• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Örgü Arkadaşımın yaptıgı klozet takımı ve paspaslar

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

honeybee123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2007
96
1
86
Ankara
1000207el0.jpg

KÜÇÜK PASPAS

Arkadaşının ellerine sağlık ben bunlara bayıldım çiçek desenleri örerken arayamı koyulmuş sonradan ayrı örülüp üzerine mi dikilmiş birde tığ işi mi yoksa şişlemi örülmüş acaba

şiş le örülüyor canım çiceklerde ayrı ayrı örülüp üzerine dikiliyor çiceklerin içinede slikon elyafla dolduruluyor .

bunlar öncedende yapılıyodu 2 yıl kadar önceden araya patiklik ipden koyulursa daha ii oluyor ve mutlaka sıkı örülecek yoksa bi taraf bi tarafa öbür taraf öbür tarafa kayıyo kullanışlı olmuyo o yüzden ben söküp tekrardan örmüştüm sıkıldığım için süsleme yapmamıştım şimdide hiç kullanmıyorum

yaz gelince örgü sıkıyor ama kışın kaldıgın yerden devam edersin bizede gösterirsin merak ettim kolay gelsin

krem yuvarlak halı bitti altına halıfleks diktim ve serdim. sırnaşık şey
yatak odası için ördüğüm siyahın son parçasındayım.onun altınada halıfleks dikmeyi düşünüyorum. o güzel oldu gerçekten. :içelim:

işi bitip, resmi koyunca göreceksiniz hazır ve benim tığla ördüğümün arasındaki farkı yani farksızlığı. :lepi:

bende ordum seker pembeden ama henuz motıf yapmadım oyle halı bıle cok hos oldu
altına bızey dıkmeyı dusunmuyorum boylede ıyı gıbı ama orerken harosa orulse daha canlı daha kalın duracak gıbı sanırım bana zor geldıgı ıcın dz ordum ben

çok güzeller...
ya kaç gündür düşünüyorum,bundan bebek battaniyesi olur mu? :1rolleyes:
bana olur gibi geldi ama işi bilenler de fikir verse fena olmaz.Ayrıca bunu yaparken tığ mı kullanacağım şiş mi? birde o üzerindeki şekilleri sonradan mı ekliyorsunuz örerken mi? :uhm: ipin incesini mi kullanmalıyım kalınını mı? elimde çizgifilm karakterleri resimleri var onları kullanmayı düşünüyorum
Bilenler cevap yazarsa sevinirim... a.s.

evet canım bebek battaneyesi bebek arabası için örtü ve yastık ta yapılıyor .tıgla değil şişle örülüyor bu paspasları ben örmedim arkadaşım yaptı ama aklımda kaldıgı kadarıyla anlatayım normal kalınlıktaki sakallı ip ve lif ipini karıştırdı sayısını bilmiyorum ama istedigin büyüklükte başlayabilirsin dikdörtgen örüyorsun ama ilk 5 sırayı ve yanlardan 5-6 ilmek haroşa örüyosun ortası düz örgü oluyor bitişinide haroşa ile bitirip kesiyosun sebebi de kenarları kıvrılmasın diye.

çiçekleri yaparkende her parçasını ayrı ayrı örüp papasın üstüne dikiliyor içinede elyaf dolduruluyor kabartmalı durması için bittikten sonrada paspasın altına kaymaması için halı kaymaz dikiliyor .bu kadar inş yardımcı olabilmişimdir.

ya kızlar bunlar çok güzel olmuş bende yapacam ama nasıl yapıldığını anlamadım örgüye yeni başlayanlar da yapabilirmi oyüzden çok daha açık yazarsanız kaç numaralı şişle kaç ilmek nerde kesiliyo nerde arttırılıyo nekadar ip gidiyo vs herşeyi yazarsanız çok sevinirim ve çok daha faydalı olur

ya kızlar bunlar çok güzel olmuş bende yapacam ama nasıl yapıldığını anlamadım örgüye yeni başlayanlar da yapabilirmi oyüzden çok daha açık yazarsanız kaç numaralı şişle kaç ilmek nerde kesiliyo nerde arttırılıyo nekadar ip gidiyo vs herşeyi yazarsanız çok sevinirim ve çok daha faydalı olur

canım paspasları ben yapmadım arkadaşım yaptı fakat ben arkadaşlara fikir olur belki diye resmini koydum onun için kaç ilmek ördü kaç numaralı şiş kullandı tam olarak bilmiyorum.

sandalye kılıfını ben ördüm daha önce konu açmıştım ama silindi resimleri kayboldugu için tarifide yazıyordu eger örgüye yeni başladıysan acemiysen sandalye kılıflarından başlaya bilirsin .bende elimden geldigince sana yardımcı olmaya calışırım.a.s.

Back