Aranızda işletme okuyan veya işletme mezunu olan var mı?

:) Peki mezunsan veya mezun olduktan sonra ne olmayı planlıyorsun ?

muhasebe yaptım bi süre ama patronumla anlaşamadım çıktım atama bekliyorum bende. özelden soğudum devlet için uğraşıyorum işte
ama sen özel istiyorsan genelde işletmeciler muhasebe yada bankalara yöneliyor

ben varım olmaz olsaydım hiç bi işe yaramıyo artık sokakta birine çarpsan herkes işletme mezunu...

Bunun 4 yıllık örgün öğretim bitireni var

2 yıllık MYO işletme okuyanı var

MYO bitirip 4 e tamamlamak için işletme okuyanı var

Açıköğretim okuyanı var...

Açıkçasııı şu an günümüzde çok iyi bir üniversitenin işletme mezunları için iş kapısı çok açık diğerleri için aynı şeyi söyliyemicem yada şans bana gülmedi diyelim ...

Bankacı olabilirsin...

Kpss ye girebilirsin...

Bir firmanın muhasebe finans bölümünde çalışabilirsin

Çok şey var ama donanım istiyolar artık herkes işletme mezunu olduğu için ..

Ondokuz mayıs üniveristesinde okusam avantajlı olurmuyum.yoksa daha mı yüksek bir üni gerekir acaba.istanbul gibi ?

Ondokuz mayıs üniveristesinde okusam avantajlı olurmuyum.yoksa daha mı yüksek bir üni gerekir acaba.istanbul gibi ?

Aslında şans meselesi ben biraz genel olarak düşündüğümü söyledim herkes boğaziçi koç sabancı bitiremiyo neticede bitirince yabancı dil sonra yüksek lisans falan yaparsın donanımlı biri olursun..

Devlet kpss ye girince ben girdm ama bişi olmadı bu sene ...

4 yıllık Düz memurlar 4001 kodu bunlar her 4 yıl mezunu tercih yapabilio artık nereye kadro açığı varsa bakanlıklar ,sgk,nüfus dairesi vs...
Düz memurluklar var bide alanından alıyolar işletme mezunu kodları var buraya yazsak çok uzun olur sen onu netten bak kpss işletme mezunları diye 4431 kodu da nereleri tercih ediceğin çıkar eğer kpss düşünüosan Bilgisayar kullanımıyla ilgili sertifka almanı tavsiye ederm çoğu kadroda bilgisayar sertifikası istiolar meb onaylı

peki devlette bu alanda maaşlar nasıl bilginiz var mı?

peki devlette bu alanda maaşlar nasıl bilginiz var mı?

Cnım bu değişiyo ya internetten baksan daha faydalı olur çok bilmiyorum...memur maaşları falan diye...
Ama şartlar her kurumun değişiyo kimisi yemek vermiomş kimisinde yol yok iyi araştrmak lazım tabi puan çok önemli işletme mezunu çok aday olduğu için 85-90 almak lazm ben 70 aldm bişe olamadı maalesf...

hep böyle yüksek mi ya puanlar .Siz hangi okuldan mezunsunuz.Birde sorular sayısal mı yoksa eşit ağılıklımı :)

hep böyle yüksek mi ya puanlar .Siz hangi okuldan mezunsunuz.Birde sorular sayısal mı yoksa eşit ağılıklımı :)

Bence biraz araştırırsan anlarsn...Evet bi yere yerleşmek istiosan puanlar yüksek oluyo genelde düşük olanlarda vardır belki son atamlarda düşer ama 70 in altına inmez çok yani...

Bende 4 yıllık işletme meznym ...sen mezunmusun üniversiteyemi gidicen bn onu anlamadm ya eğer daha üni ye gitmedisen kpss için önünde çok zaman var ...

Eğer B grubundan girceksen düz memurluk genel yetenek-genel kültür var ...türkçe mat geometri tarih coğrafya anayasa gibi az göründüğüne bakma 2012 Türkçe soruları oldukça kazıktı...
Bide A grubu var buna öğretmenler ve alandan tercih yapcaklar giriyo işte müfettiş denetmen vs olmak için üniversitede gördüğün işletme dersleri mevcut gibi bir şey ...

Bunları araştırırsan senin için daha iyi olur google yaz kpss diye orda detaylı her şey var zaten her sitede ...

atanmak istedikten sonra kadro yok değil var ama mezunu çok fazla olduğu için yüksek almak gerekiyor ben 80 aldım bi işime yaramıyor

eğer okumuyorsan hazırlanıyorsan iibf den vazgeç değeri kalmadı artık şuanki aklım olsa ben okumazdım bi sosyal hizmet bir yönetim bilişim bile bundan daha değerli. tabi türkiye şartları şimdi alımı çok alan seneye almayabiliyo ya da tam tersi belirsiz bir durum
eğer illa okumak istiyorsan iyi bir üniversiteye ingilizce olarak gir derim

bende 4 yıllık işletme mezunuyum,aslına bakarsan yolda yürürken kolunu çarptığın işletme mezunudur,ya 2 yıllık ya 4 yıllık yada açıköğretim...

ben mezun olduktan sonra özelde muhasebe yaptım,birkaç sene sonra muhasebe müdürü oldum ama malum özel 1 saat geç çıksan sesleri çıkmaz,5 dk geç kalsan birsürü bıdı bıdı...aslına bakarsan ortaklar ayrıldı buda bahanem oldu işten ayrıldım,şimdi kendi işimi yapıyorum,kendi işletmemi kurdum,hediyelik eşya dükkanım var ayrıca turistik pazar tezgahımız var eşimle.böylesi daha güzel...

eğer kendini iyi bir işletmeye atabilirsen güzel meslek aslında,mesela benim arkadaşım otelde bir bölümün müdürü oldu(unuttum şimdi)ayda 8 bin tl felan alıyor,bol bolda yurtdışı seyahatleri.sana başarılar dilerim...

ben bu sene giricem üniversite sınavına onun için bu bölüm hakkında yorumlarınızı almak istedim bundanda vazgeçtim .Başka br bölümü araştırıcam Bana tavsiye edeceğiniz bir bölüm var mı ?

sağlığa ilgin varsa iyiysen fende hemşirelik olabilir. eğer yok dersen sosyal hizmet, yönetim bilişim sistemi yıllardır revaçta olan bölümler ataması da çok kolay. birde okul öncesi öğretmenliği var. 2 yıllık düşünürsen de bilgisayar ve yine sağlık bölümleri.
tercih sana kalmış iyi araştır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…