• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımdan haber alamıyorum

Shusui

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
2.772
8.401
358
Mersin
Çıldıracağım. Ukraynalı bir arkadaşım var Kiev'de yaşıyor. 32 yaşında 4.5 yaşındaki kızıyla ve annesiyle yaşıyordu. Annesi vefat etti bir kaç ay önce çocukla yalnız. Ortalık karışmaya başlayınca aradım, mecburum burada kalmaya işe gidiyorum, çocuk okula gidiyor dedi. Ama savaşın başladığı günden beri haber alamıyorum. Telefonu kapalı, mesajlar iletilmiyor. Haberlerde oradaki Türklere internetten ulaştıklarını gördükçe deniyorum, cevap yok. Eşim, kadınları ve çocukları sığınaklara almışlardır , şarjı bitmiştir diyor. Resimlere bakıyorum insanların elinde telefonları var. Eşim belki telaşla telefonu bile almamıştır diyor ama benim içim soğumuyor. Öyle çok atılgan, çok becerikli de değil. Gidebildi mi sığınağa, metroya , bir yerlere sığındı mı bilmiyorum. 32 yaşında minyon bir kadın , 4.5 yaşında minicik bir kız , yapayalnızlar, ne yaptılar, kafayı yiyeceğim. 2 gecedir kabuslar görüyorum. Bugün benim kızım yemeğini yemedi, oturdum ağladım acaba o çocukcağız birşeyler yiyebildi mi bugün diye. Kievden kaçamadıklarına da nerdeyse eminim çünkü kimseleri yok yardım edecek. Kendimi sakinleştiremiyorum.

Gelişme: Arkadaşım iletişim kurdu benimle. 4. sayfada.

Son düzenleme:
etik olur mu bilmiyorum ama en azından çocuğun fotoğrafını buraya atarsanız global haber kanallarında rastlayan olursa size ulaşabilir. çünkü bazen savaş mağdurlarının fotoğrafları paylaşılıyor.. inşallah sağ salimdirler ya 🙏

Benim de zamanında Almanya’dayken Ukraynalı bir arkadaşım olmuştu, Kiev’e geri dönmüştü. Yazmadım hiç evlendiğim için etik olmaz diye; ama hiçbir yerde aktif değil. Son görülmesinden anlıyorum. İnsani olarak çok merak ediyorum. Umarım hepsi iyidir.

Benim de zamanında Almanya’dayken Ukraynalı bir arkadaşım olmuştu, Kiev’e geri dönmüştü. Yazmadım hiç evlendiğim için etik olmaz diye; ama hiçbir yerde aktif değil. Son görülmesinden anlıyorum. İnsani olarak çok merak ediyorum. Umarım hepsi iyidir.
Acaba Kiev'de falan baz istasyonları vuruldu mu diye düşünüyorum. Ben aradığımda ulaşılamıyor diyor. Hiç telefon çekmese öyle der herhalde. Bir arkadaşımın eşi de Ukrayna'da ama onlar kırsal bölgede. O ulaşabiliyormuş eşine. Kievle ilgili bir durum mu acaba telefon ve internet yokluğu acaba ?

Umarım iyilerdir.. çok iç yakan bir durum Rabbim hepsini korusun

Bildigim kadariyla baz istasyonlari vuruldu. Yola cikan 3 otobusten birinde 22 yillik dostum var, is insani. Birden fazla fabrika yatirimini birakarak bakanligin organizasyonuyla Macaristan uzerinden yurda gelmeye calisiyorlar. Neredeyse 7 saatte anca 100 km kaydettiklerini soyledi ve helallik istedi. Gozumun yasi durmuyor. 😔 Dilerim hem dostlarimiz, hem de tum insanlik iyi olsun. Bu yuzyilda toplu tufekli savas mi olur? 😔

Bildigim kadariyla baz istasyonlari vuruldu. Yola cikan 3 otobusten birinde 22 yillik dostum var, is insani. Birden fazla fabrika yatirimini birakarak bakanligin organizasyonuyla Macaristan uzerinden yurda gelmeye calisiyorlar. Neredeyse 7 saatte anca 100 km kaydettiklerini soyledi ve helallik istedi. Gozumun yasi durmuyor. 😔 Dilerim hem dostlarimiz, hem de tum insanlik iyi olsun. Bu yuzyilda toplu tufekli savas mi olur? 😔
Baz istasyonlarının vurulmasına sevinecek durumdayım 😔O yüzden haber alamamaya sevinirim. Benim arkadaşım Ukrayna vatandaşı öyle gidebileceği bir yerde yok. Umarım sizin arkadaşınız kazasız belasız ulaşır Türkiyeye ailesine 🙏

Ukrayna'daki Turk vatandaşları savaştan 10 15 gun once tek tek arandı ulkenıze donun diye su an yoldalar donuyorlar bu savasa ne gerek vardı anlamıyorum

twitter da gülsüm halilova diye bir gazeteci var instagram hesabıda var o gelişmeleri sürekli aktarıyor sahadan görüntüler paylaşıyor en son ülkenin en büyük gsm şirketlerinin ağlarının kesildiğini duyurmuştu bir de sığınaklarda telefon ve internet çekme sorunu olduğundan bahsetmişti.
inşaallah arkadaşınız ve kızı güvendedir canları sağdır.

Ukraynaya ait sayfalar var facebookta orada paylasirsaniz resimlerini belki haber gelir.
Ukrayna halki asla inanmiyordu rusyanin vuracagina kardes halkiz diyordu cok cok uzgunum.savas elbette kötü ama Ukraynalilari çok severim ekstra üzgünüm.Bu şekilde yalnız kalmalarına,dünyanın bu kadar orantısız güce ses çıkarmaması...çok çok üzgünüm

Ukraynaya ait sayfalar var facebookta orada paylasirsaniz resimlerini belki haber gelir.
Ukrayna halki asla inanmiyordu rusyanin vuracagina kardes halkiz diyordu cok cok uzgunum.savas elbette kötü ama Ukraynalilari çok severim ekstra üzgünüm.Bu şekilde yalnız kalmalarına,dünyanın bu kadar orantısız güce ses çıkarmaması...çok çok üzgünüm
Evet o da diyordu medyanın kışkırtması burada bir şey yok diye. Geçen hafta aradım , isterseniz gelin yanıma diye, herkes birşey olmaz diyor burada hayat normal devam ediyor dedi 🥲 Facebook'a bakıyorum, Twitter'a bakıyorum, Instagram'da, haber sitelerinde geziyorum. Yaralanan insanları görünce içim parçalanıyor. Her çocuğun resmine korkarak bakıyorum. Gerçekten çıldıracağım.

Bende çok üzgünüm.. Ama direnişleri vazgeçmemeleri saygı duyulasi
Baz istasyonlarının vurulduğunu okumuştum metroda ztn imkansız
Insallah haber alırsınız.. alırsanız yazın olurmu

Çıldıracağım. Ukraynalı bir arkadaşım var Kiev'de yaşıyor. 32 yaşında 4.5 yaşındaki kızıyla ve annesiyle yaşıyordu. Annesi vefat etti bir kaç ay önce çocukla yalnız. Ortalık karışmaya başlayınca aradım, mecburum burada kalmaya işe gidiyorum, çocuk okula gidiyor dedi. Ama savaşın başladığı günden beri haber alamıyorum. Telefonu kapalı, mesajlar iletilmiyor. Haberlerde oradaki Türklere internetten ulaştıklarını gördükçe deniyorum, cevap yok. Eşim, kadınları ve çocukları sığınaklara almışlardır , şarjı bitmiştir diyor. Resimlere bakıyorum insanların elinde telefonları var. Eşim belki telaşla telefonu bile almamıştır diyor ama benim içim soğumuyor. Öyle çok atılgan, çok becerikli de değil. Gidebildi mi sığınağa, metroya , bir yerlere sığındı mı bilmiyorum. 32 yaşında minyon bir kadın , 4.5 yaşında minicik bir kız , yapayalnızlar, ne yaptılar, kafayı yiyeceğim. 2 gecedir kabuslar görüyorum. Bugün benim kızım yemeğini yemedi, oturdum ağladım acaba o çocukcağız birşeyler yiyebildi mi bugün diye. Kievden kaçamadıklarına da nerdeyse eminim çünkü kimseleri yok yardım edecek. Kendimi sakinleştiremiyorum.
Canım geçmiş olsun herkez içinde geçer inşallah. ama şuanda beklemekten başka çare yok. Ulaşamaman normal çünkü ilk günden itibaren , çekim hatlarında sıkıntı var. Savaş içeriği böyle olur. Önce iletişim kesilir. Rusya'da ilk önce internet bağlantısını kesti. Mobile kullandı çoğu kişi. Tabi baz istasyonu sıkıntılı değil ise. Sonra, elektirik, gaz kesintisi elektiriğe bağlı su kesinitisi . Kadın ve çocuklar sınır bölgelere yönlendirildi,yani ülke bir nevi boşaltıldı. 18-60 yaş arası erkekler içeride vede azınlık veya çok düşük ihtimalle çıkış yapmamış olanlar. Büyük ihtimal baz istasyonlarındada imha edilmiş veya kesilmiş olduğunda iletişim kuramıyorsunuz. Belki sınır bölgesine geçmiş olabilir. İltica etmiş olabilir savaş bitene kadar. Polanya vesair.. Ondada konsolosluk yakınlarını bilgilendirmiştir. Bilgi almak sıkıntılı olabilir birinci derece yakını değilseniz, bilgi almaya çalışmayın konsolosluklar; çünkü sırada bekleyen çocuğu karısını tatile yollamış o kadar çok kişi var ki. Şuan için beklemekten başka çare yok malesef. Geçmiş olsun . Umarım iyi haberleri alırsınız.

Back