• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadasima cok kirildim.

Hayir ben muhasebe departmaninda calisiyorum. Benim bolumumde elemana ihtiyac yok. Olsa da onu aldiramam cunku onun alani farkli.

Kisa sureli sekreer olarak calisir, cebine harclik olur bu arada da atanir. Diye dusundum.

Sekreterlikte utanilacak ne var anlamadim
Sekreter degil yonetici asistani olacaksin deseydiniz:))) komplekse gel...yrn kursa gidip atanamzsa kapinizi calmasin

Üzülmenize hiç değmez, engeli kaldırın umursamayın. Arkadaşınızın üslubu çok fena. Bir eğitimciye hiç yakışmamış. Çok büyük konuşmuş, yarın bi gün küçümsediği konuma muhtaç olmasın da...

Başka insanları mesleklerinden dolayı yüceltip aşağılayan insanlardan çok korkarım. Özellikle bu kişi eğitim almış biriyse, hem korkar hem üzülürüm. Ama ne yazık ki millet olarak etikete çok önem veriyoruz. Ben alanımda iş bulamasam, ufkum açılsın, hemde maddi anlamda rahat edeyim diye temizliğe bile giderim herhalde. Yeter ki namusuyla, helalinden başkasının hakkına girmeden olsun da. Ben olsam bende bitirirdim arkadaşlığımı. İnsanları mesleklerine göre değerlendiren insanlarda hiç hazzetmem

Kizlar. Benim bir arkadasim var. Ayni mahalleden, evimizin karsisindaki apartmanda oturuyor. Cocuklugumuz birlikte gecti denebilir. Benden 4 yas buyuktu.

Simdilerde evli. Kendisine benzeyen sirin, sarisin ve tatli bir kizi var.

Felsefe ogretmeni kendisi. Bir etut merkezinde ogretmenlik yapiyordu.

Cuma aksami gordum kendisini. Isten cikarmislar. Maddi anlamda zor durumdayim evim de kira, Kpss ye hazirlanmam gerek, desteksiz dersanesiz olmuyor , aman esim de vermez ki vs dedi.

Bu sabah whatsuptan yazdim. Tugce dedim, calistigim fabrika sekreter ariyor. Sana agir is vermemeleri icin elimden geleni yaparim. Cumartesi gunu de calismiyoruz ! Sen zaten yuksek lisansini yapmissin. Isverenim seni asgari ucretten baslatmaz, ben de konusurum. Hafta ici de aksam 6 da cikiyoruz. Metroya bineriz, senin istedigin kpss kursunun tam karsisinda metro. Kızçeni de k.v. e birakirsan sen bu sene kesin atanirsin. Cebine de harclik kalir, Sali gunu patronun kiziyla tanistirayim seni Hic aglama uzulme, hem esinden de istememis olursun kurs ucretini dedim.

Aynen bunlari yazdim. Ne eksik, ne fazla.

Cok kalbimi kirdi. Dostlugumu bitirmek istiyorum. O kadar zor gunler geciriyorum ki , ev arayisindayim. Ailem ile her gun kavgaliyim. Sinirlerim fazlasiyla yipranmis haldeyim. Aglamadigim tek gun yok iken ben ona yardim etmek istedim sadece.

"Dandik tavsan, sana inanamiyorum. Kisa sureligine de olsa hayatta fabrika koselerinde sekreter olarak calisti dedirtmem arkamdan ben. Beni sekreter parcasi olmaya mi layik goruyorsun ? Insan kaynaklari veya muhasebede alim yok mu ? Ben bunca sene sekreter olmak icin okumadim. Cok ilgincsin yane..."

Direkt engelledim. Sinirim zipladi.

Biktim artik egosu yuksek insanlardan.
Ayranı yok içmeye, bir de iş beğenmiyor. O zaman param yok diye ağlamasın. İnsanlar bir garip ya.

Valla iş olayı şans ve biraz tanıdıktan da geçiyor o nedenle yapıcak birşey yok. O sekteterlik işi için tırım tırım kaç görüşmeye gittim ve neler geldi o görüşmelere..
Bu nedenle siz iyi niyetinizi göstermişsiniz, belki o da anlar hatasını engelini kaldırıp yok sayın bu sürede.

İnsanları anlamak çok zor gerçekten
Siz iyi niyetinizle yardım etmek istemişsiniz ama karşınızda iyi niyeti anlayabilecek biri yok

Ben de atanamayan bir öğretmenim
İki yıl ücretli öğretmenlik yaptım
Sonra tayinimiz çıktı
Şimdi küçücük bir ilcedeyiz ve iş imkanı çok çok kısıtlı bir yer
Ücretli öğretmenlik de çıkmadı
Para kazanıp eşime ve aileme destek olmak istediğim için A101 BİM ŞOK buralara başvuru yapacaktım ama hamile olduğumu öğrenince eşim razı olmadı çok yorulurum diye
Amaç para kazanmaksa namusuyla alın teriyle yapılan her iş kıymetlidir

Hayir ben muhasebe departmaninda calisiyorum. Benim bolumumde elemana ihtiyac yok. Olsa da onu aldiramam cunku onun alani farkli.

Kisa sureli sekreer olarak calisir, cebine harclik olur bu arada da atanir. Diye dusundum.

Sekreterlikte utanilacak ne var anlamadim
Bende bir ara isten ayrilmistim. Universite mezunuydum. Bir arkadasim bir sirketin muhasebe bolumundeydi.ama univ mesunu degildi. Ve bana sekreter olarak gelmek istersen biz sekreter ariyoruz demisti. Bende cok bozulmustum. Ama belli etmedim kibarca hayir dedim. Niye bozuldum bilmiyorum zaten kpss ye hazirlanmak icin o tarz bi is ariyordum ders calisabilecegim. Galiba beni kucumsemis gibi geldi ve bozulmustum ama oyle kin tutmadim halen gorusurum arkadasimla

Ceo luk teklif etseydin bol gülücükle:)) benimde var böyle bir arkadaşım azıcık bir kıpırdasın kariyerinde kendisini en önemli işler başkanı sanıyor:) demek ki çalıştığı yerde ki insanları da aşağılar bu. Geç dalganı kapat onun sayfasını.

Kizlar. Benim bir arkadasim var. Ayni mahalleden, evimizin karsisindaki apartmanda oturuyor. Cocuklugumuz birlikte gecti denebilir. Benden 4 yas buyuktu.

Simdilerde evli. Kendisine benzeyen sirin, sarisin ve tatli bir kizi var.

Felsefe ogretmeni kendisi. Bir etut merkezinde ogretmenlik yapiyordu.

Cuma aksami gordum kendisini. Isten cikarmislar. Maddi anlamda zor durumdayim evim de kira, Kpss ye hazirlanmam gerek, desteksiz dersanesiz olmuyor , aman esim de vermez ki vs dedi.

Bu sabah whatsuptan yazdim. Tugce dedim, calistigim fabrika sekreter ariyor. Sana agir is vermemeleri icin elimden geleni yaparim. Cumartesi gunu de calismiyoruz ! Sen zaten yuksek lisansini yapmissin. Isverenim seni asgari ucretten baslatmaz, ben de konusurum. Hafta ici de aksam 6 da cikiyoruz. Metroya bineriz, senin istedigin kpss kursunun tam karsisinda metro. Kızçeni de k.v. e birakirsan sen bu sene kesin atanirsin. Cebine de harclik kalir, Sali gunu patronun kiziyla tanistirayim seni Hic aglama uzulme, hem esinden de istememis olursun kurs ucretini dedim.

Aynen bunlari yazdim. Ne eksik, ne fazla.

Cok kalbimi kirdi. Dostlugumu bitirmek istiyorum. O kadar zor gunler geciriyorum ki , ev arayisindayim. Ailem ile her gun kavgaliyim. Sinirlerim fazlasiyla yipranmis haldeyim. Aglamadigim tek gun yok iken ben ona yardim etmek istedim sadece.

"Dandik tavsan, sana inanamiyorum. Kisa sureligine de olsa hayatta fabrika koselerinde sekreter olarak calisti dedirtmem arkamdan ben. Beni sekreter parcasi olmaya mi layik goruyorsun ? Insan kaynaklari veya muhasebede alim yok mu ? Ben bunca sene sekreter olmak icin okumadim. Cok ilgincsin yane..."

Direkt engelledim. Sinirim zipladi.

Biktim artik egosu yuksek insanlardan.
pardon da sekreterliğin nesi kötüymüş
onun bence paraya ihtiyacı yok
paraya ihtiyacı olan insan nerede ekmeği onu kapmak için didinir uğraşır
saçma...
tabi ki insanın zoruna gidiyor okuduğun ettiğin mesleği yapamamak ama küçümsemesini de gerektirmiyor bu

O değil de felsefecinin sekreterliği küçümsemesi.. Muhasebenin neyinden anlıyor da muhasebeci olacak ? Az buçuk anlasa zaten gider doğru düzgün bir bölüm okurdu. İK için de Halkla İlişkiler, 2 - 3 yabancı dil istiyorlar. Böyle bir gereksiz ego görmedim. Ayrıca sekreterliği neden aşağılamış? Gerçekten felsefe ve sekreterliği ayıran ne çok merak ettim? Hayat filan mı kurtarıyor arkadaş? Ne saçma insanlar var ya. Gelişmemiş bir insanla arkadaşlık etmemek daha iyi.

Son düzenleme:
ben bu durumu cok komik buluyorum ya,

benim eltim, o donem esi asgari ucret kazaniyordu, esinin ailesi de maddi destek yapiyordu,
ve mahallesinde tarlada amele usulu calisan bir grup vardi,
ben de aslinda yazin yapilabilir, falan diye konusuyordum,
ay yok artik kendime tarlada calisiyor dedirtmem demisti.

aynen boyle kaldim :KK57:
esim safi da abime yardim edelim, bu devirde asgari ucretle gecim zor diyordu bana,
karisi calissin dedim :ıslık:

İnsanları anlamak çok zor gerçekten
Siz iyi niyetinizle yardım etmek istemişsiniz ama karşınızda iyi niyeti anlayabilecek biri yok

Ben de atanamayan bir öğretmenim
İki yıl ücretli öğretmenlik yaptım
Sonra tayinimiz çıktı
Şimdi küçücük bir ilcedeyiz ve iş imkanı çok çok kısıtlı bir yer
Ücretli öğretmenlik de çıkmadı
Para kazanıp eşime ve aileme destek olmak istediğim için A101 BİM ŞOK buralara başvuru yapacaktım ama hamile olduğumu öğrenince eşim razı olmadı çok yorulurum diye
Amaç para kazanmaksa namusuyla alın teriyle yapılan her iş kıymetlidir

Eklemeyi unutmuşum
Ücretli öğretmenlik çıkmadığı bir dönemde kocası öğretmen kendisi hemşire bir arkadaşımın üç yaşındaki çocuğuna da baktım 4 ay
Bunlar gocunulacak şeyler değil

Ama mesela benim çocuğuk baktığımı duyanlar çok şaşırmıştı nedense

Öte yandan da henüz liseyi dışarıdan bitirmeye çalışan bir arkadaşım iş ararken "çaycılık temizlik falan işi vermesinler, masa başı iş olsun " diyerek iş arıyordu

Back