Aranızda sonradan türk vatandaşı olan yada bilgisi olan varsa bakabilirmi?

Daha bitmedi.dosya incelendikten sonra üniversiteye kaydimi yaptım ve 10 dersten sınavlara giriyorum, 2 dönem, diğer normal öğrencilerle. Bütün dersleri geçtikten sonra denkliği verecekler.
Ders Listesi fakulteden fakülteye değişiyor. Hangi bölümü okudun?
ekonomi mezunuyum, telefonda yök işlemin 2-6 süreceğini , fakat bazen 6 ayı da geçebildiğini söyledi

Ben denklik öğrencisiyim.
Bu arada benim bildiğim kadarıyla Bulgaristan, Azerbeycan , Kazakistan vs bu ülkelerde okuyanlara denklik verilmiyor.
En azından ben geçen sene basvurdugumda yök öyle diyordu. Hatta özellikle Bulgaristan dan gelenlerin dosyalarını bile kabul etmiyorlardi. Degistimi ?
benim diplomam kızlık soyadimla, burdaki üniversitedeki kaydimda kızlık soyadimla ama öğrenci Kimliği şimdiki soyadimla. Bi sıkıntı yasamiyorum çünkü öğrenci numarasi bir.
Iyi gunler,Ben azerbaycan vatandaşıyım benim diplomama denklik verildi 2011 avustos da verdim 2012 martda aldim.yani denklik veriyolar bitirdigin uni bagli

Merhaba
3 yıldır türk vatandaşı ile evliyim nisanda vatandaşlık için başvurduk ve geçen hafta ekim ayı için komisyona randevu verdiler. Komisyonda bir sorun olmazsa şayet kimliği nezaman alırım acaba( başvuruyu İstanbulda yaptık)?
Diğer net bilgi alamadığım konu ise üniversite diploma denkliği.Yök vatandaşlığa geçmekte olanlarda denklik başvurusu yapabilir dedi, fakat tc almadan başvuru yaparsam geçici tc ve eski ismimle denklik almış olacağım, bu ilerde evraklarda karışıklığa ve sorunlara yol açmazmı?
Merhaba
3 yıldır türk vatandaşı ile evliyim nisanda vatandaşlık için başvurduk ve geçen hafta ekim ayı için komisyona randevu verdiler. Komisyonda bir sorun olmazsa şayet kimliği nezaman alırım acaba( başvuruyu İstanbulda yaptık)?
Diğer net bilgi alamadığım konu ise üniversite diploma denkliği.Yök vatandaşlığa geçmekte olanlarda denklik başvurusu yapabilir dedi, fakat tc almadan başvuru yaparsam geçici tc ve eski ismimle denklik almış olacağım, bu ilerde evraklarda karışıklığa ve sorunlara yol açmazmı?
Merhaba vatandaslik basvurunuz sonuçlandımi? Bende bekliyorum 06.10.2014 basvurdum

ekonomi mezunuyum, telefonda yök işlemin 2-6 süreceğini , fakat bazen 6 ayı da geçebildiğini söyledi
Kardeşim senin komisyon sonrası noldu ? Benim komisyon bu gün oldu . TC kimlik ne zaman verirler , bir bilgin varmi ? Kaç zamanda çıkar? Bana bu konuda hiç birşey demedilerdemediler, sadece olumlu geçti .kendimiz arariz dedi fakat çalışmak istiyorum bu guzden acele ediyorum, keşke birkaç aya cikza . zaten 3 sene bekledik. 3 senenin tamamında baş vuru yapdik 4 ay sonra yanı bu gün komisyon oldu . peki ne zaman tam olarak TC vatandaş oluruz ? Sen aldin mi ? Lütfen başka bir bilgisi olan varsa yazsi n.

Benim de erkek arkadaşım Azerbaycanlı.:KK200: Ondan hiç sorun olmadı çünkü geçici TC kimliği aldı, inşallah 4 yıl sonra da vatandaşı olacak:KK36: Siz de geçici kimlik alamaz mısınız? O zaman denk sayılır

Kardeşim senin komisyon sonrası noldu ? Benim komisyon bu gün oldu . TC kimlik ne zaman verirler , bir bilgin varmi ? Kaç zamanda çıkar? Bana bu konuda hiç birşey demedilerdemediler, sadece olumlu geçti .kendimiz arariz dedi fakat çalışmak istiyorum bu guzden acele ediyorum, keşke birkaç aya cikza . zaten 3 sene bekledik. 3 senenin tamamında baş vuru yapdik 4 ay sonra yanı bu gün komisyon oldu . peki ne zaman tam olarak TC vatandaş oluruz ? Sen aldin mi ? Lütfen başka bir bilgisi olan varsa yazsi n.
kurula 1 kere daha çağrıyorlar bildiğim kadarıyla...

kurula 1 kere daha çağrıyorlar bildiğim kadarıyla...
Kardes eminmisin? Hiç öyle duymadım . onlarcda öyle birşey demedi . bakanlığa gönderdiler zaten yazıyı . komisyon onayı sonra öyle oluyormuş. Bakanlık baktıktan sonra oturduğun ilin vatandaşlık mudurlugu kimliği almak için arıyorlar . TC kimlik çıkıyor. Ama öyle tekrar çağırmak filan demedi . sadece su sureci bilmek istiyorum . kaç aydavcikar . nolur tam bu olayı yaşayan varsa anlatsa çok sevinirim

komisyondan 4 ay sonra kimligim cikti benim,aramalarini beklerseniz bekler durursunuz.Internetten her hafta sorgulayin benim komisyon 20.10.2014 tarihindeydi 25.02. 2015 sorguladigimda ekrana kabul edildigime dair yazi cikti.Hemen ertesi gun ilce nufus mudurlugune gidip kimligimi cikardim.Vatandisliga alindigima dair tebligat eve mart sonu geldi ,yani onlardan haber beklemeyin.

komisyondan 4 ay sonra kimligim cikti benim,aramalarini beklerseniz bekler durursunuz.Internetten her hafta sorgulayin benim komisyon 20.10.2014 tarihindeydi 25.02. 2015 sorguladigimda ekrana kabul edildigime dair yazi cikti.Hemen ertesi gun ilce nufus mudurlugune gidip kimligimi cikardim.Vatandisliga alindigima dair tebligat eve mart sonu geldi ,yani onlardan haber beklemeyin.
Ay çok teşekkürler cevap için . ben hala beklemediğim.ama dediğin gibi internet den takip numarası verdikleri yerden her gün nerdeyse bakıyorum . hala karar için inceleniyor yazıyor . umarım kısa sure de çıkar . çalışmaya ihtiyacım var çünkü..

Denklik de iki ve ya uç ay sonra çıkıyor erken olmuyor . bi de numaraları varsa ara sor kendin de . . esin senin ilkende vatandaş ola bilir fakat ülken ondan vatandaşlık sonrası askere gitme isteği yapa bilir. Şahsen benim ülkem istiyormuş, konsolosluga sorduk çünkü , yaşı genç yaptırmayn dedi , ama tabi net olarak biraz daha araştırıp öğrenmek mümkün ..

selamlar.
bu mesajlar 2015 senesınde yazılmış fakat yeni uye olduğum için tam anlamadım buralar,ama yazıyorumki mutlaka birşekilde ulaşır size,sizden yardım istorum bu konuda,ben 2010 senesınde 4 şubatta tv vatandaşiyle evlendım fakat benim memeleketınde yaşiyoduk 2 sene sonrada 2012 senesınde istanbula geldık ve ayle ikame izin çikardık,bunun ustune 3 sene geçti ve 2016 şubat aynde tc vatandaşlık muracafı yaptım,kontroller çağırnalar eve kontroller derken son komisiyon 2017 senesınde 2 maisde grdik,son komisionda bize dendi 3-4 ay içerisinde size mesaj gelıcek ve sonradan nufuse gidip kimlik çikartabilirsınız dıye fakat maisden 3 ay sora augustos aynde karar aşamasında dıye yazı çiktı,internetin uzerınde devam kontro edıyodum,ve şimdi hala 2018 hazıranın sonuna heldik ve hala karar aşamasında dıye yazı çikio,kaç kere ankaraya aradım kaç kere vatandaşlık muracat ettım yere gittim nufuse aradım ama herkez ayne cevap verıyo bekliyceksın dıye,boyle bi durum olan varmı yoksa banamı sadece boyle uzun sure surdu,toplam 2016 sınde tc vatandaşlık muraacat ettıkten sonra 2 sene 4 ay geçti ve ekran hala değişmedi.başka değişik bilgi olan varsa yardım edın lütfen yada başka bıyere aramamı lazım ne yapmam lazım bilgi olan varmı lütfen acilen cevap lazım.tşk

Merhaba ben bizim nekadar sürdü unuttum açıkçası.Sitedeki görevli mektupları düzgün vermiyordu , eve trbligat geldi ama hatırladığım kadarı ile çok öncesinden işlem bitmişti.Ortalama 1 yıl beklemiştim galiba son komisyondan sonra.

tşk ederım,evet komisiyondan sonra 1 yil 2 ay olacak ve hala karar aşamasında yazıyo,inşallah artık sonuç görücez çok uzun surdu

tşk ederım,evet komisiyondan sonra 1 yil 2 ay olacak ve hala karar aşamasında yazıyo,inşallah artık sonuç görücez çok uzun surdu
Ben artık Türkiyede değilim Ankaraya gidiliyormu bilmiyorum yerinde sormak için.Üzerine olmazsanız uzar belkide.Benim diploma öyle olmuştu, denkliği baya bekledim.Kimlikte işime yaramadı diplomada.

Back
X