Arapca Dilbilgisi

parola

...
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
830
5
96
Arapca ögrenmek isteyen arkadaslar ve arapca bilen arkadaslar burada bulusalim. Gramatik konusunda bilgileri ve ilk ögrenirken gerekli kelimeleri burada paylasalim. Arapca harflerle yazma imkanimiz olmadigi icin latince harflerle, okunuslariyla yazmayi deneyelim, insallah verimli bir konu olur...
Kendim arapca bilmiyorum ve ögrenmeyi cok istiyorum, bilen arkadaslarin yardimlarini bekliyoruz. Edindigim bilgileri bende burda sizlerle paylasmaya calisacagim...
Hepimize kolay gelsin..

Son düzenleme:
Ene=Ben
Ente=Sen(maskulin)
Enti=Sen(feminin)
Nahnu=Biz
Entume=Siz(iki kisi)
Entum=Siz(ikiden fazla erkek)
Entünne=Siz(ikiden fazla bayan)

Hüve=O(erkek)
Hiye=O(bayan)

tamamlama veya düzeltme yapin lütfen

Son düzenleme:
Entume= ikiniz

Hume = ikisi
Onlar = Hume(ikisi)

Onlar = Hum(3den fazla kisi, erkek varsa)
= Hünne(3den fazla bayan)

:81::81::81: Sevgili Parola,cok faydali bir paylasim olmus Tesekkur ederiz.insallah Arapca bilen arkadaslarla bu Topicte bilgilerimizi paylasiriz.Turkiyede Antakya-Hatayda anadili gibi arapca bilen yuzbinlerce kisi var,binlerce ilahiyatci var haydiiiin Topicte bulusalim.Bu guzel dili ogrenmek icin birazda biz gayret sarf edelim.

mazi muzari çekimlerini anlamıyorum ben ya, çalışmıyorum ama ondan sanırım. adamakıllı bi çalışırsam süper olcak. konu güzel olmuş takipteyim.

mazi muzari çekimlerini anlamıyorum ben ya, çalışmıyorum ama ondan sanırım. adamakıllı bi çalışırsam süper olcak. konu güzel olmuş takipteyim.

henüz o konulara kadar bilmiyorum, ama bilgi edinirsem burada muhakkak paylasmaya calisirim..
bilen arkadaslar sorusu olan arkadaslara cevap verirse cok güzel olur, simdiden ilgilenen herkese tesekkür ederim.. Sükran

Son düzenleme:
ketebe= yazmak
ene ektübü = yaziyorum
ente tektübü =yaziyorsun
enti tektübü =yaziyorsun(bayan)
entume tektubeani =ikiniz yaziyorsunuz
entum tektubune = siz yaziyorsunuz
entünne tektübne = siz yaziyorsunuz(bayanlar)
nahnu nektübü = biz yaziyoruz

Arapca bilen arkadaslar nerdesiniz???
bilen arkadaslardan türkce karsiligiyla arapca kelimeler bekliyoruz...

bilenlere hayranlıkla bakıp saygı duyuyorum =)
bana göre çok zor, bi çok yabancı dil bilmeme rağmen bu imkansız gbi geliyor. sanırım harfler gözümü korkutuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…