arap sabunu ve bulaşık makinesi

BenLiLa

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2008
4.200
30
683
Diğer
Arkadaşlar geçen gün mailime gelen bir iletiyi sizinle paylaşmak istiyorum....

Bir mimar hanımın tavsiyesi.

Bulaşık Makinası kullanan tüm tanıdıklarınıza iletin lütfen

Kullandigimiz deterjanlarin hem cevre hem de sagligimiz uzerinde son derecede olumsuz etkileri var bilindigi gibi.

Ozellikle yemek yedigimiz kaplarin temizlenmesinde kullanilan deterjenlarin cok iyi durulansa bile kalinti biraktigi biliniyor uzun yillar boyunca bu kalintilar gidalarimiza bulasiyor ve bu vasita ile sindirim sistemimize tasiniyor.

Petrol esasli kimyasal maddelerden olusan ve son derecede guclu olan bu kimyasallar kronik hastaliklarin tetikleyicisi.

Bu kimyasallar kanalizasyon sistemine karisiyor oradan da nehirlere gollere ve denizlere .

Bu sentetik kimyasallar denizlerde de besin zincirine bulasarak tekrar sindirim sistemimize donuyor ne yazik ki.

Bir sure once bir deneye basladim ve bulasik makinasinda ARAP SABUNU kullandim.

Daha once doktor tavsiyesi ile cocuklarin biberonlarinin temizlenmesinde kullanmistim dogal ve zararsiz oldugunu biliyordum bulasik makinesinde ne sonuc alacagimi merak ettim.

Sonuc harika bulasiklar ter temiz prıl prıloldu

ARAP SABUNU hem cok daha ucuz hemde cok daha dogal cevrede yarattigi kirlilik etkisi de cok daha az.

Bulasik makinasinin deterjan gozune dolduracak kadar koyup kapagi kapatiyorsun ARAP SABUNU macun gibi sicak su ile rahatca eriyor.

Bu deneyden sonra internettende arastirma yaptim pek cok kisi bu metodu kullaniyormus

PARLATICI BÖLÜMÜNE DE ELMA sirkesi KOYUYORUM (ama üzüm sirkesi deðil..özellikle elma sirkesi)...

SONUÇ HARİKA!!! YILLARDIR BUNU UYGULUYORUM. .

--

AYNEN BU MAİL BANA GELDİ VE PAYLAŞMAK İSTEDİM..
BEN DENEMEDİM HENÜZ...
TAKTİR SİZİN
SEVGİLER
....

Son düzenleyen: Moderatör:
anaaa çok ilginç ...denenebilir paylaştıgınız için teşekürler.. yalnız bişey sorucam o elma sirkesi acaba koku bırakmaz mı tabaklarda falan:uhm:

arap sabunu ve elma sirkesi tavsiye ediyorum bulaşıklar pırıl pırıl çıkıyor deterjanın yapamadığını yapıyor:) yalnız arap sabununu 1 tatlı kaşığı kadar koyun yoksa feci köpürür

bizim ofisten bir bayan arap sabununun özellikle bardaklarda yapış yapış bir etki bıraktığını söyledi. sirke konusunda ise elma sirkesini öneriyor

Son düzenleme:
benim bulaşıklar her seferinde lekeli çıkıyor çıldırtıyor benii kötükedihüso
sorun deterjanda mıı makinedemi anlamadım bi türlüü :sm_confused:
akşam eşimee diyorum arap sabunu çok iyimiş diyee
gülmeye başladı :roflol: yok artıkk zehirlenirizz be diyoo :roflol:
ben denemeyi düşünüyorum bakalımm işe yarıcak mı :sm_confused:

kesinlikle denemeyin bu konu daha öncede açıldı ve bende denedim ama sonuç felaket bulaşıklar berbat oldu kaç defa yıkamadn geçtikten sonra eski halini aldı ..her duyduğunuzu yapmayın benden söğlemesi..ama elma sirkesini tavsiye ederim..

benim makinem Arçelik.
makinedenmidir bilmem,geçen akşam denedim ama maalesef sonuç hüsran oldu.:1no2:
3 kere daha yıkadım bulaşıkları arap sabunun üstüne...

kızlar bende makinemi yeni aldım cesaret edip deneyemedim. kimi memnun kimi memnun dedğil. heralde makineden kaynaklanıyor. ekma sirkesini denicem bakalım.

kızlar bende makinemi yeni aldım cesaret edip deneyemedim. kimi memnun kimi memnun dedğil. heralde makineden kaynaklanıyor. ekma sirkesini denicem bakalım.

canım arap sabundan oluyor makineyle ne alaka kurdun anlamdım ..denede gör bakalım ozaman dediğimi anlarsın..

kızlar peki arap sabununun hayvansal (böcekler vs.)atıklardan yapıldığı doğru mu acaba merak eder dururum hep?

ben konuyu açarkende yazdığım gibi arkadaşlar ben denemedim bana gelen bir maili sizlerle paylaşmak istemiştim...
bunuda tekrar buradan yazmak istedim..
sevgiler...

kızlar bende şaşırdım yiğenime gelmiş bu mesaj ama ben kararsız kaldım arkadaşın dediği gibi kimi mennun kimi değil biraz daha yorum okuyalım öyle bari ama geneli elma sirkesi güzel diyor bakalım deneyeceğim heralde

bu konu daha önceleride çok açıldı.Bende deneyenlerdenim ama diğer arkadaşların dediği gibi sonuç olumsuz çeliklerim matımsı yağlımsı gibi oldu bende2 kere durulama yaptırmak zorunda kaldım sirke evet güzel sonuç veriyor.Çamaşırlarımda kullanıyorum bazen 1çorba kaşığı arap sabununu kavanozda eritip deterjan gözüna döküyorum özellikle triko olan çamaşırlarda (sıvı deterjan etkisi yapıyor) kullanıyorum.

bende araştırdım fakat herkez kulaktan dolma şeyler yazmış deneyenlerde genelde memnundeğil yani sonuç pek memnun edici değil sanırım ben zaten denemeye cesaret edemem amadeneyenlerin uyarması iyi olmuş en azından bilgi edinmiş olduk saolun paylaşım için

arap sabununu bende denemedim ama bulaşık makineme limon tuzu koyuyorum...güzelde oluyo..limon tuzunu kapağına döküyorum 2 yemek kaşığı kadar ....

Sanırım arap sabunu üreticilerinin satış amaçlı yaptırdığı bir şey...

elma sirkesini ben de denedim..
gayet parlak çıktılar..
fakat arap sabununu yoktu, alıp denemek istiyorum ama deneyenler pek memnun kalmamış sanırım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…