• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araplar bu yıl Türkiye'den 15 bin konut alacak

Saraylim

Vazgec gonul.. Vazgec sesini duyan yok
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2012
6.954
19.360
498
Tüketici Hukuku Enstitüsü Arap Gayrimenkul Yatırımcıları Komisyonu Başkanı Çaprak, "2015 yılında Araplara toplam 10.863 gayrimenkul satıldı. Bu yıl ise 15 bin civarında olacağını öngörüyoruz" dedi.

050220160117154167093_2.jpg

Arap yatırımcının Türkiye'de gayrimenkul sektörüne olan ilgisi artarak sürüyor. Tüketici Hukuku Enstitüsü Arap Gayrimenkul Yatırımcıları Komisyonu Başkanı Hüseyin Sami Çaprak, 2015'te 10 bin 863 gayrimenkulün Araplara satıldığını ve bunun neredeyse yabancılara satılan gayrimenkul sayısının yarısı kadar olduğunu belirterek, "Bu yıl içerisinde Arap yatırımcılara satılacak gayrimenkul sayısının 15 bin civarında olacağını öngörmekteyiz" dedi. Çaprak, yaptığı açıklamada, TÜİK tarafından yayımlanan yabancılara konut satışı verilerini değerlendirdi.

Hedeflerini aştılar

Geçen yıl kasım ve aralık aylarında Arap yatırımcıların 2 bin konut daha satın almasını beklediklerini hatırlatan Çaprak, "Bu beklentimiz, 2 bin 243 satışla fazlasıyla gerçekleşmiş oldu" diye konuştu.

Yabancı payının yarısı

Çaprak, 2015 yılında yabancılara 22 bin 991 adet konut satışının gerçekleştirildiğini belirterek, "Geçen seneye göre 4 bin gayrimenkul daha fazla satılmıştır. Bu da gösteriyor ki ülkemize gayrimenkul alanında ilgi giderek artmaktadır. 2015 yılı toplamında 10 bin 863 gayrimenkul, Araplara satılmıştır. Bu da nerdeyse yabancılara satılan gayrimenkul sayısının yarısı kadardır" değerlendirmesinde bulundu.

Iraklılar ilk sırada yer alıyor

ÇAPRAK, şöyle devam etti: "2015'te ülkemizi tercih eden yabancı yatırımcıların başında 4 bin 228 konut satışıyla Irak, 2 bin 704 Suudi Arabistan, 2 bin 130 Kuveyt, 427 Libya, 332 Birleşik Arap Emirlikleri, 277 Katar, 318 Mısır, 243 Ürdün ve 231 konutla Yemen gelmektedir. Rusya ile her ne kadar siyasi anlamda sıkıntı yaşasak da Rus yatırımcılar, kasım-aralık aylarında 286 adet daha gayrimenkul almıştır."

http://www.aksam.com.tr/ekonomi/araplar-bu-yil-turkiyeden-15-bin-konut-alacak/haber-487326

Varsa yoksa inşaat ev , yazlık ev üretim yok bende üretimsizliğe taktım , o kadar çok yazlık evler var ki bomboş duruyor sahibi 2 hafta tatil yapıp defolup gidiyor bu gençler nasıl iş bulacak o kadar çok üni mezunu işsiz var ki, övünecek bir durum yok bence,
imalat önemli

Varsa yoksa inşaat ev , yazlık ev üretim yok bende üretimsizliğe taktım , o kadar çok yazlık evler var ki bomboş duruyor sahibi 2 hafta tatil yapıp defolup gidiyor bu gençler nasıl iş bulacak o kadar çok üni mezunu işsiz var ki, övünecek bir durum yok bence,
imalat önemli
Hepsi de insaat ustasi olsun, Araplara bol bol ev yapalim. Ac kalinca beton yeriz..:KK48:

Bu arada, yeni Suriyeli multecilerimiz de sinira dayanmislar, 70 bin kisi bekleniyor ilk etapta.. Bakanin biri iki bucuk milyondan bahsediyordu Milliyette.. Halepte 3.5 milyon insan yasiyormus. O kadarini alamayiz filan diyor ama bunlar Avrupadan parayi alinca ne eder bilinmez.

E herhalde onlar alacak, bize yapılmıyor herhalde o kadar konut.. Asgari ücretle sürünen yurdum insanında ne arar bilmem kaç milyonluk daireyi alacak para..

Kk hanımları hep Türkiye de mi yaşıyor acaba? Ya da gittikleri ülkelerde tehdit unsuru vasfı mı taşıyorlar?
Benim akrabalarımın yarısından fazlası Almanya da yaşıyor ki Almanya da çok fazla Türk var ..Ev bark sahibiler orada..

Kk hanımları hep Türkiye de mi yaşıyor acaba? Ya da gittikleri ülkelerde tehdit unsuru vasfı mı taşıyorlar?
Benim akrabalarımın yarısından fazlası Almanya da yaşıyor ki Almanya da çok fazla Türk var ..Ev bark sahibiler orada..
sen türklerle araplarımı bir tutuyorsun.. hoş bunu almanlara sormakta lazım. bakalım onlar çokmu memnun bizden. adamlar havuz için ayrı kurallar getirmişler araplar yüzünden dün açtığım konuda elle temas yasak vs diye.

sen türklerle araplarımı bir tutuyorsun.. hoş bunu almanlara sormakta lazım. bakalım onlar çokmu memnun bizden. adamlar havuz için ayrı kurallar getirmişler araplar yüzünden dün açtığım konuda elle temas yasak vs diye.

Neden bir tutmayayım ki?Araplar da bizim gibi insan değil mi? Sizce Türkiye halkı bile Türkiye den ev alamayacak durumda iken,ev almaya gelen araplar alt tabakadan mı olacak?
Bu forumda Avrupa şöyle Avrupa böyle diye okumaktan ayrıca sıkıldığımı belirtmek istiyorum.
Babam Almanya da otuz küsür sene çalıştı nasıl olduğunu neler yaşandığını çok çok iyi biliyoruz..

Neden bir tutmayayım ki?Araplar da bizim gibi insan değil mi? Sizce Türkiye halkı bile Türkiye den ev alamayacak durumda iken,ev almaya gelen araplar alt tabakadan mı olacak?
Bu forumda Avrupa şöyle Avrupa böyle diye okumaktan ayrıca sıkıldığımı belirtmek istiyorum.
Babam Almanya da otuz küsür sene çalıştı nasıl olduğunu neler yaşandığını çok çok iyi biliyoruz..
insan değil demiyorum.. ama yaşam şekilleri bizden farklı. ve adapte olamıyorlar diyorum. alt tabaka üst tabaka beni ilgilendirmez. ülkeye ve kurallarına adapte olmaları önemli olan. altı üstü aynı çünkü

Back