Aranızda sonradan türk vatandaşı olan yada bilgisi olan varsa bakabilirmi?

Alweer

Guru
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2012
1.378
698
323
Merhaba
3 yıldır türk vatandaşı ile evliyim nisanda vatandaşlık için başvurduk ve geçen hafta ekim ayı için komisyona randevu verdiler. Komisyonda bir sorun olmazsa şayet kimliği nezaman alırım acaba( başvuruyu İstanbulda yaptık)?
Diğer net bilgi alamadığım konu ise üniversite diploma denkliği.Yök vatandaşlığa geçmekte olanlarda denklik başvurusu yapabilir dedi, fakat tc almadan başvuru yaparsam geçici tc ve eski ismimle denklik almış olacağım, bu ilerde evraklarda karışıklığa ve sorunlara yol açmazmı?

Sen Nerelisin? Bence Hiç acele etme..Vatandaşlığını Alınca İşlerini hallet bizim Ülkemizde prosedur hiç bitmez. Uğraştırırlar Evrak lar Cartlar.Curtlar hiç bitmez.. Ben Türk'üm.Okul umu dondurmuştum Açıktan Okuyacağım ama Devletin.istekleri.hiç bitmiyor İllallah ettim Resmen. Hiç kolaylık yok malesef...

Sen Nerelisin? Bence Hiç acele etme..Vatandaşlığını Alınca İşlerini hallet bizim Ülkemizde prosedur hiç bitmez. Uğraştırırlar Evrak lar Cartlar.Curtlar hiç bitmez.. Ben Türk'üm.Okul umu dondurmuştum Açıktan Okuyacağım ama Devletin.istekleri.hiç bitmiyor İllallah ettim Resmen. Hiç kolaylık yok malesef...
Yeni siteden mi kaynaklı bilmiyorum yazdıklarım hata veriyor fakat iki defa gidiyor

Ben Bulgaristanlıyım , en iyisi kimliği beklemek gibi ama zaman kazanmak açısından komisyondan sonra mı başvursam diyordum. 3 yılın dolmasını bekledim 6 aydır komisyonu bekliyoruz kimlik ne zaman çıkacak belli değil, denklik ise 6 aydan fazlada sürebiliyormuş.

Biz cok uğraştık bu ıslerle.. Gecici Tc numarası degısmıyor bıldıgım kadarıyla.. Siz bunu en sağlıklı emniyette teyıt edın. Her an hersey degısıyor cunku..

Merhaba
3 yıldır türk vatandaşı ile evliyim nisanda vatandaşlık için başvurduk ve geçen hafta ekim ayı için komisyona randevu verdiler. Komisyonda bir sorun olmazsa şayet kimliği nezaman alırım acaba( başvuruyu İstanbulda yaptık)?
Diğer net bilgi alamadığım konu ise üniversite diploma denkliği.Yök vatandaşlığa geçmekte olanlarda denklik başvurusu yapabilir dedi, fakat tc almadan başvuru yaparsam geçici tc ve eski ismimle denklik almış olacağım, bu ilerde evraklarda karışıklığa ve sorunlara yol açmazmı?
:KK57:
Ne kadar doğru ve düzgün Türkçen var:KK57:
Bulgar olduğundan emin misin?
Veya hayatın boyunca Türkiye'de mi okudun?

Bulgar türküdür hep orada yaşamıştır çifte pasaportu yoktur Türkiyeli bir Türk le evleniyordur.Diye düşündüm.

Biz cok uğraştık bu ıslerle.. Gecici Tc numarası degısmıyor bıldıgım kadarıyla.. Siz bunu en sağlıklı emniyette teyıt edın. Her an hersey degısıyor cunku..
iki ülke arasında çok karışık oluyor evrak kısmı her an herşey değiştiği içinde daha da zor dediğiniz gibi, emniyetten hiçbir zaman sağlıklı bilgi alamadım ortalama süre veriyorlar örneğin 6 ay bir yıl gibi, yök ise başvurabilirsiniz dedi , ama isim uyuşmazlığı için net birşey söyleyemediler.

yazım düzgündür konuşmam aksanım birazcık değişikBulgaristanda okudum türk soyluyum orada ortaokulda seçmeli türkçe okumuştum

yazım düzgündür konuşmam aksanım birazcık değişikBulgaristanda okudum türk soyluyum orada ortaokulda seçmeli türkçe okumuştum

pasaportta kızlık ismin mi mevcüt
bulgaristanda ikişer soyadlarımız var ordada nikahım var şuan ikinci soyadım kızlık olan üçüncü ise eşiminki , kimlik başvurusu yaparken kızlık soyadımı istemediğimi beyan ettim,sadece eşiminkini kullanacağım.

komisyon randevusu en az 6 ay en fazla 1 yıl sürüyormuş, benimki 6 ay sonra verildi. Kimlik ne zaman çıkar acaba?
hiç bir fikrim yok...ama uzarsa sorun vardır demektir...yani okuduklarımdan öyle bir
kanıya vardım...birde şey sorucam
oturma iznin yeni mi yoksa eski defter şeklinde mi

Merhaba
Ben denklik öğrencisiyim.
Bu arada benim bildiğim kadarıyla Bulgaristan, Azerbeycan , Kazakistan vs bu ülkelerde okuyanlara denklik verilmiyor.
En azından ben geçen sene basvurdugumda yök öyle diyordu. Hatta özellikle Bulgaristan dan gelenlerin dosyalarını bile kabul etmiyorlardi. Degistimi ?
benim diplomam kızlık soyadimla, burdaki üniversitedeki kaydimda kızlık soyadimla ama öğrenci Kimliği şimdiki soyadimla. Bi sıkıntı yasamiyorum çünkü öğrenci numarasi bir.

hiç bir fikrim yok...ama uzarsa sorun vardır demektir...yani okuduklarımdan öyle bir
kanıya vardım...birde şey sorucam
oturma iznin yeni mi yoksa eski defter şeklinde mi[/QUOTE
2014 şubatta uzatmıştım defter olarak, 2015 şubata kadar kimlik çıkar inşl tekrar uzatmam gerekecek yoksa. Sizde sonradan mı vatandaş oldunuz.

Ben denklik öğrencisiyim.
Bu arada benim bildiğim kadarıyla Bulgaristan, Azerbeycan , Kazakistan vs bu ülkelerde okuyanlara denklik verilmiyor.
En azından ben geçen sene basvurdugumda yök öyle diyordu. Hatta özellikle Bulgaristan dan gelenlerin dosyalarını bile kabul etmiyorlardi. Degistimi ?
benim diplomam kızlık soyadimla, burdaki üniversitedeki kaydimda kızlık soyadimla ama öğrenci Kimliği şimdiki soyadimla. Bi sıkıntı yasamiyorum çünkü öğrenci numarasi bir.
2012 de Bulgaristana denklik yoktu evet, ama geçen sene sorun çözüldü biraz daha fazla evrak istiyorlar sanırım. Yök ün sitesinde liste var hangi ülke ve üniversitelere denklik verildiği yazıyor şuan. Sizin denklik işleminiz nekadar sürdü, belgeyi ne zaman aldınız?

2012 de Bulgaristana denklik yoktu evet, ama geçen sene sorun çözüldü biraz daha fazla evrak istiyorlar sanırım. Yök ün sitesinde liste var hangi ülke ve üniversitelere denklik verildiği yazıyor şuan. Sizin denklik işleminiz nekadar sürdü, belgeyi ne zaman aldınız?
Daha bitmedi.dosya incelendikten sonra üniversiteye kaydimi yaptım ve 10 dersten sınavlara giriyorum, 2 dönem, diğer normal öğrencilerle. Bütün dersleri geçtikten sonra denkliği verecekler.
Ders Listesi fakulteden fakülteye değişiyor. Hangi bölümü okudun?

Back
X