Arkadaşım eşimden Hoşlanıyor olabilir mi?

s-eym_a

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2016
75
-72
Merhaba kızlar, Ben ve eşim 1 sene önce Hollanda'ya taşındık. 3 ay kadar önce Üniversiteden tanıdığım bir arkadaşım da yaşadığımız şehrin yakınlarına y. Lisans için geldi.Instagramdan yazistik, buluştuk. Kızı her zaman neşeli, pozitif bulmusumdur, eşime de aynı bu şekilde anlattım.Eşim yakışıklı uzun boylu, gerçekten her kadının isteyebilecegi karakterde bir erkek, kibar anlayışlı ben bile bazen hayret ediyorum bir erkek nasıl böyle olabilir diye.Simdiye kadar tansitirdigim arkadaşlarıma da hep kibar olmuştur.Neyse ara ara buluşup birer kahve içiyoruz sohbet edip dağılıyoruz.Bi keresinde çiğköfteci ye gittik, Ben ve arkadaşım marula çiğköfteyi koyup limon sıktık, o sirada es hemen nar eksisini alıp arkadaşımın cigkoftesine dokuverdi. Ben de bekliyordum sonra kenara koydu, farketmedi o esnada biliyorum ama kendimi kötü hissettim. İkinci plana atılmışm. Gibi oldu. Yine bi seferinde benim ellerimde poşetler var arkadaşımn çantası koluna düşmüş, benden omzuna koymami rica etti, eşim de ellerimin dolu olduğunu görünce, arkadaşımın çantasını omzuna çıkardı. Yine çok takılmadım ama iyi de hissetmedim. En son arkadaşım kendini davet ettirdi aslında o gün hiç müsait değildik yeni ev tasiyorduk ve o da biliyordu azçok. Ben de net bir şekilde gelme diyemedim. Her neyse geldi, arabasından indi baktım şort giyinmiş.Bisiler yiyp eve geçtik, üzerine su dokulmustu ben de kaptı uzattım dolaptan, sadece kapri, şort ve tayt vardı, diğer pijama vs hep kartonlardaydi. Tayti uzattım yok ya bu yeni gözüküyor dedi. Kapriyi uzattım bu sarı renk adet oldum belli olabilir dedi. Sortum da laciverti bu çok daha uygun dedi giydi. Şort hafif bol ve baya kısa, popo kenarları belli oluyordu,Neyse dedim artık yapcak bişey yok. İçeri geçtik ben mutfağa kahve yapmaya gittim, geldim baktım arkadaşım kanepeye uzanmış.Sonra kahve içtik, Ben bulaşıkları götürdüm, geldim yine uzanmış ve gözlerini kapamisti.Bu durum benim biraz tuhafima gitti. Kıyafeti sorun edecek biri değilim, isteyen istediğini giysin, ama evli bir çiftin evine ben bekar olarak gitseydim şort tercih etmezdim, uzanmazdim. Çünkü o kadar da rahat hareket edecek. Kadar samimiyetimiz yok.Ben lavaboya gitmiştim ve bağırsaklarım sorunluydu uzun durmak zorunda kaldım. O sırada arkadaşım kanepeden kalkmış, odada patenlerim vardı, hatta göstermek. İstiyordum o da merakliydi,onlari denemiş, ama koltukta değil. Yerde yani baya eğildi, bilmiyorum poposunu eşime mi döndü eşim gormediğini söylüyor.Esimi videoya aldım, çünkü önemli bir mail yazmam gerekiyordu, hiç bakmamış arkadaşıma.Bundan dolayı da çok pişman oldum. 5 senelik evliyiz ilk defa rahatsız hissediyorum. Arkadaşımın sözle tavırlarında bir terslik yok, sevgilisi var hatta ama biz hiç konuşurken şahit olmadık. Bağları çok kuvvetli değil ve rahatlar.Arkadasim bir erkek arkadaşının evine gidip kalıyor ve sevgilisi sıkıntı yapmıyor. Acaba diyorum zaten rahat diye mi, bilemiyorum kızlar ne düşüneceğimi? Yorumlarınızı bekliyorum

Ayrıca sosyallesecegim diye kendi değerlerimden vazgeçemem. Burada ilk sorulan sorulardan biri, bizde böyle ya sizde nasıl? İçinde doğduğun kültür önemli görülüyor ve saygı duyuluyor ne olursa olsun. Aksine burası rahat ülke yeaaah hemen bende rahat olayım onlar gibi davranayim dersen, senin bir kimliğin olduğunu kimse düşünmez, kimse aa ne güzel iyi integre oldu demez.Aksine değeri olmayan, kültüründen, coğrafyasından iz taşımayan biri olarak görülürsü.Ama siz gibi düşünen çok kişi var, buraya gelip yerliden daha yerli davranmaya çalışan, sırf kabul görmek için kendi değerlerinden veren çok kişi var. Sonuc:Hüsran.

Bu sekilde kafam karışmasın, hep gelsin. Kaldı ki yeni yeni ediniyorum arkadaş, onlar da geliyor evime, hiç böyle hissetmedim

Evlerine poposunda şortla gitmemiş yalnız kız. Üzerine su döküldüğü için konu sahibi kendi vermiş şortu. Yani seçenek sunmuş; kapri şort veya tayt diye. Kız şortu seçmiş giymiş. Konu sahibi de kocam kızın poposuna bakıyor mu diye videoya çekmiş adamı.

Ben evime gelen insanın ne giydiğine asla önem vermem. Kıyafeti değil karakteri önemlidir. Her tarafı kapalı olan herkes de namuslu olmuyor.
Hollanda gibi ülkelerde bir erkek veya kadın birini beğenirse gider söyler, buluşma teklif eder. Karşıdaki de evet der kabul eder veya evliyim hayır der ya da tipim değilsin kusura bakma der. Kıyafetle baştan çıkarma falan yok oralarda.

Bu sekilde kafam karışmasın, hep gelsin. Kaldı ki yeni yeni ediniyorum arkadaş, onlar da geliyor evime, hiç böyle hissetmedim
Ay bu devirde kimseye güven yok ..O arkadaş sizin rahatsız olabileceğinizi düşünmedi mi acaba sonuçta yanında uzandığı yabancı bi erkek arkadaşının eşi de olsa..Ben de bekarken evli arkadaşlarımın evine gittim kimsenin kocasının yanında uzanmadım ..Hep mesafeli davrandım hiç bi arkadaşım da kocasından beni kıskanmadı çünkü ne arkadaşımı ne eşlerini rahatsız edecek bir tutum içine girmedim..Evime herkesi almam çok fazla görüşmek isteyen evli arkadaşım olsa da seçerim içime sinmeyen bir durum hissedersem davette etmem evlerine de gitmem!!

Geldiğinde üzerindeki kıyafet de şorttu.Ayrica evet burada rahat insanlar benim buna itirazım yok. Ama arkadaşım yeni geldi sayılır tr 'den.Yani burada doğup yetismemis, biz de öyle. Kıyafet benim gözümde aşırı önemli değil inanın, benim. Sorun yaptığım o kıyafetle uzanmasi.Karakterinde de bişey görmediğimi özellikle belirttim. Kimseyi gömmek gibi bir derdim yok. Bisi olabilir mi diye anlamaya çalışıyorum sadece. Normalde şort giyinen biri değil, ve geldiği gün hava soğuktu, kendisi de hep buraların soğuk olduğundan şikayet eden biriydi. Bu garip geldi. Ben çok özet geçtim ama o bile çok sürdü yazması. Arada birkaç olay daha oldu, buraya da ilk defa yazıyorum, çoğu kişi fake sanmış, keşke fake olsa

Davranışlarından en ufak bişey sezsem ciddi mesafe koyacağım yada konuşacağım ama, elimde tutabilecegim bişey yok, kuruntu diye de düşünüyorum. Ama uzanmasi benim de moralimi bozdu. Kaldı ki tr de çok yakın kardeşim dediklerimi eşimle aynı evde bile bırakırım. Herkes paranoyak demiş, moralim bozuldu.

Insanoglu cigsut emmistir ne oluuur ne olmaz.yinede bukadar guvenmeyin.Bence bu devirde artik kimseye guven yok.Nice yapmaz denilenler neler yapmistir.hayirlisi

Insanoglu cigsut emmistir ne oluuur ne olmaz.yinede bukadar guvenmeyin.Bence bu devirde artik kimseye guven yok.Nice yapmaz denilenler neler yapmistir.hayirlisi
Orası öyle, bunu eşime de söyledim.Ama kendisi annesinden bir kere ihanet yemiş, annesini başka bir adamla basmış.Evlenmeyi dahi düşünmuyormus.Bana hep dediği sen olmasan evlenmezdim.Simdiye kadar hiçbişeyini yakalamadim ama hayat bu, fakat şimdi aksi olmadığı müddetçe güvenmekten başka bi seçeneğim yok.

Bileğe kadar eşofman giymeyince ahlaksız mı olunuyor? Mesela diz altına gelen kapri veya tayt giyen bir arkadaşınız daha olsaydı yanınızda, onu ahlaksız mı bulacaktınız?

Evlenmiş arkadaşların evine 6-7 aydan sonra gidilir ama 5. ayda gidilmez ayıp,
Bacak bacak üstüne atılmaz ayıp,
Yaz sıcağında örtüsüz yatılmaz, ayıp
Sabah uyanınca odadan çıkılmaz, ayıp
Ev sahibi uyanana kadar mutfağa gidilmez, ayıp...

Bu yazdıklarınızın hiç biri bir kadını edepli veya edepsiz yapmıyor. Evime davet ettiğim bir arkadaşımın böyle düşünmesi beni üzerdi. Giyim kuşam hatta rahat davranışlar değil de hain düşünceleri olduğunu hissedersem görüşmem bir daha. Evime gelen arkadaşlarımın giyiminden kuşamından etkilenen baştan çıkan bir kocam olsaydı, yanlış bir evlilik yaptığımı düşünür eşime keserdim cezayı. Bugün bu arkadaşımla yarın başkası olacak. Güvenemeyeceğim arkamı dönemeyeceğim kocayı boşarım. Siz de öyle yapmışsınız ve boşanmışsınız.

Cok haklisiniz bizzat bende uzanmam ayiptir cunku.Burda anlasabildikZaman artik o kadar kotuki evet paranoya olduk haklisiniz.Neyi dogru anlayip neyi anlamicaz sastik kaldik cunku.Dunya oyle pislik olduki nevrimiz dondu artik donen oyunlardan.universite okurken kiz arkadasinin evine misafirlige gelen bir hatunun kiz arkadasinin sevgilisine ''bu sort bana cok yakisiyor degilmi?sevgilin biraz zayif ama bana daha guzel oturmus.Sence? Diye soylenen cumleler duydu bu kulaklar ..Sofrada herkesin icinde kasikla agiz oyunlari yaparak erkegi kiskirtmak gibi kalleslikler mesela.ve neler neler.En son o kizi kovmuslardi evden diger kizlarla birlikte hakettigi bi sekilde.Sana kapisini acan bir insana 2 dakikada kalleslik yapiyorsun..Valla konu sahibi arkadasin sort giyen o arkadasida ayniii bu kiz zihniyetindedir .Ha gitmis bu kiz gibi cumleler kullanarak erkegi tahrik etmeye calismis hada karsisinda domalmis kicini basini sergilemis..
Cunku duymak istedikleriniz farkli bence cvplar o yuzden tarafinizdan anlasilmiyor..
Kesinlikle katiliyorum.Bu modernlik tutkusu beni oldurecek zaten..

Lutfen biraz tartarak konusun bence..Kimin ne yasadigindan haberiniz olmadan klavye prensesi olmussunuz hepiniz..ben eski kocami evimde baska bir bilmem ne kadinla bastim ve cocugumla sokakta kaldim.Hic yasadinizmi acaba bu durumu?

Bilege kadar esofman giymeyince namussuz olmam evet .ama minicik sort giyer oturdugumdan kalktigimindan haberim olmaz bir sekilde elin evinde elin herifine domalir kicimi basimi sergilersem evet ahlaksiz olurum hicc kusura bakmayin...Nice rahat olup ta ahlak sahibi insanlar var.Disarida rahatimdir ama bu evde bir adam var ayip ayip ne olur ne olmaz dikkatli olayim diye insan biraz tartar kendini.

Ben size karşı tarafın görüşünden de bakabiliyorum. 12 sene oralarda yaşadım şimdi de iş sebebiyle Singapur'da yaşıyorum. Avrupalı insanın bakış açısı böyle değil. Kadının niyeti kötüyse, dur şunun evine gidip açık giyinip kocasını baştan çıkarayım yerine direk gelir ve kocanıza söyler. Arkadaşınız Türk olduğu için yadırgıyorsunuz, bu kadın yarın Hollandalı bir iş arkadaşı veya üst kat erkek komşunuz olur. Sizi parkta yalnız görür ve gidip beraber bir şeyler yiyelim mi der. Bu herhangi bir amacı olmayan bir davettir yani sizi veya kocanızı baştan çıkarma teklifi değildir.

Ortamlara ve fikirlere açık olmazsanız kendinizi dışlanmış hissedersiniz. Bu kız veya başkası, eşinizin davranışlarına ne kadar müdahale edebilirsiniz? Yazdığınıza göre centilmen biriymiş, başka kadınlara da böyle kibar davranacak, her seferinde problem mi olacak? Ayrıca kocanızla ilgili verdiğiniz örnekler bana centilmen değil de denksiz bir işgüzar izlenimi uyandırdı.

Herkes dışarda ne giyerse giysin diyorsunuz da o gösterdiğiniz güzel kızlardan biri yanınıza gelip sizinle takılabilir mi mesela? Şaşırmayın, güzel dediğiniz kız direk birasını içeceğini alıp gelir ve merhaba bana bakıyordunuz tanışalım mı der. Plajda bikinili veya üstsüz bir kadın da gelebilir yanınıza, o sizi rahatsız etmeyecek mi? Eşiniz onun için sos dökebilir mi veya çantasını düzeltebilir mi?

Giyim kuşam oturup kalkma bunlar güven veya güvensizlik nedeni değil.
Evinizde veya dışarıda ne fark ediyor bir kadının ne giydiği nasıl davrandığı? Kızın poposuna bakacak mı diye kocasını kameraya çeken biri kıskanç değil midir? 2008'den beri burada üyeyim, çok konu geldi geçti kıskançlıkla ilgili ama arkadaşıma bakacak mı diye videoya çekmeyi sizde okudum.

Nar üreme bereket demek biliyorsun. Arkadaşına döktüyse sıkıntı. Sana limon sıkmadı inşallah.

Şaka şaka. Ama bu kadar kafaya takıyorsanız ben olsam görüşmezdim.

47 yaşındayım prenses sayılmam pek ama evde kocamı bir kadınla yatakta basarsam kocamı suçlarım, şort giyen kadını değil. Bana ihanet ederse bir günde unuturum kendisini. Herkes kendi yaşadığını örnek gösteriyor hemen acıların kadını moduna giriyor. Sizin kocanız ahlaksız haysiyetsizmiş ama ne güzel boşamışsınız.

Evimde oturan kalkan arkadaşıma kötü niyetle bakamaz benim kocam. 16 senelik evliyim bugün baktığını görsem bugün yol veririm kendisine. Kemalim yapmaz diye bir şey yok.

Bugün gelen kısa şort giyer, yarın gelen askılı elbise giyer, başkası sırtı açık sütyensiz giyer... Hepsiyle görüşmeyi kesecek miyim evde adam var diye?

O bahsettiğiniz elin herifinin zihniyeti pisse eşofman da kurtarmaz sizi. Eşofmanla da eğilip kalkamazsınız. Kapalı kadınlara da kötü gözle bakan tecavüz edenler var. Değişmesi gereken kadının kıyafeti değil, kadının giydiğiyle onu yargılayan ahlaksız edepsiz adamlar.

Iyi diyorsunuz hoş diyorsunuz da sığ konuşuyorsunuz. Buraya geldik kabuğumuza çekilmedik. Elbette birine Aa kocama yürüyor, ne güzel diye boynuna atlamayacagim.Kocamin tutumuna bakarım, sıkıntılı davranışı yoksa ne yapabilirim karşı tarafa. Ama tanımadığın insanla ilişkin nettir.Soyledigini enine boyuna tartmazsin. Yakın ilişkilerde öyle değil.Yanlis anlar mı, şahsen ben evimde rahat edebilsin istedim. Sizin için eşinizle yada sevgilinizle kaldığınız çatı bişey ifade etmeyebilir, ama benim için orası anlamlı, ve kendi kulturumde de yadirgadigimiz şeyleri Hollandada yapınca normal olmuyor, kaldı ki ikimiz de Türküz.Ayrıca elin Hollandalisi ve ev ziyareti! anca yaşlılarda gördüm, o da randevulu ve kahve içmeye gidiliyor en fazla.Soyledikleriniz mantıklı fakat benim durumuma uygun değil. Kıyafet konusunda daha fazla tartışmayacagim. Yemin mi edeyim beni ilgilendirmez diye.

Kendinizi çok da önemsemeyin. Hollanda'ya giden ilk Türk değilsiniz, 400.000 küsür Türk yaşıyor orada. Türk kültürü geleneği sır değil. Herkes Türkiye'ye tatile geliyor veya mutlaka Türk komşusu olan var. Evinizde yaptığınız ettiğiniz onları ilgilendirmez de günün sonunda uyum sağlayıp sağlamadığınıza bakarlar. Evinizde şort giydiği ve uzanıp uyuduğu için arkadaşınızı ayıpladığınızı söylerseniz o bahsettiğiniz saygıyı göremezsiniz artık. Birini kıyafete, oturup kalkmaya göre yargıladığınız saniye ayrımcılıkla suçlanırsınız dışlanırsınız. Yok öyle değil diyene denemesi bedava.

Eşim Almanya'da doğmuş hatasız Türkçe yazamayan konuşamayan biri. İş çevresi, çocukların okul çevresi, kendi yabancı arkadaşlarım falan o iddia ettiğiniz çevreyi sizden iyi biliyorum. Kendi düşüncelerinizi toplum öyleymiş gibi empoze etmeyin. O kimliğiniz falan ilk bir sene ilginç gelir sonrasında umurlarında bile olmaz. Her milletten insan yaşıyor, herkesin kültürü geleneği var sizinki niye ilginç olsun? Sonuç olarak o topluma uyum sağlayacaksınız, toplum size değil. Kural kanun olunca Hollanda kanunları geçerli. Yok bana uymaz diyen de geri döner. Özel günlerde sizden Türk yemekleri isterler o kadar.

Dediğimi anlamamakta ısrarcisiniz. Tamam siz iyi biliyorsunuz, ve haklısınız, eve gelen herkese saygılı olacağım ve bunu da is yerinde ben eşimin yanında arkadaşlarımın rahatça uzanmasina müsaade ediyorum diyeceğim. Sonra çağdaş ve tam modern olacağım. Oldu mu? Eşinizin de sizi nasıl çektiğini merak ettim dogrusu yazık adama. Benim eşime laf söylerken bişey yok, onun kibarlığı sıkıntılı, ama Hollandalanin göğsü açık gelmesi medeni. İkiyüzlü olmayın Allah aşkına ve bidaha da yazmayın.

Bude Hollanda'ya giden ilk Türk değilsin diye nüfus bilgilendirmesi yapmış ya, sinirlerim bozuldu. Vikipedia ya sormadım huuu!

Ev partisi diye bir şey duydunuz mu? Neyse biri çağırırsa öğrenirsiniz.

Kocanız iki tane yanlış hareket yapmış işte niye yapmıyorsunuz dediğinizi? Niye bakmıyorsunuz tutumuna? Özür dileyince geçersiz mi sayılıyor yaptığı?
Köftesine istemediği halde sos koymuş, kadın size söylediği halde kocanız atlamış çantayı düzeltmiş kadın mı suçlu?

Avrupanın ortasında insanlar bu kadar detaylı düşünmez hareket etmezler. Öyle yaparsam böyle hisseder mi acaba yanlış mı anlar diye kıvırmazlar. Çat çat söylerler rahatsız oldukları şeyi. Ev; eşim ve çocuklarımla yaşadığım yer, bir kutsallığı yok, dört duvar. Önemli olan huzur. 15 yaşında kızımın arkadaşları da geliyor eve o bahsettiğiniz kısacık şortla. Eşimin en ufak bir pis bakışını yakalarsam sizin gibi geçiştirmem ama. Mesela o kız istemediği sormadığı halde eşim yemeğine sos döküp yavşayamaz. Klavye prensesi deniyor ama evime gelene kötü niyetle bakan adamın gözünün yaşına da bakmam.

Siz kendinizi yalnız hissettiğiniz için bu kızla görüştüğünüzü yazmışsınız yani bir nevi kullanıyorsunuz kızı. Yemin falan etmeyin kimseye de kıyafet konusunda. Sonuçta sizin önerdiğiniz üç kıyafetten birini giymiş kız.
Tipik "ben kocamla konuştum bir daha yapmıycak ama o kız yollu" sendromu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…