Arkadaş edinme (30 yaş 🥲😅)

Buffalosos

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2018
14.182
38.016
598
Herkese merhabalar evettt size danışmak istediğim bir konuyla geldim.
Arkadaş edinme mevzusu

Küçük yaşlarımdan itibaren hep ev değiştirdik bu sebeple çocukluk arkadaşlarımla hep koptuk, hep özenmisimdir doğup büyüyüp aynı muhitte olan arkadaşlıklara, nasip..

Bunun dısında suan 30 yaşındayım , üniversiteden itibaren kendi işimi kurdum telefon ve bilgisayardan çalışıyorum.
İşim sosyal medya. Bu sebeple kurulu düzenli sosyalliğin olduğu bir iş hayatımda olmadı. bireysel çalıştığım icin.

Eylül ayında Ege’de küçük bir ilçeye taşındım. Burada bir iki arkadaşım var onlar da yoğun çalışıyorlar zamanlarımız uymuyor birbirine.

Arkadaş edinmek için yaptığım ancak sonuç alamadığım durumları sıralıyorum sizlere ;
1-) pilatese başladım. Grup derslerinde yaşlar 45 üstü (büyük arkadaşlarım da olabilir) ancak herkesin hayat telaşı 50 dk ders yapıp koştur koştur çocuklara koşan insanlardı ki çok normal bana uymadı

2-) bilgisayarımı alıp bir cafeye gelmeye başladım hem çalışırım hem sosyalleşirim dedim günaydın merhaba vs öteye gitmedi burada da ama cafede çalışmak çok iyi ve verimli geldi düzenli her sabah geliyorum valla eger böyle çalışan varsa öneririm çok motive oldum

3-) kişisel gelişime çok yöneldim grup çalışmalarına katılıyorum ancak yine ama yine ONLİNE
Birebir çalışmalar bulunduğum yerde malesef yok

sosyal medya arkadaşlıklarım var elbette herkes başka bir şehirde şöyle çaya kahveye gelip gideceğim birileri olsun diye çekim yasası varsayım yasası ne varsa yapmaya başladım

4-) seramik kursu buldum gittim 2-3 ders ama grupta pilateste ki gibi gelenler yine olmadı

5-) psikolog terapisine başladım ilk seansıma gittim her hafta gideceğim çok iyi geldi terapiye başlamak psikoloğuma da bu derdimi söyledim zamanla cözeriz dedi danışmanın olmadığım zamanlarda her şey sonlandıgında dışarıda görüşürüz dedi

kızlar bu arada bu dediklerim 3 ay içinde olanlar

Sizin önerileriniz neler olur acaba?

Aynı durumdayız ama benimki daha kötü şöyle ki kursta yaşıtlarım var ama herkes birbiriyle arkadaş oldu ben olamadım tek kaldım. Nasıl oluyor anlamıyorum her gittiğim yerde herkes kaynaşıyor ben sap

Aynı durumdayız ama benimki daha kötü şöyle ki kursta yaşıtlarım var ama herkes birbiriyle arkadaş oldu ben olamadım tek kaldım. Nasıl oluyor anlamıyorum her gittiğim yerde herkes kaynaşıyor ben sap
Evet ya daha önceden kaynaşmış gruplaşmış olan kişilerden bende çekiniyorum hep bize sıfırdan kurulacak gruplar lazım

Bende 5 yıldır bir ege ilçesine taşındım İstanbul dan... ve arkadaş edinmek gerçekten çok zor.. üzerine birde covid patlayınca iyice eve kendime döndüm.. benim dezavantajım eşimde çok evcimen biri ve kolay kolay arkadaş edinemiyor.. yani çözüm bulan varsa diye geldim..

bende daha önce ilçede çalışıyordum iş arkadaşlarıyla çok iyiydik büyük şehşrden gel git yapıyorduk şimdi hepimiz büyükşehirde farklı yerlerde çalışıyoruz ama çoluk çocuk derken asla görüşemiyoruz yeni işyerimde de kayda değer arkadaşlıklar yok insanlar çıkarcı

Komşularınız ne durumda
İlk taşındığımda günaydın nasılsınız dedim kapıda vs görünce çok cevap alamadım genelde ben demeden günaydın bile demiyorlar çok karşılaşmıyorum gerçi 3 aydır oturuyorsam 2-3 kez karşılaşmışımdır apartman yeni sadece bir kaç daire dolu

Ön yargılı olmayın yaşı büyük insanlar ile de takılın. Benim öyle iki arkadaşım olmuştu çok tatlı insanlardı Arada kahve içmek iyi gelmişti
Tam tersi hic değilim mesela pilates grubunda 5 kişiydik benim haricim yaşlar şöyleydi 50 45 58 60
Whatsapp grubu kuralım bazen sahile ineriz dedim ne gerek var dediler gruba telefona çok bakmıyoruz dedi biri diğeri zamanım olmuyor benim böyle böyle bahaneler duydum

Yakın yerde miyiz acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…