• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımın asi kızı

Nuraydan

Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2017
252
197
18
50
Arkadaşımın kızı asi. Lise 1 de sınıfta kaldı. Okulu kırıyor, sigara içiyor, arkaşlarıyla fazla takılıyor, fazla açık giyiniyor, annesine bağırıyor, yalan söylüyor, ders çalışmıyor. Geçenlerde evden kaçtı. Polis bulup getirdi. Arkadaşım çaresiz. Bana sen onunla konuş ne olur diyor. Okuluna git, okul çıkışı onu kafeye davet et dinle onu diyor. Çünkü annesiyle hiçbir derdini paylaşmıyor. Ne yapayım. Bu işe burnunu sokmam doğru olur mu? Akıl istiyorum. Baba sevgiyle yaklaşıyor ama kız bı sevgiyi de kullanıp bildiğini yapıyor. Anne uyuşturucu vb. Kötü insanların ağına düşmesinden korkuyor. Acil yardım. Ne yapayım

Anasını babasını dinlemeyen kız seni mi dinlicek. Lafla uslanmayasınız hakkı kötektir. Ben annesinin yerinde olsam döverdim kendimden korkuturdum

Annesine bağırıp evden kaçıyor. Geçen okul diye sahile gitmiş, annesi ertesi gün onunla sahile giden arkadaşlarına kızımı bırakın dedi diye o kızlarla evden kaçmış, iki gece dışarda kaldı. Polis buldu. Yine kaçarım diyor.

Baba aşırı sevgi dolu. Anne kızı ortaokuldayken sınıfta sakız çiğneme, derse girmeme gibi sorunlar gelince hep okulu suçlamış, zamanında sınır koymadım pişmanım diyor, onun hatalarını görmek yerine hep okulu suçladım diyor. Yani bir sınır bir disiplin koymamış. Ama şimdi sözünü geçiremiyor, çaresiz. Ben konuşmayayım o zaman kızla, anne ne yapsın

Ergenlik çağı çok dikkat edilmesi gerekir. Daha bilmedikleri çok şey olabilir kızlarıyla ilgili. babasiyla arası nasil

Kızıyla vakit geçirse ya da kızları olan arkadaşları varsa onlarla tanistirsinlar. Evde internet varsa kapatsınlar kızın zaafı olan ya da kendini gelistirebilecegi alanlar vardır illaki resim kursu gibi. Ya da köpek kedi alsınlar bir mesguliyeti olsun

Babası ile arası iyi. Ama kız babasının gösterdiği sevgiyi kullanıyormuş. Yani yalan söylüyor, okula gitmiyor, üzerine gidince evden kaçıyor, kaçacak diye korkudan gıkı çıkmıyor annenin de baba nında.

Arkadaşımın kızı asi. Lise 1 de sınıfta kaldı. Okulu kırıyor, sigara içiyor, arkaşlarıyla fazla takılıyor, fazla açık giyiniyor, annesine bağırıyor, yalan söylüyor, ders çalışmıyor. Geçenlerde evden kaçtı. Polis bulup getirdi. Arkadaşım çaresiz. Bana sen onunla konuş ne olur diyor. Okuluna git, okul çıkışı onu kafeye davet et dinle onu diyor. Çünkü annesiyle hiçbir derdini paylaşmıyor. Ne yapayım. Bu işe burnunu sokmam doğru olur mu? Akıl istiyorum. Baba sevgiyle yaklaşıyor ama kız bı sevgiyi de kullanıp bildiğini yapıyor. Anne uyuşturucu vb. Kötü insanların ağına düşmesinden korkuyor. Acil yardım. Ne yapayım
Aile psikolojik danışmanlık hizmeti gibi bişey alsa?
Nasıl yaklaşacaklarını vs konuşacakları bir uzman olsa daha kolay olur işleri.

Back
X