Arkadaşımın nikah sonrası eğlence masrafı

Eşiniz aşırı haklı. Biz yurtdışında evlenip ailelere yemek verdik içkisiz, hesabı tabii li biz ödedik. Arkadaşları da bir bara çağırdık orada herkes kendi hesabını ödedi ama mütevazi bir bardı yemek yoktu ve takı da beklemedik kimse de takmadı zaten. Yemekli fiks menülü bir yere hem ee taaa bilmem neredeki bir yere insan çağırıyorsan hesabını ödersin hiç sizin arkadaşınız gibi uyanığını da duymamıştım. Ben olsam mazeret bile üretmeden şak diye söylerim böyle pahalı bir yemeğe katılacak durumda değiliz diye

Gitmem
Yapılan çok çirkin bir hareket
Paran varsa adam gibi düğününü yaparsın, yoksa bir nikah tamam bitti gitti. İnsanlara yemek parası, villa parası ödetmek nedir, aşmışlar artık

Kızlar birde kirvelik olayı var konuyu değiştirmek istemem ama. Eşim arkadaşının çocuğuna kirve oldu ama çok yakın arkadaşı yani
Şimdi çocuğu sünnet ettirecekler eşimi arayıp özel doktor istiyorlar eee birde bunun takısı var en 10000 bir de farklı şehirde olunca yanına gelecez bizi ağırlayacaksın dimi diyorlar (mekana filan gitmekten bahsediyorlar)

Bende eşime dedim tamam takını takarsın ama özel doktor ne alaka yani
Olması gereken nedir

Sizin ödemeniz de saçma bence.

eşiniz çok haklı. ben de bu düğün, nişan, bekarlığa veda diye şımarıkça insanları sürekli masrafa sokan insanlara çok sinirleniyorum. bunu bu sıralar çevremden de çok duyuyorum. insanlar instagram'dan falan görüp özendiği için parasının yetmeyeceği lüks organizasyonları arkadaşlarının cebinden yapıyor. kimse de hatır gönül diye hayır diyemiyor tabii. iyi tezgah. mekan kapatmaya paran yetmiyorsa kapatma, tekne kiralamaya paran yetmiyorsa kiralama.

ben olsam, gidince cidden eğlenebileceğim bir etkinlikse giderdim. ama 80-90 kişilik bir organizasyon bana pek arkadaş eğlencesi gibi keyifli geçecek gibi de gelmedi. ayrıca düğünden sonra tekrar etkinlik yapmanın amacı, daha samimi olduğun insanlarla daha rahat eğlenmek değil mi, ne alaka? arkadaşınız da kırılacaksa kırılsın. kimseyi bir gecede istemediği bir şeye 2 bin lira harcamaya zorlayamaz. can ciğer arkadaşınızsa madem, en azından en yakındaki insanları düşünüp 3-5 samimi olduğu insanın masrafını karşılayabilirdi. bekarlığa veda gecesinde de eminim sadece villayı değil, diğer yediğinizi içtiğinizi de kendiniz ödemişsinizdir. kimsenin şovuna alet olup sizi zora sokacak ya da istemediğiniz bir harcama yapmak zorunda değilsiniz.

Googledan baktım da kirve zaten sünnet düğün masraflarının tamamini karşılayan kişiye deniyormuş. Öyle yazıyor.
Baştan niye eşiniz kirve oldu ki.
Para yokluğundan değil ama niye elin çocuğunun biyerinin düğün masrafini ödeyelim yani. Daha neler.

Hahahhhh doğru ama eşim oldu bi kerebence özel doktora gerek yok nerden baksan 15 de doktor ister bari özel hastanede yaptırsın dedim

Bana da saçma geliyor. Babam da bir kere kirve olmuştu. Sanki dünürmüşüz, erkek tarafıymışız gibi git gel yaptık, düğünde boy gösterdi. Saçma saçma adetler. Eskiden mantıklıdır, geliri yoksa biri karşılar falan da şimdi çoğu işgüzarlık.

3 gün 2 gece Sapanca’da 5,6 bine kalacak yer var mı kız
var var instada bir sürü reklam var bungalov evler hatta 2,500 bile var.tabi bayramda yoktu mesela biz bulamadık ful doluydu,normal zaman her türlüsü var yaz aylarında özellikle millet denize kaçarken buralar favori tercih olmadığı için.
kışın daha pahalıya gitmiştik mesela

İlk defa duydum böyle birşeyi, düğün eğlencesi yapıyor kişi başı şu kadar para diyor şaka gibi, bunu demeye utanır insan ya ilginç. Sanki mezuniyet partisi. Bekarlığa vedasini bedavaya getirmiş düğünde bedavaya getirecek arkadaşınız çok uyanikmis yaa

Elin adamına da gel oğlumun çkünü 10.000e kestir demezsin yahu

Daha saçma cok az şey duydum bu ne yüzsüzlük beee.. deseydiniz keske hadi ben yakın arkadasanım bosver ama millet dicek hem eğlence yemek diyip hemde parasını bizden talep ediyolar. Hiç yapmayın bütçeniz yoksa ben derdim yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…