- 7 Ekim 2013
- 3.610
- 13.440
- 34
3 gün 2 gece Sapanca’da 5,6 bine kalacak yer var mı kızValla 5-6 bin tl ben olsam eşimi koluma takıp 3 gün 2 gece Sapanca veya ağva yapar kendi anımı biriktiririm elalemin değil
GitmemÇok yakın hatta can ciğer diyeceğim bir arkadaşım evleniyor. Nikah sonrası yemekli eğlence yapacağını söyledi. Biz de zamanında aynı şekilde kendi nikahımız sonrası eşimle 20 kişilik bir eğlence düzenleyip hepberaber yiyip içmiştik. Hesabı da eşim ödemişti.
Arkadaşım önce bekarlığı veda yaptı geçen gün kişi başı 400tl verip bir villa tuttuk kızkıza eğlendik. Ben de katıldım. Bunun dışında nikahı için takısı, elbisesi, kuaförü derken zaten bi ton masraf ettim etmeye de devam edeceğim.
Dün de kendisi geldi bana bu nikah sonrası eğlencesinden bahsetti. Yemekli yapacakmış. 80-90 civarı davetli olacakmış ve kişi başı 320tl dedi. Alkol hariç. Alkolü de kendimiz ödeyeceğiz içersek. Eşimle benim toplam 640tl yapıyor. Alkol alacağı için araba kullanamayacak taksi parası da gitgel 700tl yapıyor mekan biraz uzak doğa içinde bi yerde. Etti bize 1340tl. E alkol de içtik diyelim etti 1500-2000tl. Eşim çok sinirlendi. Davetli sayısını duyunca resmen düğün yapıp misafirlere ödetiyorlar gibi olmuş dedi. 2000 eğlence, 1600 küsür takı, kıyafette aldın, üstüne bekarlığa vedasına da gittin bu iş bize 5bini geçti dedi. Ben kendi eğlencemde düğün sahibi olarak tek kuruş ödetmedim şimdi utanmayacaklar mı bizden para istemeye dedi.
Arkadaşım da gelmezsek darılacağını söylüyor.
Sizde kim haklı? Gitsem ayrı, gitmesem ayrı dert. Gerçekten üzüldüm.
Sizin ödemeniz de saçma bence.Bence de biraz saçma ya yemek parası onlardan olmalı bence ya da gelin damadın sadıcı varsa. O ödemeli
Bizim de arkadaşımı evlendi bikaç ay önce biz eşim sadıç oldu
Düğün sonrası yemek parasını biz ödedik
Bizde düğün sonrası yemek ücretini sadıçlar öder o yüzden saçma gelmediSizin ödemeniz de saçma bence.
Kızlar birde kirvelik olayı var konuyu değiştirmek istemem ama. Eşim arkadaşının çocuğuna kirve oldu ama çok yakın arkadaşı yani
Şimdi çocuğu sünnet ettirecekler eşimi arayıp özel doktor istiyorlar eee birde bunun takısı var en 10000 bir de farklı şehirde olunca yanına gelecez bizi ağırlayacaksın dimi diyorlar (mekana filan gitmekten bahsediyorlar)
Bende eşime dedim tamam takını takarsın ama özel doktor ne alaka yani
Olması gereken nedir
Hahahhhh doğru ama eşim oldu bi kereGoogledan baktım da kirve zaten sünnet düğün masraflarının tamamini karşılayan kişiye deniyormuş.Öyle yazıyor.
Baştan niye eşiniz kirve oldu ki.
Para yokluğundan değil ama niye elin çocuğunun biyerinin düğün masrafini ödeyelim yani. Daha neler.
Bana da saçma geliyor. Babam da bir kere kirve olmuştu. Sanki dünürmüşüz, erkek tarafıymışız gibi git gel yaptık, düğünde boy gösterdi. Saçma saçma adetler. Eskiden mantıklıdır, geliri yoksa biri karşılar falan da şimdi çoğu işgüzarlık.Googledan baktım da kirve zaten sünnet düğün masraflarının tamamini karşılayan kişiye deniyormuş.Öyle yazıyor.
Baştan niye eşiniz kirve oldu ki.
Para yokluğundan değil ama niye elin çocuğunun biyerinin düğün masrafini ödeyelim yani. Daha neler.
var var instada bir sürü reklam var bungalov evler hatta 2,500 bile var.tabi bayramda yoktu mesela biz bulamadık ful doluydu,normal zaman her türlüsü var yaz aylarında özellikle millet denize kaçarken buralar favori tercih olmadığı için.3 gün 2 gece Sapanca’da 5,6 bine kalacak yer var mı kız
İlk defa duydum böyle birşeyi, düğün eğlencesi yapıyor kişi başı şu kadar para diyor şaka gibiÇok yakın hatta can ciğer diyeceğim bir arkadaşım evleniyor. Nikah sonrası yemekli eğlence yapacağını söyledi. Biz de zamanında aynı şekilde kendi nikahımız sonrası eşimle 20 kişilik bir eğlence düzenleyip hepberaber yiyip içmiştik. Hesabı da eşim ödemişti.
Arkadaşım önce bekarlığı veda yaptı geçen gün kişi başı 400tl verip bir villa tuttuk kızkıza eğlendik. Ben de katıldım. Bunun dışında nikahı için takısı, elbisesi, kuaförü derken zaten bi ton masraf ettim etmeye de devam edeceğim.
Dün de kendisi geldi bana bu nikah sonrası eğlencesinden bahsetti. Yemekli yapacakmış. 80-90 civarı davetli olacakmış ve kişi başı 320tl dedi. Alkol hariç. Alkolü de kendimiz ödeyeceğiz içersek. Eşimle benim toplam 640tl yapıyor. Alkol alacağı için araba kullanamayacak taksi parası da gitgel 700tl yapıyor mekan biraz uzak doğa içinde bi yerde. Etti bize 1340tl. E alkol de içtik diyelim etti 1500-2000tl. Eşim çok sinirlendi. Davetli sayısını duyunca resmen düğün yapıp misafirlere ödetiyorlar gibi olmuş dedi. 2000 eğlence, 1600 küsür takı, kıyafette aldın, üstüne bekarlığa vedasına da gittin bu iş bize 5bini geçti dedi. Ben kendi eğlencemde düğün sahibi olarak tek kuruş ödetmedim şimdi utanmayacaklar mı bizden para istemeye dedi.
Arkadaşım da gelmezsek darılacağını söylüyor.
Sizde kim haklı? Gitsem ayrı, gitmesem ayrı dert. Gerçekten üzüldüm.
Kızlar birde kirvelik olayı var konuyu değiştirmek istemem ama. Eşim arkadaşının çocuğuna kirve oldu ama çok yakın arkadaşı yani
Şimdi çocuğu sünnet ettirecekler eşimi arayıp özel doktor istiyorlar eee birde bunun takısı var en 10000 bir de farklı şehirde olunca yanına gelecez bizi ağırlayacaksın dimi diyorlar (mekana filan gitmekten bahsediyorlar)
Bende eşime dedim tamam takını takarsın ama özel doktor ne alaka yani
Olması gereken nedir