Arkadas edinemiyorum

izmirlibjkkartal

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2020
2.253
4.181
Bende mi bir anormallik var bilmiyorum wp grubunda konştğm arkadaslarm var fakat görüşme anlamnda kmseyle görüşmüyorum evlerne gitmek evime çağrmak istemiyorum lise yıllarmda yakın bir arkasm erkek arkdsmla ilşki yaşamştı ikisinide hayatmdan çkarmştm o zman kahrolmştm ama şmdi dönp baknca çocklk aşkıymş öle bir acı yok hiç içmde eşime çok aşık evlendim.. sonra bkaç arkadasm dha oldu birisini evme davt ettm ben mutfkta bşiler hazrlarken buzdolabımı açtı belki öylesine bi hareketti ama beni soğutmasına yetti ve hemen ondanda uzaklaştm.. bir tanesiyle eğlenmeye gittik hesabı bana kitledi bunu yapışı 3. Oldu ilk olsa önemsemezdm 3. Kez yaptı onuda hayatmdan çkarttm.. bir arkadsm oldu evli çocklı bir kadındı evime davet ettm saatlerce bana durumunun çok kötü olduğndan bahsetti sanki yardm etmemi beklyormş gibi oysaki ilk evme gelmesiydı ondanda uzaklaştm.. bir tanesi 40 yaşnda sevglisi var çok garp ilşkleri var hastalk derecrsnde kıskanç ve kızn tüm parasını yiyor krediler çektiriyor bunada yapma dememe rağmen hala yapıyor ve adamı sevmediğini söylüyor diyorm ki anlatmadğı bska bsey var demekki ondanda soğuyorm evme hiç çağrmadm çağrmam yani ben anlamadm ben mi çok lanet bir insanm yoksa insanlar mı garip çok üzülüyorum isterdmki herşeymi anlatablecegm bir arkadasm komşm biri olsun 1 kahve içelm ne bliyim neden böyle oluyo bilmiyorum seçici olmamaya çalşyorum gerçekten dost arkadasa ihtiyacm var yada acaba ben mi çok büyütüyorum bunları 🤔🙄

Buzdolabı açtı diye arkadaşınızla aranıza mesafe koyuyorsanız üzülerek söylüyorum ki kimseyle kolay kolay arkadaş olamazsınız :/ Hesabı sürekli size kitleme, çarpık ilişkiler yaşama arkadaş olmamak için geçerli sebep olabilir ama buzdolabını açtı, bana maddi sıkıntısını anlattı gibi şeyler arkadaşlık bitirmeye değecek şeyler değil. Fazla seçicisiniz

sıkıntısınızı paylaşacak arkadaş istediğinizi söylemişsiniz. Ama size sıkıntısını anlatan insandan uzaklaşıyorsunuz. Böyle birini bulmak için önce size sıkıntısını anlatan insanı dinlemeniz gerek.

Bende mi bir anormallik var bilmiyorum wp grubunda konştğm arkadaslarm var fakat görüşme anlamnda kmseyle görüşmüyorum evlerne gitmek evime çağrmak istemiyorum lise yıllarmda yakın bir arkasm erkek arkdsmla ilşki yaşamştı ikisinide hayatmdan çkarmştm o zman kahrolmştm ama şmdi dönp baknca çocklk aşkıymş öle bir acı yok hiç içmde eşime çok aşık evlendim.. sonra bkaç arkadasm dha oldu birisini evme davt ettm ben mutfkta bşiler hazrlarken buzdolabımı açtı belki öylesine bi hareketti ama beni soğutmasına yetti ve hemen ondanda uzaklaştm.. bir tanesiyle eğlenmeye gittik hesabı bana kitledi bunu yapışı 3. Oldu ilk olsa önemsemezdm 3. Kez yaptı onuda hayatmdan çkarttm.. bir arkadsm oldu evli çocklı bir kadındı evime davet ettm saatlerce bana durumunun çok kötü olduğndan bahsetti sanki yardm etmemi beklyormş gibi oysaki ilk evme gelmesiydı ondanda uzaklaştm.. bir tanesi 40 yaşnda sevglisi var çok garp ilşkleri var hastalk derecrsnde kıskanç ve kızn tüm parasını yiyor krediler çektiriyor bunada yapma dememe rağmen hala yapıyor ve adamı sevmediğini söylüyor diyorm ki anlatmadğı bska bsey var demekki ondanda soğuyorm evme hiç çağrmadm çağrmam yani ben anlamadm ben mi çok lanet bir insanm yoksa insanlar mı garip çok üzülüyorum isterdmki herşeymi anlatablecegm bir arkadasm komşm biri olsun 1 kahve içelm ne bliyim neden böyle oluyo bilmiyorum seçici olmamaya çalşyorum gerçekten dost arkadasa ihtiyacm var yada acaba ben mi çok büyütüyorum bunları 🤔🙄
İnsan kalitesi oldukça kötü. İş yerinizde(çalışıyorsanız) tanıştığınız insanlardan size yakın gelenler ile muhabbet kurun en iyi öyle bulunuyor. Onun dışında komşu, lise-ilkokul vs arkadaşı gibi gibi kişilerden çıkması çok zor. Kültürel ve ahlaki yakınlığın olması lazım arkadaşlık için. Benim bekarken çok yakın bir arkadaşım vardı (komşum o da öğretmen) kızla çok içli dışlıydık sevgilisi ile tanışıyorduk baya hep birlikte yemeğe falan çıkıyorduk sonradan öğrendim ki adam evliymiş bu da baya metresmiş 🤷🏻‍♀️ Yine aynı şekilde polis bir kadın arkadaşın 4-5 kişiyi aynı anda idare ettiğini öğrenmiştim, insan şok oluyor. Kendi hayatı sanane diyebilirsiniz ama etraftan bir erkek gelip ya bu kızla takılma şöyle böyle biri bak seni de öyle sanıyor insanlar onunla görünce demişti. Olayın gerçekliğini öğrenince hemen muhabbeti kesmiştim 😄 üni mezunu belirli bir işi var bu kadar da saçma sapan işler yapamazlar diyorsunuz ama bunun da meslekle okulla hiçbir alakası yok. Ahlaki değerler bambaşka. Kimseyi tanıyamıyorsunuz. Mesafeli olup zamanla tanıdıkça yakınlaşmak gerekli. Ayrıca evime ilk kez gelen biri buzdolabını açma, dolapları açıp bakma ne biliym kapısı kapalı odaları açma gibi şeyler yaparsa ben de rahatsız olurum.

Mirta Mirta doğru söylüyorsunuz insanlardan çok çabk uzaklaşıyorum sanki herkes 4 4 lük kendim 4 4lükmüşüm gibi çok kötü hiç istemiyorum böyle olmak

Mirta Mirta doğru söylüyorsunuz insanlardan çok çabk uzaklaşıyorum sanki herkes 4 4 lük kendim 4 4lükmüşüm gibi çok kötü hiç istemiyorum böyle olmak
Bir ara ben de senin gibiydim. Sonra hem boş yere gerildiğimi hem git gide yalnızlaştığımı fark edince kendimi frenledim. Milyarca insan yaşıyor dünyada hepimiz farklı farklıyız. Herkes her şeyiyle istediğimiz gibi olmuyor. Bazısı için ilk gittiği evde buzdolabı açmak sıradan bir davranış olabilir. Farklılıkları kabul etmezsek insan ilişkileri yürümüyor ne yazık ki

daydaymama daydaymama evet tanıdıkça daha çok soğuyorum bazen keşke bu kdr bilmeseydm dedğimde oluyor evet çalşyorum arkadasm sevmiyorum dedği adam içn habire kredi çekip duruyor ee neden yani bakıyorum her söznü dinlyor ya o sn hçbşeyin değil yani sornca sevmiyorm diyio beddua edyosun arkasndan neden giyme diyo oturma diyo çık ordan dyo ne dese yapıyo çok şaşırıyorum benmle görüştürmese onada tamam der ee neden o zman ben sni evme barkma sokym karşmada herhlde hep garip insanlar çkıyp

Öncelikle yazınızı okurken gözüm kanadı, gerçekten sesli harfleri kullanmak ve okunaklı yazmak bu kadar zor mu? Sonuçta derdinizi anlatıyorsunuz, anlaşılabilir yazsanız daha fazla yorum gelir.

Size uygun olmayan ilişkiler yaşayan, sizi maddi olarak kullanmaya çalışan ya da sürekli dert yanan insanlarla arkadaşlık yapmak zorunda değilsiniz ama buzdolabınızı açtı diye arkadaşınızdan soğuyorsanız demek ki çok kolay biri değilsiniz. Evime davet edecek kadar samimi olduğum arkadaşımdan buzdolabımı açtı diye soğumazdım.

Bir insanın hiç daimi arkadaşı yoksa o insanda sorun olduğunu düşünürüm. Gerek eğitim, gerek iş, gerek sosyal hayatta bir sürü insanla tanışıyoruz. İlla ki kafanıza uyan birilerinin olması gerek. Saydıklarınızın bazıları evet arkadaşlığı kesmek için yeterli ama bazıları çok gereksiz, küçücük detaylar. Böylesine çok seçici olursanız arkadaşınız olmaması normal. Neden eve çağırma eve gitme konusunda bu kadar katısınız onu da anlamadım.

Sesli harfe de tek bir kişi için değil hepimiz için dikkat ederseniz iyi olur. Elbette anlayabiliyoruz ama gözlerimiz kanıyor. Yazım yanlışından uyarılan üyelerin üste çıkması da yıldırdı gerçekten. Her uyarıya bu şekilde tepki veriyorsanız neden arkadaş sorunu yaşadığınız belli gibi.

Pinkflambe Pinkflambe Hep şöyle düşünüyorum evime davet ettiğim yada gittiğim gibirinin hayatının benm için normal bir hayat olması gerek standartlardan bahsediyorum ilk kez evime gelen biri bana durumunun çok kötü olduğunu belediyeden bez yardımı aldığımı falan anlatnca sinirim bozuluyor evime ilk kez geldin bana bunu neden anlatıyorsun altında sürekli bseyler aryorum huzudumu bozuyorum ne yapabilirim diye düşünüyorum yada ben daymın bile evine gitsem dolabını açmam açamam sen ne haddine açabilirsin yani bana aşırı düşüncesizlik geliyor ve baktm belki bsey arıyor su vs.. alacak hayır bakıp kapattı ee buzdolabımı açan biri evimde heryeri kurcalama hakkı var gibi hissediyor çok garip seçiciyim evet sadece fazla mı seçiciyim abartıyor muyum acaba diye düşünüyorum bu durumdan bende asla memnun değilim belkide biraz boşvermeyi öğrenmem gerek

Beni bu anlattıklarınızdan sadece 3. Kez hesabı kilitlemesi rahatsız ederdi diğerleri rahatsız olmak için fazla nahif şeyler

ayrıca şu arkadaş işlerine aşırı anlam yüklemeye gerek yok bence
Belkide oturup 2 kahve içip çokta herşeyi kurcalamamak gerek sanırım sanırım

Pinkflambe Pinkflambe Hep şöyle düşünüyorum evime davet ettiğim yada gittiğim gibirinin hayatının benm için normal bir hayat olması gerek standartlardan bahsediyorum ilk kez evime gelen biri bana durumunun çok kötü olduğunu belediyeden bez yardımı aldığımı falan anlatnca sinirim bozuluyor evime ilk kez geldin bana bunu neden anlatıyorsun altında sürekli bseyler aryorum huzudumu bozuyorum ne yapabilirim diye düşünüyorum yada ben daymın bile evine gitsem dolabını açmam açamam sen ne haddine açabilirsin yani bana aşırı düşüncesizlik geliyor ve baktm belki bsey arıyor su vs.. alacak hayır bakıp kapattı ee buzdolabımı açan biri evimde heryeri kurcalama hakkı var gibi hissediyor çok garip seçiciyim evet sadece fazla mı seçiciyim abartıyor muyum acaba diye düşünüyorum bu durumdan bende asla memnun değilim belkide biraz boşvermeyi öğrenmem gerek

Sizin için normal bir hayat nasıl oluyor? Size göre normal olmayan bir başkasının normali olabilir ama tek bir doğru yok. Sorun şu siz sizin yaptıklarınızın aynısını yapacak birini arıyorsunuz. Sizden farklıysa yanlış size göre. Öyle bir şey mümkün değil ama. Siz başka bir bireysiniz karşınızdaki bambaşka. 2 örnek yazmışsınız ama arkadaş sorunu yıllardır çekiyorsunuz.

Ne varki sizin evimizde bukadar vurguluyorsunuz derdi varmış anlatmış ah canim ya hayat zor de gec. Kusursuz arkadas bulamazsiniz. Ve yalnizliga alissaniz iyi olur bukadar detaycı birine kimse tahammül edemez.

X