberi olmadan vermem dedim. Param yok biz sizden az kazanıyoruz dedim. Ben arkadaşla bu kadar para pul işine girmem dedim. Ayşe ye söylerim dedim vs vs hepsinde tamam haklısın Özür dilerim diyip bir sonraki sefer daha acıklı bir hikaye ile geldi. Arkadaşım, bu konu haricinde çok da iyi falan ama kene gibi

Bir tarafım anlat derken bir tarafım karışma diyor.Ayşe'nin de sivri dilli olduğunu söylemişsiniz.Ama eşinizde beraber gidip konuşalım demiş. O zaman beraber gidin lütfen.Anlatın. Sonrada fazla da bu olaylara karışmayın derim. Adam pek güvenilir bir tip olarak uaynmadı gözümde. Ben de arkadaşım dediğim bir kişiyi uyarmaya kalkmıştım da ağzımın payını almıştım. Bizim konumuz çok farklıydı. Ama bir daha kimsenin işine karışmama kararı aldım bu olaydan sonra. Hoş ona da ağzının payını vermiştim.
Inanın aklım çok karışık. Arkadaşımı geçtim ufaklık için endişem çok çok büyük. Bilemiyorum.

Dogrusu,arkadasimin benimle bir daha gorusmeyecegini bile bilsem,ben yine de onun icin dogru oldugunu dusundugum seyi yapar konusurdum.belki bunlari biliyor ya da hissediyor ama harekete gecmek icin birinden destek bekliyor...

Yine çok uzun bir konu ile karşınızdayım kızlar.
Konu 28 yıllık arkadaşımla ilgili. Çocukluk arkadaşım, kız kardeşim... son yıllarda çok görüşmesek de hep kıymetlim.
Kısa bir tanıtım:
Arkadaşım,eşi,ben aynı okuldan mezunuz. Eşlerimiz de akraba. Bizim evliliğimize de onlar. Vesile oldu. benim eşimin akrabası.
Ali (arkadaşımın eşi ) biraz vukuatları olan bir arkadaş. Geçmişte ufak dolandırıcılık, kavga bıçaklama vs gibi hikayeleri olmuş birisi. Ben şahit olmasam da hem eski okul çevresinden hem de eşim ve akrabalarından bunları hep duydum.
Ayşe'de ayakları yere basan,akıllı kültürlü, eğitimli, başarılı bir iş kadını.
Bir de 4 yaşında sıpaları var.
Ayşe benim bildiğim bir kaç kez Ali'nin bu olaylarına şahit oldu yada duydu. Ama ya artık inandığından ya inanmak istediğinden yada başka çaresi olmadığından bunlara göz yumdu. Bu konuyu hiç konuşmadık. Yaşananları görüyor muydu / görüyor mu bilmiyorum.
Son zamanlarda Ali benden sıklıkla borç istemeye başladı. Bir kaç kez yardım ettim. Bir kaç kez Ayşe'nin haberi var dedi, bir kaç kez aman duymasın çok üzülür dedi, bir kaç kez çocuk hasta dedi dedi dedi...
Dediğim gibi bazen verdim bazen vermedim.
Ali' de hiç param kalmadı mevzu o değil...
Son zamanlarda Ali hem para istemeyi hem miktarı artırdı. 100 liralar, 1000 kiralar, 2000liralara çıktı.
Para isteme bahanesi de daha kötü hal aldı.
Çocuk hastanede, ilaç parası... Biriyle kavga ettim, nezaretten çıkacam kefalet parası, birini bıçakladım, kefalet parası, birini dövmüştüm, şikayetçi olmuştu dava sonuçlanmış suçlu bulundum üst mahkemeye dosyayı göndermek için mahkemeye para yatırcam falan...
Bahanelerin absürdlüğünü geçtim, artık arkadaşım için endişeleniyorum ve oğulları için...
Ali'nin geçmişi şimdi bu yalanları aklıma kötü şeyler getiriyor.
Bir kaç ay önce facebook dan birisi bana yazmış "ali ile ayşe benim ocağımı yaktı,çocuğum hasta diye para aldılar vs... oğullarının kreşini bile biliyorum " diye...
Artık arkadaşım ve çocukları için çok endişeleniyorum. Arkadaşımı karşıma alıp konuşsam mı, Ali'nin son zamanlardaki olaylarını anlatsam mı?
Konuşmasam ve yarın ayşe ve oğlunun başına birşey gelse kendimi hiç affetmem. Hele bir de ayşe derse ki "Körmüş görememişim keşke biri beni uyarsaydı."ölürüm...
Konuşsam ve hadi herşeyi ben yanlış anladıysam. Hadi Ali gerçekten zor bir zamandan geçiyorduysa. Bu durumda da evlilik lerine zarar verirsem diye korkuyorum.
Konu hassas olduğu için bu kadar uzun yazdım. Kusura bakmayın.
Siz olsanız ne yapardınız?

Facebook mesajını gösterip bana böyle bir mesaj geldi bunun açıklamasını yapar mısın falan deseniz ?

Ali sadece benden para istemiyor elbet. Eşimden de istiyor. Her defasında aman delidda duymasın diyormuş eşime de. Konu çok dağılmasın diye anlatmadım oraları.
Arkadaşım bihaber değil gibi geliyor bana da. Lükse düşkün. En son bize geldiklerinde ki yılbaşından sonraydı. Yılbaşında eğlenmeye gittiklerini en pahalı viskiyi açtırdıklarını 5 bin TL hesap ödeyip kalktıklarını falan anlattılar. Işte sonra Ayşe Ali'ye "şu beğendiğim saati alır mısın aşkım" dedi Ali cevap verdi "hangi saat aşkım şu 3bin tl olan mı"falan dedi.
Biz eşimle şaşkın şaşkın kaldık o günden sonra da ailece görüşmeyi kestik zaten.
O gün bize bu gövde gösterisini yapıp 1 hafta sonrasında para iÇin kapımızı çaldı Ali.
Yani evet Ayşe bu dolambaçlı hayatın içinde mi çözemedim.

anlattiklarina göre büyük ihtimal arkadasinda biseylerden haberi var, ne kadar bilemeyiz tabi
bence ufak bi uyari gerekli, arkadasliginiz hatirina
bundan sonrada böyle insanlari sahsen ben hayatimda istemezdim. ne gerek var

Merhaba yeniden. Konuya çok cevap geldiği için gelişmelerden bahsetmek istedim.
Bugün arkadaşımla buluştuk. Daha ben konuyu açmadan kendisi bir kaç şikayetinden bahsetti ali ile ilgili.
Sonra ben duyduklarımı, gördüklerimi endişelerimi anlattım.
Öyle üzüldüm, öyle içim parçalandı ki anlatamam.
Ayşe bir çok şeyin farkında fakat Ali nin neler yaptığını neler çevirdiğini bir türlü öğrenmemiş.
Beni her fırsatta para için arayan adam Ayşe'nin benimle görüşmemesi için bana iftira atmış. Ve evlilikleri boyunca arkadaşıma psikolojik şiddet uygulayarak, öldürmekle, dövmekle, çocuğunu kaçırmakla tehdit ederek sindirimiŞ.
Ayşe şu an öyle bir borç batağına girmiş ki boşanmaları halinde üzerine kalacak kredi borçlarından dolayı ne ev tutabilecek ne de ufaklığı kreşe gönderebilecek parası kalmayacağından bahsetti.
Anlattıklarından sonra ben de şu aşamada boşanmanın onun için tehlikeli olacağına karar verdim.
Bir süre sakin kalmasını, eşi ile tartışıp boşanma konusunu açmamasını kararlaştırdık.
Ali aile terapisine gitmeyi kabul ediyormuş. Önce burada ücretsiz ya da düşük ücretle yardım alabileceğimiz sosyal yardım arayacağız. Bu arada Ali'nin hakkında açılmış dava var mı yok mu onu öğrenmenin bir yoluna bakacağız.
Sonrasında ben ve eşim Ali ile konuyu etraflıca konuşacağız. Yardım edilebilecek ne var, asıl sorun ne, ne kadar nereye borcu var, gerçekten tek sorun para mı vb... Sonrasında Ali'nin tedavilik durumu var mı, sorun salt Ali'nin kötü olması mı anlamaya çalışacağız.
Ya Ali düzelecek bu sorun çözülecek ya Ayşe uzaklaştırma alacak, çocuğun velayetini alıp; çocuğu kaçırma ihtimaline karşı tedbir koydurup (bu mümkün müş sanırım )ayrılacak.
Bugün anladım ki, dışarıdan boşan demek çok kolaymış. Ve bugün anladım ki boşanamam diyenlerin gerçekten boşanamayacakları kadar büyük sorunları olabiliyormuş.

Konu 28 yıllık arkadaşımla ilgili. Çocukluk arkadaşım, kız kardeşim... son yıllarda çok görüşmesek de hep kıymetlim.
Kısa bir tanıtım:
Arkadaşım,eşi,ben aynı okuldan mezunuz. Eşlerimiz de akraba. Bizim evliliğimize de onlar. Vesile oldu. benim eşimin akrabası.
Ali (arkadaşımın eşi ) biraz vukuatları olan bir arkadaş. Geçmişte ufak dolandırıcılık, kavga bıçaklama vs gibi hikayeleri olmuş birisi. Ben şahit olmasam da hem eski okul çevresinden hem de eşim ve akrabalarından bunları hep duydum.
Ayşe benim bildiğim bir kaç kez Ali'nin bu olaylarına şahit oldu yada duydu. Ama ya artık inandığından ya inanmak istediğinden yada başka çaresi olmadığından bunlara göz yumdu. Bu konuyu hiç konuşmadık. Yaşananları görüyor muydu / görüyor mu bilmiyorum.
Son zamanlarda Ali benden sıklıkla borç istemeye başladı. Bir kaç kez yardım ettim. Bir kaç kez Ayşe'nin haberi var dedi, bir kaç kez aman duymasın çok üzülür dedi, bir kaç kez çocuk hasta dedi dedi dedi...
Son zamanlarda Ali hem para istemeyi hem miktarı artırdı. 100 liralar, 1000 kiralar, 2000liralara çıktı.
Çocuk hastanede, ilaç parası... Biriyle kavga ettim, nezaretten çıkacam kefalet parası, birini bıçakladım, kefalet parası, birini dövmüştüm, şikayetçi olmuştu dava sonuçlanmış suçlu bulundum üst mahkemeye dosyayı göndermek için mahkemeye para yatırcam falan...
Bahanelerin absürdlüğünü geçtim, artık arkadaşım için endişeleniyorum ve oğulları için...
Bir kaç ay önce facebook dan birisi bana yazmış "ali ile ayşe benim ocağımı yaktı,çocuğum hasta diye para aldılar vs... oğullarının kreşini bile biliyorum " diye...
Artık arkadaşım ve çocukları için çok endişeleniyorum. Arkadaşımı karşıma alıp konuşsam mı, Ali'nin son zamanlardaki olaylarını anlatsam mı?
Konuşmasam ve yarın ayşe ve oğlunun başına birşey gelse kendimi hiç affetmem. Hele bir de ayşe derse ki "Körmüş görememişim keşke biri beni uyarsaydı."ölürüm...
Konuşsam ve hadi herşeyi ben yanlış anladıysam. Hadi Ali gerçekten zor bir zamandan geçiyorduysa. Bu durumda da evlilik lerine zarar verirsem diye korkuyorum.
Bence kesinlikle munasip bir dille anlatmalisin. Seninde dedigin gibi basina bisey gelse kendini suclu tutarsin. Aliyi suclamadan olanlari makul bir sekilde konusma lazim

Kısa bir tanıtım:
bu arkadaşının eşi sana fena dadanmış..eşimin haberi yok diyebilir belki anlaşmışlar haberi yokmuş gibi davrandı arkadaşın..dikkatli ol..sen paralı bir kadınmısın ben bilemem ama sanırım o öyle biliyor...önce paranı alır sonra canına musallat olur..para için neler yapıyorlar..

Arkadaşlar son durum şu ki bugün arkadaşım aradı ve boşanmaya karar verdiğini söyledi.
Öğrenmek istediğimiz iki konu var: birincisi eşi ile anlaşmalı boşanmak istiyor, fakat eşi anlaşmalı boşanmak için çok para harcamanması gerektiğini söylemiş. Böyle bir durum var mı ki?
ikincisi şu ki borçlardan bahsetmiştim. Arkadaşım borç yükünün altında. Eşi kredilerin kendi için çekildiğini kabul ediyor. Mahkemede bu belirtilir ve Ali de kabul ederse hakim bu ödemeler için ayrıca bir bedel ödemesine hükmeder mi,?

Back
X