• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aranızda fizyoterapist var mı? ( bel fıtığı )

pentsinbad

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2013
20
3
8
İstanbul
Merhaba, bana bel fıtığı teşhisi kondu ne yazık ki. Küçük bir şey olduğunu söyledi doktor fakat rahatsızlık veriyor tabii ki. Özellikle bacağımdaki şu hissizlik duygusu....:50:

Bana belime yüklenmemem gerektiğini ve en iyi olacak sporun yüzme olduğunu söyledi. Fakat ben henüz yüzmeye gidemiyorum üstelik bu süreç içerisinde yeni bir spora başladım, oldukça eğlenceli ve faydalı olduğunu düşünüyorum. Merak ettiğim nokta ise sandığımın aksine acaba belime bir zararı olur mu? Bunun cevabını merak ediyorum. Bahsettiğim spor "slackline" diye geçiyor. Denge sporu. İp üzerinde yürümeye çalışmak diyebilirim özetle.

canım fizyoterapist değilim ama benim aynı sıkıntım vardı ve ben hem slackline hem de spinning yapmaya devam ettim. ağrılarım arttı arabayla bir yere gidemez oturamaz kalkamaz oldum. şu an 20 seans fizik tedavi alıyorum, söz dinlemediğim için pişmanım.

sporun zararı olmaz, hem de kilo verirsem belimden yükü kaldırırım demiştim ama yanılmışım. sen çok dikkatli ol lütfen...

canım fizyoterapist değilim ama benim aynı sıkıntım vardı ve ben hem slackline hem de spinning yapmaya devam ettim. ağrılarım arttı arabayla bir yere gidemez oturamaz kalkamaz oldum. şu an 20 seans fizik tedavi alıyorum, söz dinlemediğim için pişmanım.

sporun zararı olmaz, hem de kilo verirsem belimden yükü kaldırırım demiştim ama yanılmışım. sen çok dikkatli ol lütfen...

Yapma ya, gerçekten çok üzüldüm. Kardeşim de fizik tedavi görüyor ve nasıl olduğunu iyi biliyorum. Önerebileceğin neler var peki? Bana daha önce belinde düzleşme var dediler ve fizyoterapist ona göre belli fizik hareketleri vermişti. Ancak durum bel fıtığına dönünce yanlış mı olur diye onları da yapmaya korkuyorum şu an. Acil şifalar diliyorum sana da...

teşekkür ederim canım, sana da acil şifalar.

bir şey önermek için bilgim yok ama genel şeyleri tekrarlayayım ben de.

inc topuklu giyme, fazla kilon varsa kilolardan kurtul, belini otururken düzgün tutarak otur arada uzan ve dinlen... bunlar genel geçer şeyler ama umarım faydasını görürsün. çok geçmiş olsun...

Teşekkür ediyorum,

Edindiğim bir takım bilgileri de paylaşmak istiyorum. Öncelikle bana bunları fizyoterapist tavsiye etti bunu da belirteyim;

Dik oturmak dediğin gibi çok önemli, bel boşluğunu hatta bir yastık ile doldurmak. Otururken ayaklar aşağıya doğru boşlukta sallanıyor ise bu bile bele yük bindireceği için ayakların yere sıkı sıkı basması gerektiğini, 20- 30 dk dan fazla aynı pozisyonda kalmamak gerektiğini ( Oturuyorsan kalk / ayaktaysan otur ) ve son olarak hangi sporu yaparsam yapayım bir şekilde belime yük bineceğini sadece yüzerken bunun olmayacağını, bol bol yüzmem gerektiğini söyledi.

merhaba benimde belimde L4-L5 de iki tane bel fıtğım var, sol ayağıma ve sol kalçamdaki agrılardan kurtulmak için bir tanıdığın tavsiyesi ile g terapy adında İstanbul Emirganda bulunan bir ağrı merkezine gittim, orada bana Murat isimli g terapiyi bulan Cemal Gürses in oğlu olan kişi ağrımın tamemen geçeceğini ağrılardan kurtulacağımı söyledi, bunuda babası Cemal Gürses in icat ettiği bir aletle yaptıklarını ağrıyı teşhis edip tedavi ettiklerini söylediler sözde tedavi karşılığı 1000 TL verdim G TERAPY adındaki tedaviye ve sonuç HÜSRAN artık ağrımayan sadece ayağıma vuran ağrı artık belimede vuruyor yanma şeklinde hiç geçmeyen ağrı... siz siz olun sakın doktor dışındaki insanlara inanmayın ve asla güvenmeyin....bu insanların doktorlukla asla ilgilieri yok fizyoterapist bile değiller ama yıllardır insanları tedavi ettiklerini söylüyorlar. tedavi öncesi bir kağıt imzalattılar ben ağrılarımdan kurtalacağımı düşünerek imzaladım meğerse o kağıtta ağrılarımın geçmeme daha kötü olma durumunu kabul ettiğimi belirten bir yazıyı imzalamışım. yani yasal olarak da bişi yapılamiyor çok profesyonel çalışıyorlar o yüzden insanlar sadece beddua ediyorlar onlarda yeni insanları kandırmaya devam ediyorlar... siz siz olun sakın inanmayın kocaman bir yalan G TRAPY

merhaba benimde belimde L4-L5 de iki tane bel fıtğım var, sol ayağıma ve sol kalçamdaki agrılardan kurtulmak için bir tanıdığın tavsiyesi ile g terapy adında İstanbul Emirganda bulunan bir ağrı merkezine gittim, orada bana Murat isimli g terapiyi bulan Cemal Gürses in oğlu olan kişi ağrımın tamemen geçeceğini ağrılardan kurtulacağımı söyledi, bunuda babası Cemal Gürses in icat ettiği bir aletle yaptıklarını ağrıyı teşhis edip tedavi ettiklerini söylediler sözde tedavi karşılığı 1000 TL verdim G TERAPY adındaki tedaviye ve sonuç HÜSRAN artık ağrımayan sadece ayağıma vuran ağrı artık belimede vuruyor yanma şeklinde hiç geçmeyen ağrı... siz siz olun sakın doktor dışındaki insanlara inanmayın ve asla güvenmeyin....bu insanların doktorlukla asla ilgilieri yok fizyoterapist bile değiller ama yıllardır insanları tedavi ettiklerini söylüyorlar. tedavi öncesi bir kağıt imzalattılar ben ağrılarımdan kurtalacağımı düşünerek imzaladım meğerse o kağıtta ağrılarımın geçmeme daha kötü olma durumunu kabul ettiğimi belirten bir yazıyı imzalamışım. yani yasal olarak da bişi yapılamiyor çok profesyonel çalışıyorlar o yüzden insanlar sadece beddua ediyorlar onlarda yeni insanları kandırmaya devam ediyorlar... siz siz olun sakın inanmayın kocaman bir yalan G TRAPY

Çok üzüldüm umarım daha iyisindir.Bilgilendirme için de teşekkürler.Ben Dr larda fizik tedavilerde geçirdim son iki ayımı, ne yazık ki tüccarlara denk geldim, çözüm olamadıkları gibi doğru düzgün bir bilgilendirme bile yapmadılar, kendimi resmen yolunmuş kaz gibi ve kullanılmış hissediyorum.Dr olmayanlara da güvenilmiyor, olanlara da, ne yapacağımı şaşırdım, kafamda deli sorularla kalakaldım :(

Kardeşimde var bel fıtığı , 2 tane .
Sabahları uyandığında bacaklarını neredeyse hissetmiyordu ve cok fazla ağrıları vardı .
Yakın zamanda fizik tedavi gördü , çok rahatladı . Doktoru asla ağır kaldırmayacak , çok yorulmayacaksın dedi . Normal tempoda hergün yürüyüş yapmasını istedi .Evde de devam etmesi icin çeşitli hareketler verdi . Bunun yanında her gün yakmayacak derecede sıcak su torbasiyla , fıtığın olduğu bölgeyi rahatlatmasını istedi .
Doktora görünün bence , seans gerekliyse alın , mutlaka size de evde yapmanız için bir takım hareketler verecektir .

Çok gecmis olsun .

Back