- Konu Sahibi honeybee123
hepside cok güzel.bizimle paylastigin icin tesekürler.................
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhaba çok güzeller emeğinize sağlık..bişey sorucam..bunlar böyle örüldüğünde kayıyor altına bişey diiyormusunuz kaymasın diye
nasıl yapıldığını kaba taslak anlatırsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler
yani o desenleri yapmak için izlediğiniz yönttem nedir
evet canım bebek battaneyesi bebek arabası için örtü ve yastık ta yapılıyor .tıgla değil şişle örülüyor bu paspasları ben örmedim arkadaşım yaptı ama aklımda kaldıgı kadarıyla anlatayım normal kalınlıktaki sakallı ip ve lif ipini karıştırdı sayısını bilmiyorum ama istedigin büyüklükte başlayabilirsin dikdörtgen örüyorsun ama ilk 5 sırayı ve yanlardan 5-6 ilmek haroşa örüyosun ortası düz örgü oluyor bitişinide haroşa ile bitirip kesiyosun sebebi de kenarları kıvrılmasın diye.
çiçekleri yaparkende her parçasını ayrı ayrı örüp papasın üstüne dikiliyor içinede elyaf dolduruluyor kabartmalı durması için bittikten sonrada paspasın altına kaymaması için halı kaymaz dikiliyor .bu kadar inş yardımcı olabilmişimdir.
canım öncelikle paspası istedigin büyüklükte başlıyorsun 3 parmak kadar haroşa örülüyor iki yanınıda 6yada 8 ilmek haroşa örülüyor ortası düz örgü oluyor bitimindede yine 3 parmak haroşa yapılıyorki kenarları kıvrılmasın diye.
çiceklerin motifleri ayrı ayrı yapılıyor diyelimki 8 ilmek başladık 2 sıra artırmadan düz örüyoruz sonra her sırada iki yanındanda artırılıyo artırma işlemini 4 sıra yapsan yeter sonra artırdıgımız ilmekleride 10 ilmek kalana kadar kesiyoruz bu çicegin bir motifi oluyor .