• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaş kıskançlığı-taklitçiler bir yere kadar!!!

Myfavoritesmile

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2013
19
10
88
İstanbul
Merhaba arkadaşlar
Benim sorunum arkadaş ve yakın çevredeki bayanlar tarafından sürekli taklit ediliyor olmam.. Aslında asıl sorun böyle birşeyi sinsice yapmaları.. Biri de çıkıp Myfavoritesmile senden görmüştüm bunu, yada ne bilim, senden aldım bu fikri demez! Herkeslere kendi orjinal fikri gibi yutturmaya çalışırlar! Ben çocukluğumdan beri hep özgün olmak,farklı olmak, tek olmak isterim.. Biraz da modayı, çevremi takip ederim, zevkliyimdir! İşte bu beleşçiler de etrafımda dolanıp benim ekmeğimi yer, Bi sağol'u çok görürler..
Bu gün bir şey yapsam, yarın yakın çevremde görürüm aynı tavırı.. Bir yere gitsem aynısı yapılır.. Bişey giysem aynısı giyilip fotolar atılır!! Bu böyle 1-2 kişi de değil yani, çevremdeki bazı kişiliği ve özgüveni oturmamış tipler... Belkide "ya ne güzel örnek aşınıyordun "diyeceksiniz, ama belli bir yerden sonra çok sıkıyor.. Siz bişeyler için kafa yorup bir hayat tarzı oluşturuyorsunuz ve emek hırsızları bire bir kopyalıyor!??????
Birde bunun sürekli kendini kıyaslayan, yarıştıran bir üst modelleri var ki.. Onu ayrı konuda geniş geniş konuşmak istiyorum...

Benim evimde yaptığım bazı şeyleri evime gelip görüp kendi evlerinden yapanlar var mesela ben rahatsız değilim bundan. Ayraca rahatsız olsam da değiştiremem bu durumu . Doğal olarak sizde değiştiremezsiniz yapacak birşey yok yani canınızı sıkmayın

Ama su da bir gercek ki mesela evine aldigin bir vazonun aynisini aliyorsa bu sinir bir durum bir baska modelini alabilir ama oyle taklitciler cok fazla.
Ya da kazak. Ya ayni kazagi bircok kisi giyer de yakin cevreden giyince insanin siniri zıplar bir ornek giyinmek...

Biran kardeşim konuşuyor gibi geldi :KK48: Bilmesem belki tuhaf gelirdi ama bizzat şahidim taklit olayina. O hep der taklitler aslını yasatir diye. Ve evini bile paylaşmaz sosyal medyada. Zevklidir de vesselam. Siz de paylaşmayın çok ya da takmamaya çalışın.

Merhaba arkadaşlar
Benim sorunum arkadaş ve yakın çevredeki bayanlar tarafından sürekli taklit ediliyor olmam.. Aslında asıl sorun böyle birşeyi sinsice yapmaları.. Biri de çıkıp Myfavoritesmile senden görmüştüm bunu, yada ne bilim, senden aldım bu fikri demez! Herkeslere kendi orjinal fikri gibi yutturmaya çalışırlar! Ben çocukluğumdan beri hep özgün olmak,farklı olmak, tek olmak isterim.. Biraz da modayı, çevremi takip ederim, zevkliyimdir! İşte bu beleşçiler de etrafımda dolanıp benim ekmeğimi yer, Bi sağol'u çok görürler..
Bu gün bir şey yapsam, yarın yakın çevremde görürüm aynı tavırı.. Bir yere gitsem aynısı yapılır.. Bişey giysem aynısı giyilip fotolar atılır!! Bu böyle 1-2 kişi de değil yani, çevremdeki bazı kişiliği ve özgüveni oturmamış tipler... Belkide "ya ne güzel örnek aşınıyordun "diyeceksiniz, ama belli bir yerden sonra çok sıkıyor.. Siz bişeyler için kafa yorup bir hayat tarzı oluşturuyorsunuz ve emek hırsızları bire bir kopyalıyor!??????
Birde bunun sürekli kendini kıyaslayan, yarıştıran bir üst modelleri var ki.. Onu ayrı konuda geniş geniş konuşmak istiyorum...

Evet sıkıntı büyük... Derdiniz dağlar kadar anlıyoruz !!!

Arkadaşlarımla topluca alşverişe giderim. Bir seferinde 4 kız aynı montu aldık. Hemde aynı yurt odasında kaldığımız halde, herkesin vücut tipi farklı, yüzü farklı, aurası farklı. Takılmayın böyle küçük şeylere.

Benim evimde yaptığım bazı şeyleri evime gelip görüp kendi evlerinden yapanlar var mesela ben rahatsız değilim bundan. Ayraca rahatsız olsam da değiştiremem bu durumu . Doğal olarak sizde değiştiremezsiniz yapacak birşey yok yani canınızı sıkmayın

bende de yazdığınız gibi oluyor, ben şunu anlamıyorum sadece mesela bir obje ben evime almadan önce de bilinen satılan birşey , neden ben evime aldığım an evime gelen biri bunu görüp beğendiğini bile dile getirmeden , lafını etmeden , daha sonra ben onun veya onların evine gittiğimde önceden kendisinde olmayan obje, benim evime geldikten sonra kendinin evinde oluyorsa ve hiçbirşey söylemeyip açıklama yapmıyorsa bu kıskançlık ve hasetten başka birşey değil,

mesela evimde beğendiğinden bahsetseydi ben hediye olarak bile alabilirdim ona yada nereden kaça aldığımı söyler hemen almasını isterdim, etrafımda böyle birçok insan var , belki siz iyi niyetli düşündüğünüz yada kafaya takmak istemedğinizden böyle düşünüyor olabilirsiniz, ama bu drum sürekli tekrarlıyorsa gerçekten can sıkıcı olabiliyor.

konu sahibi de buundan bahsetmek istedi sanırım. Myfavoritesmile Myfavoritesmile

Herşeyin tüketelim diye dayatıldığı bir toplumda özgün olmak bile belli sınırlar içinde mümkün. Sizin bir dergide veya ünlüde gördüğünüzü onlarda sizden görüyor. Zincirin bir halkasıyız hepi topu. Bu kadar dert etmeye değmez. Moda akımları bile belirli periyotlarda kendini tekrarlıyor. Sizin özgünlüğünüz o kadarda özgünlük değildir inanın.

Merhaba arkadaşlar
Egoya gel:KK12: Allah herkese akıl vermiş fikir vermiş...Istedgini yapar yapmaz o seni ilgilendirmez.Sende o yaptıklarını birinden birilerinden gormedinmi ne bu hava???Senin gibi bencil arkadasim olsun istemezdim...Cevrendekilere yazik.

Sizin gibi söylenen insanlar bana çok komik geliyor. Sanki tüm kıyafetler, tüm saç modelleri, tüm ev eşyaları, tüm gidip görülecek yerler sizin tekelinizde, dünyada bunları yapan tek ve ilk kişi sizdiniz de, bundan sonra yapanlar sizin taklitçiler. :)

Terziye kendi özel stilinizi yaptırıyorsunuz da, başkaları da gidip aynısını mı diktiriyor mesela? Durum böyle bir şeyse evet taklit ediliyorsunuz derim. Ama yok gittiği yere gitmiş, yok aynı kıyafetten almış... aşın bunları, komik oluyorsunuz. Modaya uyan tek kişi siz değilsiniz. Sokakta bin tane kadın var sizle aynı giyinen. Hepsi de sizi taklit etmiyor.
Sizde özgüven sorunu falan var galiba.

bende de yazdığınız gibi oluyor, ben şunu anlamıyorum sadece mesela bir obje ben evime almadan önce de bilinen satılan birşey , neden ben evime aldığım an evime gelen biri bunu görüp beğendiğini bile dile getirmeden , lafını etmeden , daha sonra ben onun veya onların evine gittiğimde önceden kendisinde olmayan obje, benim evime geldikten sonra kendinin evinde oluyorsa ve hiçbirşey söylemeyip açıklama yapmıyorsa bu kıskançlık ve hasetten başka birşey değil,

mesela evimde beğendiğinden bahsetseydi ben hediye olarak bile alabilirdim ona yada nereden kaça aldığımı söyler hemen almasını isterdim, Myfavoritesmile Myfavoritesmile

Abartmayın Allah aşkına.
İnsanlar size evine aldığı malın hesabını mı verecek?
Sanki evinizden çalıp götürmüşler de, yok kıskançmış, yok hasetmiş.
İyi niyetli olmayan bizzat sizsiniz.

Her yaptiginizi sosyal medyada paylasmayin. Modayi takip ediyorsaniz ozgun olmaniz zor zaten cunku sokaktaki herkes birbirinin aynisi. Taklit edilmek istemiyorsaniz kiyafetlerinizi terziye diktirin mesela. Tek ve benzersiz olmak istiyorsaniz da cok fazla insanla muhatap olmayin.
Ama o hem karnım doysun hem pastam dursun istiyor büyük ihtimal

Back