• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadasima cok kirildim.

dandiktavsan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2018
161
297
18
35
Kizlar. Benim bir arkadasim var. Ayni mahalleden, evimizin karsisindaki apartmanda oturuyor. Cocuklugumuz birlikte gecti denebilir. Benden 4 yas buyuktu.

Simdilerde evli. Kendisine benzeyen sirin, sarisin ve tatli bir kizi var.

Felsefe ogretmeni kendisi. Bir etut merkezinde ogretmenlik yapiyordu.

Cuma aksami gordum kendisini. Isten cikarmislar. Maddi anlamda zor durumdayim evim de kira, Kpss ye hazirlanmam gerek, desteksiz dersanesiz olmuyor , aman esim de vermez ki vs dedi.

Bu sabah whatsuptan yazdim. Tugce dedim, calistigim fabrika sekreter ariyor. Sana agir is vermemeleri icin elimden geleni yaparim. Cumartesi gunu de calismiyoruz ! Sen zaten yuksek lisansini yapmissin. Isverenim seni asgari ucretten baslatmaz, ben de konusurum. Hafta ici de aksam 6 da cikiyoruz. Metroya bineriz, senin istedigin kpss kursunun tam karsisinda metro. Kızçeni de k.v. e birakirsan sen bu sene kesin atanirsin. Cebine de harclik kalir, Sali gunu patronun kiziyla tanistirayim seni Hic aglama uzulme, hem esinden de istememis olursun kurs ucretini dedim.

Aynen bunlari yazdim. Ne eksik, ne fazla.

Cok kalbimi kirdi. Dostlugumu bitirmek istiyorum. O kadar zor gunler geciriyorum ki , ev arayisindayim. Ailem ile her gun kavgaliyim. Sinirlerim fazlasiyla yipranmis haldeyim. Aglamadigim tek gun yok iken ben ona yardim etmek istedim sadece.

"Dandik tavsan, sana inanamiyorum. Kisa sureligine de olsa hayatta fabrika koselerinde sekreter olarak calisti dedirtmem arkamdan ben. Beni sekreter parcasi olmaya mi layik goruyorsun ? Insan kaynaklari veya muhasebede alim yok mu ? Ben bunca sene sekreter olmak icin okumadim. Cok ilgincsin yane..."

Direkt engelledim. Sinirim zipladi.

Biktim artik egosu yuksek insanlardan.

Kizlar. Benim bir arkadasim var. Ayni mahalleden, evimizin karsisindaki apartmanda oturuyor. Cocuklugumuz birlikte gecti denebilir. Benden 4 yas buyuktu.

Cuma aksami gordum kendisini. Isten cikarmislar. Maddi anlamda zor durumdayim evim de kira, Kpss ye hazirlanmam gerek, desteksiz dersanesiz olmuyor , aman esim de vermez ki vs dedi.

Bu sabah whatsuptan yazdim. Tugce dedim, calistigim fabrika sekreter ariyor. Sana agir is vermemeleri icin elimden geleni yaparim. Cumartesi gunu de calismiyoruz ! Sen zaten yuksek lisansini yapmissin. Isverenim seni asgari ucretten baslatmaz, ben de konusurum. Hafta ici de aksam 6 da cikiyoruz. Metroya bineriz, senin istedigin kpss kursunun tam karsisinda metro. Kızçeni de k.v. e birakirsan sen bu sene kesin atanirsin. Cebine de harclik kalir, Sali gunu patronun kiziyla tanistirayim seni Hic aglama uzulme, hem esinden de istememis olursun kurs ucretini dedim.

Cok kalbimi kirdi. Dostlugumu bitirmek istiyorum. O kadar zor gunler geciriyorum ki , ev arayisindayim. Ailem ile her gun kavgaliyim. Sinirlerim fazlasiyla yipranmis haldeyim. Aglamadigim tek gun yok iken ben ona yardim etmek istedim sadece.

"Dandik tavsan, sana inanamiyorum. Kisa sureligine de olsa hayatta fabrika koselerinde sekreter olarak calisti dedirtmem arkamdan ben. Beni sekreter parcasi olmaya mi layik goruyorsun ? Insan kaynaklari veya muhasebede alim yok mu ? Ben bunca sene sekreter olmak icin okumadim. Cok ilgincsin yane..."

Sinirleriniz yıpranmış. Ondan tepkiniz. Ben md lük yaptım bana bile söyleseniz kibarca hayır derdim. Ana herkes aynı değil. Engeli kaldırın olursa bildiririm tabi deyin. Takmaya değmez.

Sen de sekreter olarak mı çalışıyorsun eğer öyleyse çok çok ayıp etmiş iyi yapmışsın. Ama senin konumun başkaysa, tepkini çok fazla buldum. Boşver geç niye bu kadar umursadın ki ne hal varsa görsün der geçerdim

Arkadasiniz cok ama cok ayip etmis.. ne yazik ki yardiminizi cok cirkin bi sekilde redetmis.. kullandigi ifadelerde cok cirkin.. kendini ne saaniyorsa. Bence cok iyi yapmissiniz ve sizin yerinizde olsam bir daha bu kisiyle görüsmezdim. Resmen kendini yükseklerde görüp sizi kücümsemis.. gönlünüzü ferrah tutun ve hic üzülmeyin aksine mutlu olun ki o "arkadasinizin" gercek yüzünü gördügünüze

Sekreter parçası mı?
Aldığı eğitime yazık arkadaşınızın.
Namusuyla çalışan herkesin mesleği kıymetlidir.
Sekreterlik ayıp mı?

Bence engellemeniz ona önem veriyor gibi olur, engellemeye de görüşmeye de tenezzül etmem böyle bir insanla.
Yazık, okumuş,öğretmen olmuş ama insan olamamış.

Sen de sekreter olarak mı çalışıyorsun eğer öyleyse çok çok ayıp etmiş iyi yapmışsın. Ama senin konumun başkaysa, tepkini çok fazla buldum. Boşver geç niye bu kadar umursadın ki ne hal varsa görsün der geçerdim
Hayir ben muhasebe departmaninda calisiyorum. Benim bolumumde elemana ihtiyac yok. Olsa da onu aldiramam cunku onun alani farkli.

Kisa sureli sekreer olarak calisir, cebine harclik olur bu arada da atanir. Diye dusundum.

Sekreterlikte utanilacak ne var anlamadim

Sekreter parçası çok terbiyesiz bir ifade şekli... Sizi çocukluğunuzdan beri tanıyorsa, zaten niyetinizin iyi olduğunu bilmeliydi. Kendisi için hayal ettiği başka işler vardır, sekreter olmayı düşünmüyordur, kapasitesini daha farklı işlerde kullanmayı düşünüyordur, anlaşılabilir elbette. Ama insan istediği işi bulana kadar alakası olmayan işlerde de çalışabilir. Elbette o böyle düşünmek zorunda değil. Sorun küçümseyici tarzı. Yine de engellemeye gerek yok bence.

Ince davranip arkadasinizin iyiligini istemissiniz o da gayet nezaketsiz bir sekilde teklifinizi reddetmis.
Boyle biri icin isverenime agiz egip ricaci bile olmazdim.
Kendi haline birakin, engeli kaldirirdim ancak cevap yazmazdim.

Olurda denk gelirseniz etut koselerinde calismis, atanamamis kiytirik bir felsefe ogretmenini sekreter olarak dahi almak istemediler deyin bitsin.

Not: her meslege saygim sonsuz, uslubuna karsilik yazdim.

Haspam iş beğenmemiş. İçin rahat olsun hiç dertlenme
O bu kafayla daha çok ağlar

Ince davranip arkadasinizin iyiligini istemissiniz o da gayet nezaketsiz bir sekilde teklifinizi reddetmis.
Boyle biri icin isverenime agiz egip ricaci bile olmazdim.
Kendi haline birakin, engeli kaldirirdim ancak cevap yazmazdim.

Olurda denk gelirseniz etut koselerinde calismis, atanamamis kiytirik bir felsefe ogretmenini sekreter olarak dahi almak istemediler deyin bitsin.

Not: her meslege saygim sonsuz, uslubuna karsilik yazdim.
Atanamamış öğretmen düşüncesi de doğru değil aslında . Ne kaliteli, ne emek veren öğretmenler var onların içinde. Kpss ye iyi hazırlanamamış ya da torpil bulup hak yememiş öğretmenler desek daha uygun olur bence :110::KK43:

Atanamamış öğretmen düşüncesi de doğru değil aslında . Ne kaliteli, ne emek veren öğretmenler var onların içinde. Kpss ye iyi hazırlanamamış ya da torpil bulup hak yememiş öğretmenler desek daha uygun olur bence :110::KK43:

Bu durumda atanmış ogretmenler hak yemis, torpil bulmuş mu oluyor?
Genellemelere dikkat edelim lütfen
.

Bence engeli kaldır , yarın bir gün mesaj attığında aradığında cvp vermemek en iyi cevap olur !

2 senedir mülakat sistemi var evet mülakatta torpil dönme ihtimali var
Benim eşimde öğretmen kpss nasıl çalıştıgını ben bilirim ozmn puanla atama oluyordu ve torpil olması mümkün değildi ki hatta hem kpss hem alan sınavına girip 2 sınavla atandı
Genelleme yapmak pek doğru gelmedi açıkcası

Back