Gebeliğe Hazırlık Aralık 2018 Korkular içinde hamile anne adayı!!

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Edvard

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2017
1.614
551
43
merhaba arkadaşlar size uğraşlar sonucunda nasıl hamile kaldığımı ve şuan neler hissettiğimi anlatacağım benim gibi gebelik için uğraşanlar Emin’im sonuna kadar okuyacaktır!!
Adet olamıyorum yaptığım 11 günlük soğan kürü sayesinde adet oldum 12.02.2018 tarihinde adet oldum adet düzensizliğim var. Doktora hormon tahlili için gittim herşey normal dedi. Folikasit ve klomen verdi bunları kulan dedi. Ben o ay memlekete gittim ve düzgün birleşme olmadı.. Döndüğümüzde ara sıra birleşme oldu. 26.03.2018 de adet olamadım doktora gittim hcg 0,289 çıktı usg baktı gebelik yok 1 hafta sonra gel dedi. Eve döndüm sürekli ağlıyasım var eşim şehir dışına gitcek evde tek napcam kimse de yok tanıdığım bildiğim o etkiliyor sandım. Göğüslerim adet olacakmışım gibi ağrıyordu ama bu normal gebelik göstergesi sadece damarlarım çok belirginleşmişti başkada bi belirtim yoktu. 1 hafta doldu aman gebelik yok bi idrar testi yapayım dedim negatif çıktı. Sabah soğan kürünü tekrar yapacaktım İçimden bir ses git kan testi yap dedi. S.ocağına gittim kan verdim ertesi gün sonucu almaya gittim. Doktor gebelik pozitif dedi şok oldum. 04.04.2018 de hcg 34,86 çıktı. 06.04.2018 de doktora gittim 123,4 çıktı usg baktı 10 gün sonra gel dış gebelik mi iç gebelik mi öğreniriz dedi. Tabi doktor böyle dedi ben artık korktum kese görünecek mi yA dışsa karnım ağırıyor bence dış gebelik falan diyip kurguluyordum. Akıntım geliyor altım ıslandı kanamam başladı falan diyip tuvalete gidiyordum. Sabah uyanıyordum ilk kez kusuyordum bu bile beni korkutuyordu.Neyse eşim geldi 16.042018 doktora gittik 4+6 günlük kese göründü.. midem için rennin ve emedur diye iki ilaç verdi. Doktor 10 sonra gel kalb atışını duymak için. Ertesi gün elimi karnıma koydum bi kıpırtı vardı. Bu defa elimi karnıma koyuyorum kalb atışı varmı kalb atışı yok mu diye. Yok bu defa niye yok diye korkuyorum ben hep böyle korkuyorum yA. Evde tek olmamdan mı kaynaklı acaba bilmiyorum. Sağlık ocağına gittim kan testi yaptım gebelik takibi için hcg 15000,00 çıkmış acaba yüksek mi diye korktum ama normalmış ne olacak bu halim bilmiyorum??

Her anne endişelenir hamileyken. İçeride ne olup bittiğini görmüyoruz çünkü. İçinizi ferah tutun sağlıklı beslenin ağır iş yapmayın aklınıza kötü şeyler getirmeyin. Şu anda elinizi koysanız bile bir kıpırtı hissetmeniz mümkün değil. Daha çok yeni hamilesiniz 4. Aydan önce hareket hissetmeniz çok zor. Kendinize oyalanacak birşeyler bulun kafaya takıp stres yapacak birşey yok bence.

İlk gebeliğim ondan olabilir mi birde geçen ay ablam düşük yaptı oda etkiliyor olmasın

Yanlış anlamayın ama bana çok normal gelmedi. Ben de normalde kaygılı bir insandım özellikle çocuğum olmadam önce (çocuk gerçekten bir terapist gibi onarıyor anneyi, çocuğa kendimizi bırakabilirsek) ama sizinki çok fazla. Yıllardır çocuk hasreti mi çekiyorsunuz, yaşınız mı gecikti diye endişelisiniz. Yani somut bir sebebiniz var mı, ki varsa bile sizi bu kadar rahatsız etmesi iyi değil. Size o bebeği veren, korur da. Ve bir can taşıyorsanız eceli de bellidir, size düşen sağlıklı beslenmek ve çocuk bakımı konusunda araştırmalar yapmak. Gerisi tevekkül. Bu kaygıların sonu gelmez çünkü, bebek doğana kadar bir sürü ihtimal, doğum anında olabilecekler, doğduktan sonra olabilecekler... bitmez yani, kaygılarınız için gerekirse bir psikologdan destek alın çünkü lohusalık da kolay geçmeyebilir ve bebekten fırsat bulup psikoloğa bile gidemezsiniz.
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alır, huzurla büyütürsünüz inşallah

Uğraştım epey ondan böyle olabilirim ama dedikleriniz ne kadar doğru veren Allah alan Allah sıkıntı yapmamalıyım da işte sürekli araştırmaktan olumsuz şeyler düşünmekten bu haldeyim.

Uğraştım epey ondan böyle olabilirim ama dedikleriniz ne kadar doğru veren Allah alan Allah sıkıntı yapmamalıyım da işte sürekli araştırmaktan olumsuz şeyler düşünmekten bu haldeyim.
Size benim düşünceme göre en önemlisi şeyi söyleyeyim mi annelikle ilgili. Çocuğun mizacını bozmadan, kendi gibi kalabilmesini sağlayarak, ruh dünyasını beslemek. Geri kalan her şeyde sizin yapacaklarınız sınırlı. Elbette sağlıklı besleneceksiniz, doktorunuzun önerilerini dikkate alacaksınız ama çocuğun sağlıklı bir ruh halinde büyümesinden daha önemli bir vazifemiz yok bence anne olarak.
Doğana kadar zaten en korunaklı yerde, doğduktan sonra rızkı da hazır, en saf ve temizi hem de- anne sütü. Kaygılarınızdan arınıp, karnınızdaki mucizeyi düşünün. Hatta şimdiden onunla konuşun tadını çıkarın bence. “Gül düşünür gülistan olursun, diken düşünür dikenlik olursun” ne güzel demiş değil mi Mevlana

Aynen çok güzel demiş Mevlana sizin dedikleriniz de çok doğru ben çocuk gelişimi okudum sizin gibi değilim siz annesiniz ben kaygılıyım işte sözlerinizi dikkatte alıp uygulayacağım

Aynen çok güzel demiş Mevlana sizin dedikleriniz de çok doğru ben çocuk gelişimi okudum sizin gibi değilim siz annesiniz ben kaygılıyım işte sözlerinizi dikkatte alıp uygulayacağım
Ne kadar güzel, çocuğun fiziksel ve zihinsel gelişimi için çok zorlanmazsınız da mesela. Biraz pedagojiyle ilgili araştırmaya girmenizi öneririm nacizane. Hem kaygılarınızın sebebini belki görebilirsiniz bu sayede, çocuklukluk veya ergenlikte edindiğiniz olumsuz hisler yüzünden kaygılı olduğunuzu fark edip, kendinizi de onarabilirsiniz bu sayede. Biraz ruhsal genişliği de yakalayabilirsek korku ve kaygılarımızdan da arınır, gelebilecek olumsuzluklar karşısında da daha dik durabiliriz.

Ablam geçen ay düşük yaptı oda ağır kaldırdığı için yani birsürü etken var.

Benim çok zor cikolata kisti çıktı derdini verrn dermanida verir ama tüp Bebek gibi Bizim ki altu ay gibi uzun bi süre var bekliyoruz sonra başlanacak tedavi ye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…