- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
- Konu Sahibi dandiktavsan
-
Al bendende o kadar. Bu ego patlamalı tipler yüzünden insanlardan soğudum. Kimseye iyilik yaramaz zaten bide egoları cabası. Iyi olmuş işsiz kalmış boşverKizlar. Benim bir arkadasim var. Ayni mahalleden, evimizin karsisindaki apartmanda oturuyor. Cocuklugumuz birlikte gecti denebilir. Benden 4 yas buyuktu.
Simdilerde evli. Kendisine benzeyen sirin, sarisin ve tatli bir kizi var.
Felsefe ogretmeni kendisi. Bir etut merkezinde ogretmenlik yapiyordu.
Cuma aksami gordum kendisini. Isten cikarmislar. Maddi anlamda zor durumdayim evim de kira, Kpss ye hazirlanmam gerek, desteksiz dersanesiz olmuyor , aman esim de vermez ki vs dedi.
Bu sabah whatsuptan yazdim. Tugce dedim, calistigim fabrika sekreter ariyor. Sana agir is vermemeleri icin elimden geleni yaparim. Cumartesi gunu de calismiyoruz ! Sen zaten yuksek lisansini yapmissin. Isverenim seni asgari ucretten baslatmaz, ben de konusurum. Hafta ici de aksam 6 da cikiyoruz. Metroya bineriz, senin istedigin kpss kursunun tam karsisinda metro. Kızçeni de k.v. e birakirsan sen bu sene kesin atanirsin. Cebine de harclik kalir, Sali gunu patronun kiziyla tanistirayim seni Hic aglama uzulme, hem esinden de istememis olursun kurs ucretini dedim.
Aynen bunlari yazdim. Ne eksik, ne fazla.
Cok kalbimi kirdi. Dostlugumu bitirmek istiyorum. O kadar zor gunler geciriyorum ki , ev arayisindayim. Ailem ile her gun kavgaliyim. Sinirlerim fazlasiyla yipranmis haldeyim. Aglamadigim tek gun yok iken ben ona yardim etmek istedim sadece.
"Dandik tavsan, sana inanamiyorum. Kisa sureligine de olsa hayatta fabrika koselerinde sekreter olarak calisti dedirtmem arkamdan ben. Beni sekreter parcasi olmaya mi layik goruyorsun ? Insan kaynaklari veya muhasebede alim yok mu ? Ben bunca sene sekreter olmak icin okumadim. Cok ilgincsin yane..."
Direkt engelledim. Sinirim zipladi.
Biktim artik egosu yuksek insanlardan.
felsefe bilimiyle uğraşan eğitim alan bir insan başka insanları sekreter parçası diye aşağılıyor.Allahım lütfen bu bayan asla atanmasın öğretmenliğe hem mesleğini haketmiyor hem de yetiştıreceği çocuklara yazıkSekreter parçası mı?
Aldığı eğitime yazık arkadaşınızın.
Namusuyla çalışan herkesin mesleği kıymetlidir.
Sekreterlik ayıp mı?
Bence engellemeniz ona önem veriyor gibi olur, engellemeye de görüşmeye de tenezzül etmem böyle bir insanla.
Yazık, okumuş,öğretmen olmuş ama insan olamamış.
Bu durumda atanmış ogretmenler hak yemis, torpil bulmuş mu oluyor?
Genellemelere dikkat edelim lütfen.
Bir algıyı düzeltmeye çalışırken yanlış anlaşıldım galiba. Ben de kpss ile atanmış bir öğretmenim. Güncel durumdan dem vurdum. Emekleri hiçe sayılan atanmış ve atanamamış tüm öğretmenler için yazdım zaten2 senedir mülakat sistemi var evet mülakatta torpil dönme ihtimali var
Benim eşimde öğretmen kpss nasıl çalıştıgını ben bilirim ozmn puanla atama oluyordu ve torpil olması mümkün değildi ki hatta hem kpss hem alan sınavına girip 2 sınavla atandı
Genelleme yapmak pek doğru gelmedi açıkcası
Niye geriliyorsun ki. Surun o zaman tatlim. Yaz yolla. Sen kuduracagina o kudursun.Kizlar. Benim bir arkadasim var. Ayni mahalleden, evimizin karsisindaki apartmanda oturuyor. Cocuklugumuz birlikte gecti denebilir. Benden 4 yas buyuktu.
Simdilerde evli. Kendisine benzeyen sirin, sarisin ve tatli bir kizi var.
Felsefe ogretmeni kendisi. Bir etut merkezinde ogretmenlik yapiyordu.
Cuma aksami gordum kendisini. Isten cikarmislar. Maddi anlamda zor durumdayim evim de kira, Kpss ye hazirlanmam gerek, desteksiz dersanesiz olmuyor , aman esim de vermez ki vs dedi.
Bu sabah whatsuptan yazdim. Tugce dedim, calistigim fabrika sekreter ariyor. Sana agir is vermemeleri icin elimden geleni yaparim. Cumartesi gunu de calismiyoruz ! Sen zaten yuksek lisansini yapmissin. Isverenim seni asgari ucretten baslatmaz, ben de konusurum. Hafta ici de aksam 6 da cikiyoruz. Metroya bineriz, senin istedigin kpss kursunun tam karsisinda metro. Kızçeni de k.v. e birakirsan sen bu sene kesin atanirsin. Cebine de harclik kalir, Sali gunu patronun kiziyla tanistirayim seni Hic aglama uzulme, hem esinden de istememis olursun kurs ucretini dedim.
Aynen bunlari yazdim. Ne eksik, ne fazla.
Cok kalbimi kirdi. Dostlugumu bitirmek istiyorum. O kadar zor gunler geciriyorum ki , ev arayisindayim. Ailem ile her gun kavgaliyim. Sinirlerim fazlasiyla yipranmis haldeyim. Aglamadigim tek gun yok iken ben ona yardim etmek istedim sadece.
"Dandik tavsan, sana inanamiyorum. Kisa sureligine de olsa hayatta fabrika koselerinde sekreter olarak calisti dedirtmem arkamdan ben. Beni sekreter parcasi olmaya mi layik goruyorsun ? Insan kaynaklari veya muhasebede alim yok mu ? Ben bunca sene sekreter olmak icin okumadim. Cok ilgincsin yane..."
Direkt engelledim. Sinirim zipladi.
Biktim artik egosu yuksek insanlardan.
Oraya notta yazdim yanlis tarafa cekilmesin diye. Iyi ogretmen olmasi icin atanmis olmasi gerekmiyor ki bu zihniyetteki biri ogretmen ve nesil yetistiriyor ustune felsefe mezunu nasil dar bir bakis acisina sahip.Atanamamış öğretmen düşüncesi de doğru değil aslında . Ne kaliteli, ne emek veren öğretmenler var onların içinde. Kpss ye iyi hazırlanamamış ya da torpil bulup hak yememiş öğretmenler desek daha uygun olur bence
Geçenlerde eğitimde söz sahibi biri 'kreşe müdür olamayacak insanlara üniversitelerde kürsü verdik' diye bir eleştiri yaptı aklı sıra.Bu arada geçenlerde bir üye vardı. "öğretmen olacak kadar değersiz değilim" gibi bir şey söylemişti. İnsanları ve mesleklerini küçümseyenler hep aynı kafada demek ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?