araları az yaş farkı olan iki çocuk anneleri...

MaviEge

DENİZCİM VE BİRİCİK KIZLARIM
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
4.520
37
158
arkadaşlar kızım 2,5yaşında ve 6 aylık hamileyim,ikisi de kız.iki çocuğu olan annelere bazı sorularım var. mesela kızım hala yanında uyurken beni ister ,uyur yanından kalkarım,mesele gece bebek ağladığında kızım da aynı zamanda ağlarsa ne yapmam gerek.bebek sürekli emiyor sonuçta küçükken,kızımımı bırakayım yoksa bebeğimi oan.nasıl yapıyorsunuz sizler ? sonra iki çocuğun odasını ayırdınız mı? mesela kızımın odasını 4 aylıktı ayırmıştım. bebeği de 4 aylıkken ayırsam, kızımla aynı odaya koysam , kızım gece uyanıp bebeğe zarar verir mi? gece uyanınca oda uyanır mı? veya ikisine ayrı odaya mı koymalıyım ? ne yapmalıyım ? eşim de görevlerde olucak, aileler de uzakta kendim bakıcam kızlarıma. bu kızıma da kendim baktım ama iki tane olunca ve araları az olunca daha zor olur eminim? zorlukları ve artıları neler yazar mısınız?

Son düzenleme:

benim çocuklarımın arası 19 ay.biri 2 buçuk yaşında biride 10 aylık şuanda.benimkilerde erkek şöle söyleyeyim benim oğlum kendi odasında yatardı 5 aylıktan beri ama kardeşi bizim yanımızda yattığından sanırım oda bizim yanımıza geldi tabi hani beni attınız düşüncesi oluşmasın die yanımızda yatmasına müsade ettik ama şuandada ayırmak i.çin uğraşıyoruz kardeşi şimdi onun odasında uyur ama büyük hala bizim yanımızda.eğer kızınızın uykusu hafifse aynı odada yatırmamaınızı öneririm çünkü her ağladığında kızınızda etkilenip uyanacak ama hiçbirşeyden etlkilenmeiyosa beraber yatmaları kardeşleri dahda birbirne bağlayacaktır die düşünüyorum bende en yakın zamnda aynı opda yapcam onalra küçük bizim çok huysuz olduğundan beklemek zorunda kaldım.beşikte yatıyorsa zaten zarar veremez kalkıp çıkamaz ama seslerle rahatsız edermi onu bilmiyorum.mümkün olduğunca bebeğinizi emzirmek ve gaz için kcuağınıza alın küçük olduğu için onunda bakıma ihtyacı olduğunu anlamaz dışa vurmasada içten içe bir kıskançlık besleyebilir.iki küçük çocuk tabiki çok zor ama ileride çok rahat edeceksiniz gün geçtikçe kolaylaşıyor çünkü ilk başlarda çok zorlanırısnız belki ama yürümeye başlayınca ablasıyla oynamaya başlayınca sizde rahat edersiniz hiç korkmayın biraz dışarıya çıkmanız sıkıntı olabiliyor ama okadarıda olcak mutlaka sıkıntıları var ama artıklarıda çok yazmaya kalsam artı ve eksileri okumaktan sıkılabilirsiniz oyüzden bukadarı yeterlimi bilmiyorum her bebek farklıdır çünkü yaşanılmadanda anlaşılmaz hayırlı doğumlar diliyorum size ALLAH kolaylık versin

bende 3.5 aylık hamıleyım oglum 2 yasında yanı araları 2.5 yas olucak bende oglum acısından endıselenıyorum nasıl dengelıycem dıye benım ayrı oda yapma ımkanım da yok lojmandayız ve 2 oda bı salon yatak odasıda kucuk yanı kucuk ıcın beısgı koysam yatak odasının bı parcasını oglumun odasına koymam lazım yanı 2sınıde aynı odada yatıramam benım dusuncemde ya 5-6 aylık olana kadar kucugu yatak odasında tutup sonra oglumun odasına tasımak yada bastan berı oglumun odasına koysam bende yanlarına bı kanepe atsam sıgmaz sanırım ama orda onlaral kalsam dıyom ama ısın ıcınden cıkamadım henuz :26::44:

canım , kızımın uykusu çok hafif odasında yatsın tabii ama bebeiş bizim odadayken ağlayınca o da uyanıcak onu düşünüyorum. ya aynı anda ağlarlarsa ben ne yapıcam mesela sen ne yapardın o durumda.
canım ben de lojmandayım bu yüzden oda almayacağım, iadare ediyorum yatakları var ayrı ayrı. oda yapmaya kalksam zaten 2 senem var çıkıcam.ne yapıcam bilemiyorum. kızım çok fena düz duvara tırmanan cinslerden. beşiğe tek ayağıyla bile çıkar öyle yani.

canım benım büyüğün odası var orda yatıyo zaten devam ederız oyle artık napım kucugude yanıma alırım benım 3.5 senem var daha lojmandan cıkmama allah kolaylık verısn hepımıze

sana şöyle söyleyeyim ALLAH gerçekten bir kolaylığını veriyor.ben öyle durumda üzülürek söylüyorum yanıma aldım ve beraber uyumaya başladık yanımdayken uyansada ağlamıyodu zaten.kızınızda bikaç kez aynı şey yaşanınca bence alışcaktır gerekirse sizde yanınıza alın zor olcak ayırmak ama böle yıpranmaktansa ben açıkcası böle çözüm getirdim ama nasıl ayırcam onu düşünüyorum

bende 2 kız çocuğu annesiyim ve aralarında 15 ay var.ilk kızımı yanımızdan 6 aylıkken ayırmıştım,beşiğine yatırıp sallayarak uyutuyordum o uyuyunca yatıyordum.ilk kızım böyle alıştı.derken 2.bebek geldi.büyük kızım yine odasında küçük kızım odamıza aldığımız beşikte yattı.büyük kızım gece uyadığında yanına gidiyordum 1-2 pişpişliyordum uykuya dalıyordu.eğer ikisi aynı anda uyanırsa 2 seçeneğim vardı.ben büyüğünün yanına koşuyordum küçüğünü babası pişpişliyordu yada küçüğü kucağımda ben büyüğünün yanına kucağımda küçük kızımla gidiyordum.zaten büyük kızımın yatağının yanında sandalye vardı oraya oturup küçük kızımı bir yandan emziriyordum diğer yandanda ayağımla öteki kızımın beşiğini itip ninni söylüyordum.küçk kızım 4 aylıkken ikisini aynı odaya yatırdım.küçük kızım çok ağlayan bir bebekti,gece sık uaynır ve ağlardı..neyse o ağladıkça büyük kızım uyandı hep ilk zamanlar..ama sonra kardeşinin ağlama sesine alıştı ve ilk ağlamalarda uyanmadı..
uamrım yardımcı olabilmişimdir

merhaba diger yorumlari okumadim ama direk sorulariniza cevap veriyorum.benimkilerin arasi 2 yas ikiside kiz.buyuk olan dogdugundan beri kendi odasinda yatti.taki kardes gelene kadar..kiskanmasin diye kardesi cocuk odasina koyduk,onu bizim odaya aldik.benimkide 19-30 ay arasi hep yanimizda uyudu.ya babasi ya ben yanina yattik.bi eliyle yuzumuzu kolumuzu oksaya oksya uyurdu..(hala arada yapariz benimde cok hosuma gdiyor :) )ama simdi uykusu gelince direk kendi gidip yatiyor.kucuk 13 aylik ama hala ayni odada yatirmiyorum.kucuk SIK SIK uyaniyor.emmek icin yada dis huysuzlugundan.buyugu uyandirsin istemiyorum..yada bazen buyuk kabus goruyor yada ruyasinda konusuyor,sesli sesli guldugu oluyor.kucugu uyandirmasin zaten cok hassas diye ikisini bir arada yatirmiyorum.kucugun uykusuda derin olup duzene girince(sanirim butun dislerin cikmasi lazim) o zaman ikisini beraber yatiracagim.
kucuk agladigi sirada buyukte uyanirsa babasi ilgileniyordu ilk zamanlar..simdi alisti kardese kiskanclik durumu olmuyor benim nicin onun yaninda oldugumu biliyor.hatta bazen gunduz falan cok agladiginda yanina hemen gitmedigimde bana kiziyor."anne duymuyormusun kardesim agliyor,neden aglatiyorsun uzuyorsun onu,emzirsene uykusu falan gelmistir belki" diyor

benim de kızım 2,5 yaşında olunca erkek kardeşi gelecek. kıskanmasın diye neler yaptınız tecrübeli anneler?

kizlar ben de bu sorulara cevap ariyorum
benimkilerin arasi iki yas olacak hayirlisiyla
ikinciyi emzirirken ilki kiskandi mi ne yapti?
yatak konusu beni de dusunduruyor, henuz kizima emzik biraktirmadim, tuvalet egitimine de baslamadim. kardesi gelince sorunsuz hallederim insallah
tecrubeli anneler bize fikir verin:))

Merhabalar kızlar,
Benim de bir oğlum var 13 aylık ve tam 18 aylık olunca abi olacak inşallah, beni de kara kara düşündürüyor aynı konular. Bir de ben çalışıyorum, tabi ki ücretsiz izin almayı düşünüyorum ama aralarındaki fark çok az olacak. Oğlum çok küçük abi olacak onun adına endişeliyim, küçüğü doğduğunda ona nasıl yetişeceğim, onun tam koşup oyun istediği zamanlar olacak. Bir yandan mutluyum 2. si de geliyor diye ama bir yandan da oğluma haksızlık gibi geliyor. Gece beraber yatıyoruz, işin kötü tarafı ben onunla uyumaya çok alıştım onusuz uyuyamıyorum ve onunla uyumak, o uykuya geçene kadar elini yanağıma koyması, sarılması çok hoşuma gidiyor. Ama küçüğü napıcaz? Kafam karmakarışık...:44: Amaaaaaaan ne bileyim işte, düşün düşün içinden çıkamıyorum. Doğum olduktan sonra bi hal çaresini bulacağız heralde... Bir de iki çocuk ev işleri vs. beraber nasıl yetişeceğim onu da kara kara düşünmüyor değilim. Allah herkese yardım etsin içinde de bana...

Son düzenleme:
Yaşanmış tecrübe olarak söylüyorum , Domino etkisi oluyor.. Biri ağlamaya başlayınca gece gece diğeride hemen eşlik ediyor aynı odada olmalarını bırak , bizim üst komşunun çocuğu ağlasa aşağıya sesi geliyor zincirleme olarak bizimkilerde başlıyordu zırlamaya gecenin bir yarısı.. Uykusuz gecelere zaten hazırlıklısınız şimdi 2x hazırlıklı olma zamanı :)

Allah sabırlar versin.

ben de aynen öyleyim. kızımla uyumayı o kadar çok seviyorum ki
onun kokusu saçlarımla oynayışı (bazen deli etse de :) şimdi ayırmaya çalışıyorum. kendi yatağında yatmalı artık çünkü bizim 3 aydan az bir süre kaldı ve kardeş geldiğinde tüm zamanımı isteyen bir bebeğim daha olacak.
neyse ki tuvaleti öğrettim. bir de kendi başına uyumayı öğretirsem büyük bir hendek atlamış olacağım.
Allah'ım iki çocukla yardım etsin bize. ben şimdiden geceleri uyuyamıyorum. hamileliğin son dönemleri çok zor geçiyor galiba 3 ayda tamamen uykusuz gezmeye alışacağım

benim kızımda üc yasında allah nasip ederse bide oglum olacak ben tuvalete alıstırdım kendi basına yatmayada alıstı hamile oldugumu öğrendigimde alıstırmaya basladım tavsiyem bebek gelmeden alıstırmak bebek oldugunda tüm zamanı bebek alacak kızımı alıstırmak hic kolay olmadı allah hepimizin yardımcısı olsun

galiba benimki kadar aralarında yaş farkı az olan çok az bulunur...
benim kızım dünyaya geldiğinde oğlum 10 aylıktı.. rabbim sabrını veriyor merak etmeyin...
bazen kabus gidi hiç bitmeyecek gibi gelse de iyi kötü büyüyolar...
rabbim sağlık sıhhat versin, sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin...

Nasil basedebildiniz maşallah diyorum size☺

Oooo geçti gitti o günler 3. yu bekliyorum şimdi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…