• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşımın diğer arkadaşlıklara özenmesi

selly64

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2021
527
276
53
soru başlığında nasıl hitap edeceğime dair kararsızlık yaşadığımdan arkadaşım dedim, daha yeni tanışmaya başladığımız birisi aslında onu şimdiden yazayım.
üniversitem açılalı bir ay kadar olacak, az çok hazırlıktan -online geçti- tanıdığım kişiler var. ilk günden beri ben tek bir kişiye bağlı kalmak istemedim, bu yüzden de sadece belli kişilerle takılmadım. sabah karşılaşıp sohbet ettiğim kişilerle ders aralarında hava almaya çıktığım kişiler veya ders sonrasında oturup bir şeyler içtiğimde o kişiler farklı oluyor çoğunlukla.
ama daha çok zamanım ders aralarında dışarı çıktığım kızla geçiyor. onunla başka boşluklarda da denk geliyoruz konuşuyoruz daha yakın gibi olduk diyebilirim. ama kızda diğer kişilere veya diğer arkadaşlıklara karşı bir imrenme var ve bu da beni nasıl davranmam gerektiği konusunda kararsızlığa itiyor.
mesela dün konuşurken "ben aslında çok rahat çok her şeye gülen biriyimdir ama şimdi öyle olamıyorum pek, ben lisedeyken arkadaşlıklarım hep gülmekle geçiyodu. (sınıfımızda derslerde komiklikler yapan rahat ve doğal davranan kişileri kast ederek) ben normalde onların birkaç tık üstü bir rahatlıktayım ama şuan öyle gösteremiyorum pek, mesela lisedeyken bana bu kız çok rahat denilirdi, arkadaşlıklarımda böyle sınıftaki x gibi falan davranırım ben normalde" tarzında sürekli şikayet vari şeyler söyledi. hani sanki başka biriyle arkadaş olsa kendi gibi olacak ama benim yanımda kasılıyor gibi bir anlam vardı o cümlede.
sanki benimle olan arkadaşlığından rahatsız gibi anladım bilemiyorum ben mi alınganım. bu arada kendimi gereksiz ezilmiş gibi de hissettim çünkü sanki ben sıkıcı,sessiz, pek muhabbet konusu açmayan biri gibi hissettirildim ama öyle olduğumu düşünmüyorum.
illa bunun kıyaslaması yapılacaksa bence kesinlikle kendisi daha sessiz ve geri planda duruyor sınıfta. hatta bahsettiği, (ve imrendiğini hissettiğim) çocuk ve kızla ben daha fazla muhabbet halindeyim oturup bir çay içmişliğim var. ama sanki o muhabbette ben eziliyor gibi hissettim. birinin sessiz olmasında veya çok sosyal olmamasında bence yanlış olan bir şey yok ama sanki ben senin yanında pek de rahat değilim mesajı verildi bana ve problem bende gibi hissettim.
bi de nasıl davransam bilemedim. belki içini dökmek istedi bunda alınacak bir şey olmayabilir ama yanınızda biri kendi eski arkadaşlıklarında ne kadar farklı olduğundan bahsettiğinde veya normalde sınıftaki diğer kişilerin arkadaşlığı gibi arkadaşlıklar kurduğunu söylediğinde biraz kırıcı geliyor cidden. hani öyle biriysen git öyle ol falan demek istedim içimden çünkü sınıfta hiç öyle biri değil ama benimle konuşurken sanki sorun bendeymiş gibi hissettim. ay çok uzattım kusura bakmayın tadım kaçtı kısaca :(

soru başlığında nasıl hitap edeceğime dair kararsızlık yaşadığımdan arkadaşım dedim, daha yeni tanışmaya başladığımız birisi aslında onu şimdiden yazayım.
üniversitem açılalı bir ay kadar olacak, az çok hazırlıktan -online geçti- tanıdığım kişiler var. ilk günden beri ben tek bir kişiye bağlı kalmak istemedim, bu yüzden de sadece belli kişilerle takılmadım. sabah karşılaşıp sohbet ettiğim kişilerle ders aralarında hava almaya çıktığım kişiler veya ders sonrasında oturup bir şeyler içtiğimde o kişiler farklı oluyor çoğunlukla.
ama daha çok zamanım ders aralarında dışarı çıktığım kızla geçiyor. onunla başka boşluklarda da denk geliyoruz konuşuyoruz daha yakın gibi olduk diyebilirim. ama kızda diğer kişilere veya diğer arkadaşlıklara karşı bir imrenme var ve bu da beni nasıl davranmam gerektiği konusunda kararsızlığa itiyor.
mesela dün konuşurken "ben aslında çok rahat çok her şeye gülen biriyimdir ama şimdi öyle olamıyorum pek, ben lisedeyken arkadaşlıklarım hep gülmekle geçiyodu. (sınıfımızda derslerde komiklikler yapan rahat ve doğal davranan kişileri kast ederek) ben normalde onların birkaç tık üstü bir rahatlıktayım ama şuan öyle gösteremiyorum pek, mesela lisedeyken bana bu kız çok rahat denilirdi, arkadaşlıklarımda böyle sınıftaki x gibi falan davranırım ben normalde" tarzında sürekli şikayet vari şeyler söyledi. hani sanki başka biriyle arkadaş olsa kendi gibi olacak ama benim yanımda kasılıyor gibi bir anlam vardı o cümlede.
sanki benimle olan arkadaşlığından rahatsız gibi anladım bilemiyorum ben mi alınganım. bu arada kendimi gereksiz ezilmiş gibi de hissettim çünkü sanki ben sıkıcı,sessiz, pek muhabbet konusu açmayan biri gibi hissettirildim ama öyle olduğumu düşünmüyorum.
illa bunun kıyaslaması yapılacaksa bence kesinlikle kendisi daha sessiz ve geri planda duruyor sınıfta. hatta bahsettiği, (ve imrendiğini hissettiğim) çocuk ve kızla ben daha fazla muhabbet halindeyim oturup bir çay içmişliğim var. ama sanki o muhabbette ben eziliyor gibi hissettim. birinin sessiz olmasında veya çok sosyal olmamasında bence yanlış olan bir şey yok ama sanki ben senin yanında pek de rahat değilim mesajı verildi bana ve problem bende gibi hissettim.
bi de nasıl davransam bilemedim. belki içini dökmek istedi bunda alınacak bir şey olmayabilir ama yanınızda biri kendi eski arkadaşlıklarında ne kadar farklı olduğundan bahsettiğinde veya normalde sınıftaki diğer kişilerin arkadaşlığı gibi arkadaşlıklar kurduğunu söylediğinde biraz kırıcı geliyor cidden. hani öyle biriysen git öyle ol falan demek istedim içimden çünkü sınıfta hiç öyle biri değil ama benimle konuşurken sanki sorun bendeymiş gibi hissettim. ay çok uzattım kusura bakmayın tadım kaçtı kısaca :KK43:
Arkadasiniz ozguvensiz sizi kaybetmekten bence korkuyor.Ben de eglenceliyim demeye getiriyor konuyu...Lisede nasıl ilk arkadasliklar tutmazsa unide de genelde öyle oluyor o yüzden zamana bırakın bence....

Arkadasiniz ozguvensiz sizi kaybetmekten bence korkuyor.Ben de eglenceliyim demeye getiriyor konuyu...Lisede nasıl ilk arkadasliklar tutmazsa unide de genelde öyle oluyor o yüzden zamana bırakın bence....
aslinda hic boyle dusunmemistim hakli olabilirsiniz. universitedeki bu durumu pek sevemrdim ya

ya davranışlarını size bağlıyor, tahmin ettiğiniz gibi ki bence bu çok yüksek ihtimal yada ben de neşeli güleryüzlüyüm diye sizi kaybetmemeye çalışıyor.
bence siz bu kıza fazla bağlı kalmayın.
ilk ihtimal daha olası. zamanla farkedersiniz zaten.ayrıca imrendiği gruptan biriyle istediği kontağı kurup sizi direk 2. plana atabilir.

ben aslında çok rahat çok her şeye gülen biriyimdir ama şimdi öyle olamıyorum pek, ben lisedeyken arkadaşlıklarım hep gülmekle geçiyodu. (sınıfımızda derslerde komiklikler yapan rahat ve doğal davranan kişileri kast ederek) ben normalde onların birkaç tık üstü bir rahatlıktayım ama şuan öyle gösteremiyorum pek, mesela lisedeyken bana bu kız çok rahat denilirdi,
Şu cümleyi nasıl kendinize yontmayı başardınız acaba?

ya davranışlarını size bağlıyor, tahmin ettiğiniz gibi ki bence bu çok yüksek ihtimal yada ben de neşeli güleryüzlüyüm diye sizi kaybetmemeye çalışıyor.
bence siz bu kıza fazla bağlı kalmayın.
ilk ihtimal daha olası. zamanla farkedersiniz zaten.ayrıca imrendiği gruptan biriyle istediği kontağı kurup sizi direk 2. plana atabilir.
aynen oyle bi sey olabilir gibi, şimdi ben bi anda kestirip atmak da istemiyorum ama yavaş yavaş uzak durucam sanırım. sürekli negatif basıyor gibi yanimda.

aynen oyle bi sey olabilir gibi, şimdi ben bi anda kestirip atmak da istemiyorum ama yavaş yavaş uzak durucam sanırım. sürekli negatif basıyor gibi yanimda.
ooo direk kaç direk. zamanında ben erkenden kaçamadım ama sana arkadaş uyarısı olsun. negatif, dedikoducu ve sırıtkan tiplerden uzak dur. o kız da sana anlattığı gibi biri değildir zaten

Konunuzu okuyunca arkadaşınız içini dökmüş siz de biraz alınganlık yapmışsınız gibi geldi bana. Ama arkadaşınızı tanırsınız, o anki jest ve mimikleri de, karakteri de önemli bence. Normalde de alıngan olan biri değilseniz ve o an öyle hissettiyseniz bu arkadaşa göre biraz daha dikkatli olursunuz.

Şu cümleyi nasıl kendinize yontmayı başardınız acaba?
senin yaninda pek kendim gibi değilim, aslinda ben cok eglenceliyim hep oyle bilinen biri olmusumdur, siniftaki şu şu kişiler gibi arkadasligim olmustur tarzindaki konusmalardi iste. insan illaki dusunuyor ya ben de mi sıkıntı var diye. yanimda baskalarina ozenerek konusmasi da cok negatif hissettirdi ortami.

ooo direk kaç direk. zamanında ben erkenden kaçamadım ama sana arkadaş uyarısı olsun. negatif, dedikoducu ve sırıtkan tiplerden uzak dur. o kız da sana anlattığı gibi biri değildir zaten
asiri negatif enerji aldim bugun ya. ve ben zamanla herkesin daha cok kendisini ifade edebilecegini soylemeye calisirken o hala ayni ornekleri verip normalde boyle değilim temali konusmalar yapinca acikcasi yaninda da durmak istemedim

Gerçek şu: Kız kendine güvenmiyor. O bahsettiğiniz arkadaşlar gibi olmak istiyor.
Hatta onlarla çok arkadaş olmak istiyor. Fakat onunla asla arkadaşlık kurmazlar sanıyor.
Onu asosyal, özgüvensiz, ezik sanmayın diye de yanınızda kendini "övmüş".
Sizi eziklemek için değil, kendi ezikliğini kamufle etmek için.

asiri negatif enerji aldim bugun ya. ve ben zamanla herkesin daha cok kendisini ifade edebilecegini soylemeye calisirken o hala ayni ornekleri verip normalde boyle değilim temali konusmalar yapinca acikcasi yaninda da durmak istemedim
daha 19 yaşındasın . birsürü arkadaşın olacak, her türden insanla karşılaşacaksın . sosyal olmakla iyi yapıyorsun. dil öğrenmek, klüplerde aktif görev almak önceliğin olsun.
insanlar birbirini tanıdıkça o gruplar,arkadaşlıklar bozulur,kurulur,bozulur, kurulur. sağlam arkadaş edinirsin zamanla ve hislerine güven . seni aşağı çeken kimsenin yanında durma, yanında tutma.

Aralarına girdiğinde sizi ikinci plana atması muhtemel. Hatta kendinde olan negatif özellikleri, siz de var gibi göstermeye başlayabilir.
Biz buradan bilemeyiz. Belki de iyi biridir.
Zamanla anlarsınız.

Sizinle ilgili oldugunu soylememiş bence zaten sorun kendisiyle alakali, icini dokmus herhalde. Rahat olan insan heryerde rahattir bunun arkadaşlikla vs alakasi yok. O kiz baskalari onaylarsa, rahatlik alani verirse rahat olabiliyor demek ki ama bu da sizinle alakali degil.

Üniversitenin ilk ayları geldi aklıma ahhh 🥲 neyse o zamanlar herkes arkadaş grubundan hoşnutsuz olur, diğer insanlarla takılmak ister ama kaynaşma sağlanmamıştır henüz. O kız da muhtemelen lisedeki arkadaşlıkları samimiyeti arıyor. Çok takma seneye herkes başkalarıyla takılıyor olacak zaten😅

Bir arkadaşım bu şekilde kendinden bahsetse ; ''neden şuan o kadar rahat değilsin?'' Diye sorardım siz sordunuz mu?

bi de nasıl davransam bilemedim. belki içini dökmek istedi bunda alınacak bir şey olmayabilir ama yanınızda biri kendi eski arkadaşlıklarında ne kadar farklı olduğundan bahsettiğinde veya normalde sınıftaki diğer kişilerin arkadaşlığı gibi arkadaşlıklar kurduğunu söylediğinde biraz kırıcı geliyor cidden. hani öyle biriysen git öyle ol falan demek istedim içimden çünkü sınıfta hiç öyle biri değil ama benimle konuşurken sanki sorun bendeymiş gibi hissettim. ay çok uzattım kusura bakmayın tadım kaçtı kısaca :KK43:
Amann çok takılmışın.Kendı bılır .Sen mutlu oldugun seylerı yapmaya devam et

Lisede nasıl ilk arkadasliklar tutmazsa unide de genelde öyle oluyor o yüzden zamana bırakın bence....

lisede ilk arkadaşlıklar tutmaz mı??
ilkokul lise üni ilk kimlerle konuştuysam hepsiyle dost olduk, hala görüşüyoruz grupça...
bizde demek tesadüfi olmuş...

Bir arkadaşım bu şekilde kendinden bahsetse ; ''neden şuan o kadar rahat değilsin?'' Diye sorardım siz sordunuz mu?

evet mantıklı bir soru

bu arada şahsi fikrim pek çok üyenin dediği gibi kendisini size parlak göstermeye çalışmış ki siz o tarafa fazla kayıp kendisini bırakmayın diye.

Back