• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arıtma su kabızlık yapar mı

tacnurr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2016
50
70
38
38
Kızım 2 yaşında yaklaşık 2 ay önce evimize su arıtma cihazı taktırdık. Kızıma buradan su vermeye başladım. Ama tam da bu sırada kızım da kabızlık başladı.2 aydır yapmadığım şey kalmadı geçmiyor. Doktorumuz suyla alakası yok dedi ama ben olabilir diye düşündüm. Böyle bir durum yaşayan var mı aranızda?

Arıtma cihazının aromalı filtresi var mı sorun üreticiye. Aritma cihazlarindaki sistem sadece mekanik çalışmıyor. Eklenen bir kimyasal varsa cocuga zarar vermis olabilir. Fakat ondan önce beslenme tarzına odaklanın. Bugday ve süt ürünü tüketimini, hazir yiyecekleri mümkün mertebe sifirlayin. Insanların ortak yanılgısı sütün cok faydali oldugu yonunde fakat bu sadece endüsriyel bir yalandan ibaret. Çalışmalar aksine sütün insan icin ne kadar zararlı olduğunu ortaya koyuyor.

Arıtma cihazının aromalı filtresi var mı sorun üreticiye. Aritma cihazlarindaki sistem sadece mekanik çalışmıyor. Eklenen bir kimyasal varsa cocuga zarar vermis olabilir. Fakat ondan önce beslenme tarzına odaklanın. Bugday ve süt ürünü tüketimini, hazir yiyecekleri mümkün mertebe sifirlayin. Insanların ortak yanılgısı sütün cok faydali oldugu yonunde fakat bu sadece endüsriyel bir yalandan ibaret. Çalışmalar aksine sütün insan icin ne kadar zararlı olduğunu ortaya koyuyor.
Cihazı satın almadan önce çok araştırma yaptım piyasadaki en iyi markayı aldık hatta Türk Tabipler Birliğinin de önerdiği bir marka. Kızım anne sütü aldığı için zaten inek sütü içmiyo hoşuna gitmedi ben de ısrar etmedim. Aksine bol yoğurt ve su tüketen bir çocuk neden oluyo anlamıyorum sadece meyve sevmiyo onu da yulaf ezmesiyle karıştararak vermeye çalışıyoruz bu sorunu nasıl çözeceğimi bilmiyorum artık çaresiz kaldım

Siz tüketiyor musunuz süt? Alerjik bir durumu varsa kabızlık bir alerjik reaksiyon olabilir. Mesela gluten alerjisi varsa yulaf kabız yapıyor olabilir.

Siz tüketiyor musunuz süt? Alerjik bir durumu varsa kabızlık bir alerjik reaksiyon olabilir. Mesela gluten alerjisi varsa yulaf kabız yapıyor olabilir.
Hayır ben de pek süt sevmem yulafı da ek gıdayı başladığımızdan beri kullanıyoruz böyle bi sorun yaşamadık. Acaba bağırsak tembelliği mi var diye düşünmeye başladım ek gıdaya geçişte de sık kabız olurdu ama biz onu alışma sürecine bağlamıştık

O zaman bir de parazit konusunu değerlendirin. Parazitler teslerle tespit edilemiyor. Tespit etmenin en kolay yolu dolunay zamanı bedendeki tepkileri kontrol etmek. Eğer parazit varsa dolunay zamanı üç dört güne kadar bebek huysuz olur, geceleri çok döner ve uyanır. Bu seçeneği elerseniz bence alerji ihtimali üzerine biraz daha eğilin. Özellikle aşı takvimi ile kabızlık paralellik gösteriyorsa belirtileri tespit edemediginiz bir alerji yaşıyordur çocuğunuz. Alerji varlığında ise agir metal detoksu uygulamanız gerekir. Aşı detoksu diye aratırsanız da bulabilirsiniz.

Ben de evimde arıtma su kullanıyorum. Annemden uzak yaşıyorum. Geldiğinde uzun süreli kalıyor. O da geldiği zaman suyun çok şişkinlik yaptığını söyler hep. Hatta ona ayrı su alırız. Nedenini bilmiyorum ama şikayetler benzer sanırım.

Ben de evimde arıtma su kullanıyorum. Annemden uzak yaşıyorum. Geldiğinde uzun süreli kalıyor. O da geldiği zaman suyun çok şişkinlik yaptığını söyler hep. Hatta ona ayrı su alırız. Nedenini bilmiyorum ama şikayetler benzer sanırım.
Yani bilemedim bakalım şu an için arıtma suya devam ediyoruz biraz beslenme alışkanlığında değişiklik yaptım çorba ağırlıklı besleniyo kahvaltıda da ekmeği tamamen kestim onu deniycem

Back