• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşım mı anlayışsız? ben mi hassasım?

katre06

Guru
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
2.351
11
318
38
Ankara
en yakın arkadaşım,yaklaşık 8 senelik en yakın arkadaşım..
benim düğünümden sonra nişanladı sonra birkaç ay içinde evlendi.
gerçekten çok iyi anlaşıyoruz her konuda.ama evlendi hemen hamile kaldı.
neyse o sırada da bizim çocuk olayları ortaya çıktı istiyoruz olmuyo muaneler falan
herşeyden haberi var sürekli konuşuyoruz o başka şehirde ben başka ama görüşüyoruz sürekli.
bizim tedavi olduğumuzu biliyo sürekli kendinden bahsediyo,biz tüp bebek yaptırdık olmadı konuşuyoruz telde bana
ayy kızımı çok özledim doğsada bi sevsem diyor..hep sustum hiç aklıma kötü bişey getirmedim normaldir dedim ama sürekli kızını anlatıyo
konuşacak bişey yok biraz biraz uzaklaşmaya başladık.
en son bugün bi arayım dedim nasıl diye özledim diye konuşuyoruz bu seferde paradan puldan bahsediyo(eşi zengin ya)
harcamalrından falan.bana demesinmi elişi bişey yapta senden satın alayım burda yapacak çok kişi var ama sen yap veririm paranı.
çok kırıldım :14: :14: :14: (ben olsam asla böyle birşey söyleyemem arkadaşıma,hatta kimseye)

paramı değiştiriyo insanı, yoksa hep böylemiydi de ben fark etmedim:14:
(bizimde maddi sıkıntılarımız var,çocuğumuzda olmuyo onlarla uğraşıyoruz herşeyimi biliyodu en yakınımdı:14:)
çok üzgünüm çokk :14: :14::14

Para değiştirmiştir
Yerinde olsam bi daha aramam,ararsada mesafeli konuşurum

Bazı arkadaşlar evlenince değişiyor vardı benimde böyle bir arkadaşım hayırlamak için evine gittiğimde yıkamış olduğun eşinin ve kendini iç çamaşırlarını bana katlamak için ortaya koydu ay çok bozuldum ! Sonra eve gittiğimde anneme anlattığımda annem bir dahada gitmememi söyle ama ben aldırmadım sonra tekrar gittiğimde altınları yerinde olmadığı beni hırsızlıkla suçlayınca noktayı koydum o sonra apartanda yan komşusu çaldığını için benden özür diledi ama ben arkadaşlığı bitirdim kendisinin evlenmeden ailevi durumu maddi olarak kötüydü bizim ise oldukça iyi sanırım maksadı benden yılların öcünü almak bence sen bu arkadaşla görüşme

Bazı arkadaşlar evlenince değişiyor vardı benimde böyle bir arkadaşım hayırlamak için evine gittiğimde yıkamış olduğun eşinin ve kendini iç çamaşırlarını bana katlamak için ortaya koydu ay çok bozuldum ! Sonra eve gittiğimde anneme anlattığımda annem bir dahada gitmememi söyle ama ben aldırmadım sonra tekrar gittiğimde altınları yerinde olmadığı beni hırsızlıkla suçlayınca noktayı koydum o sonra apartanda yan komşusu çaldığını için benden özür diledi ama ben arkadaşlığı bitirdim kendisinin evlenmeden ailevi durumu maddi olarak kötüydü bizim ise oldukça iyi sanırım maksadı benden yılların öcünü almak bence sen bu arkadaşla görüşme

off offf ya neden değişirki bi insan evlenince.
sana da geçmiş olsun arkadaşım..

hayatından dolayı üstün olduğunu sanıyo.herşeyi güzel düzgün,koca iyi,para çok,çocukta var.
kimin ne olacağı belli olmazki bu dünyada..

Belki maddi açıdan destek olmak için sana sen yap demiştir de üslup çok önemli bunda tabi.. Ama cidden çocuğundan bahsetmesi ne kadar da kötü.:44: Sen geleceği nereden biliyorsun ki Allah neler yaşatır gösterir :20:

Belki maddi açıdan destek olmak için sana sen yap demiştir de üslup çok önemli bunda tabi.. Ama cidden çocuğundan bahsetmesi ne kadar da kötü.:44: Sen geleceği nereden biliyorsun ki Allah neler yaşatır gösterir :20:

maddi durumu iyi ya ilk önce baya bi aldıklarını felan anlattı.sonrada söyledi parasını veriri yap diye.
belki öyle düşünmüştür ama PARAMLA HERŞEYİ ALIYORUM havasında söylemesi,kırıcı söyledi.
hep görmezden geldim yaptığı gafları ama bugün canımı acıttığını çok hissettim canım..
ben binbir türlü sıkıntı çekmişin tüp bebek yaptırmışım tutmamış bana diyo ayyy kızımı çok özledim doğsada sevsem:14:

gerçekten çok üzgünüm şuan :14: :14: :14:çok kırıldım

neyse o sırada da bizim çocuk olayları ortaya çıktı istiyoruz olmuyo muaneler falan
herşeyden haberi var sürekli konuşuyoruz o başka şehirde ben başka ama görüşüyoruz sürekli.
bizim tedavi olduğumuzu biliyo sürekli kendinden bahsediyo,biz tüp bebek yaptırdık olmadı konuşuyoruz telde bana
ayy kızımı çok özledim doğsada bi sevsem diyor..hep sustum hiç aklıma kötü bişey getirmedim normaldir dedim ama sürekli kızını anlatıyo
en son bugün bi arayım dedim nasıl diye özledim diye konuşuyoruz bu seferde paradan puldan bahsediyo(eşi zengin ya)
harcamalrından falan.bana demesinmi elişi bişey yapta senden satın alayım burda yapacak çok kişi var ama sen yap veririm paranı.
çok kırıldım :14: :14: :14: (ben olsam asla böyle birşey söyleyemem arkadaşıma,hatta kimseye)

(bizimde maddi sıkıntılarımız var,çocuğumuzda olmuyo onlarla uğraşıyoruz herşeyimi biliyodu en yakınımdı:14:)

Para şımartmış arkadaşını ve belli ki bir üstünlük kurma çabası içinde. Değil 8, 18 yıllık arkadaşın olsa bile söylenmez bu laf (yukarıda kırmızı renkte olan yer). Böyle giderse çok üzer bu arkadaşın seni. Boşver arama sorma onun gibi kendi beğenmiş insanlardan uzak dur. Ne oldum tribine girmiş o.

Allah tez zamanda çocuğunu kucağına almayı nasip etsin canım, sıkma canını olur inşallah..

Son düzenleme:
maddi durumu iyi ya ilk önce baya bi aldıklarını felan anlattı.sonrada söyledi parasını veriri yap diye.
belki öyle düşünmüştür ama PARAMLA HERŞEYİ ALIYORUM havasında söylemesi,kırıcı söyledi.
hep görmezden geldim yaptığı gafları ama bugün canımı acıttığını çok hissettim canım..
ben binbir türlü sıkıntı çekmişin tüp bebek yaptırmışım tutmamış bana diyo ayyy kızımı çok özledim doğsada sevsem:14:

gerçekten çok üzgünüm şuan :14: :14: :14:çok kırıldım

Ay ne olur üzme kendini nefis işte ..herkes kendisine verilen nimetleri sindiremiyor işte.. şimdi böyle durum ya , gün olur o kötü duruma düşer bakarsın sen nimetler içindesin hiç belli olmaz gerçekten.. Üzülme boşver sil o arkadaşını gitsin görüşme bir süre.. Allah'ım sabır versin güzellikler versin size..İnşallah senin de güzeller güzeli bir evladın olur en yakın zamanda :16:

Para şımartmış arkadaşını ve belli ki bir üstünlük kurma çabası içinde. Değil 8, 18 yıllık arkadaşın olsa bile söylenmez bu laf (yukarıda kırmızı renkte olan yer). Böyle giderse çok üzer bu arkadaşın seni. Boşver arama sorma onun gibi kendi beğenmiş insanlardan uzak dur. Ne oldum tribine girmiş o.

Allah tez zamanda çocuğunu kucağına almayı nasip etsin canım, sıkma canını olur inşallah..

inan hep kendimde aradım suçu çokmu hassasım?bu tedavi beni duygusal yaptı ondan alınıyorum falan diyodum hep kendime ama olmuyo böyle
aramam ki zaten beni bu sefer çok üzdü:19:

inş canım inş isteyen herkese allahım nasib etsin inş

Ay ne olur üzme kendini nefis işte ..herkes kendisine verilen nimetleri sindiremiyor işte.. şimdi böyle durum ya , gün olur o kötü duruma düşer bakarsın sen nimetler içindesin hiç belli olmaz gerçekten.. Üzülme boşver sil o arkadaşını gitsin görüşme bir süre.. Allah'ım sabır versin güzellikler versin size..İnşallah senin de güzeller güzeli bir evladın olur en yakın zamanda :16:

Allahım herkesin gönlüne göre versin valla iyi düşünüyorum hep canımı yakıyolar:14:
ağlattı ya beni bugün Allahım iyiik versin ne deyim..

Allahım inş nasib eder bizede,isteyenlerede..iyi dileklerin için teşekkür ederim canım:38:

eğer gerçekten senin en yakın arkadaşın olsaydı, seni üzmemek için sözlerine dikkat ederdi. bu şekilde konuşmazdı.
sana böyle davranan birisi için kendini üzme. çünkü değmez, üzüldükçe ona değer vermiş olursun. mesafeli davranırsın olur biter.
maddi durumu iyi olduğu için şımarmış olabilir ama yarın kimin ne durumda olacağını Allah'tan başka kimse bilemez.

Son düzenleme:
eğer gerçekten senin en yakın arkadaşın olsaydı, seni üzmemek için sözlerine dikkat ederdi. bu şekilde konuşmazdı.
sana böyle davranan birisi için kendini üzme. çünkü değmez, üzüldükçe ona değer vermiş olursun. mesafeli davranırsın olur biter.
maddi durumu iyi olduğu için şımarmış olabilir ama yarın kimin ne durumda olacağını Allah'tan başka kimse bilemez.

haklısın canım..
öyle yapcam zaten görüşmemek en hayırlısı..

salla gitsin...

başka bir arkadaş bul kendine... empati fakiri insandan hayır gelmez...

En yakın arkadaşım dediğim kişi asla bana bu şekilde konuşmaz, tam aksine benim hassas durumlarımı, kırılacağım konuları bilir ve çok dikkatli davranır bir pot kırıp kırmayayım diye. Aynı şekilde ben de öyle. Bence siz bu kişi ile olan arkadaşlığınızı gözden geçirin derim.

cok uzuldum cnm .
acaba arkadasınız maddı acıdan destek cıkmak ıcın o sekılde soylemıs olabılır mı ?
ama tabı sız arkadasınızı daha ıyı tanırsınız .bunu soylemenın de bır usulu vardır .
kurdugu uslup cok onemlı .ıyı nıyetle mı kotu nıyetle mı soyledıgını sız daha ıyı anlarsınız .

maalesef bu durum benim çevremde çok karşılaştığım bir konu evlenmeden önce can ciğer arkadaşlar kız olsun erkek olsun..evlendikten sonra bir hallere giriyorler..acayip saçma sapan bir yarış başlatıyor karşı taraf hangi model araba kaç para evine ne almışsın evmi almışsın haftasonu kahvaltıya nereye gitmişsin eleştirmeler laf çarpmalar diyorsun ki ben bu isla nasıl geçirmişim bu seneleri..saçma gereksiz muhabbetler 8 sene de arkadaşlığın varsa ben hiç çekinmem direk yüzüne söylerim sorarım nedir bu tavırlar diye kaç senelik arkadaşımdan mı çekinicem

sen hassas degilsin canim, arkadasin biraz ne buldum delisi olmus gibi geldi bana...

kadinlar arasindaki dostluk statu, mevki ve es orantilidir malesef.
bunlar birbirine denk degilse cogunlukla dostluk baslamaz yada daha evvelinden bir dostluk varsa bitiverir.

hic canini slkma, insallah allah bir evlatda size verir.

Güzelligine güvenme bir sivilce yeter, zenginligine güvenme, bir kıvılcım yeter demisler..
Parayı görünce sasırmıs besbelli..
Ne oldum degil, ne olucam diyeceksin.
Mesafe koyun, hatta ben olsam hic görüsmezdim..

Senlik bir durum yok,kesinlikle sorun arkadaşında.
Var böyle hazımsız,kompleksli insanlar.
Ve öyle acizler ki;yalnızlıktan öleceklerini bilseler bile,
kompleksleriyle can acıtma işini en yakınlarına bile yaparlar.
Aslında bindiği dalı kesmek gibi düşün bunu.
Ben bebek konusuna takıldım,belki aynı hassasiyeti yaşadığım içindir bilemiyorum.
Maddi kısım O'nun görgüsüzlüğü de,devamlı bebeği ile övünüp canını yakmaya çalışmasının adı bambaşka bir şey.
Tabi ki de konuşucak,bebeğini,heyecanını sana anlatacak ama bu süreç içinde senin yaşadığın sıkıntıları da paylaşıcak.
Arkadaşlık,dostluk öyle ince öyle hassas bir denge ki,
Eğer siz devamlı kendi heyecanlarınızı konu yapıp,karşınızda ki kişiyi hep aynı konularla meşgul ederseniz,karşılığında arkadaşınızın dostunuzun sorunlarını,
sıkıntılarını paylaşacak vakit ayırmazsanız,bu tek taraflı bencil bir durum olur.ve bitmeye mahkumdur!
İlişkiler iki kişinin de huzurunun,mutluluğunun sağlandığı,sıkıntısının,acısının paylaşıldığı müddetçe ayakta kalır.

Back
X